Zoek naar:

Beste zakelijke rekening voor zzp’ers 2023 – een onderzoek door zzpdaily.nl

Job Verberne
Door Job Verberne, BSc. in Accountancy

Bij zzpdaily.nl doen we ieder jaar onderzoek naar de beste zakelijke rekeningen voor zzp’ers. We beoordelen op 62 aspecten waaronder prijs, rente, klantenservice, gebruiksgemak en functionaliteiten. Bekijk nu de beste zakelijke rekeningen van 2023!

Bunq

bunq EasyMoney Business

meeste functies

€12,99/maand

Niet afsluitbaar
via ZZP Daily
beste grootbank

€13,75/maand

gratis rekening

Rabo ZZP Rekening

€0,00/maand

Ons onderzoek in een notendop

Knab komt als beste zakelijke rekening uit de test vanwege het gebruiksgemak, goede service en lage kosten. De bank heeft de best beoordeelde klantenservice volgens de Opiness Service Awards én de Consumentenbond.

Het zakelijke pakket is compleet voor zzp’ers en erg makkelijk in gebruik. Daarnaast is Knab Zakelijk uitgeroepen tot meest voordelige rekening door onafhankelijke onderzoeksorganisatie Moneyview. Bekijk de prijzen of check hun tijdelijke actie.

Voor zzp’ers die liever voor een bekende grootbank kiezen, raden we ABN AMRO aan. Hun Volop Ondernemen Slim pakket is perfect voor zzp’ers. Je opent de rekening makkelijk online binnen 10 minuten. 

Triodos bank wint net zoals vorige jaren ruimschoots op gebied van duurzaamheid. De bank scoort veruit het beste in de Eerlijke Bankwijzer en is al jaren de populaire keuze bij duurzame ondernemers. Let op: Triodos hanteert op dit moment een wachtlijst van 3 maanden. 

Beste zakelijke rekening voor zzp'ers

Beste zzp bank

Kosten: €7 per maand

€3,50 p/m voor starters in het 1e jaar
59% van zzp'ers
kiest Knab
4.7/5
Score: 9,3 Uitstekend
Alles voor een vaste lage prijs
Tijdelijk: 50% korting voor starters
500 transacties p/j gratis
In 10 min. geopend
Beste grootbank
4/5
Score: 8,0 Erg goed
Regel alles makkelijk zelf online
Veilig & vertrouwde grootbank
In 10 min. geopend

Beste zakelijke rekening zzp

Voor een zzp’er is het belangrijk dat de zakelijke rekening goed aansluit op de wensen en de  kosten moeten laag zijn. Ook de variabele kosten moeten laag zijn. De beste bank voor zzp vinden? Door te vergelijken zoek je naar de best passende zakelijke rekening voor zzp’ers en krijg je ook gelijk inzicht in de kosten van de zzp rekening. Ook starters die op zoek zijn naar de beste zakelijke rekening, moeten goed vergelijken. 

Zzp: moet ik een zakelijke bankrekening hebben?

Een logische vraag is: ‘Moet ik een zakelijke bankrekening hebben als zzp’er?‘. Het is niet verplicht, maar om het geld hoef je het niet te laten. Vooral voor een zakelijke rekening voor startende ondernemers (starters) is het vergelijken zelfs noodzaak om te hoge kosten te voorkomen.

Beste zakelijke rekening ZZP: Wat is nou de beste zakelijke rekening? Voor een zzp’er met maar weinig transacties per maand lijkt een zakelijke rekening voor zzp’ers een beetje voorbarig. Toch is het goed om het direct serieus aan te pakken. 

Het openen van een zzp zakelijke rekening is snel geregeld en je maakt automatisch onderscheid tussen privé en zakelijk transacties. De Belastingdienst verplicht ook een dergelijke scheiding met privé. Het openen van een zzp rekening kan jou veel boekhoudkosten besparen. Onder een zakelijke rekening kom je dus niet uit als zzp’er. Gelukkig zijn er vele opties. Hieronder zie je hoe we vergelijken om tot de beste zakelijke bank te komen.

Beste bank voor zzp: Hoe wij vergelijken

Het vergelijken en een zzp rekening openen wil je in één keer goed doen. Daarom kies je niet de eerste de beste zakelijke bank. Je moet er namelijk niet na een paar maanden achter komen dat de geopende bankrekening niet de verstandigste keuze was. 

Bij het selecteren van de beste zakelijke bank letten we op vier belangrijke pijlers:

 • Prijs
 • Service
 • Voorwaarden
 • functionaliteiten / geavanceerdheid

Beste bank voor zzp: Welke banken vergeleken we? In onze vergelijking voor de zijn alle Nederlandse banken vergeleken: knab, bunq, ASN, SNS, ABN AMRO, ING, Rabobank, Triodos, Van Lanschot en internationale nieuwkomer N26. Ben je op zoek naar de beste zakelijke rekening voor starters? Lees dan snel verder hoe wij deze beoordelen.

De service en klanttevredenheid beoordelen wij met behulp van de 5 onderstaande organisaties en methoden:

 • Moneyview – een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die jaarlijks onderzoek doet naar banken en de beste zakelijke rekening voor zzp’ers.
 • Opiness – rijkt jaarlijks de beste service award uit. De award wordt gebaseerd op klanttevredenheidsonderzoeken en consumentenreviews. Zoek je de beste zakelijke rekening uit, dan kun je ook kijken naar deze award.
 • Consumentenbond bankenmonitor – de consumentenbond voert periodiek een onafhankelijk onderzoek uit naar de klantervaringen bij Nederlandse banken
 • klanttevredenheidscijfers en klant beoordelingen – de beste zakelijke bank vinden? Let dan ook op klanttevredenheid. De meeste banken peilen ook zelf hun service en publiceren deze klanttevredenheidscijfers
 • NPS (net promoter score). De Net promoter score wordt door veel grote internationale bedrijven gebruikt, om te meten in welke mate klanten het bedrijf aanbevelen aan hun omgeving.

Beste zakelijke rekening starters: categorie prijs

Een belangrijke pijler voor jou als zzp’er is de prijs van de zakelijke rekening. De beste zakelijke bank voor jou kan anders zijn dan die van je buurman. Je zult de rekening waarschijnlijk niet intensief gaan gebruiken, dus een zakelijke bankrekening is simpelweg een ongewenste kostenpost voor jouw bedrijfje. En die kosten wil je zo laag mogelijk houden. Je kan er echter niet omheen, je mag zakelijke transacties niet via jouw privé rekening laten lopen. Daarom ben je praktisch verplicht om een zakelijke rekening te openen. 

Startende ondernemers kunnen een hoge korting krijgen, omdat verschillende banken een korting weggeven aan startende zzp’ers. Je betaalt bijvoorbeeld zes maanden lang geen kosten. Er zijn zelfs banken die starters een heel jaar lang gratis de beste zakelijke rekening voor zzp’ers aanbieden. Maar blijf wel letten op de kosten die je betaalt na de gratis maanden bij het kiezen van een zzp rekening. 

De prijs van de beste zakelijke rekening voor zzp’ers bestaat uit twee factoren: de vaste maandelijkse kosten van de rekening en de variabele kosten die je betaalt voor iedere overboeking of ontvangst.

Wat worden de kosten per transactie?

Bij het vinden van de beste zakelijke bank mogen de transactiekosten niet worden vergeten. De beste zakelijke rekening voor starters is bijvoorbeeld niet altijd de meest bekende bank. De transactiekosten zijn de meest onderschatte kosten door starters die een zakelijke rekening openen. In veel zzp zakelijke rekeningen betaal je deze kosten niet. Bij veel transacties per maand ga je er vaak pas voor betalen. Bij SNS en Knab zijn respectievelijk 1.000 en 500 transacties per jaar gratis. De Regiobank biedt zelfs 1.250 gratis transacties aan. Bijvoorbeeld bij de Rabobank betaal je €0,15 voor een bijschrijving en €0,11 voor een afschrijving. De beste zakelijke rekening kan best een wat minder bekende bank zijn die perfect aansluit op jouw wensen.

De transactiekosten zijn maar kleine bedragen, maar door een veelvoud aan transacties kunnen de kosten toch hard oplopen. De beste zakelijke bank is dus niet voor iedere ondernemer het zelfde. Neem deze kosten dus zeker mee bij het kiezen van de beste zzp zakelijke rekening. 

Een zzp’er doet gemiddeld 160 transacties per jaar

De beste zakelijke bank vind je door goed te vergelijken op verschillende factoren. Voor iedere bank hebben we berekend wat een zakelijke rekening iedere maand in totaal kost. De totale kosten zijn berekend door de vaste kosten voor de rekening, bankpas en internetbankieren te combineren met de variabele kosten (kosten per transactie) bij 160 transacties per jaar. Dat zijn alle kosten die komen kijken bij het gebruik van een zakelijke bankrekening.

Een zzp rekening openen waar je rente op krijgt

Door de zeer lage rente van nu speelt de rentevergoeding geen rol bij het kiezen van een zzp zakelijke rekening. De beste zakelijke rekening voor starters is voor nu beter te vergelijken op andere punten dan de rente. Gericht op de toekomst kun je er beter wel rekening mee houden. De rentes gaan op termijn namelijk weer stijgen. Ook starters moeten hier rekening mee houden. Goed vergelijken voorkomt dat zzp’ers kiezen voor een zakelijke rekening die niet geschikt is. Zoek je de beste bank voor zzp? Maak dan een goed overwogen beslissing.

Je wil niet nu kiezen en over een paar maanden weer een nieuwe zzp rekening moeten openen. Ga dus gelijk voor het openen van de zzp bankrekening met een rentevergoeding. Dit is extra belangrijk als je geregeld grote bedragen op je rekening hebt. Je spaart bijvoorbeeld voor een grote toekomstige investering. Een goede bank voor ondernemers die veel sparen kan wellicht een andere bank zijn dan degenen die juist veel transacties maken. 

Beste bank zakelijke rekening, Kosten per jaar:

Bij het openen van een zzp rekening let je op de mogelijkheden die de bankrekening biedt en de aanvullende kosten moeten niet te hoog zijn. De zzp rekening vergelijken vóór het openen is in ieder geval een aanrader. Ook voor een starter die de eerste zakelijke rekening opent en die nog niet precies weet wat de diverse banken bieden. 

De beste zakelijke rekening voor starters kan anders zijn dan die voor ondernemers die al jaren bezig zijn. De onderstaande tabel is gebaseerd op het gemiddeld aantal transacties van 160 per maand van een zzp’er. Op basis van het tweede jaar, dus zonder starterskortingen die je alleen het eerste jaar krijgt. De beste zakelijke bank is niet altijd de goedkoopste. Hou bij de beslissing ook rekening met welke service je verwacht nodig te hebben. Hieronder een lijst om de beste zakelijke bank te vinden op basis van kosten.

Bank Totale kosten per jaar Over de berekening
KNAB € 84,00 € 84,00 vaste kosten
€ 0,00 transactiekosten
ASN € 108,00 € 108,00 vaste kosten
€ 0,00 transactiekosten
SNS € 113,40 €113,40 vaste kosten
€ 0,00 transactiekosten
ABN € 142,80 € 118,80 vaste kosten
€ 24,00 transactiekosten
ING € 139,60 € 118,80 vaste kosten
€ 20,80 transactiekosten
Bunq € 176,68 € 155,88 vaste kosten
€ 20,80 transactiekosten
Rabobank € 143,40 € 119,40 vaste kosten
€ 24,00 transactiekosten
Triodos € 194,00 € 170,00 vaste kosten
€ 24,00 transactiekosten
Van Lanschot € 279,20 € 252,00 vaste kosten
€ 27,20 transactiekosten

Knab scoort voor vierde keer vijf MoneyView-sterren voor prijsstelling zakelijke betaalrekening
Moneyview is een gerenommeerd en onafhankelijk onderzoeksinstituut. Zij onderzoeken ieder jaar alle zakelijke rekeningen. In 2017 werd specifiek ingezoomd op ZZP rekeningen. Uit hun onderzoek blijkt dat in categorie ‘Prijs’ Knab het beste scoort. Knab is ook een bank voor ondernemers die op de kosten letten.
Bron: https://www.knab.nl/pers/moneyview-knab-weer-voordeligste-zzp-betaalrekeni

Moneyview

Beste bank zakelijke rekening: Dat Knab de goedkoopste zakelijke rekening voor zzp’ers is bevestigen wij met onze berekening. Doe je minder dan 1.300 transacties per jaar (110 transacties per maand)? Dan biedt Knab de goedkoopste zakelijke rekening aan. Met een gemiddeld aantal transacties van 160 per jaar blijven vrijwel alle zzp’ers ruim onder de grens van 1.300.

Meer dan 1.180 transacties per jaar nodig? Bijvoorbeeld als je een fysieke winkel hebt en producten verkoopt? Dan ben je beter uit bij ABN AMRO. Zij bieden goede voorwaarden en voldoende mogelijkheden om jouw groei te faciliteren. De beste zakelijke rekening voor starters die hier nog geen rekening mee houden is wellicht een kleinere bank die wat voordeliger is.

Knab is jong, vernieuwend en door Moneyview 3 jaar op rij uitgeroepen tot de voordeligste zakelijke bankrekening voor kleine ondernemers.

Beste zakelijke rekening voor een zzp’er: categorie service

Service is een geen onbelangrijk aspect bij de keuze van de beste zakelijke rekening. Als je een probleem of vraag hebt, wil je immers dat deze snel en goed wordt opgelost. 

Een zzp rekening openen is eenvoudig en snel geregeld, maar kies wel de juiste zzp rekening. Een startende ondernemer heeft andere eisen aan de zakelijke rekening dan een ondernemer met jarenlange ervaring. Als je maandelijks vele transacties verwerkt via de zzp zakelijke rekening, dan let je natuurlijk ook goed op de transactiekosten en de service. De beste zakelijke bank kan best een bank zijn met een goede klantenservice en wat hogere kosten. Of in het ideale geval natuurlijk allebei.

De service beoordelen we aan de hand van verschillende onderzoeksorganisaties.

Opiness
Beste bank voor zzp vinden? Opiness is een van de grootste Nederlandse consumenten review websites en rijkt jaarlijks de beste service award uit in 14 verschillende categorieën. Een van deze categorieën is ‘Banken’. In die categorie wordt Knab beoordeeld met de beste service award. 3 jaar op een rij heeft deze bank de Opiness Service Award in ontvangst mogen nemen. Dit is wellicht iets om te overwegen als je een bank voor ondernemers zoekt.

opiness service awards logo

NPS
De NPS – Net Promoter Score – is een meer vaktechnische score. Het is een van de belangrijkste management tools die door veel bedrijven gebruikt wordt om te meten in hoeverre klanten een bedrijf aanbevelen bij bekenden. Zakelijke klanten van Knab geven de bank een score van 49, dat is de hoogste Net Promoter Score onder Nederlandse banken. Daarmee heeft Knab haar service uitstekend in orde.

 Knab is een bank voor ondernemers die graag met de tijd meegaan. Ook qua klantenservice. De bank met de ruimste klantenservice openingstijden is ook Knab. 7 dagen per week is de bank te bereiken van 8:00 tot 22:00 uur. Dat kan via de chat, WhatsApp, Facebook mail en ook ouderwets via de telefoon.

Beste bank voor ZZP: Klanttevredenheid
Knab voert zelf tevredenheidsonderzoeken uit onder haar klanten. 93% van de zakelijke klanten is (zeer) tevreden over de bank en beveelt de bank aan bij bekenden. De bank wordt geprezen voor de lage kosten, bankieren met de Knab App en bekwaamheid en bereikbaarheid van de servicedesk.
Bron: https://www.knab.nl/pers/klanttevredenheid-knab-stijgt-boven-90-procent

Consumentenbond banken monitor
Iedereen kent de consumentenbond, de onafhankelijke onderzoeksorganisatie die haar onderzoeksresultaten baseert op de mening en beoordeling van de leden van de consumentenbond. De organisatie onderzocht de beoordeling van alle banken in het zogenoemde onderzoek ‘Bankenmonintor’. Regiobank en Knab kwamen het beste uit de test: zij delen de 1e plaats met een nette beoordeling van een 8,5. Het slechtst scoren de drie grootbanken: ING, Rabobank en helemaal onderaan ABN AMRO.

Knab 8,5
Regiobank 8,5
ASN Bank 8,2
Triodos bank 8,2
SNS bank 7,6
ING bank 7,3
Rabobank 7,2
ABN AMRO 7,2

Bron: https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/bankenmonitor
Beste bank voor startende ondernemers opmerking: Er zijn geen beoordelingen over Bunq, N26 en Wise omdat daar onnvoldoende deelnemers voor waren. Het kan dus zijn dat de beste zakelijke bank voor jou ook hier tussen te vinden is.

Knab is jong, vernieuwend en door Moneyview 3 jaar op rij uitgeroepen tot de voordeligste zakelijke bankrekening voor kleine ondernemers.

Beste gratis zakelijke rekening

De bankensector staat niet stil. Een goede bank voor ondernemers die op de kosten letten hebben geluk. De afgelopen jaren hebben we er nieuwe banken bijgekregen: Revolut, N26 en Finom.

De reden waarom ze zo gigantisch populair zijn, is omdat ze een gratis zakelijke rekening aanbieden. Ja, 100% gratis. Je krijgt een gratis Maestro betaalpas én een gratis Mastercard. Alle transacties en pinbetalingen zijn daarnaast ook gratis. Dé bank voor ondernemers die geen genoegen nemen met hoge kosten dus.

Hoe verdienen deze banken dan hun geld?
Ze hebben allebei ook een premium kaart beschikbaar, waar wel kosten aan verbonden zijn. Daarmee krijg je bijvoorbeeld een gratis reisverzekering en betaal je niet voor geldopnamen. Want ja, geldopnamen kosten wel geld met de gratis rekening! Neem je graag contant geld op? Dan is dit wellicht niet de beste zakelijke rekening. De beste zakelijke bank zou dan een bank zijn waar dit wel voordeliger is.

Ik dook in de kleine lettertjes: Want de beste bank voor zzp / starters en andere ondernemers vinden kan alleen goed als je de details meeneemt. Je betaalt voor geldopnamen bij een geldautomaat (5 opnamen per maand gratis, daarna € 2 per opname). Maar gelukkig, dat zijn de enige kosten van deze gratis rekeningen.

N26 Business (gratis)

Gratis rekening, gratis virtual card én gratis transacties. Je betaalt alleen voor contante geldopnamen. 

De enige drie punten om rekening mee te houden bij de gratis rekening van N26 zijn:

 • Je kunt niet met iDeal betalen (N26 is een Duitse bank en is daarom niet op het iDeal netwerk aangesloten)
 • De rekening is alleen geschikt voor freelancers. De tenaamstelling van de rekening is jouw persoonlijke naam, je kunt geen bedrijfsnaam gebruiken. 
 • Een MasterCard om bijvoorbeeld geld op te nemen is eenmalig € 10. De kaart is niet verplicht, je kunt gratis van een virtuele kaart gebruik maken om (online) betalingen te doen.

Hoewel ik vind dat Knab een stuk vriendelijker in gebruik is en een véél betere customer support heeft, heeft N26 een aanbod waar je moeilijk nee tegen kan zeggen. De beste bank voor zzp’ers die graag een geweldige klantenservice hebben is eerder Knab dan N26. Ook de klantenservice maakt dat een zakelijke rekening kleine ondernemer bestendig is.

Beste zakelijke rekening eenmanszaak die gratis is: Ook hebben we gekeken naar de beste bank voor ondernemers die van gratis houden. Een volledig gratis rekening. Ideaal voor de zzp’er op budget. Als zakelijke klant krijg je zelfs 0,1% cashback op aankopen met je Mastercard. Op die manier heb ik zelfs €15,14 verdient aan mijn gratis N26 rekening 🙂

N26 cashback
Overzicht van mijn maandelijkse cashback van N26
N26 app
Bijschrift van mijn cashback van Q1 2019

Daarnaast hebben ze een super handige budgetting tool in de app, waarmee ze jouw inkomsten en uitgaven automatisch categoriseren. Zo weet je precies hoeveel je besteedt hebt per categorie: bedrijfskosten, transportkosten, kantoorkosten, restaurants, etc. Ben je graag bezig met inzicht in je budget? Dan is dit wellicht de beste zakelijke bank voor jou. 

N26 overzicht
N26 categoriseert je transacties automatisch. Daar hoef je niets voor te doen en je krijgt een super handig overzicht
N26 uitgave categorie
Als je op een categorie klikt, zie je alle transacties in die categorie, gesorteerd op datum.

N26 is echt best goed. Alleen er is één groot nadeel: de klantenservice is waardeloos. Met een gratis product waar meer dan 3,5 miljoen klanten gebruik van maken, zijn wachttijden super lang en het personeel is niet goed getraind waardoor je soms misschien niet heel goed geholpen wordt. Beste zakelijke rekening eenmanszaak? Lees hieronder de keuzes die je hebt als je de beste bank voor zzp of starters wilt vinden.

Je hebt twee keuzes:

 1. betaal €7 per maand en kies voor de zakelijke rekening van Knab (want zij hebben gewoon een super goede zakelijke rekening. En misschien wel de beste zakelijke rekening.)
 2. of hoop dat je klantenservice van N26 nooit nodig gaat hebben 😉

Een belangrijke voetnoot: Met N26 kun je niet via iDeal betalen. Je kunt tegenwoordig bij veel websites betalen met een creditcard, maar nog niet overal. Houd daar dus rekening mee als je online aankopen wil doen voor je bedrijf. N26 is niet de beste bank voor ondernemers die graag via iDeal transacties doen.

Een oplossing is om het met je privé bank te betalen waarbij je wel iDeal kunt gebruiken. En het later in de boekhouding inboeken dat je de uitgave privé betaald hebt.

Knab is jong, vernieuwend en door Moneyview 3 jaar op rij uitgeroepen tot de voordeligste zakelijke bankrekening voor kleine ondernemers.

Tot slot nog wat laatste stof tot nadenken

In dit artikel zijn we tot vele conclusies gekomen over wat de beste zakelijke rekening voor zzp’ers is. Uiteraard zijn er vele manieren om te kijken naar wat de beste bank voor startende ondernemers is. Neem ook de onderstaande informatie mee in je eigen afgewogen beslissing. Als je op zoek bent naar de beste zakelijke rekening kun je namelijk niet grondig genoeg te werk gaan. Overstappen kan altijd maar is niet altijd ideaal. Vooral niet als je weet dat je overstappen kunt voorkomen.

Ga je voor een gratis zakelijke rekening voor een zzp’er?

Wil je eigenlijk geen kosten voor een zzp zakelijke rekening maken? Als je wilt dat een zakelijke rekening kleine ondernemer bestendig is, kun je de prijs in ieder geval beter laag houden. Daarom bieden sommige banken een gratis variant aan. Misschien is de beste zakelijke rekening er dan niet een waar je voor betaald. Je kunt dan ook gaan voor een gratis zakelijke rekening. Buitenlandse banken als N26 en Revolut hebben geen vaste jaarlijkse kosten. In veel gevallen rekenen de banken jou zelfs geen transactiekosten. 

Voor het pinnen van geld vanaf je rekening betaal je kosten en verwacht geen handige manieren om de zzp zakelijke rekening te koppelen aan boekhoudprogramma’s. Dat mag je bijvoorbeeld wel verwachten van banken als ING en Knab. Maar de gratis zakelijke rekening kan voor een zzp’er een volwaardige rekening zijn. 

Waar let je op bij het kiezen van een zzp zakelijke rekening?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen vergelijken wij aanbieders op prijs, service, voorwaarden en functionaliteit. Ben je op zoek naar de beste zakelijke rekening? Dan is het goed om onder andere op deze zaken te letten. De beste bank voor ondernemers is namelijk niet voor iedereen hetzelfde.

De zzp zakelijke rekening moet goed passen bij de manier van gebruiken van de betaalrekening. Is een bankrekening bijvoorbeeld goed te koppelen aan een boekhoudprogramma? Heb je baat bij het krijgen van inzicht in je rekening via alerts die je in kunt stellen op bepaalde zzp zakelijke rekeningen? 

Let bij het openen van een zzp zakelijke rekening ook op je wensen wat betreft de ondersteuning van een lokale bankvestiging. Het storten van contant geld is niet mogelijk bij alle banken. Ontvang je veel contant geld? Ga dan voor het openen van een zzp rekening met afstort mogelijkheden. Of je wilt een zzp zakelijke rekening waarin je een digitaal kasboek kunt bijhouden. De beste zakelijke rekening is er namelijk ook een die ervoor zorgt dat je tijd bespaart. De beste bank voor zelfstandigen kan per persoon verschillen.

Vergelijk de zzp rekening dus goed en kies weloverwogen. Betalingen in vreemde valuta rekenen banken ook verschillende tarieven voor. Iets om op te letten als je hier veel mee te maken krijgt.

De zzp rekening vergelijken

De meeste mensen gaan vóór het openen van een zzp rekening niet eerst vergelijken maar standaard kiezen voor een bekende bank. Dat is een gemiste kans. Je laat dan een bespaarmogelijkheid liggen. Er is hoogstwaarschijnlijk een bank die beter aansluit op jouw wensen en verzoeken en die ook nog eens goedkoper is. Gelukkig hebben wij het zware vergelijkingswerk hierboven al gedaan zodat je gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Zocht je de beste bank voor zzp? Dan heb je na het lezen van dit artikel in ieder geval al heel veel huiswerk gedaan.

Overstappen naar een zzp zakelijke rekening

Denk je dat je de beste zakelijke rekening al gevonden hebt? Lees toch nog even verder. Vooral een startende ondernemer vergelijkt kritisch bij het selecteren van een zakelijke rekening voor een zzp’er, maar overstappen kan ook als je in het verleden de verkeerde zzp rekening hebt gekozen. Een zzp bankrekening openen regel je binnen 10 minuten. Bij de nieuwe bank kun je vaak gebruik maken van de overstapservice. 

De beste zakelijke rekening voor starters moet ook in de toekomst passend blijven

Een starter die een zakelijke rekening gaat openen moet al de plannen voor de toekomst in het achterhoofd houden. De beste bank voor zelfstandigen kan uiteindelijk zelfs per jaar verschillen. Heb je plannen om in 2023 ook in het buitenland je producten of diensten aan te bieden? Door hier bij het openen van de zzp rekening alvast rekening mee te houden, kun je gelijk de juiste keuzes maken. Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig overstappen als dit nodig is.

Veelgestelde vragen

Het is wettelijk niet verplicht om een zakelijke rekening te hebben. Veel banken stellen echter dat je hun privérekeningen niet zakelijk mag gebruiken. Je ontkomt er dus indirect niet aan.

Een zakelijke rekening openen doe je aan het begin van je ondernemerschap. Dit is bij veel banken online en binnen tien minuten te regelen.

Wij adviseren Knab Zakelijk: wat ons betreft de beste zakelijke rekening voor zzp’ers. Wil je bankieren bij een grootbank? Ga dan voor ABN AMRO Volop Ondernemen Slim.

Je bent het voordeligst uit bij N26 Business. Dit is namelijk de enige zakelijke bankrekening die volledig gratis is te gebruiken.

Let hierbij op de volgende drie elementen:

 • De prijs
 • De service
 • De klanttevredenheid

Bepaal hierbij bovenal wat voor jou en je onderneming goed werkt. De beste bank voor ondernemers is niet voor iedereen dezelfde bank.