Zoek naar:

ING zakelijk review 2024

Onze ervaring in het kort

Met ING Zakelijk krijg je toegang tot een solide zakelijke bankervaring, inclusief handig inzicht in je financiën en snelle betalingsopties. Maar, er zijn ook enkele belangrijke punten om rekening mee te houden, zoals de kosten en de beperkte klantenservice buiten kantoortijden.

🏅 ING Zakelijk behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk ING met alternatieven

Je bekijkt nu:
ING
Bank score
7,8 Erg goed
4/5
Kosten
€9,90 per maand
Acties
Eerste 6 maanden gratis (voor starters)
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“ING Zakelijk heeft een makkelijke app waarmee je goed inzicht krijgt in je geldstromen, dat is fijn. Twee minpuntjes zijn de kosten en beperkte klantenservice buiten kantoortijden. De app is gebruiksvriendelijk en snel, met handige functies zoals instant payments en pushmeldingen.

ING Zakelijk is een prima optie als je persoonlijk al bij ING bankiert, maar andere zakelijke banken met een lagere prijs en betere service zijn het overwegen waard.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige ING zakelijk ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort ING Zakelijk:

Kosten
7,5
Klantervaring
7,7
Voorwaarden
8,0
Eindscore
7,8

ING review
Kosten
Score: 7,5

Bij het openen van een zakelijke rekening bij ING moet je rekening te houden met maandelijkse pakketkosten van €9,90. Belangrijk om te weten: je moet extra betalen per transactie, elke bij- of afschrijving kost €0,13.

Daarnaast biedt ING Zakelijk ook een boekhoudkoppeling aan, maar deze kost €3,25 per maand. Dit is iets duurder dan wat sommige andere banken aanbieden. Maar hier komt het goede nieuws: als jouw bedrijf minder dan 1 jaar oud is, kun je profiteren van de eerste 6 maanden gratis bankieren. Dat is een mooi voordeel om kosten te besparen en een vliegende start te maken als startende ondernemer.

Zoveel kost ING Zakelijk voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 118,80
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 31,85
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 150,65
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€ 225,-

ING Zakelijk is iets duurder dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is ING Zakelijk geen voordelige keuze.

Voordelen

Vaste prijs van €9,90 per maand is gemiddeld
Eerste 6 maanden gratis voor starters

Nadelen

Boekhoudkoppeling kost €3,25 p/m
€0,13 cent per bij- of afschrijving 

ING review
Klantervaring
Score: 7,7

De klantenservice van ING scoort redelijk goed in vergelijking met andere banken. Een minpunt is echter dat de klantenservice niet beschikbaar is in het weekend, wat voor veel ondernemers een nadeel kan zijn.

Gelukkig kun je wel via de app contact opnemen, en dat verloopt over het algemeen soepel en zonder ingewikkelde vragen. Buiten kantoortijden kan de wachttijd voor een antwoord soms wat langer zijn, maar het personeel is over het algemeen vriendelijk en behulpzaam.

Een groot pluspunt vinden we de zakelijke ING app zelf, die erg snel en overzichtelijk is. Met deze app kun je niet alleen eenvoudig je bankzaken beheren, maar ook betaalverzoeken maken, wat handig is voor het innen van betalingen. Of je ontvangt bijvoorbeeld een instant pushmelding zodra er een betaling binnenkomt.

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 12 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 10 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde via de app duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van ING’s klantenservice iets beter dan andere banken.

ING review
Voorwaarden
Score: 8,0

De zakelijke rekening van ING biedt zowel de standaardfuncties als moderne mogelijkheden, zoals slim saldo beheer en het aanmaken van financiële ‘potjes’. Daarnaast biedt ING diverse automatische koppelingen met boekhoudprogramma’s, zoals we eerder al aangaven, tegen een kleine extra maandelijkse vergoeding. Hiermee kun je eenvoudig je bankrekening aan je financiële administratie koppelen. Ook een zakelijke spaarrekening is inbegrepen.

Belangrijk om te weten: je kunt geen zakelijke rekening bij ING online openen. In plaats daarvan moet je persoonlijk naar een lokale winkel of filiaal van ING gaan om het proces te voltooien. Dit is een extra stap, maar het biedt de mogelijkheid om persoonlijk advies en ondersteuning te krijgen tijdens de aanvraag.

Voor het openen van een ING Zakelijke rekening is het nodig om een fysiek kantoor te bezoeken en van te voren een afspraak te maken. Dit proces neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Het openen van de rekening kan niet online.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

ING zet zich in voor duurzaamheid in haar beleid en activiteiten. Ze financieren sectoren die onze wereld groener maken. Ze hebben ook concrete doelen om hun eigen CO2-uitstoot te verminderen.

Maar er zijn wat kritische geluiden over hun financiering van fossiele brandstoffen. ING werkt eraan om die kwesties aan te pakken en een balans te vinden tussen duurzaamheid en winstgevendheid.

Ja, ING Zakelijk biedt handige extra’s zoals, zakelijke creditcards, zakelijke leningen, zakelijk sparen en zakelijk advies en ondersteuning.

Veelgestelde vragen over ING Zakelijk

ING’s klantenservice scoort redelijk vergeleken met andere banken. Een tekortkoming is het ontbreken van weekendondersteuning, wat onhandig is voor ondernemers. Gelukkig is app-ondersteuning beschikbaar en efficiënt. Buiten kantooruren zijn langere wachttijden normaal, maar medewerkers tonen vriendelijkheid en inzet.

Ja, als grootste Nederlandse bank is ING een betrouwbare keuze met een solide reputatie in de financiële sector.

Ja, ING biedt een starterskorting aan waarbij nieuwe klanten gedurende 6 maanden gratis kunnen bankieren en een cadeau van €40 ontvangen, voor diegenen die korter dan 1 jaar bij de KVK staan ingeschreven.

Ja, ING beschikt over een Nederlandse bankvergunning, wat betekent dat je banktegoed tot €100.000 veilig en door de Nederlandse overheid gegarandeerd is.

Het aanvragen van een zakelijke rekening bij ING vereist een fysiek bezoek aan een kantoor en een afspraak. Het proces duurt ongeveer 30 minuten.

€9,90
Per maand
4/5
7,8 Erg goed
Eerste 6 maanden gratis
voor starters

Populaire banken 2024