Zakelijke spaarrekening rente vergelijken 2024

De zakelijke spaarrente zit flink in de lift. Het is slim om daar als ondernemer van te profiteren. Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste zakelijke spaarrekening is. Lees verder en vind de hoogste rentes.

Hoogste zakelijke rente

Zakelijk sparen kan bij alle banken. Dit zijn de banken die de hoogste rente op hun zakelijke spaarrekening aanbieden (in 2024):

  1. Knab zakelijk: 2,00% flexibel sparen
  2. ING: 1,50% bij flexibel sparen
  3. Van Lanschot: 1,70% voor private banking klanten
  4. Triodos: 1,70% bij flexibel sparen
  5. ABN AMRO: 1,50% bij flexibel sparen

Beste zakelijke spaarrente van 2024

🏅 Beste zakelijke spaarrekeningen 1 september 2024. Met hoge rente & makkelijk te openen.

Rente op jaarbasis

2,00%

4.3/5

Bank score
8,6 Uitstekend

Automatisch BTW sparen

Nog geen Knab klant? Open nu je Knab rekening en profiteer van 50% korting

Rente op jaarbasis

1,50%

4/5

Bank score
7,8 Goed

Rente op jaarbasis

1,05%

4/5

Bank score
8,1 Goed

Zakelijke spaarrekeningen van de bekende banken

Rente op jaarbasis

1,50%

4/5

Bank score
7,7 Goed

rabobank.jpeg

Rente op jaarbasis

1,70%

4/5

Bank score
8,2 Goed

Gratis openen

🤓 De Nederlandse Bank blijft rentes verhogen in 2024. Dat is goed nieuws voor jou! Profiteer door snel je zakelijke spaarrekening te openen.

Zakelijk sparen: wat houdt het in?

Veel banken bieden een zakelijke spaarrekening waarmee je zakelijk spaart. Dit is sparen met het geld dat je met je onderneming hebt verdiend.

Je kunt, net als bij een normale spaarrekening, geld op deze rekening zitten, maar het er ook net zo makkelijk weer vanaf halen.

Zo’n zakelijke spaarrekening is gekoppeld aan je zakelijke bankrekening. Je kunt hiermee eenvoudig een deel van je verdiende winst opzij zetten. Handig als buffertje of als je een nieuwe computer nodig hebt. Maar je verdient er ook een extra hoge rente mee!

Bij online banken ontvang je de hoogste rente. Op dit moment 1,00% tot 3,00%! Bij veel grootbanken ontvang je tussen 1,00% en 1,50% rente. Knab Zakelijk Sparen en bunq Easy Savings zijn populaire keuzes onder zzp’ers, voor hoge rentes.

Niet verplicht, wel slim! Je ontvangt al snel 1,00% tot 2,00% rente over je spaargeld. Bijvoorbeeld bij Knab Zakelijk Sparen. Da’s makkelijk verdient!

Met een zakelijke spaarrekening kun je makkelijk geld opzij zetten voor een financieel buffertje of voor een grote, toekomstige uitgave.

Plus – een spaarrekening kost niets. Je bank biedt deze rekening gratis aan als je hier al een zakelijke rekening hebt. Wil je een zakelijke spaarrekening openen? Dan is dat dus een fluitje van een cent.

Hoogste zakelijke spaarrente

🏆 Flexibel sparen & online te openen

Hoogste spaarrente zakelijk

Rente op jaarbasis

2,00%

4.5/5

Bank score
8,6 Uitstekend

Nog geen Knab klant? Open nu je Knab rekening en profiteer van 50% korting

Privé of zakelijk sparen?

Privé en zakelijk sparen zijn min of meer hetzelfde. Je zet in beide gevallen geld op een aparte spaarrekening en je kunt het hier in beide gevallen ook weer vanaf halen. 

Met privé sparen krijg je vaak een hogere rente. De Openbank privé spaarrekening biedt de allerhoogste rente, namelijk 3,65% rente. Met zakelijk sparen is de hoogste rente 2,00%, een stuk minder dus.

👉 Hoogste rente privé spaarrekening: 3,65% – Openbank 
👉 Hoogste rente zakelijke spaarrekening: 2,00% – Knab Zakelijk Sparen

💡 Het is slim om geld voor de Belastingdienst en je zakelijke buffer op een zakelijke spaarrekening te zetten. Zet het inkomen dat je overhoudt op een privé spaarrekening voor de hoogste rente!

Is het verplicht om een spaarrekening voor mijn onderneming te openen?

Niet verplicht, wél slim.

Je ontvangt al snel 0,5% tot 2,00% rente over je spaargeld, bijvoorbeeld met Knab Zakelijk Sparen. Dat is makkelijk verdiend, zeker gezien het toch al een goede gewoonte is om geld opzij te zetten. Je bent dan voorbereid op onverwachte, maar ook verwachte kosten

Lees ook: Dit zijn de beste goedkoopste zakelijke rekeningen voor zzp’ers!

Plus – een spaarrekening kost niets. Banken bieden deze rekening gratis aan als je hier al een zakelijke rekening hebt. Een zakelijke spaarrekening openen is dan dus een fluitje van een cent.

Zakelijke deposito’s

Een andere vorm van zakelijk sparen is met een deposito. Daarmee wordt je geld voor een langere tijd vastgezet. Je kunt er dan dus niet bij, maar daar staat tegenover dat de rentepercentages vaak hoger zijn dan bij zakelijke spaarrekeningen.

Over het algemeen geldt hierbij: hoe langer de termijn, hoe hoger de rente.

Wat zijn de voorwaarden voor het openen van een zakelijke spaarrekening?

Een zakelijke spaarrekening is bedoeld voor ondernemers. Niet voor privé-sparen. Voor een zakelijke spaarrekening openen, heb je dus een onderneming nodig die staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: een bewijs dat door alle banken wordt geaccepteerd. 

Voor de meeste ondernemers zijn er dus geen beperkende voorwaarden om een zakelijke spaarrekening te openen.

De volgende soorten bedrijven kunnen hiermee een zakelijke spaarrekening openen:

Wat zijn de voordelen van een zakelijke spaarrekening?

We noemden hierboven al een aantal pro’s van een zakelijke spaarrekening, maar er zijn uiteraard meer voordelen. Déze, bijvoorbeeld:

  • Je bent voorbereid op de belasting
  • Je bouwt een financiële buffer op
  • Je houdt rekening met toekomstige uitgaves
  • Je verdient er geld mee

Wat is de beste zakelijke spaarrekening voor zzp’ers?

De beste zakelijke spaarrekening is doorgaans de rekening met het hoogste rentepercentage. Bekijk hieronder de huidige rentestanden van dit moment!

Bank

Rente op jaarbasis

Bankscore

Door iedereen te openen?

ABN AMRO

1.50%

7.7

Nee: alleen klanten van de ABN AMRO

bunq

1.05%

7.4

Ja

ING

1.50%

7.8

Nee: alleen klanten van de ING

Knab

2.00%

8.6

Nee: alleen klanten van Knab

Openbank

3.65%

8.8

Ja

Rabobank

1.70%

8.2

Nee: alleen klanten van de Rabobank

1. Je bent voorbereid op de belasting

Een groot verschil tussen werken voor een baas en zelfstandig ondernemen is de manier waarop je jouw belastingen betaalt. 

Als je in loondienst bent, wordt er inkomstenbelasting ingehouden en pensioen opgebouwd vóórdat je je salaris krijgt. Dat is lekker makkelijk, want zo weet je precies hoeveel geld je overhoudt om van te leven.

Ben je echter een zzp’er? Dan betaal je je belastingen pas achteraf. Je verdient dus geld, maar pas aan het einde van het financiële jaar weet je ook hoeveel belasting je daarover betaalt. Je moet daarnaast zelf voor je pensioenbijdrage én je bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zwv) zorgen.

Lees ook: ZZP inkomstenbelasting uitgelegd in Jip & Janneke taal + simpele rekentool

Je spaarrekening kan dan als een spaarpotje dienen waarin je elke maand een bepaald percentage van je omzet opzij zet. Het hangt van de situatie af hoeveel dit is, maar je kunt even aan je boekhouder vragen wat zijn of haar advies is.

 

2. Je bouwt een financiële buffer op

Zet je al elke maand een bedrag opzij voor je belastingen? Tip van ons: zet dan ook maandelijks iets opzij voor de opbouw van een financiële buffer.

 

Zo’n buffer is handig tijdens rustigere periodes met minder inkomsten of wanneer je niet kunt werken vanwege een ziekte. Een appeltje voor de dorst, zeg maar.

 

Daarnaast is het grote voordeel van zakelijk sparen namelijk dat dit vermogen niet wordt belast in box 3. Over privé-vermogen ben je verplicht om in box 3 fictieve vermogensbelasting af te dragen. Omdat zakelijk sparen is vrijgesteld van de fictieve vermogensbelasting in box 3, is zakelijk sparen voordeliger dan sparen op een privérekening. 

 

3. Je houdt rekening met toekomstige uitgaves

Heb je grote uitgaven op de planning staan waarvoor je behóórlijk wat budget nodig hebt…?

Zakelijk sparen helpt je dit soort doelen na te streven. Maak van sparen een gewoonte en je ziet direct dat deze plannen niet onhaalbaar zijn. Goed voor je bedrijf én je motivatie!

 

Je verdient er geld mee

…maar natúúrlijk: de belangrijkste reden voor het afsluiten van een zakelijke spaarrekening is het feit dat het je geld oplevert. 

 

Goed – het gaat misschien niet om bakken met euro’s. Maar het is geld waar feitelijk géén prestatie tegenover staat. En dat is toch altijd méér dan welkom.

🔒 Alle spaarrekeningen op deze pagina zijn gedekt door het depositogarantiestelsel. Dit dekt saldi tot €100.000 in het onverhoopte geval dat jouw bank failliet gaat. Je weet daardoor zeker dat je geld veilig is.

Hoe kies ik de juiste zakelijke spaarrekening?

Betekent dit automatisch dat je het beste kunt sparen bij Openbank? Dat niet. We raden het je aan om in ieder geval over de volgende dingen na te denken wanneer je jouw zakelijke spaarrekening uitkiest:

  • Het rentepercentage
  • Nieuwe bank of eigen bank
  • Online bank of traditionele bank

Het rentepercentage

We kunnen er natuurlijk niet omheen dat de bank met het hoogste rentepercentage mééstal de meest aantrekkelijke partij is om mee in zee te gaan.

Toch zitten er een aantal haken en ogen aan deze bewering. Openbank biedt misschien het beste percentage, maar het gaat hier om een particuliere spaarrekening. Deze rekening is weliswaar door zzp’ers te openen, maar het is strikt genomen géén zakelijke rekening.

Wil je dat wel hebben? Dan ben je beter af bij bunq: qua hoogte van de zakelijke spaarrentes de nummer twee.

Nieuwe bank of eigen bank

De meeste ondernemers hebben een spaarrekening bij dezelfde bank als waar ze een zakelijke betaalrekening hebben lopen. 

Dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je in zee gaat met een instantie die je vertrouwt en waarbij je klaarblijkelijk al goede ervaringen hebt. Het nadeel is echter dat dit niet per se goedkoper is. Soms werkt een andere bank namelijk met gunstigere rentetarieven.

Neem bijvoorbeeld bunq. Die bieden meer rente dan bijvoorbeeld de Rabobank – én is het mogelijk om hier een spaarrekening te openen zónder er klant te zijn. Dat is bij de Nederlandse grootbanken niet mogelijk. Je kunt daar alléén sparen als je er ook een standaard zakelijke betaalrekening hebt lopen.

Online bank of traditionele bank

Sommige mensen sparen liever bij een van de bekende, traditionele banken. De ABN AMRO, de ING of de Rabobank, bijvoorbeeld. Deze banken bieden alle drie een rentepercentage van 1,00% en zijn dus prima opties.

Wil je nog een hogere rente? Overweeg dan om je geld voor langere tijd vast te zetten. Bijvoorbeeld voor 1 tot 3 jaar. Je krijgt dan al snel 1,00% meer rente!

Hoe open ik een zakelijke spaarrekening?

Een spaarrekening voor je ondernemingen openen is simpel en kan gewoon online. Je kunt dit doen bij je eigen bank, maar ook bij een andere partij die dit toestaat, zoals bunq of Openbank.

Ontvang iedere week The Weekly Kickstarter met 3 bewezen groeitips

8.000+ zzp’ers ontvangen deze nieuwsbrief al
🔥 iedere maandag 🔥 3 bewezen groeitips van experts 🔥 die je gelijk kunt toepassen 🔥 de #1 nieuwsbrief voor zzp'ers