Zoek naar:

Zakelijke ritten bijhouden is verplicht. Dit doe je met een kilometerregistratie-app of rittenregistratie-app voor zzp’ers: dé manier om je gemaakte tochten bij te houden. We zijn hieronder begonnen met rittenregistraties vergelijken. Kijk welke app voor kilometerregistratie het beste bij jou past!

Samenvatting

Dit vinden wij de beste rittenregistratie-apps voor zzp’ers

 • AlphaGuide
 • RouteReg
 • Track Assistant

Dit kosten deze beste km-registratie-apps

AlphaGuideGratis
RouteReg€6,99
Track Assistant€5 per maand
AlphaGuide - Unsplash

1. AlphaGuide

Geschikt voor

Zzp’ers die hun kilometers willen bijhouden, maar ook willen profiteren van onder meer het declareren van brandstofkosten.

Belangrijkste voordelen

 • Hou je groene kaart altijd binnen handbereik dankzij de handige app;
 • Bekijk eventuele openstaande boetes;
 • Scan onverhoopte schade met je telefoon.

Kosten

Gratis

AlphaGuide

Wat is AlphaGuide?

AlphaGuide is een gratis rittenregistratie-app die helpt met het bijhouden van je kilometers, maar ook tijdens het declareren van kosten voor brandstof en onderhoud, het betalen van boetes en het ophalen van je groene kaart.

De gratis kilometerregistratie-app is in beginsel bedoeld voor klanten van de leasemaatschappij Alphabet, maar is eveneens te gebruiken door zzp’ers die dat niet zijn. Leaserijders hebben wél een aantal aanvullende voordelen wanneer ze deze rittenregistratiesoftware gebruiken.

Platforms

AlphaGuide is te downloaden voor Android en iOS.

Wat vonden wij van Alphaguide?

Het gebruik van de app van Alphaguide had voor ons direct een aantal unieke voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk hiermee je groene kaart altijd binnen handbereik te hebben. Je kunt dit verzekeringsbewijs namelijk uploaden in de app. Leaserijders van Alphabet kunnen op dezelfde manier ook hun leasecontract ophalen.

Wat we ook fijn vonden – hoewel het niet iets is waar we graag over nadenken: je kunt openstaande boetes bekijken en betalen. Niet prettig als je er eentje hebt ontvangen, wél handig.

Een andere, unieke feature: eventuele onverhoopte krassen en deuken zijn scanbaar met de camera van je telefoon. De app geeft dan aan of je deze schade wel of niet moet melden. Let wel: deze functie is alléén toegankelijk voor klanten van Alphabet.

Wat kost Alphaguide?

De rittenregistratie-app is gratis.

2. RouteReg

Geschikt voor

Ondernemers die hun gemaakte kilometers zo makkelijk mogelijk willen vastleggen.

Belangrijkste voordelen

 • Synchroniseer je rittenregistratie als zzp’er met al je andere Apple-apparaten;
 • Voorkom verloren gegevens met de back-up-functie;
 • Exporteer gegevens op eenvoudige wijze.

Kosten

€6,99

RouteReg

Wat is RouteReg?

RouteReg is puur een km-registratie-app. Het programmaatje maakt daarvoor gebruik van zogenoemde GPS Hotspots. Dat houdt in dat je automatisch een melding ontvangt zodra je op je bestemming bent aangekomen. Eén druk op de knop is daarna genoeg om het aantal gereden kilometers te verwerken in je administratie. Een simpele, maar effectieve km-registratie-app.

Platforms

RouteReg is te downloaden voor iOS.

Wat vonden wij van RouteReg?

RouteReg is, wat ons betreft, een van de makkelijkste manieren om gemaakte ritten vast te leggen. Je hoeft maar één keer op een knop te drukken – en bovendien zijn alle ritten te synchroniseren met andere Apple-apparaten. Je iPad of MacBook, bijvoorbeeld.

We zijn ook te spreken over de back-up-functie. Deze heet Cloud Sync en voorkomt verloren gegevens door alles automatisch in iCloud op te slaan.

Het is bovendien makkelijk om gegevens te exporteren. We vonden het helemáál uniek om te ontdekken dat je een melding krijgt wanneer RouteReg vermoedt dat deze registratie niet-sluitend is. Erg fijn.

Wat kost RouteReg?

De app zelf kost €6,99, maar je hebt een RouteReg Smart Tag nodig wanneer je ritten automatisch wilt detecteren. Deze kost je €34,95.

Track Assistent - Unsplash

3. Track Assistant

Geschikt voor

Ondernemers die zowel zakelijke als privéritten (semi-)automatisch willen vastleggen.

Belangrijkste voordelen

 • Leg alle kilometers vast zonder ingebouwde kastjes;
 • Profiteer van een uniek algoritme waarmee privé- en zakelijke ritten worden gescheiden;
 • Ontvang persoonlijke overzichten.

Kosten

€5 per maand

TrackAssistant

Wat is Track Assistant?

Wat is Track Assistant?

Track Assistant is eveneens uitsluitend een zzp-rittenregistratie-app. Het is mogelijk om je zakelijke kilometers handmatig, maar ook semi-automatisch en zelfs volledig automatisch vast te leggen. De app maakt hiervoor gebruik van onder andere Google Maps.

Platforms

Track Assistant is te downloaden voor Android en iOS.

Wat vonden wij van Track Assistant?

Track Assistant werkte supermakkelijk. We legden alle kilometers vast zonder ingebouwde kastjes en dergelijke. Het gebruik van Track Assistant vergde alléen het gebruik van onze smartphone. Erg fijn.

Die werking heeft de app te danken aan een uniek algoritme. Dit algoritme is in staat om privé- en zakelijke kilometers van elkaar te scheiden, geheel conform de eisen van de Belastingdienst. Is het tijd voor je aangifte, dan kun je met behulp van deze rittenregistratie-app de Belastingdienst informeren.

We vonden het ook mooi dat Track Assistant ons persoonlijke overzichten van de gereden én te rijden kilometers stuurde. Dat deed het onder meer via prognoses op basis van kilometers die we eerder hadden gemaakt.

Screenshot Track Assistant

Wat kost Track Assistant?

Track Assistant heeft verschillende betaalopties en abonnementen, maar zzp’ers hebben het Single Abonnement nodig. Dit kost je €5 per maand. Je krijgt dan onder meer een gratis proefmaand, een administratie en de mogelijkheid tot maandelijkse rapportages.

Auteur

Schrijf een reactie