Zoek naar:

Verkoopfacturen moeten uniform worden vormgegeven en uiteraard voldoen aan de wettelijke vereisten. Een facturatieprogramma’s helpt je hierbij. We vertellen je in dit artikel wat wij de beste facturatieprogramma’s voor eenmanszaken en de beste factuurprogramma’s voor zzp’ers vinden – plus welk facturatieprogramma gratis is. Bepaal aan de hand daarvan welke vorm van zzp-facturatie bij jou past.

Samenvatting

Dit vinden we de beste facturatieprogramma’s voor zzp’ers

 • e-Boekhouden.nl
 • Moneybird
 • MoneyMonk
 • Rompslomp
 • Visma

Dit kosten deze facturatieprogramma’s

e-Boekhouden.nl€9,50 of €9,95 per maand
Moneybird€12 tot €30 per maand
MoneyMonk€25 per maand
RompslompGratis tot €15 per maand
Visma€18 per maand tot een prijs op aanvraag
e-Boekhouden.nl - Unsplash

1. e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Zzp’ers die willen factureren vanuit een voordelig en betrouwbaar boekhoudpakket.

Belangrijkste voordelen

 • Maak facturen in je eigen huisstijl binnen enkele seconden;
 • Stel terugwerkende facturen op – handig bij klanten die wekelijks of maandelijks terugkomen;
 • Bied klanten verschillende betaalmogelijkheden.

Kosten

€9,50 of €9,95 per maand

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is eigenlijk méér dan alleen een facturatieprogramma. Het is een compleet boekhoudpakket voor ondernemers. Je kunt hiermee ook je administratie bijhouden en je belastingaangifte verzorgen. Facturen maken echter een belangrijk deel uit van de boekhouding en dus werkt e-Boekhouden.nl ook uitstekend als een factuurprogramma.

Wat vonden wij van e-Boekhouden.nl?

Onze ervaring met e-Boekhouden.nl is een prettige. De interface is helder, we wisten precies waar we moesten zijn en hadden dan ook binnen mum van tijd een factuur in elkaar gezet. Dat kon precies zoals we dat wilden: in een eigen huisstijl en met het logo en de adresgegevens op specifieke plaatsen.

We merkten ook al gauw dat e-Boekhouden.nl méér is dan een facturatieprogramma. Het is bijvoorbeeld erg handig dat je klanten overzichtelijk kunt opslaan. Je hoeft hierdoor, bij terugkerende klanten, alleen maar diens naam aan te klikken en voilà: deze verschijnt op de factuur. Dat scheelt tijd, omdat we geen telkens terugkerende gegevens hoefden over te tikken.

We zijn ook erg te spreken over de verschillende betaalmogelijkheden die we klanten hiermee konden bieden. Facturen zijn bijvoorbeeld te versturen met een betaallink of met een automatische incasso. Een slim programma – dat e-Boekhouden.nl.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl heeft twee modules: Boekhouden en Factureren. Je hebt de tweede module nodig om e-Boekhouden.nl als online facturatieprogramma te gebruiken.

De module Factureren is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties moeten ook de module Boekhouden kopen wanneer ze gebruik willen maken van Factureren. Dit kost €9,95 per maand voor een onbeperkt aantal facturen.

Alle andere ondernemers betalen €9,50 per maand voor de module Factureren.

Moneybird - Unsplash

2. Moneybird

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een uitgebreid boekhoudpakket met veel geautomatiseerde functies.

Belangrijkste voordelen

 • Maak aanpasbare facturen die je meteen de digitale deur uit doet;
 • Geef klanten hier direct een online betaalmogelijkheid bij;
 • Profiteer van alle andere functies van Moneybird, zoals een uitgebreide automatisering.

Kosten

€12 tot €30 per maand

Screenshot Moneybird

Wat is Moneybird?

Moneybird is, net als e-Boekhouden.nl, een volledig boekhoudpakket voor onder meer zzp’ers. Het is hiermee mogelijk je complete administratie bij te houden, waar facturen dus een belangrijk deel vanuit maken. Moneybird helpt je bij het opstellen van duidelijke en naar je huisstijl aangepaste facturen en offertes die je metéén de deur uit kunt doen.

Wat vonden wij van Moneybird?

Een van de grootste pluspunten van Moneybird is de duidelijke interface. Deze bevat geen poespas, waardoor onder meer het samenstellen van facturen zo is gebeurd. 

Dat kon ook vrij gemakkelijk in een eigen huisstijl. Dit is weliswaar een functie die meer facturatieprogramma’s aanbieden, maar dan blijkt het in de praktijk niet altijd mogelijk om ieder hoekje van het document te veranderen. We waren blij om te zien dat dit met Moneybird wél het geval is.

Plus – Moneybird is natuurlijk een compleet boekhoudprogramma. Sluit een abonnement af en je profiteert meteen van alle andere functies, waaronder flink wat functionaliteiten op het gebied van automatisering. Moneybird is hier een absolute ster in. Automatische bankkoppelingen, betalingsherinneringen en gegevensherkenningen hielpen ons allemaal aan een snellere boekhouding.

Screenshot Moneybird

Wat kost Moneybird?

Moneybird werkt met drie verschillende prijsklassen: €12, €21 en €30 per maand.

Je kunt voor alle tarieven onbeperkt facturen. Het verschil zit hem in het aantal te verwerken banktransacties, waarbij hogere prijzen meer transacties toestaan. Wil je Moneybird alleen gebruiken voor het factureren? Weet dan dat de prijsklasse van €12 voor jou volstaat.

MoneyMonk - Unsplash

3. MoneyMonk

Geschikt voor

Dienstverlenende zzp’ers die een volledig boekhoudprogramma nodig hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Profiteer van een heldere en uiterst gebruiksvriendelijke interface;
 • Maak eenvoudig facturen in een eigen huisstijl;
 • Stel periodieke facturen op.

Kosten

€25 per maand

Screenshot MoneyMonk

Wat is MoneyMonk?

MoneyMonk is een boekhoudprogramma dat dienstverlenende zzp’ers helpt met verschillende elementen van hun administratie. Het is hiermee mogelijk om btw-aangiftes te versturen, ritten bij te houden, uren te registeren én – natuurlijk – facturen op te stellen. Dat alles gaat op een simpele, uiterst overzichtelijke wijze. 

Let wel: zzp’ers met een eigen winkel kunnen MoneyMonk niet gebruiken. Het programma richt zich namelijk specifiek op dienstverlenende ondernemers.

Wat vonden wij van MoneyMonk?

Wij houden van overzichtelijke programma’s zonder al te veel poespas. MoneyMonk voldeed wat dat betreft aan onze eisen. De software is strak en teruggebracht tot de basisfuncties voor dienstverlenende zzp’ers. We hadden de facturatiemodule dan ook snel gevonden.

We zijn echter vooral te spreken over het feit dat facturen hiermee helemaal aanpasbaar waren. Logo’s verplaatsen, afbeeldingen toevoegen, kleurcodes invoeren: het was allemaal zo geregeld. 

De optie om periodiek te factureren viel ook goed in de smaak. Dit gaf ons de kans om terugkerende klanten automatisch van een rekening te voorzien.

We misten eigelijk alleen de mogelijkheid om offertes om te zetten in facturen, maar goed. Je kunt nu eenmaal niet alles hebben.

Screenshot MoneyMonk

Wat kost MoneyMonk?

MoneyMonk telt drie betaalmogelijkheden:

 • Uren & Projecten
 • Boekhouden ZZP
 • Boekhouden MKB

Uren & Projecten

Dit pakket is alléén bedoeld als manier om je uren en projecten bij te houden. Je hebt hier niet veel aan wanneer je MoneyMonk wilt gebruik als facturatieprogramma.

Boekhouden ZZP

Boekhouden ZZP kost €25 per maand en geeft je toegang tot het volledige online boekhoudpakket, waaronder de optie om facturen te versturen.

Boekhouden MKB

Boekhouden MKB kost €50 per maand, maar is alleen bedoeld voor middengrote bedrijven. Zzp’ers komen hiervoor niet in aanmerking.

Rompslomp - Unsplash

4. Rompslomp

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een zo eenvoudig mogelijk facturatieprogramma.

Belangrijkste voordelen

 • Maak simpel facturen die meteen in je boekhouding worden verwerkt;
 • Stel facturen op die bij je bedrijf passen;
 • Maak gebruik van de handige facturatie-app.

Kosten

Gratis tot €15 per maand

Screenshot Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is een boekhoudpakket dat zichzelf omschrijft als ‘de meest eenvoudige vorm van facturatie voor zzp’ers’. Het maken van facturen wordt daarmee, naar eigen zeggen, leuker én overzichtelijker.

De beste facturatiesoftware? Misschien wel!

Wat vonden wij van Rompslomp?

Zo’n programma kan natúúrlijk van zichzelf zeggen dat het eenvoudig is; in de praktijk valt dat weleens vies tegen. We kunnen echter trots stellen dat dit bij Rompslomp niet het geval is. 

Facturen maken en versturen is inderdaad heel eenvoudig. Dat komt doordat Rompslomp zijn programma heeft teruggebracht tot de essentie. Geen grootboekrekeningen, geen nodeloze boekhoudtermen: gewoon een programma dat iedere zzp’er begrijpt. Vonden we fijn.

Het is ook met Rompslomp mogelijk om facturen te maken die exact bij je bedrijf passen, maar wat we écht uniek vonden, was de facturatie-app. Rompslomp werkt namelijk op je laptop uitstekend, maar – zo bleek – ook prima op mobiel of tablet. Dat maakt facturen versturen nóg eenvoudiger.

Prijzen Rompslomp

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp biedt drie verschillende pakketten:

 • Gratis
 • Plus
 • Pro

Gratis

Gratis is, niet geheel verrassend, een gratis factuurprogramma. Het helpt je in het maken van een onbeperkt aantal facturen en offertes met je logo en huisstijl.

Plus

Plus kost €5 per maand en is handig als je ook een urenregistratie wilt bijhouden of je uitgaven wilt inboeken.

Pro

Pro kost €15 per maand en verzorgt je complete boekhouding, inclusief btw-overzichten, balansen en winst- en verliesrekeningen.

Visma - Unsplash

5. Visma

Geschikt voor

Zzp’ers die het belangrijk vinden dat een boekhouder of accountant meekijkt tijdens het opstellen en versturen van facturen.

Belangrijkste voordelen

 • Stuur een onbeperkt aantal facturen en krijg daarbij inzicht in de betalingen dankzij de directe bankkoppeling;
 • Krijg meer inzicht in je boekhouding door middel van machine learning;
 • Werk samen met je boekhouder of accountant.

Kosten

€18 per maand tot een prijs op aanvraag

Screenshot Visma

Wat is Visma?

Visma is een leverancier van complete cloud-oplossingen voor onder meer boekhouding. Ze richten zich op verschillende soorten ondernemers, waaronder zzp’ers. Zij kunnen gebruikmaken van twee pakketten speciaal voor zelfstandigen: Visma eAccounting en Visma Teleboekhouden. Beiden bevatten mogelijkheden tot onder meer het versturen van facturen.

Wat vonden wij van Visma?

Facturen versturen met behulp van Visma had enkele voor- en nadelen. We waren erg te spreken over het inzicht dat we hierbij vergaarden. Visma maakt namelijk gebruik van een fenomeen genaamd machine learning. Dat houdt in dat het pakket met je meedenkt en je, door middel van onder meer duidelijke weergaves en actuele cijfers, altijd inzicht geeft in je betalingen. Een feature die we misten bij andere pakketten en die op termijn waarschijnlijk leidt tot betere bedrijfsbeslissingen.

Wat Visma ook uniek maakte, is de mogelijkheid om samen te werken met een boekhouder. Deze heeft toegang tot hetzelfde venster dat jij voor je hebt, waardoor je altijd om een second opinion kunt vragen als je twijfelt over bijvoorbeeld de opmaak van een specifieke factuur.

Wat dan de nadelen zijn? Nou – wij vonden de interface niet superfijn. Een beetje rommelig, eigenlijk – ten opzichte van de concurrentie. Visma kan hierin nog verbeteren. 

Wat kost Visma?

Het pakket Visma eAccounting kost €18 per maand. Je krijgt hiervoor onder meer de mogelijkheid om facturen te maken en te verzenden, realtime inzicht leidend tot betere beslissingen en machine learning.

De prijs voor het pakket Visma Teleboekhouden is op aanvraag. Dit pakket biedt je, naast krachtige factuurmogelijkheden, onder meer de optie om de krachten te bundelen met je boekhouder of accountant.

Overige factuurprogramma’s

Comanage

Geschikt voor

ZZP’ers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk facturatieprogramma met daarbij 7 op 7 service. 

Belangrijkste voordelen

 • Eenvoudig professionele facturen met bijpassende template versturen
 • Periodieke facturen instellen en versturen
 • Uitgaande facturen in UBL formaat meteen naar een boekhoudpakket doorsturen

Maandelijks: €17,50 per maand Starter pakket

Jaarlijks: €175,00 per jaar Starter pakket (incl. 2 maanden gratis).  €14,50 per maand

Auteur

Schrijf een reactie