Zoek naar:

Aansprakelijkheidsverzekering (AVB) vergelijken juni 2024

Aansprakelijkheidsverzekering (AVB) vergelijken? Da's nu een fluitje van een cent.

Met een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) ben je verzekerd tegen materiële schade en tegen letselschade (personen). Wij hebben de beste en meest complete verzekeringen voor jou op een rij gezet.

Centraal Beheer
9.2
zzpdaily.nl score
Centraal Beheer
Meest afgesloten aansprakelijkheidsverzekering in Nederland door zzp'ers
381 zzp'ers bekeken dit programma deze week
9.0
zzpdaily.nl score
Univé
Complete aansprakelijkheidsverzekering inclusief cybercrime verzekering.
lightbulb.png
Wist je dat een aansprakelijkheidsverzekering de meest afgesloten verzekering is onder zzp'ers.
8.5
zzpdaily.nl score
Insify
100% digitale verzekering. Stel zelf je verzekering samen.
8.4
zzpdaily.nl score
Nationale-Nederlanden
Degelijke aansprakelijkheidsverzekering met hoge uitkering en een dekking in heel Europa.
8.0
zzpdaily.nl score
Allianz
Aansprakelijkheidsverzekering (AVB) met een wereldwijde dekking.
8.0
zzpdaily.nl score
Zekur
Makkelijk uit te breiden aansprakelijkheidsverzekering.
7.8
zzpdaily.nl score
Zelfstandigen Bouw
Speciale aansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor zzp'ers in de bouw.
9.2
zzpdaily.nl score
Meest afgesloten aansprakelijkheidsverzekering in Nederland door zzp'ers​
Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering
9.0
zzpdaily.nl score
Complete aansprakelijkheidsverzekering inclusief cybercrime verzekering.
Verzekerd in heel Europa
8.5
zzpdaily.nl score
100% digitale verzekering. Stel zelf je verzekering samen.
8.4
zzpdaily.nl score
Degelijke aansprakelijkheidsverzekering met hoge uitkering en een dekking in heel Europa.
8.0
zzpdaily.nl score
Aansprakelijkheidsverzekering (AVB) met een wereldwijde dekking.
8.0
zzpdaily.nl score
Makkelijk uit te breiden aansprakelijkheidsverzekering.
7.8
zzpdaily.nl score
Speciale aansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor zzp'ers in de bouw.
22.748 ondernemers

Vergeleken met zzpdaily in de afgelopen 30 dagen

zzpdaily score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van zzpdaily onderzoekt en beoordeelt aanbieders op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een programma. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

zzpdaily.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Info & achtergrond

Onze top keuze

Meest gekozen op zzpdaily.nl
9.2
zzpdaily.nl score
Centraal Beheer
Beste aansprakelijkheidsverzekering van 2023
9.2
zzpdaily.nl score
Beste aansprakelijkheidsverzekering van 2023
Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook in je onderneming. Bedrijfsschade – of dat nou aan eigendommen of personen is – kan al snel hoge kosten met zich meebrengen. Heb je een particuliere aansprakelijkheidsverzekering? Dan dekt deze helaas geen zakelijke schade. Het is daarom belangrijk jezelf in te dekken met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Ben je een kleine ondernemer? Dan is een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor zzp onmisbaar.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt je in het geval dat je schade aanbrengt aan eigendommen en personen terwijl je betaald werk doet. Ben je een schilder en stoot je per ongeluk een dure vaas om terwijl je bij je klant thuis aan het werk bent? Of heb je een eetcafé en is iemand uitgegleden nadat je de vloer hebt gedweild? Dan dekt een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor zzp je tegen de kosten die deze situaties met zich meebrengen.  

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp verplicht?

Volgens de wet is het niet verplicht om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Het kan echter wel zijn dat een opdrachtgever of brancheorganisatie van je verlangt dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Bovendien is een ongeluk zo gebeurd en kunnen materiële of persoonlijke schadekosten snel oplopen. Ben je zzp’er? Dan is het aan te raden een aansprakelijkheidsverzekering zakelijk af te sluiten.

Welke kosten dekt een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor zzp?

Veroorzaakt jouw bedrijf schade bij anderen? Dan worden de kosten gedekt door de AVB-verzekering voor zzp. Heb je personeel in dienst? Dan wordt niet alleen schade veroorzaakt door jezelf gedekt, maar ook schade veroorzaakt door personeel of materieel van jouw onderneming. De schade wordt over het algemeen vergoed in de volgende situaties, hoewel dit wel afhangt van je specifieke polis:
  • Schade veroorzaakt door jezelf of een medewerker tijdens werktijd
  • Schade veroorzaakt door je producten
  • Schade aan eigendommen van werknemers
  • Schade aan producten van derden
  • Schade aan onroerend goed
  • Letselschade

Schade veroorzaakt door jezelf of een medewerker tijdens werktijd

Werkschade veroorzaakt door jezelf of je werknemers wordt gedekt door de AVB-verzekering voor zzp. Valt je ladder om en breek je daarmee een raam van je klant? Dan wordt dat vergoed door je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Zolang de schade niet met opzet wordt veroorzaakt, wordt het in de meeste gevallen gedekt door de verzekering.

Schade veroorzaakt door jouw producten

Heb jij een product verkocht aan één van je klanten en lijdt diegene daardoor schade? Dan regelt de aansprakelijkheidsverzekering dit. Denk bijvoorbeeld aan een pakketbezorger die zijn auto voor reparatie naar jouw garage brengt. Heeft zijn auto weer panne omdat deze niet goed gerepareerd is? Dan lijdt de bezorger schade omdat hij de hele dag niet kan werken.

Schade aan eigendom van werknemers

Raken spullen van medewerkers beschadigd op de werkvloer? Dan kan de aansprakelijkheidsverzekering deze vergoeden. Denk bijvoorbeeld aan een bril die per ongeluk beschadigd raakt bij het onderhouden van een machine.

Schade aan producten van derden

Heb je materiaal gehuurd of geleend en raakt het beschadigd? Je AVB-verzekering voor zzp kan helpen bij schade, hoewel er meestal ook sprake is van een huurcontract waaronder deze schade gedekt is.

Schade aan onroerend goed

Heb je iemands gebouw beschadigd, bijvoorbeeld omdat één van je bezorgers met een bestelbus een gevel heeft geraakt? Je zakelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de kosten voor dit soort schade.

Letselschade

Krijg je te maken met letselschade veroorzaakt door jouw onderneming? Dan wordt dit gedekt door de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Denk aan bijvoorbeeld een klant die over een rondvliegende emmer struikelt en zijn been breekt – om maar iets te noemen.

Wat wordt niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering voor zzp?

Niet alle schade die je toebrengt aan anderen of andermans eigendom wordt vergoed. Het is afhankelijk van de specifieke verzekeringspolis die je hebt afgesloten, maar over het algemeen wordt schade in de volgende situaties niet vergoed:
  • Eigen schade
  • Schade door een bedrijfsvoertuig
  • Aansprakelijkheid als eigenaar

Eigen schade

De AVB-verzekering voor zzp is niet geschikt voor claims voor schade die jouw onderneming zelf lijdt. Heb je bijvoorbeeld een lekkage en waterschade? Of is er brand geweest? Dan zijn daar andere verzekeringen voor. Loop je omzet mis? Dan is de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering daar ook niet geschikt voor. Sluit daar een bedrijfsschadeverzekering voor af.

Schade door een bedrijfsvoertuig

Maak je schade met een bedrijfsauto, omdat je bijvoorbeeld een andere auto hebt geraakt? Dan wordt dit door de aansprakelijkheidsverzekering zakelijk niet vergoed. Je bedrijfsauto is namelijk al gedekt door de WA-verzekering.

Aansprakelijkheid als eigenaar

Naast het bedrijf kan ook jij als directeur of eigenaar aansprakelijk worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan schade omdat de boekhouding niet goed is bijgehouden en je te weinig belasting betaalt. Dit soort schade wordt niet door de zzp aansprakelijkheidsverzekering vergoed.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp?

Het antwoord op de vraag ‘Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp?’ is niet heel eenvoudig. Het hangt af van de verzekeraar en wat er precies is verzekerd met een specifieke verzekeringspolis. Ook het risico op schade en je jaaromzet tellen mee. De kosten van een AVB-verzekering voor zzp liggen over het algemeen tussen €10 en €50 per maand. Wil je een beroepsverzekering – die inkomstenschade dekt? Dan kan dat €200 tot €300 per maand kosten. Het beste is om de kosten aansprakelijkheidsverzekering te laten berekenen door verschillende verzekeraars, zodat je een goed idee van de kosten voor jouw situatie krijgt.

Is het belangrijk om zzp aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken?

Ja: wij raden altijd aan om verschillende zzp aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Geen verzekering is hetzelfde, maar er zijn ook geen twee ondernemingen hetzelfde. Vergelijk verschillende AVB-aansprakelijkheidsverzekeringen en ontwikkel een goed idee van de mogelijkheden en de kosten. Wij raden aan om ten minste drie verschillende offertes aan te vragen, zodat je zzp aansprakelijkheidsverzekeringen kunt vergelijken. Kies daar vervolgens de beste uit.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp dekt je in het geval je schade aanbrengt aan eigendommen en personen terwijl je betaald werk doet.

Het is niet wettelijk verplicht om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te hebben, maar we raden het wel aan. Bovendien kunnen opdrachtgevers het van je verlangen om zo’n verzekering te hebben. In dat opzicht kan een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp verplicht zijn.

Het is afhankelijk van je polis, maar over het algemeen dekt de aansprakelijkheidsverzekering schade veroorzaakt aan anderen door jou of je werknemers tijdens werktijd.