Zoek naar:

Onderzoek van ZZP Daily naar zakelijke rekeningen

Met de ZZP Daily awards & beoordelingen maak jij snel en makkelijk een keuze voor de beste zakelijke rekening als zzp’er. Wij helpen jou met onafhankelijk onderzoek en advies een goed overwogen keuze te maken.

Het redactionele team van ZZP Daily analyseerde en vergeleek de 27 meest gebruikte zakelijke rekeningen van Nederland. Met onze vaste methodiek, beoordelen we op 48 data punten zoals kosten, klantenservice en duurzaamheid.

Iedere rekening krijgt op basis van onze methodiek een score van 1 tot 10 toegekend. Banken met de beste scores ontvangen de ZZP Daily award in de categorie zakelijke rekening 2023.

Waarop we beoordelen

We beoordelen alle zakelijke rekeningen op dezelfde datapunten, zodat we ze onafhankelijk kunnen vergelijken. Alle data punten komen uit ons eigen onderzoek: ZZP Daily verzamelt en analyseert informatie zelf en voert ook klantenservice steekproeven uit.

CategorieWaarom is dit belangrijk?Aantal data punten
Functie aanbodWe hebben 19 functies en voorwaarden geïdentificeerd die belangrijk zijn voor zzp’ers, zoals extra rekeningen openen, een boekhoudkoppeling, aanwezigheid van iDeal en gebruik van virtuele betaalkaarten. We identificeren of deze functies aanwezig zijn en onderzoeken of ze toereikend werken voor zzp’ers.19
KostenAls zzp’er wil je geen onverwachte kosten. Wij duiken de kleine lettertjes in om alle kosten in kaart te brengen. Van vaste pakketprijzen tot verborgen kosten, zodat jij precies weet wat je kwijt gaat zijn.10
KlantervaringIn ons klantenservice onderzoek beoordelen we de kwaliteit van de klantenservice aan de hand van steekproeven. Daarbij testen we de reactietijd en kwaliteit van de servicemedewerkers via verschillende contactkanalen.15
DuurzaamheidIn ons duurzaamheidsonderzoek controleren we banken op hun duurzame initiatieven, aanwezigheid van duurzame kernwaarden en erkenning van duurzaamheid door externe publicaties zoals Eerlijke Geldwijzer. 4

Weging van de categorieën

Iedere beoordelingscategorie krijgt een weging toegekend. Zo zorgen we ervoor dat belangrijke categorieën zwaarder meewegen in de beoordeling. In de grafiek hiernaast vind je de exacte weging per categorie.

Deze weging stellen wij ieder jaar bij, op basis van gebruikersfeedback en onze deskundige beoordeling.

Hoe vaak worden banken beoordeeld?

Alle beoordelingen worden ieder kalenderjaar volledig opnieuw berekend. We beoordelen daarbij de bestaande factoren opnieuw, onderzoeken of de methode nog steeds relevant is en bekijken of er nieuwe factoren zijn bijgekomen die onze methodiek kunnen verbeteren. 

Tussentijdse wijzigingen die zich eerder voordoen dan de jaarlijkse beoordeling zijn nog niet geüpdate in dit onderzoek. We monitoren wijzigingen echter op een regelmatige basis. Prijswijzigignen worden direct in de vergelijkingen op onze website doorgevoerd. 

Als een bank grote tussentijdse wijzigingen doorvoert, overwegen we om de review en beoordeling te herzien. We stellen de lezer altijd op de hoogte wanneer er tussentijdse wijzigingen in reviews & beoordelingen zijn aangebracht. Heb je een onjuistheid gespot? ???? Meld het hier

Zijn alle banken in de markt beoordeeld?

We streven ernaar om het grootste deel van de producten in de markt die relevant zijn voor onze lezers op te nemen in onze vergelijkingen en onderzoeken. Niche-specifieke producten die niet geschikt zijn voor minimaal twintig procent van de doelgroep, alsook producten waarover online niet voldoende informatie beschikbaar is, zijn uitgesloten van vergelijkingen en onderzoeken. We waarborgen daarmee de relevantie en kwaliteit van onze analyses en resultaten.

Beoordelen jullie banken die betalen beter?

Nee, en dat zullen we ook nooit doen. Dit onderzoek is samengesteld op basis van onze onafhankelijke onderzoeksmethode. Adverteerders hebben enkel invloed waar en hoe vaak zij worden weergegeven op onze website. Zij hebben geen invloed op onze objectiviteit en beoordeling.