Zoek naar:

Zakelijke ritten bijhouden is een must voor de Belastingdienst. Dit doe je gewóón met een kilometerregistratie-app of rittenregistratie app voor zzp’ers: dé manier om je gemaakte tochten bij te houden. We zijn hieronder gestart met rittenregistratie vergelijken: check of er ook iets voor jou bij zit!

1. AlphaGuide

Wat is AlphaGuide?

AlphaGuide is een gratis rittenregistratie-app die helpt met het bijhouden van je kilometers, maar ook tijdens het declareren van kosten voor brandstof en onderhoud, het betalen van boetes en het ophalen van je groene kaart.

De gratis kilometerregistratie-app is in beginsel bedoeld voor klanten van de leasemaatschappij Alphabet, maar is eveneens te gebruiken door zzp’ers die dat niet zijn. Leaserijders hebben wél een aantal aanvullende voordelen.

Platforms

AlphaGuide is te downloaden voor Android en iOS.

Wat zijn de belangrijkste features van Alphaguide?

Hou je groene kaart altijd binnen handbereik

Je verzekeringsbewijs is namelijk toegankelijk via de app. Leaserijders van Alphabet kunnen op dezelfde manier ook hun leasecontract ophalen.

Bekijk openstaande boetes

Niet iets waar je direct over wilt nadenken, maar het feit dat je eventuele verkeersovertredingen eenvoudig kunt inzien, is wél handig. 

Je kunt ze overigens ook direct betalen met behulp van de iDEAL-koppeling.

Scan schade met je telefoon

Eventuele onverhoopte krassen en deuken zijn scanbaar met de camera van je telefoon. De app geeft dan aan of je deze schade wel of niet moet melden. 

Let op: deze functie is alleen toegankelijk voor klanten van Alphabet.

Wat kost Alphaguide?

De rittenregistratie-app is gratis.

2. RouteReg

Wat is RouteReg?

RouteReg is puur een km-registratie-app. Het programmaatje maakt daarvoor gebruik van zogenoemde GPS Hotspots. Dat houdt in dat je automatisch een melding ontvangt zodra je op je bestemming bent aangekomen. Eén druk op de knop is daarna genoeg om het aantal gereden kilometers te verwerken in je administratie. Een simpele, maar effectieve app.

Platforms

RouteReg is te downloaden voor iOS.

Wat zijn de belangrijkste features van RouteReg?

Synchroniseer je rittenregistratie als zzp’er met al je andere Apple-apparaten

Je iPad of MacBook, bijvoorbeeld.

Voorkom verloren gegevens met de back-up-functie

Cloud Sync helpt je met het maken van back-ups die automatisch in iCloud worden opgeslagen.

Exporteer gegevens op eenvoudige wijze

Je krijgt hierbij een melding wanneer RouteReg vermoedt dat je registratie niet-sluitend is.

Wat kost RouteReg?

De app zelf kost €6,99, maar je hebt een RouteReg Smart Tag nodig wanneer je ritten automatisch wilt detecteren. Deze kost je €34,95.

3. Track Assistent

Wat is Track Assistent?

Track Assistent is eveneens uitsluitend een zzp-rittenregistratie-app. Het is mogelijk om je zakelijke kilometers handmatig, maar ook semi-automatisch en zelfs volledig automatisch vast te leggen. De app maakt hiervoor gebruik van onder andere Google Maps.

Platforms

Track Assistent is te downloaden voor Android en iOS.

Wat zijn de belangrijkste features van Track Assistent?

Leg alle kilometers vast zonder ingebouwde kastjes

Het gebruik van Track Assistent vergt alleen het gebruik van je smartphone.

Profiteer van een uniek algoritme

Dit algoritme is namelijk in staat om privé- en zakelijke kilometers van elkaar te scheiden, geheel conform de eisen van de Belastingdienst.

Ontvang persoonlijke overzichten

Deze werken onder meer met prognoses op basis van kilometers die je eerder hebt gereden.

Screenshot Track Assistant

Wat kost Track Assistent?

Track Assistent heeft verschillende betaalopties en abonnementen, maar zzp’ers hebben het Single Abonnement nodig. Dit kost je €5 per maand. Je krijgt dan onder meer een gratis proefmaand, een administratie en de mogelijkheid tot maandelijkse rapportages.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er een rittenregistratie-app gebruiken?

Het is van groot belang dat je als zzp’er een rittenregistratie kunt overleggen. Je betaalt namelijk géén bijtelling wanneer je jaarlijks minder dan 500 kilometer privé rijdt in een zakelijke auto. Dit moet je natuurlijk wél kunnen overleggen aan de Belastingdienst – vandaar dat een km-registratie-app zo belangrijk is.

Het helpt je daarnaast wanneer je gemaakte kilometers aan een klant wilt doorberekenen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een rittenregistratie-app?

Welke app voor kilometerregistratie het beste is? De rittenregistratiesoftware verschilt onderling niet zo gek veel in hun functionaliteiten, maar wel in de manier waarop deze mogelijk worden gemaakt. Het is bijvoorbeeld bij zowel RouteReg als Track Assistent mogelijk om ritten automatisch te registreren, maar alleen bij RouteReg vereist dit het gebruik van een Smart Tag. Rittenregistraties vergelijken is daarom altijd een goed idee.

Check daarnaast goed of de app die jij op het oog hebt ook daadwerkelijk downloadbaar is voor jouw toestel. AlphaGuide en Track Assistent zijn te downloaden voor zowel Android als iOS, maar RouteReg werkt alleen op iOS.

Let er tot slot goed op of jouw rittenregistratie-app de Belastingdienst blij stemt. We bedoel daarmee te zeggen: controleer of gegevens zó worden geregistreerd dat ze voldoen aan de meest recente eisen van de fiscus.

We kunnen dus geen uitsluitsel geven over wat de beste rittenregistratie-app is. De keuze voor de beste km-registratie-app is er namelijk vooral een van persoonlijke wensen en voorkeuren.

Welke rittenregistratie-apps zijn het goedkoopst?

We kunnen wél kort zijn over welke rittenregistratie-app het goedkoopst is: die eer gaat naar Alphaguide. Deze rittenregistratie-app is gratis, hoewel users die leasen bij het moederbedrijf Alphabet toegang hebben tot méér functionaliteiten.

Een kilometerregistratie voor zzp’ers is het prijzigst bij RouteReg, omdat je daar voor een automatische registratie een RouteReg Smart Tag moet kopen.

Auteur

Schrijf een reactie