Zoek naar:

Zakelijke ritten bijhouden is verplicht. Dit doe je met een kilometerregistratie-app of rittenregistratie-app voor zzp’ers: dé manier om je gemaakte tochten bij te houden. We zijn hieronder begonnen met rittenregistraties vergelijken. Kijk welke app voor kilometerregistratie het beste bij jou past!

Dit vinden wij de beste rittenregistratie-apps voor zzp’ers

 • AlphaGuide
 • Cartracker
 • RouteReg
 • Track Assistant
 • TrackJack Europe

Dit kosten deze beste km-registratie-apps

AlphaGuideGratis
Cartracker€5 – €10 per maand
RouteReg€6,99
Track Assistant€5 per maand
TrackJackVanaf €5,95 per maand
AlphaGuide - Unsplash

1. AlphaGuide

Geschikt voor

Zzp’ers die hun kilometers willen bijhouden, maar ook willen profiteren van onder meer het declareren van brandstofkosten.

Belangrijkste voordelen

 • Hou je groene kaart altijd binnen handbereik dankzij de handige app;
 • Bekijk eventuele openstaande boetes;
 • Scan onverhoopte schade met je telefoon.

Kosten

Gratis

AlphaGuide

Wat is AlphaGuide?

AlphaGuide is een gratis rittenregistratie-app die helpt met het bijhouden van je kilometers, maar ook tijdens het declareren van kosten voor brandstof en onderhoud, het betalen van boetes en het ophalen van je groene kaart.

De gratis kilometerregistratie-app is in beginsel bedoeld voor klanten van de leasemaatschappij Alphabet, maar is eveneens te gebruiken door zzp’ers die dat niet zijn. Leaserijders hebben wél een aantal aanvullende voordelen wanneer ze deze rittenregistratiesoftware gebruiken.

Platforms

AlphaGuide is te downloaden voor Android en iOS.

Wat vonden wij van Alphaguide?

Het gebruik van de app van Alphaguide had voor ons direct een aantal unieke voordelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk hiermee je groene kaart altijd binnen handbereik te hebben. Je kunt dit verzekeringsbewijs namelijk uploaden in de app. Leaserijders van Alphabet kunnen op dezelfde manier ook hun leasecontract ophalen.

Wat we ook fijn vonden – hoewel het niet iets is waar we graag over nadenken: je kunt openstaande boetes bekijken en betalen. Niet prettig als je er eentje hebt ontvangen, wél handig.

Een andere, unieke feature: eventuele onverhoopte krassen en deuken zijn scanbaar met de camera van je telefoon. De app geeft dan aan of je deze schade wel of niet moet melden. Let wel: deze functie is alléén toegankelijk voor klanten van Alphabet.

Wat kost Alphaguide?

De rittenregistratie-app is gratis.

2. Cartracker

Geschikt voor

Zzp’ers die niet alleen hun zakelijke, maar ook hun privékilometers willen bijhouden. 

Belangrijkste voordelen

 • Wissel makkelijk tussen privé en zakelijk rijden met de app – zelfs achteraf;
 • Print je rittenregistratie met één druk op de knop;
 • Exporteer gegevens volgens de eisen van de Belastingdienst in een handomdraai.

Kosten

€5 per maand + €150 eenmalig voor de tracker of €10 all-in lease per maand. Wil je een tracker professioneel laten inbouwen, dan kost dat eenmalig €85.

Wat is Cartracker?

Cartracker is een app waarmee je automatisch je ritten kan bijhouden. De software gebruikt daarvoor een Plug & Play Dongle die alle ritteninformatie bijhoudt en naar de app stuurt. Daarmee voldoe je aan de eisen van de Belastingdienst. 

Wil je liever een sluitende rittenregistratie? Dan kun je tegen een meerprijs voor een ingebouwde tracker kiezen. In een paar klikken kun je alle informatie naar je administratie exporteren – of uitprinten als dat nodig is.

Alleen de app gebruiken? Dat kan ook, al heb je dan minder functionaliteiten.

Platforms

Cartracker is te downloaden voor iOS en Android.

Wat vonden wij van Cartracker?

Onze eerste indruk is dat Cartracker zeer makkelijk in gebruik is. Je downloadt de app, maakt je account aan en het is klaar voor gebruik. Gebruik je alleen de app? Dan kun je gebruikmaken van de parkeer- en navigatiefunctie. Wil je je ritten registreren? Dan heb je ten minste een Plug & Play Dongle nodig – die overigens prima werkt. Voor een sluitende registratie moet je een tracker professioneel laten inbouwen.

Wat wij heel fijn vonden, is dat de app niet alleen je zakelijke ritten, maar ook je privé-ritten registreert. Je wisselt makkelijk tussen privé en zakelijk in de app. Heb je per ongeluk een privé-rit als zakelijk geregistreerd? Geen probleem. Je kunt dit zelfs na de rit nog veranderen.

De parkeerdienst is ook heel handig. Je parkeert je auto in een betaalde zone en de app houdt automatisch je parkeerde tijd bij. Bovendien betaal je via de app, dus je betaalt nooit teveel. Cartracker rekent hiervoor geen transactiekosten.

De app zelf werkt fijn en is zeer gemakkelijk in gebruik. De rapportages zijn overzichtelijk en bevatten alle data die je nodig hebt voor je aangifte bij de Belastingdienst, wat wettelijk verplicht is. 

Het uitprinten van deze rapporten kan eveneens eenvoudig en binnen enkele klikken.

Wat kost Cartracker?

Er zijn twee manieren om van Cartracker gebruik te maken: kopen of leasen.

Kopen

De app zelf kost €5 per maand. Je hebt een tracker nodig wanneer je ritten registreert, die je kunt kopen voor €150.

Leasen

Lease je de tracker liever? Dan kan dat all-in voor €10 per maand. Je krijgt dan toegang tot de app en krijgt een tracker, die eigendom blijft van Cartracker.

Plug & Play of inbouwen?

Heb je gekozen of wilt kopen of leasen? Bedenk dan of je een Plug & Play dongle wilt, of en ingebouwde tracker. Kies je voor inbouw? Dan wordt deze voor €85 professioneel ingebouwd. Met inbouw krijg je automatisch het Keurmerk Ritregistratie Systemen erbij. Bij Plug & Play is dit niet van toepassing.

3. RouteReg

Geschikt voor

Ondernemers die hun gemaakte kilometers zo makkelijk mogelijk willen vastleggen.

Belangrijkste voordelen

 • Synchroniseer je rittenregistratie als zzp’er met al je andere Apple-apparaten;
 • Voorkom verloren gegevens met de back-up-functie;
 • Exporteer gegevens op eenvoudige wijze.

Kosten

€6,99

RouteReg

Wat is RouteReg?

RouteReg is puur een km-registratie-app. Het programmaatje maakt daarvoor gebruik van zogenoemde GPS Hotspots. Dat houdt in dat je automatisch een melding ontvangt zodra je op je bestemming bent aangekomen. Eén druk op de knop is daarna genoeg om het aantal gereden kilometers te verwerken in je administratie. Een simpele, maar effectieve km-registratie-app.

Platforms

RouteReg is te downloaden voor iOS.

Wat vonden wij van RouteReg?

RouteReg is, wat ons betreft, een van de makkelijkste manieren om gemaakte ritten vast te leggen. Je hoeft maar één keer op een knop te drukken – en bovendien zijn alle ritten te synchroniseren met andere Apple-apparaten. Je iPad of MacBook, bijvoorbeeld.

We zijn ook te spreken over de back-up-functie. Deze heet Cloud Sync en voorkomt verloren gegevens door alles automatisch in iCloud op te slaan.

Het is bovendien makkelijk om gegevens te exporteren. We vonden het helemáál uniek om te ontdekken dat je een melding krijgt wanneer RouteReg vermoedt dat deze registratie niet-sluitend is. Erg fijn.

Wat kost RouteReg?

De app zelf kost €6,99, maar je hebt een RouteReg Smart Tag nodig wanneer je ritten automatisch wilt detecteren. Deze kost je €34,95.

Track Assistent - Unsplash

4. Track Assistant

Geschikt voor

Ondernemers die zowel zakelijke als privéritten (semi-)automatisch willen vastleggen.

Belangrijkste voordelen

 • Leg alle kilometers vast zonder ingebouwde kastjes;
 • Profiteer van een uniek algoritme waarmee privé- en zakelijke ritten worden gescheiden;
 • Ontvang persoonlijke overzichten.

Kosten

€5 per maand

TrackAssistant

Wat is Track Assistant?

Wat is Track Assistant?

Track Assistant is eveneens uitsluitend een zzp-rittenregistratie-app. Het is mogelijk om je zakelijke kilometers handmatig, maar ook semi-automatisch en zelfs volledig automatisch vast te leggen. De app maakt hiervoor gebruik van onder andere Google Maps.

Platforms

Track Assistant is te downloaden voor Android en iOS.

Wat vonden wij van Track Assistant?

Track Assistant werkte supermakkelijk. We legden alle kilometers vast zonder ingebouwde kastjes en dergelijke. Het gebruik van Track Assistant vergde alléen het gebruik van onze smartphone. Erg fijn.

Die werking heeft de app te danken aan een uniek algoritme. Dit algoritme is in staat om privé- en zakelijke kilometers van elkaar te scheiden, geheel conform de eisen van de Belastingdienst. Is het tijd voor je aangifte, dan kun je met behulp van deze rittenregistratie-app de Belastingdienst informeren.

We vonden het ook mooi dat Track Assistant ons persoonlijke overzichten van de gereden én te rijden kilometers stuurde. Dat deed het onder meer via prognoses op basis van kilometers die we eerder hadden gemaakt.

Screenshot Track Assistant

Wat kost Track Assistant?

Track Assistant heeft verschillende betaalopties en abonnementen, maar zzp’ers hebben het Single Abonnement nodig. Dit kost je €5 per maand. Je krijgt dan onder meer een gratis proefmaand, een administratie en de mogelijkheid tot maandelijkse rapportages.

5. TrackJack Europe

Geschikt voor

Ondernemers die met een voordelige app automatisch hun zakelijke en privékilometers willen registreren. 

Belangrijkste voordelen

 • Registreer je zakelijke ritten en maak ze privé met één klik;
 • Gebruik Trackjack, dat over een keurmerk beschikt, voor je belastingaangiftes;
 • Krijg inzicht in je rijgedrag en CO2-uitstoot.

Kosten

Vanaf €5,95 per maand – voor de service. De tracker gaat vanaf €79,99.

Wat is TrackJack?

TrackJack Europe is een service waarmee je via een app of webbrowser je rittenregistratie bijhoudt. Door middel van een tracker in je auto – kies uit verschillende modellen – worden al je ritten automatisch geregistreerd en bewaard in de cloud. Je kunt ze dan via de app of browser bekijken en bewerken.

TrackJack werkt volgens de eisen van de Belastingdienst. Je ritten worden dan ook minimaal zeven jaar opgeslagen.

Platforms

De TrackJack-app is geschikt voor iOS en Android, maar je kunt het programma ook openen in een browser. 

Wat vonden wij van TrackJack?

Onze eerste indruk van TrackJack was goed. De app is makkelijk te gebruiken. De navigatiekaarten en routebegeleiding zijn overzichtelijk en nauwkeurig. Je rittenregistratie wordt opgeslagen in de cloud in de vorm van een Audit-bestand. Is het eenmaal tijd voor je aangifte?Dan stuur je dit bestand in één handomdraai naar de Belastingdienst. Handig!

We waren ook zeer te spreken over het kilometeroverzicht. Je ziet in dit overzicht duidelijk hoeveel kilometers je tot nu toe hebt gereden, zowel zakelijk als privé. Wel zo handig als je onder de 500 privékilometers probeert te blijven om een eventuele bijtelling te voorkomen. 

Samengevat: we wisten dankzij Trackjack precies hoe we ervoor stonden.

Wat kost TrackJack?

De service zelf kost €5,95 per maand – als je jezelf voor vijf jaar inschrijft. TrackJack kost bij één jaar €7,08 per maand.

Wil je ritten registreren? Dan heb je een tracker nodig. De prijzen voor deze trackers beginnen bij €79,99. Dit is een eenmalige aanschaf, waarna je enkel maandelijks voor de service betaalt.

Let wel: wie een sluitende rittenregistratie nodig heeft, kan alleen gebruikmaken van de tracker PRO Fiscaal 2. Deze kost echter €165 plus €64,95. Is een fiscaal goedgekeurde rittenregistratie voor jouw onderneming voldoende? Dan heb je gelukkig de keuze uit wat voordeliger geprijsde trackers.

Auteur

Schrijf een reactie