Zoek naar:

Sommige boekhoudpakketten hebben een scan- en herkenfunctie. Je kunt hiermee de camera van je telefoon gebruiken om bonnetjes en facturen te scannen. Deze upload je vervolgens naar je administratie, waar relevante info op de bon of factuur automatisch wordt herkend en ingevoerd. Scheelt tijd én is handig. Scan- en herkensoftware vergelijken is daarom slim.

Dit vinden wij de beste scan- en herkensoftware voor zzp’ers

 • e-Boekhouden.nl
 • Gekko
 • Rompslomp

Dit kost scan- en herkensoftware

e-Boekhouden.nl€9,95 tot €14,50 per maand
GekkoGratis tot €12 per maand
RompslompGratis tot €15 per maand
e-Boekhouden.nl - Unsplash

1. e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Ondernemers die gescande bonnetjes direct willen verwerken in hun boekhouding.

Belangrijkste voordelen

 • Verwerk bonnetjes en facturen op zeer snelle wijze;
 • Gebruik ook de soortgelijke functie Mail & Herken;
 • Profiteer van alle andere functionaliteiten van e-Boekhouden.nl.

Kosten

€9,95 tot €14,50 per maand

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is een boekhoudprogramma voor ondernemers. Het administratiepakket heeft veel functionaliteiten, maar de functie genaamd Scan & Herken is een van de publiekstrekkers: een manier om facturen en bonnetjes snel te verwerken in je boekhouding.

Wat vonden wij van e-Boekhouden.nl?

Sommige apps claimen bonnetjes te kunnen scannen, terwijl dit in de realiteit tegenvalt en er bijvoorbeeld bepaalde gegevens niet worden overgenomen. e-Boekhouden.nl hoort daar echter niet bij. Alle bonnen die wij hebben gescand, werden feilloos in onze administratie verwerkt. Het handmatig overnemen van informatie is dankzij Scan & Herken dus verleden tijd.

We hebben meer goed nieuws, want we waren ook erg tevreden over de soortgelijke functie Mail & Herken. Deze mogelijkheid vist de facturen uit je Postvak IN – en ook deze documenten verschenen automatisch in onze boekhouding.

Een ander belangrijk voordeel: e-Boekhouden.nl is méér dan alleen een bonnetjesscanner. Het pakket helpt je ook met belastingaangiftes, bankkoppelingen en meer. Dat is handig wanneer je nog op zoek bent naar een boekhoudpakket.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl onderscheidt twee modules: Boekhouden en Factureren. Je hebt de module Boekhouden nodig wanneer je gebruik wilt maken van de Scan & Herken-app.

De module Boekhouden is gratis voor startende ondernemers, maar kleine administraties betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar.

Zijn 240 boekingen per jaar niet genoeg? Gebruik dan het pakket Standaard. Dit kost €14,50 per maand voor een onbeperkt aantal boekingen.

Gekko - Unsplash

2. Gekko

Geschikt voor

Kleine ondernemers die op zoek zijn naar een simpele manier om bonnetjes te scannen.

Belangrijkste voordelen

 • Bewaar je bonnetjes op één plaats;
 • Gebruik de Gekko Bonnen App om facturen uit je mail naar de boekhouding te versturen;
 • Profiteer van alle andere functionaliteiten van Gekko.

Kosten

Gratis tot €12 per maand

Wat is Gekko?

Gekko is een boekhoudpakket met minder functionaliteiten dan e-Boekhouden.nl. Je kunt stellen dat dit nadelig is, maar in het geval van Gekko is het juist de bedoeling. Het programma is gemaakt voor kleine ondernemers en kenmerkt zich door overzichtelijkheid.

Het boekhoudpakket bevat in ieder geval een scan- en herkenfunctie. Deze zit verwerkt in de Gekko Bonnen App: een gratis scan- en herkenapp waarmee bonnetjes bewaren behóórlijk wordt vereenvoudigd.

Wat vonden wij van Gekko?

Een groot pluspunt van Gekko is het feit dat je simpelweg nooit meer bonnetjes kwijtraakt. De bonnen die we met behulp van de Gekko Bonnen App scande, werden namelijk op één plek bewaard. Handig!

We zijn daarnaast tevreden over de mogelijkheid om facturen uit je mail – met behulp van de app – naar de boekhouding te versturen. Deze functie is vergelijkbaar met Mail & Herken van e-Boekhouden.nl.

Het is daarnaast ook goed om te weten dat Gekko je kan helpen in het koppelen van uitgaven aan je banktransacties. De boekhoudkundige mogelijkheden zijn weliswaar niet zo uitgebreid als bij e-Boekhouden.nl, maar dit zorgde wel alvast voor méér overzicht.

Prijzen Gekko

Wat kost Gekko?

Gekko heeft twee pakketten:

 • Basic
 • Premium

Basic is gratis, Premium kost €12 per maand. Beiden zijn inclusief de mobiele app. Je kunt dus met beiden bonnetjes en facturen scannen.

Het verschil zit hem in het feit dat de Premium meer opties biedt dan de kosteloze uitvoering. Gekko Premium is bijvoorbeeld in staat om belangrijke info op de bon automatisch te herkennen, terwijl Gekko Basic dit niet doet.

Rompslomp - Unsplash

3. Rompslomp

Geschikt voor

Zzp’ers die een laagdrempelig boekhoudpakket mét scan- en herkensoftware nodig hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Maak gebruik van de Schoenendoos: een verzamelplaats voor alle ingescande bonnetjes;
 • Profiteer van het feit dat Rompslomp alle bonnetjes perfect weet te verwerken;
 • Gebruik alle andere mogelijkheden van een laagdrempelig boekhoudpakket.

Kosten

Gratis tot €15 per maand

Screenshot Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is opnieuw een volledig boekhoudpakket. Het gaat dit keer om een versie die zichzelf omschrijft als ‘de meest eenvoudige vorm van facturatie voor zzp’ers’. 

Het klopt weliswaar dat het pakket over een facturatiemodule beschikt, maar wij vonden vooral de scan- en herkensoftware in het oog springen. Een fenomeen waarbij inkomende bonnetjes automatisch in de zogenoemde Schoenendoos worden opgeslagen.

Wat vonden wij van Rompslomp?

Wij vonden Rompslomp nagenoeg perfect werken.  Bij het scan- en herkensoftware vergelijken kwamen we er achter dat niet alle software even goed in staat is om belangrijkste info van bonnetjes te kopiëren, maar Rompslomp kan dat dus wel. Alle gegeven werden feilloos overgenomen en verwerkt in onze administratie.

Die administratie heet bij Rompslomp de Schoenendoos. Nog zo’n prettig fenomeen. Dit is een ideale verzamelplaats: je kunt daarna besluiten wat je precies wilt doen met alle inkomende bonnetjes en facturen.

Rompslomp is bovendien gewoon een prettig boekhoudpakket. Facturen maken en versturen is makkelijk en de app werkt uitstekend. Een aanrader.

Screenshot Rompslomp

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp heeft drie verschillende betaalmogelijkheden:

 • Gratis
 • Plus
 • Pro

Gratis

Het gratis pakket is bedoeld voor ondernemers die willen factureren en offreren. Je kunt dit pakket niet afsluiten wanneer je gebruik wilt maken van Rompslomps scan- en herkenprogramma.

Plus

Dit pakket kost €5 per maand. Uitgaven inboeken is hiermee wél mogelijk – net als onder meer het bijhouden van een urenregistratie.

Pro

Pro kost €15 per maand. Je mag hiermee gebruikmaken van alle diensten, zoals btw-overzichten en balansen.

Auteur

Schrijf een reactie