Zoek naar:

ABN AMRO Ambitieus review 2024

Onze ervaring in het kort

De ABN AMRO Ambitieus rekening biedt handige functies, waaronder een gratis boekhoudkoppeling en gebruiksvriendelijke app. Dat maakt ABN AMRO een geschikte keuze voor zzp’ers die net beginnen of al bezig zijn.

De bank scoort in de top #5 ZZP rekeningen van 2024. Over de klantenservice waren we minder enthousiast. In onze steekproeven moesten we vaak lang wachten, en de kwaliteit van de antwoorden waren gemengd. 

🏅 ABN AMRO Ambitieus behoort tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 5 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk ABN AMRO Ambitieus met alternatieven

Je bekijkt nu:
ABN AMRO
Bank score
7,7 Erg Goed
3.7/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,5 Goed
4/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)
Bank score
7,4 Goed
4/5
Kosten
€13,99 per maand
Acties
30 dagen gratis proberen

Expert oordeel

“Het ABN AMRO Ambitieus zakelijke bankrekeningpakket biedt aantrekkelijke voordelen voor zzp’ers, waaronder een redelijke vaste maandelijkse prijs van €13,75 en de eerste 3 maanden gratis. De gratis boekhoudkoppeling en gebruiksvriendelijke app zijn sterke punten. Het online openen van een rekening zonder gedoe en de bescherming door het depositogarantiestelsel zijn ook voordelen. Hoewel de klantenservice enige zorgen oproept vanwege langere wachttijden en soms onbevredigende antwoorden, blijft deze rekening een aantrekkelijke keuze voor zzp’ers.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige ABN AMRO Ambitieus ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort ABN AMRO Ambitieus:

Kosten
7,0
Klantervaring
7,4
Voorwaarden
8,4
Eindscore
7,7

ABN AMRO review
Kosten
Score: 7,0

ABN AMRO Ambitieus is een zakelijke rekening met vaste maandelijkse kosten van €13,75. Voor elke bijschrijving wordt een vergoeding van €0,15 in rekening gebracht, terwijl voor afschrijvingen €0,10 wordt gerekend.

Wat deze rekening echt onderscheidt, is de beschikbaarheid van een gratis boekhoudkoppeling. Hiermee kun je moeiteloos je financiële gegevens integreren met diverse Nederlandse boekhoudprogramma’s. In tegenstelling tot veel andere banken, brengt ABN AMRO geen extra kosten in rekening voor deze functie.

Bovendien ontvang je de eerste 3 maanden van het pakket gratis, wat een aantrekkelijke aanbieding is en je de kans geeft om de rekening zonder kosten uit te proberen.

Zoveel kost ABN AMRO Ambitieus voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 165,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 30,63
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 195,63
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€225,-

ABN AMRO Ambitieus is iets duurder dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is ABN Zakelijk geen voordelige keuze.

Voordelen

Vaste prijs van €13,75 per maand is gemiddeld
Eerste 3 maanden gratis
Boekhoudkoppeling gratis inbegrepen

Nadelen

€0,10 cent per afschrijving en €0,15 cent per bijschrijving

ABN AMRO review
Klantervaring
Score: 7,4

Uit ons onderzoek blijkt dat de klantenservice van ABN AMRO het gemiddeld doet in vergelijking met andere banken. Er zijn een aantal dingen die we goed vinden. Het is handig dat je direct via de app contact kunt opnemen met de klantenservice, en dat de medewerkers meteen weten wie je bent zonder extra vragen is zeker een pluspunt en bespaart veel tijd.

Maar eerlijk gezegd, waren we soms niet helemaal tevreden met de antwoorden die we kregen. Het leek alsof er iets miste in de persoonlijke service. Ook viel ons op dat de wachttijden bij telefonisch contact soms wat aan de lange kant waren.

Wat betreft de ABN AMRO app zelf, deze krijgt een goede beoordeling vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Als je voornamelijk op de app vertrouwt voor je bankzaken en slechts af en toe contact zoekt met de klantenservice, zit je bij ABN AMRO goed!

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonisch Binnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur) Binnen 16 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur) Binnen 10 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk. Echter, bij specifieke vragen hebben we gemerkt dat de klantenservice beperkte kennis van zaken had en dat we niet tevreden waren met de gegeven antwoorden

Toen we meerdere vragen stelde via de app duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een redelijke ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van ABN AMRO’s klantenservice gelijk aan andere banken.

ABN AMRO review
Voorwaarden
Score: 8,4

De ABN AMRO Ambitieus rekening is aantrekkelijk voor zowel beginners als doorgewinterde zzp’ers en biedt diverse handige functionaliteiten.

Zoals we al eerder aangaven is een boekhoudkoppeling gratis inbegrepen. Maar dat is nog niet alles. De Ambitieus rekening wordt geleverd met twee betaalpassen, wat handig is voor zakelijke transacties in verschillende valuta’s of voor extra financiële flexibiliteit. Met saldobeheer heb je altijd een duidelijk overzicht van je inkomsten en uitgaven. Een spaarrekening is niet standaard inbegrepen maar kun je gratis toevoegen aan je pakket.

Het openen van deze rekening is eenvoudig, dit kan volledig online worden geregeld. Geen gedoe met fysieke afspraken of papierwerk. Bovendien is ABN AMRO een veilige bank, gedekt door het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat je geld tot een bepaald bedrag volledig beschermd is, wat geruststellend is.

We vinden de ABN AMRO Ambitieus rekening een goede keuze voor zzp’ers van elk niveau!

Ja, het openen van de ABN AMRO Ambitieus zakelijke bankrekening is een eenvoudig proces. De aanvraag neemt ongeveer 10 minuten in beslag. Het openen van de rekening kan volledig online.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Hoewel ABN AMRO stappen heeft genomen om duurzamer te worden, zoals het beëindigen van financiering van kolenenergie tegen 2030 en inzetten voor duurzame projecten, blijven sommige critici sceptisch over de effectiviteit van deze inspanningen. Er is ook een roep om meer transparantie en verantwoording in hun duurzaamheidsinspanningen.

Ja, ABN AMRO Ambitieus biedt handige extra producten en diensten zoals, zakelijke creditcards, zakelijke leningen, zakelijke spaarrekening, verzekeringen en zakelijk advies en ondersteuning.

Zijn er nog meer ABN AMRO zakelijke rekeningen?

We hebben het hierboven telkens gehad over de ABN AMRO Ambitieus rekening, maar er zijn eigenlijk drie zakelijke rekeningen waaruit ondernemers kunnen kiezen. Dit zijn ze met de belangrijkste verschillen:

 SlimAmbitieusGrenzeloos
Maandelijkse kosten€ 9,90€ 13,75€ 22,25
Boekhoudkoppeling?⛔️
Bel met de klantenservice?⛔️
Extra betaalrekening?⛔️⛔️
Spaarrekening inbegrepen?

Veelgestelde vragen over ABN AMRO Ambitieus

De klantenservice van ABN AMRO heeft gemengde beoordelingen ontvangen. Er zijn handige functies zoals contact via de app en een gebruiksvriendelijke app-interface. Echter, telefonische wachttijden kunnen lang zijn, en sommige klantenservicemedewerkers geven niet altijd bevredigende antwoorden, vooral bij gedetailleerde vragen. Respons op vervolgvragen kan traag zijn.

Ja, ABN AMRO heeft een sterke reputatie als een betrouwbare bank in de financiële sector.

Ja, ABN AMRO biedt een starterskorting aan. Alle pakketten zijn momenteel gedurende de eerste 3 maanden gratis voor iedereen die tussen 1 augustus 2022 en 31 december 2023 een Volop Ondernemen pakket (Volop ondernemen Slim, Volop ondernemen Ambitieus of volop ondernemen Grenzeloos) aanvraagt. Deze korting is van toepassing op de pakketprijs.

Ja, ABN AMRO beschikt over een Nederlandse bankvergunning, wat betekent dat je banktegoed tot €100.000 veilig en door de Nederlandse overheid gegarandeerd is.

Een ABN AMRO zakelijke rekening openen kan volledig online, een fysiek bezoek is niet noodzakelijk. Het proces duurt ongeveer 10 minuten.
Een ABN AMRO zakelijke rekening openen kan aan de hand van verschillende pakketten. ABN AMRO biedt namelijk meerdere zakelijke betaalpakketten aan, zoals ‘Volop ondernemen Slim’, ‘Volop ondernemen Grenzeloos’ en ‘Volop ondernemen Ambitieus’.
🏅
Beste grootbank 2023
€13,75
Per maand
4/5
7,7 Erg goed
Eerste 3 maanden gratis

Populaire banken 2024