Zoek naar:

Sommige boekhoudpakketten beschikken over een scan en herkenfunctie. Je kunt hierdoor de camera van je telefoon gebruiken om bonnetjes en facturen te scannen. Deze upload je vervolgens naar je administratie, waar relevante info op de bon of factuur automatisch wordt herkend en ingevoerd. Scheelt tijd en is gewoon er-rug handig. 

Scan- en herkensoftware vergelijken is dan ook altijd slim. Dit vinden wij de beste scan- en herkenprogramma’s!

1. e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is een boekhoudprogramma voor ondernemers. Het administratiepakket heeft veel functionaliteiten, maar de functie genaamd Scan & Herken is een van de publiekstrekkers: een manier om facturen en bonnetjes snel te verwerken in je boekhouding.

Wat zijn de belangrijkste features van e-Boekhouden.nl?

Verwerk bonnen en facturen op zeer snelle wijze

Het handmatig overnemen van relevante gegevens is dankzij Scan & Herken verleden tijd. De functie herkent namelijk info die op de bon staat en neemt deze over tijdens het maken van een foto.

Gebruik óók de soortgelijke functie Mail & Herken

Mail & Herken vist facturen uit je Postvak IN – en ook deze documenten worden automatisch verwerkt in je administratie.

Profiteer van alle andere functionaliteiten van e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is méér dan alleen een bonnetjesscanner en helpt je ook met je belastingaangiftes, bankkoppelingen en meer.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl onderscheidt twee modules: Boekhouden en Factureren. Je hebt de module Boekhouden nodig wanneer je gebruik wilt maken van de Scan & Herken-app.

De module Boekhouden is gratis voor startende ondernemers, maar kleine administraties betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar.

Zijn 240 boekingen per jaar niet genoeg? Gebruik dan het pakket Standaard. Dit kost €14,50 per maand voor een onbeperkt aantal boekingen.

2. Exact

Wat is Exact?

Exact is, net als e-Boekhouden.nl, een boekhoudpakket met verschillende functies. Scan & Herken – hij draagt bij Exact dezelfde naam – is daar een voorbeeld van. Hij wordt aangeboden in de vorm van een add-on: een aanvullende, bij te bestellen functie.

Wat zijn de belangrijkste features van Exact?

Zeg gedag tegen handmatige invoeringen

Een foto van je bonnen en facturen volstaat om deze te verwerken in je boekhouding.

Profiteer van OCR

OCR staat voor Optical Character Recognition. Dit fenomeen zorgt ervoor dat de bonnen en facturen op een overzichtelijke wijze in je boekhouding worden verwerkt. Dat voorkomt dat je op een later moment alsnog handmatig aanpassingen moet doen.

Profiteer van alle andere functionaliteiten van Exact

Ook Exact is een compleet boekhoudpakket. Je kunt het product dus onder meer gebruiken voor de digitale opslag van documenten en het versturen van (e-)facturen.

Screenshot Exact

Wat kost Exact?

Wil je de add-on Scan & Herken gebruiken? Kies dan allereerst voor een van Exacts betaalde pakketten.

De keuze gaat tussen Exact Online Boekhouden Essentials voor €39 per maand, Exact Online Boekhouden Plus voor €75 per maand én Exact Online Boekhouden Professional voor €110 per maand.

De duurdere versies hebben uiteraard meer functies. Exact Online Boekhouden Plus helpt je bijvoorbeeld om kostenanalyses te maken, terwijl je met Exact Online Boekhouden Professional een rekening-courant gebruikt.

Alle opties zijn echter uit te breiden met de add-on No Hands Accounting – en die heb je nodig voor de Scan & Herken-functie. Het gebruik daarvan kost je €0,45 per boeking.

3. Gekko

Wat is Gekko?

Gekko is een boekhoudpakket met minder functionaliteiten dan e-Boekhouden.nl en Exact. Je kunt stellen dat dit nadelig is, maar in het geval van Gekko is het juist de bedoeling. Het programma is gemaakt voor kleine ondernemers en kenmerkt zich door overzichtelijkheid.

Het boekhoudpakket bevat in ieder geval een scan- en herkenfunctie. Deze zit verwerkt in de Gekko Bonnen App: een gratis app waarmee bonnetjes bewaren behóórlijk wordt vereenvoudigd.

Wat zijn de belangrijkste features van Gekko?

Bewaar je boekhouding op één plaats

De bonnetjes die je met behulp van de Gekko Bonnen App scant, worden op één plek bewaard. Je raakt zo nooit meer iets kwijt.

Gebruik de Gekko Bonnen App om facturen uit je mail naar de boekhouding te versturen

Deze functie is vergelijkbaar met Mail & Herken van e-Boekhouden.nl.

Profiteer van alle andere functionaliteiten van Gekko

Dit zijn er niet zoveel als bij e-Boekhouden.nl en Exact, maar bijvoorbeeld de mogelijkheid om je uitgaven aan je bankrekening en transacties te koppelen zorgt wél voor een duidelijker overzicht.

Prijzen Gekko

Wat kost Gekko?

Gekko heeft twee pakketten: een Basic-versie en een Premium-versie. Basic is gratis, Premium kost €12 per maand. Beiden zijn inclusief de mobiele app. Je kunt dus met beiden bonnetjes en facturen scannen.

Het verschil zit hem in het feit dat de Premium meer opties biedt dan de kosteloze uitvoering. Gekko Premium is bijvoorbeeld in staat om belangrijke info op de bon automatisch te herkennen, terwijl Gekko Basic dit niet doet.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er scan- en herkensoftware gebruiken?

Boekhoudpakketten met een scan- en herkenfunctie helpen je met het scannen van bonnetjes en facturen. Het bijbehorende voordeel is tweeledig. Het gaat sneller dan wanneer je dit handmatig moet doen, maar het voorkomt ook dat losse bonnetjes, bijvoorbeeld die van de supermarkt, kwijtraken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van scan- en herkensoftware?

Het is altijd slim om scan- en herkensoftware te vergelijken. Let daarbij vooral op de aanvullende mogelijkheden om te bepalen wat voor jou de beste scan- en herkensoftware is.

Beschik je als zzp’er nog niet over een boekhoudpakket, maar wil je dat wel? Kijk dan naar e-Boekhouden.nl of Exact. Beide profileren zich als volwaardig boekhoudpakket mét de Scan & Herken-functie. Je hebt dan een beetje een alles-in-één-oplossing.

Heb je al een boekhoudpakket – of heb je géén boekhoudpakket en daar ook geen behoefte aa? Kies dan voor de standaardversie van Gekko.

Welke scan- en herkensoftware het beste is, is dus lastig te zeggen. De beste scan- en herkensoftware hangt tenslotte af van je persoonlijke wensen en voorkeuren

Welke scan- en herkensoftware is het goedkoopst?

De standaardversie van Gekko is het goedkoopst. Deze is namelijk gratis.

Auteur

Schrijf een reactie