Zoek naar:

Wise Business review 2024

Onze ervaring in het kort

Wise Business is handig voor internationale transacties, met een vriendelijke klantenservice en transparante kosten.  Maar, voor zzp’ers die voornamelijk binnen Nederland werken, zijn er wat beperkingen.

🏅 Wise Business behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Wise Business met alternatieven

Je bekijkt nu:
wise.png
Bank score
7,5 Goed
3.7/5
Kosten
€50 eenmalig
Acties
Tijdelijk geen lopende acties
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“Wise Business is een goede keuze voor ondernemers die internationaal zakendoen, vanwege de gunstige kosten en handige internationale transactiemogelijkheden. Hun klantenservice is behulpzaam en de kosten zijn duidelijk weergegeven, maar voor zzp’ers die vooral in Nederland actief zijn, kunnen er wat beperkingen zijn, zoals het ontbreken van koppelingen met boekhoudsoftware en een volledig financieel overzicht.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Wise Business ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Wise Business:

Kosten
9,5
Klantervaring
7,9
Voorwaarden
5,4
Eindscore
7,5

Wise review
Kosten
Score: 9,5

Wise Business is een aantrekkelijke zakelijke rekening als je kijkt naar de kosten. De eenmalige setup fee van 50 euro en de 4 euro voor een betaalpas kan een drempel lijken, maar je hebt vervolgens geen maandelijkse vaste kosten. Dit maakt Wise dan ook één van de goedkoopste zakelijke rekeningen uit onze vergelijking.

Je kunt eenvoudig geld toevoegen aan je balans via iDeal of een bank transfer. Met een positief saldo kun je gratis geld overmaken, Wise rekent dan geen transactiekosten. Voor een uitgaande transactie naar een andere valuta worden er wel kosten in rekening gebracht. Een bijschrijving is altijd gratis, in wel 10 verschillende valuta’s.

Wat Wise echt onderscheidt, is de mogelijkheid om goedkoop internationaal geld over te maken. Wise is hierin heel transparant over de bijkomende kosten. We vinden Wise Business dan ook een hele geschikte zakelijke rekening voor ondernemers die internationaal zaken doen en vaak geld overmaken naar een buitenlandse rekening.

Zoveel kost Wise Business voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten (eenmalig)€ 50,00 
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 50,00
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€0,00

Wise Business is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken zonder verborgen kosten. Daarmee is Wise Business een voordelige keuze.

Voordelen

Geen vaste maandprijs
Voordelige internationale transacties

Nadelen

Eenmalige setup-fee van €50
Geen rente

Wise review
Klantervaring
Score: 7,9

Ons onderzoek laat zien dat de klantenservice goed presteert. Je hebt snel een medewerker aan de lijn die vriendelijk is en je in het Engels te woord staat. Een opvallend voordeel is dat de klantenservice wordt bemand door Europese medewerkers, wat een meer vertrouwd gevoel geeft in vergelijking met goedkopere ondersteuning uit andere regio’s.

De Wise app is super snel en makkelijk te gebruiken. Het enige minpuntje is dat de live chat niet altijd beschikbaar was toen we het probeerden, wat wel een beetje jammer was voor onze totaalervaring.

Chat/Whatsappnee
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)nee
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenservicenee
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 2 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Niet beschikbaar
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Niet beschikbaar

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Het stellen van vragen via de app is helaas niet mogelijk.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van de Wise klantenservice beter dan andere banken.

Wise review
Voorwaarden
Score: 5,4

Wise Business is een uitstekende keuze voor zakendoen over de grens of het verrichten van internationale betalingen in verschillende valuta. Ze bieden een hoop functies, waaronder de mogelijkheid om gratis extra rekeningen te openen in vreemde valuta, wat handig is voor internationale transacties.

Voor zzp’ers die voornamelijk binnen Nederland actief zijn, zijn er wel enkele beperkingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de rekening direct te koppelen aan boekhoudsoftware. Er mist een volledig financieel overzicht, inclusief saldo beheer en een digitaal kasboek, wat het lastiger kan maken om inkomsten en uitgaven bij te houden. Ook kun je niet gebruik maken van een overstapservice en valt de rekening niet onder het depositogarantiestelsel.

Om deze redenen denken we dat er mogelijk betere alternatieven beschikbaar zijn voor zzp’ers die voornamelijk binnen Nederland opereren.

Ja, een Wise Business bankrekening openen is eenvoudig en kan online worden gedaan. Dit proces is doorgaans snel en vereist geen uitgebreide papierwerk of fysieke bezoeken aan een bankfiliaal.

Als je overstapt van een andere bank kun je helaas niet gebruik maken van een overstapservice.

Nee, Wise is geen bank met een expliciete focus op duurzaamheid.

Nee, Wise biedt geen handige extra’s zoals, zakelijke creditcards, zakelijke leningen of advies en ondersteuning.

Veelgestelde vragen over Wise Business

De klantenservice van Wise wordt positief beoordeeld, met snelle en vriendelijke ondersteuning in het Engels. Het enige minpuntje is dat de live chat niet altijd beschikbaar is, wat een mogelijke verbetering kan zijn om de totaalervaring te verbeteren.

Wise is betrouwbaar voor internationale overschrijvingen en valutawissel, maar het is geen traditionele bank. Ze staan bekend om transparante tarieven en lage kosten, maar bieden geen bankrekeningen of leningen aan.

Nee, Wise biedt geen starterskorting of aanmeldbonus aan.

Wise heeft geen Nederlandse bankvergunning, maar het is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als een erkende aanbieder van elektronisch geld, wat betekent dat het zich aan de geldende regelgeving en veiligheidsnormen in Nederland houdt voor zijn financiële diensten.

Nee, het openen van een zakelijke Wise-rekening gaat doorgaans snel en eenvoudig. Het online proces is ontworpen voor snelheid en gemak, en je kunt binnen enkele minuten een rekening openen, internationaal geld overmaken en een Wise debetkaart aanvragen.

€50,00
Eenmalig
3.7/5
7,5 Goed

Populaire banken 2024