Zoek naar:

Ongevallenverzekering vergelijken juni 2024

Ongevallenverzekering vergelijken? Da's nu een fluitje van een cent.

Met een ongevallenverzekering ben je verzekerd van een bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit. Wij hebben de beste en meest complete verzekeringen voor jou op een rij gezet. 

FBTO
9.5
zzpdaily.nl score
FBTO
Meest afgesloten ongevallenverzekering in Nederland door zzp'ers
275 zzp'ers bekeken dit programma deze week
9.0
zzpdaily.nl score
Centraal Beheer
Ongevallen binnen en buiten verzekerd. Een bedrag bij invaliditeit of overlijden.
lightbulb.png
Wist je dat de uitkering vrij te besteden is. Je mag zelf kiezen waar je het geld voor gebruikt.
8.5
zzpdaily.nl score
AEGON
Je bent overal ter wereld verzekerd. Ook tijdens sporten of vakantie.
8.2
zzpdaily.nl score
Nationale-Nederlanden
Goedkope ongevallenverzekering met hoge uitkering en een wereldwijde dekking.
8.0
zzpdaily.nl score
Univé
Complete ongevallenverzekering met een vergoeding bij blijvende invaliditeit door een ongeval of overlijden door een ongeval
8.0
zzpdaily.nl score
Zelfstandigen Bouw
Speciale (collectieve) ongevallenverzekering voor zzp'ers in de bouw.
7.5
zzpdaily.nl score
InShared
Ongevallenverzekering met een lage premie en volledig online af te sluiten
9.5
zzpdaily.nl score
Meest afgesloten ongevallenverzekering in Nederland door zzp'ers​
De goedkoopste ongevallenverzekering
9.0
zzpdaily.nl score
Een bedrag bij invaliditeit of overlijden.
Volledig online af te sluiten
8.5
zzpdaily.nl score
Je bent overal ter wereld verzekerd. Ook tijdens sporten of vakantie.
8.2
zzpdaily.nl score
Goedkope ongevallenverzekering met een wereldwijde dekking.
8.0
zzpdaily.nl score
Complete ongevallenverzekering met een vergoeding bij blijvende invaliditeit of overlijden
8.0
zzpdaily.nl score
Speciale (collectieve) ongevallenverzekering voor zzp'ers in de bouw.
7.5
zzpdaily.nl score
Ongevallenverzekering met een lage premie en volledig online af te sluiten
22.748 ondernemers

Vergeleken met zzpdaily in de afgelopen 30 dagen

zzpdaily score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van zzpdaily onderzoekt en beoordeelt aanbieders op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een programma. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

zzpdaily.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Info & achtergrond

Onze top keuze

Meest gekozen op zzpdaily.nl
9.5
zzpdaily.nl score
FBTO
Beste ongevallenverzekering van 2023
9.5
zzpdaily.nl score
Beste ongevallenverzekering van 2023
Goedkoopste ongevallenverzekering

Zzp’ers moeten hun eigen boontjes doppen – ook qua verzekeringen. Je bent dus op jezelf aangewezen wanneer je door een ongeval je werk niet meer kunt doen. Een ongevallenverzekering voor zzp’ers helpt hierbij.

Wat is een ongevallenverzekering voor zzp’ers?

Een ongevallenverzekering voor zzp’ers beschermt je in het geval van een ongeval, waardoor werken niet meer mogelijk is. De verzekering keert uit bij overlijden en invalide raken.

Wie een ongevallenverzekering afsluit, betaalt elke maand een premie.

Hoeveel keert een ongevallenverzekering voor zzp’ers uit bij een ongeval?

Zzp’ers met een ongevallenverzekering zijn in principe verzekerd voor twee verschillende bedragen:

  • Een bedrag dat wordt uitgekeerd aan nabestaanden in het geval van overlijden door een ongeval;
  • Een bedrag dat wordt uitgekeerd als je blijvend invalide raakt en niet meer kan werken.

Het uitgekeerde bedrag is in het laatste geval vaak hoger. Voorbeelden: €15.000 bij overlijden, €60.000 bij invaliditeit.

Let wel: de uit te keren bedragen verschillen per verzekeraar. De maandelijkse kosten zijn tenslotte ook anders. Je kunt er altijd voor kiezen om jezelf voor hogere of juist lagere bedragen te verzekeren, mocht dat beter bij je situatie passen.

Alle bedragen worden in één keer uitbetaald.

Wat kost een ongevallenverzekering voor zzp’ers?

Sluit je een ongevallenverzekering af? Hou dan rekening met maandelijkse kosten om je in te dekken tegen de financiële schade die kan ontstaan bij arbeidsongeschiktheid na een ongeval.

Deze maandelijkse kosten verschillen per verzekeraar. De hoogte hiervan is gerelateerd aan de hoogte van het uit te keren bedrag.

Het is daarom lastig om een specifiek maandelijks bedrag te noemen, maar over het algemeen is een ongevallenverzekering niet al te duur. De meeste verzekeraars bieden een ongevallenverzekering voor zzp’ers voor minder dan €10 per maand. 

Verzeker je jezelf echter voor hogere bedragen? Hou dan rekening met een premie die oploopt tot tientallen euro’s per maand.

Wat dekt een ongevallenverzekering voor zzp’ers?

Raak je blijvend invalide – of overlijd je door een ongeval? Dan worden de inkomsten die je daardoor misloopt gedekt door de ongevallenverzekering. De enige voorwaarde van deze verzekering is dat het letsel – en dus het verlies van inkomen – veroorzaakt is door een ongeval.

Voorbeeld: je bent betrokken bij een ernstig verkeersongeval op de snelweg en raakt daardoor invalide. In dat geval wordt het afgesproken bedrag uitgekeerd door je verzekering.

Loop je een zware blessure op, omdat je vanaf een flinke hoogte van een ladder bent gevallen? Dan is het aan de medisch specialist van de verzekeringsmaatschappij om te bepalen of dit blijvende invaliditeit tot gevolg heeft.

Bezeer je jezelf flink, waardoor je altijd pijn hebt tijdens het uitvoeren van je werk? Dan kan het dus zijn dat dit niet als blijvende invaliditeit wordt gezien. Het is pas blijvende invaliditeit wanneer een arts verwacht dat je toestand in de toekomst niet meer verbetert.

Grijs gebied

Je kunt het jezelf waarschijnlijk wel voorstellen dat veel situaties in een soort grijs gebied belanden, waar lang over gediscussieerd kan worden. Het is ook om die reden altijd aan te bevelen om ongevallenverzekeringen te vergelijken, zodat je weet hoe verschillende instanties met twijfelgevallen omgaan.

Is het belangrijk om ongevallenverzekeringen te vergelijken?

Ja – dat is belangrijk. Bijna alle verzekeraars, maar ook het merendeel van de banken, bieden tenslotte ongevallenverzekeringen aan. Ze hebben allemaal andere premies en voorwaarden. Genoeg vergelijkingsmateriaal, dus.

Wil je ongevallenverzekeringen vergelijken? Kijk dan goed naar de volgende drie elementen:

  • Het maandelijkse bedrag dat je betaalt;
  • Het bedrag dat eventueel wordt uitgekeerd;
  • De algemene voorwaarden. 

Bepaal aan de hand daarvan of een ongevallenverzekering voor jou zin heeft. 

Ongevallenverzekeringen vergelijken kan gemakkelijk bij ZZP Daily. Wij hebben ze op onze vergelijkingspagina allemaal voor je op een rijtje gezet.

Is een ongevallenverzekering verplicht voor zzp’ers?

Nee: het is volgens de wet niet verplicht om als zzp’er een ongevallenverzekering af te sluiten.

Het kan desondanks voor jou als zzp’er wél een goed idee zijn om zo’n verzekering te nemen. Je kunt namelijk geen sociale uitkering krijgen wanneer je als zelfstandig ondernemer arbeidsongeschikt raakt. Werknemers in loondienst hebben tenslotte veel meer zekerheden die een freelancer niet heeft.

Onthoud wel: een ongevallenverzekering is géén vervanging van een sociale uitkering bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval, maar het kan je wél financieel helpen. 

Een ongevallenverzekering is dan ook veel goedkoper dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Deze verzekering is duurder, maar dekt arbeidsongeschiktheid door meerdere oorzaken dan alleen ongevallen. De AOV dekt bovendien je inkomen voor een langere tijd, waar de ongevallenverzekering eenmalig uitkeert.

Kies je een ongevallenverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Hoewel deze twee verzekeringen je beiden bij arbeidsongeschiktheid dekken, zijn ze bijna niet te vergelijken. De premie van de AOV ligt bijvoorbeeld veel hoger dan die van een ongevallenverzekering, maar je bent ook voor een hoger bedrag verzekerd. 

De dekking van de AOV is bovendien veel breder. De arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert je tegen verlies van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Je bent er dus van verzekerd dat je je inkomen niet verliest. 

Verdien jij bijvoorbeeld €30.000 per jaar en verzeker je je voor dit bedrag met een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan blijf je €30.000 per jaar ontvangen. Een ongevallenverzekering daarentegen keert eenmalig uit.

We geven dan ook de voorkeur aan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar alleen als je jezelf dit kunt veroorloven. De premie ligt zoals gezegd stukken hoger.

Ben je een startende ondernemer of heb je relatief niet veel te besteden? Kies dan voor een ongevallenverzekering. Je beschermt jezelf hiermee tegen arbeidsongeschiktheid tót het moment dat het afsluiten van een AOV geoorloofd is.

De ongevallenverzekering voor zzp’ers beschermt zelfstandig ondernemers in het geval van een ongeval, waardoor werken niet meer mogelijk is. De verzekering keert uit als je door een ongeval overlijdt of invalide raakt.

De exacte bedragen hangen af van de situatie, maar zijn doorgaans hoger bij invaliditeit. Voorbeelden van uitgekeerde bedragen: €15.000 bij overlijden, €60.000 wanneer je invalide raakt.

Een ongevallenverzekering is over het algemeen niet al te duur en kost minder dan €10 per maand. De premie kan oplopen naar tientallen euro’s per maand wanneer je jezelf voor hogere bedragen verzekert.