Zoek naar:

ZZP Daily testte de elf belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland voor zzp’ers. Dit is onze e-Boekhouden.nl review. Benieuwd naar de andere scores? Check dan onze vergelijkingspagina!

Prijs

Eerste 15 maanden gratis! Daarna €9,95 per maand (gemiddeld)

Onze reviews zijn zorgvuldig samengesteld op basis van verschillende factoren. Wil je weten hoe ze precies tot stand zijn gekomen? Kijk dan hier!

Screenshot e-Boekhouden.nl

Dit is onze e-Boekhouden.nl Review!

Boekhoudprogramma’s die beweren dat ze makkelijk te gebruiken zijn, dat is niets nieuws.e-Boekhouden.nl gaat zelfs nog een stapje verder en claimt ‘ongekend eenvoudig’ te zijn. ‘Boekhouden en factureren op een manier die u begrijpt’, volgens de website. We hebben in deze e-Boekhouden.nl review gekeken of dit daadwerkelijk het geval is. Onze bevindingen lees je hieronder!

Deze e-Boekhouden.nl review is verdeeld over de volgende vijf onderdelen:

  • De functionaliteiten

  • De klantervaringen

  • De klantenservice

  • De kosten

  • Onze ervaringen

Screenshot e-Boekhouden.nl

1. De functionaliteiten

Hoe zit het met de automatisering?

Automatisering op zijn best is als het meeste werk door het boekprogramma uit handen wordt genomen. Met één druk op de knop facturen versturen, of inkomende bonnetjes automatisch herkennen en verwerken, zodat je zelf minder stappen hoeft te ondernemen.

e-Boekhouden.nl overdrijft niet als ze zeggen dat het programma zeer eenvoudig is, want deze taken doet het programma inderdaad automatisch.

Het pakket beschikt over twee functies waarmee dit mogelijk wordt: Scan & Herken en Mail & Herken.

Scan & Herken helpt je inkomende facturen binnen no-time te verwerken in de boekhouding. De functie herkent automatisch de belangrijkste gegevens van een factuur en slaat deze direct op. Je hoeft de boel alleen nog maar te dubbelchecken.

Mail & Herken gaat nog een stap verder en haalt factuurinformatie uit je emails. Moest je eerst in je Postvak naar een email zoeken, de factuur opslaan, openen, dubbelchecken en in je boekhoudprogramma zetten, nu staat het in één keer in je boekhouding. Het enige dat je hoeft te doen is controleren of de gegevens juist zijn. Dit bespaart ondernemers zoveel tijd.

Bovendien kan e-Boekhouden.nl elektronische btw-aangiftes doen, automatisch incasseren en aan je bank gekoppeld worden. Je hoeft dus minder kostbare tijd aan je administratie te besteden.

Screenshot e-Boekhouden.nl

Hoe werkt het opstellen van facturen en offertes?

De meeste zzp’ers gebruiken een boekhoudprogramma vooral voor het opstellen van facturen en offertes. Dat is met e-Boekhouden.nl online uiteráárd mogelijk. Je kunt dit doen in je eigen huisstijl, of in één van de vele standaard ontwerpen, waarna je klanten de mogelijkheid geeft om online te betalen. 

Het is eveneens een optie om periodiek te factureren. Je kunt klanten automatisch incasseren en je kan klanten bovendien online laten betalen: dit is sneller voor de klant én jij krijgt sneller betaald. Mocht de klant niet betalen, dan kun je de factuur makkelijk doorzetten naar een incasso bureau. 

Het enige dat we een béétje misten, was de mogelijkheid om offertes online goed te laten keuren.

Screenshot e-Boekhouden.nl

Welke functies heeft dit boekhoudprogramma?

Bonnetjes scannen. Projecten registreren. Uren vastleggen. Vaste activa verwerken. Het kan allemaal met e-Boekhouden.nl. 

Biedt e-Boekhouden.nl een kilometerregistratiefunctie?

E-boekhouden.nl biedt nu wel een kilometerregistratiefunctie aan. In de urenmodule is het mogelijk om gereden kilometers bij te houden. Je kunt deze kilometers gelijk factureren aan je klanten.

Screenshot koppelingen e-Boekhouden.nl

Meer koppelingen dan andere programma’s: welke zijn er?

We vonden e-Boekhouden.nl al een volledig pakket, maar dat idee werd nog eens versterkt toen we zagen wélke koppelingen er hiermee zoal mogelijk zijn. Het is bijvoorbeeld een optie om e-Boekhouden.nl te koppelen met je salarissoftware, maar ook met een externe urenregistratie.

Andere voorbeelden van potentiële koppelingen zijn connecties met je webshop, de kassasysteem én je Payment Service Provider (PSP). Bovendien kun je met e-Boekhouden.nl je voorraadbeheer doen. Dat maakt e-Boekhouden.nl ideaal voor zzp’ers met een eigen winkel.

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat voor rapportages kan ik maken?

Ook qua rapportages laat e-Boekhouden.nl weinig te wensen over. Balansen, debiteurenoverzichten, crediteurenoverzichten, winst- en verliesrekeningen per jaar, kwartaal of maand: wat het ook is, je maakt het met dit boekhoudprogramma.

Kan ik dit boekhoudprogramma met meerdere gebruikers tegelijk gebruiken?

Ja, dit is mogelijk met e-Boekhouden.nl – zonder aanvullende kosten. Kan handig zijn wanneer je jouw administratie om de zoveel tijd door een boekhouder wilt laten checken.

Kan ik mijn gegevens exporteren?

Het is ten slotte óók mogelijk je gegevens te exporteren om ze op die manier naar bijvoorbeeld je boekhouder te sturen. Je hebt wat dat betreft drie keuzes: als Excel-bestand, als PDF of als universele audit-file.

Is er een e-Boekhouden.nl app?

e-Boekhouden.nl is beschikbaar in de meeste browsers op macOS- en Windows-computers en -laptops. Doe je je boekhouding onderweg op een mobiel of tablet? Dan is er ook een e-Boekhouden.nl app. Je vindt de e-Boekhouden.nl app in de App Store voor Apple- of de Google Play Store voor Android-toestellen.

Kan ik met e-Boekhouden.nl meerdere administraties bijhouden?

Nee: we kwamen er tijdens het schrijven van dit e-Boekhouden.nl review achter dat dit niet mogelijk is. Voor elke administratie moet je een apart abonnement nemen.

Beoordeling van de functionaliteiten: 5 sterren

Screenshot e-Boekhouden.nl

2. De klantervaringen

Wat vinden anderen van dit boekhoudprogramma?

Je ziet – we zijn tot dusver erg te spreken over e-Boekhouden.nl. En we zijn niet de enigen. Het programma krijgt op Trustpilot een gemiddelde score van 4,7 uit 5 sterren. Uit ruim 1.100 e-Boekhouden.nl ervaringen!

Positieve recensies prijzen de eenvoud, de vele koppelingen en de helpdesk van e-Boekhouden.nl. 

De relatief weinige negatieve reacties struikelen over fouten met koppelingen, de connectie met de WordPress-plug-in WooCommerce en de ouderwetse look.

Beoordeling van de klantervaringen: 5 sterren

Screenshot e-Boekhouden.nl

3. De klantenservice

Op welke manieren is het bedrijf bereikbaar?

e-Boekhouden.nl is bereikbaar per telefoon, mail, via sociale media én een handige chatfunctie. Je hebt daarmee 24/7 support: een belangrijke overweging tijdens het kiezen voor een specifiek boekhoudprogramma.

Hoe kundig is de klantenservice?

We hebben voor deze e-Boekhouden.nl review per mail een aantal vragen gesteld aan het bedrijf met betrekking tot zowel het programma zelf als hun boekhoudkundige kennis.

We waren positief verrast dat het bedrijf zeer kundig is: ze konden ons inhoudelijk helpen met vragen over het bijhouden van een administratie. Ze wisten ons bijvoorbeeld exact te vertellen of en hoe je de kosten van een zakenlunch op moet geven.

Het enige waarvoor in deze e-Boekhouden.nl review het bedrijf ons wél naar een accountant verwees, was een vraag over het afschrijven van activa. Toegegeven – dat was ook wel een lastige…

Hoe snel reageert de klantenservice?

We hadden binnen drie uur een antwoord van e-Boekhouden.nl, op vrij ingewikkelde vragen. Erg snel, dus. 

Beoordeling van de klantenservice: 4 sterren

Screenshot e-Boekhouden.nl

4. De kosten

Wat kost dit boekhoudpakket?

e-Boekhouden.nl gebruikt twee verschillende modules:

  • Boekhouden

Boekhouden

De module Boekhouden is gratis voor startende ondernemers.Wil je ook factureren, dan zijn de e-Boekhouden.nl prijzen als volgt:

Als zzp’er betaal je €9,95 per maand, waarvoor je maximaal 240 boekingen per boekjaar krijgt.

Stuur je meer dan twintig facturen per maand? Kies dan voor het standaardpakket. Dit kost €14,50 per maand voor een onbeperkt aantal boekingen. De e-Boekhouden.nl prijzen kun je dus aanpassen aan je benodigdheden.

Factureren

Factureren is gratis voor het zzp-pakket. Heb je een grote administratie en doe je meer dan 240 boekingen per jaar, dan is de e-Boekhouden.nl prijs voor factureren €9,50 per maand extra.

Ondernemers die onbeperkt boekhouden voor €14,50 per maand moeten wél betalen voor de module Factureren. Deze kost – in dat geval – €9,50 per maand. Het totale maandbedrag komt dan neer op €24,00.

Beoordeling van de kosten: 4 sterren

Screenshot e-Boekhouden.nl

5. Onze ervaringen

Wat vonden jullie er zelf van?

Onze eerste indruk van e-Boekhouden.nl is dat het vooral een heel uitgebreid boekhoudprogramma is. Zzp’ers gebruiken waarschijnlijk slechts een fractie van de opties die het programma biedt. En dat is natuurlijk alléén maar goed.

We zijn in het bijzonder te spreken over de factuurmodule. Sommige boekhoudprogramma’s stellen namelijk dat het mogelijk is om facturen en offertes compleet te aan te passen, terwijl dit in werkelijkheid wel meevalt. 

Dat is bij e-Boekhouden.nl zeker niet het geval. Je kunt bijvoorbeeld alle letters pimpelpaars maken en je logo schuin in een van de onderste hoeken plaatsen – als dat je ding is. Belangrijk, want wij willen graag dat al onze communicatie-uitingen aan onze huisstijl voldoen. Ook de administratie.

Het grootste pluspunt is echter de automatisering. e-Boekhouden.nl kan zoveel herhaalde, administratieve handelingen van je overnemen dat we spontaan zin kregen om met onze boekhouding aan de slag te gaan. En als je als zzp’er uitkijkt naar je administratie, verdient het desbetreffende boekhoudprogramma écht een compliment.

Als we dan toch iets van kritiek moeten leveren: het design. Sommige reacties in Trustpilot gaven al aan het ontwerp ietwat verouderd te vinden en daar zijn wel het stiekem wel mee eens. De interface oogt soms wat dof en priegelig. ’t Is een klein dingetje, maar e-Boekhouden.nl mag qua design wel een 2022-update krijgen.

Beoordeling van onze ervaring: 4 sterren

Onze beoordeling: 4,4 sterren

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

2 reacties

 1. Hi,

  Dank voor je uitgebreide review. Ik moet nog beginnen als ZZP-er en vraag me inderdaad af hoe je een rittenadministratie bijhoudt. Jij zegt dat dit niet kan met dit programma maar hoe doe je dat dan. Voor de belasting moet je dat toch toevoegen. Kan dat dan los of iets dergelijks?

  Hoor graag van je.

  Groeten,

  Sebastiën Brugman

  • Hoi Sebastien,

   Ja, je rittenadministratie kun je ook los bijhouden.

   Ik gebruik daar een handig excel template voor die je gratis kan downloaden.

   De excel sheet rekent alles automatisch door, weinig werk en zo gepiept dus.

   Mocht je echt iedere dag in de auto zitten voor zakelijke afspraken, dan kan je misschien kijken naar oplossingen die automatisch je ritten registreren aan de hand van GPS tracking. TrackJack en Routevision zijn twee bedrijven die automatische kilometerregistratie systemen aanbieden.

Schrijf een reactie