Zoek naar:

ABN AMRO is één van de traditionele grootbanken van Nederland. Zo lang als wij het kunnen herinneren, vind je ABN AMRO-filialen overal in het straatbeeld. Het is dus vrij eenvoudig om bij zo’n vestiging naar binnen te lopen om een ABN AMRO Zakelijke Rekening voor zzp’ers af te sluiten. Die heet officieel ABN AMRO Volop Ondernemen Slim.

De ABN AMRO is een full-service bank. Dat wil zeggen dat ze zeer complete pakketten aanbieden, inclusief zakelijke spaarrekeningen, verzekeringen, leningen en andere diensten en functionaliteiten.

Veel gevestigde ondernemers maken daar gretig gebruik van, maar als zzp’er heb je al die functionaliteiten waarschijnlijk niet nodig. Het zou zonde zijn om ergens voor te betalen dat je eigenlijk niet nodig hebt.

Daarom is er ABN AMRO Volop Ondernemen Slim. Een ABN AMRO Zakelijke Rekening van een full-service bank, met alléén de zaken die jij als zzp’er nodig heeft. De rekening is bovendien zó ingericht dat je zelf alles online kunt regelen. Wel zo handig.

Wat zijn de voordelen van de ABN AMRO Zakelijke Rekening?

Wil je een ABN AMRO Zakelijke Rekening openen? Dan zijn er veel voordelen waar je gebruik van kunt maken – voor een aantrekkelijke prijs. 

Dit vonden wij de voordelen van de ABN AMRO Zakelijke Rekening:

 • Je neemt een rekening bij een veilige en vertrouwde bank;
 • Je krijgt toegang tot zakelijk internetbankieren;
 • Je krijgt toegang tot de ABN AMRO-app;
 • Je maakt gebruik van een goede live chat met een deskundige klantenservice;
 • Je krijgt een gratis betaalpas;
 • Je kunt de rekening koppelen aan je privérekening.

Wat zijn de nadelen van de ABN AMRO Zakelijke Rekening?

Hoewel de ABN AMRO een goed online basispakket voor zzp’ers biedt, zijn er vanzelfsprekend ook minpunten. Dit vonden wij de nadelen van de ABN AMRO Zakelijke Rekening:

 • Je hebt geen mogelijkheid tot de aanvraag van extra rekeningen;
 • Je hebt geen mogelijkheid tot de aanvraag van extra betaalpassen;
 • Je betaalt voor transacties;
 • Je kunt – hoewel deze functie in wezen goed is – alléén chatten met de klantenservice.

Wat zijn de Zakelijke rekening ABN AMRO kosten?

ABN AMRO levert met ABN AMRO Volop Ondernemen Slim een goed en zakelijk basispakket voor de gemiddelde zzp’er. De maandelijkse prijs is €9,90. Dat ligt in lijn met de goedkoopste zakelijke rekeningen van andere grootbanken, maar is duur in vergelijking met online banken.

Je krijgt voor dit bedrag een volledige online rekening bij een veilige en vertrouwde Nederlandse bank en een gratis betaalpas. Je ontvangt eveneens toegang tot de ABN AMRO-app. Deze ziet er helder uit en werkt goed.

Er zijn ook zaken waar je extra voor moet betalen. Bekijk ze hieronder in het complete kostenoverzicht bij de zakelijke rekening van ABN AMRO.

Maandelijkse kosten€9,90
Afschrijvingen€0,15 + €0,088 per transactie
Bijschrijvingen€0,15 + €0,088 per transactie
Geldopname buiten eurolanden€2,25 + 1,2% wisselkoersopslag
Tweede gebruiker internetbankieren€1,90 per maand
Zakelijke creditcard€35 per kaart per jaar

Wil je een ABN AMRO Zakelijke Rekening openen? Let dan goed op de extra kosten als je deze functionaliteiten nodig hebt.

De meeste zzp’ers kunnen overigens prima op weg met alle functionaliteiten die bij de maandelijkse prijs zijn inbegrepen. Het is wél jammer dat je naast de maandelijkse prijs óók voor je transacties betaalt. 

Hoe lang duurt een ABN AMRO Zakelijke Rekening openen?

Wil je een ABN AMRO Zakelijke Rekening openen? Dan duurt de online aanvraag slechts vijf minuten. Je aanvraag moet dan nog wél door de bank worden goedgekeurd. Na maximaal een week ligt je nieuwe bankpas op de deurmat.

Je kunt de ABN AMRO Zakelijke Rekening openen via de website. Klik op de gele knop met Rekening Aanvragen en volg de stappen. 

Je moet hierbij wat vragen beantwoorden en persoonlijke informatie invullen. Zorg er daarom voor dat je het volgende klaar hebt liggen:

 • Je bedrijfsgegevens, waaronder je KvK-nummer;
 • Je persoonlijke gegevens en identiteitsbewijs;
 • Contactgegevens .

Overstappen

Is de ABN AMRO Zakelijke Rekening niet langer toereikend? Weet dan dat je nergens aan vastzit. Het is gemakkelijk om naar een ander zakelijk pakket van ABN AMRO over te stappen. Dit regel je eenvoudig online.

Is de ABN AMRO Zakelijke Rekening goed voor zzp’ers?

ABN AMRO Volop Ondernemen Slim is een makkelijk te gebruiken rekening. Het is geschikt voor alle rechtsvormen, maar aangezien dit de goedkoopste zakenrekening van de ABN AMRO is, vinden wij deze goed geschikt voor zzp’ers.

Je krijgt met de ABN AMRO Zakelijke Rekening een compleet pakket, waarbij je niet veel meer nodig hebt. Ja – een boekhoudkoppeling, misschien. Dit is namelijk alleen mogelijk als je een hoger pakket neemt.

Het is bovendien jammer dat je voor transacties apart moet betalen. Doe je veel transacties per maand? Dan kan deze rekening vrij hoge kosten met zich meebrengen. Het loont in dat geval om naar goedkopere alternatieven voor zzp’ers te kijken.

Desondanks is deze ABN AMRO Zakelijke Rekening een goede combinatie van twee werelden. Je ontvangt enerzijds een zakelijke rekening waarin je alles zelf online regelt en anderzijds de vertrouwdheid van een traditionele grootbank die overal filialen heeft.

Auteur

Schrijf een reactie