Zoek naar:

We gaan in dit artikel dieper in op Knab Zakelijk: een erg interessante rekening voor zzp’ers die op zoek zijn naar moderne functies en lage prijzen. Lees snel verder!

In dit artikel

 1. Wat is Knab Zakelijk?
 2. Over de bank Knab
 3. Betalen en sparen
 4. Aanvullende services
 5. Klantenservice
 6. Betrouwbaarheid
 7. Prijzen
 8. Een rekening aanvragen
 9. Wat zijn de voordelen van Knab Zakelijk?
 10. Je regelt alles online
 11. Je houdt je bankzaken simpel
 12. Je profiteert van de handige app
 13. Je krijgt zoveel rekeningen en passen als je maar wil
 14. Je profiteert van een uitstekende klantenservice
 15. Je betaalt een lage prijs
 16. Wat zijn de nadelen van Knab Zakelijk?
 17. Je kunt geen fysieke filialen bezoeken
 18. Je kunt geen contant geld storten
 19. Is Knab Zakelijk geschikt voor mij als zzp’er?
 20. Veelgestelde vragen
Knab zakelijk

1. Wat is Knab Zakelijk?

Over de bank Knab

Knab is een online bank die zich specifiek richt op zzp’ers. Ze doen dat met de bankrekening Knab Zakelijk. Deze rekening staat bekend om zijn eenvoud, de moderne functionaliteiten en de lage prijs.

De bank biedt ook (gezamenlijke) privérekeningen.

Is Knab alleen voor zzp’ers?

Knab heeft ervoor gekozen om aanvragen van vof’s, bv’s met holding-structuren en maatschappen niet aan te nemen. De bank is dus bedoeld voor zzp’ers, bv’s met één bestuurder en particulieren. Zij kunnen bij Knab binnen tien minuten een rekening openen.

Betalen en sparen

Knab Zakelijk is verkrijgbaar in twee verschillende pakketvormen:

 • Het starterspakket
 • Het zakelijk bankpakket

Het starterspakket is bedoeld voor zzp’ers die korter dan drie jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zij krijgen een extra startersvoordeel bij hun zakelijke rekeningen en kunnen optioneel een creditcard met een starterslimiet aanvragen.

Het zakelijk bankpakket is de standaardvariant van Knab Zakelijk en ook het pakket dat wij als basis hebben genomen voor dit artikel. Je krijgt hiermee tot vijf betaalrekeningen met een betaalpas en je kunt zoveel spaarrekeningen openen als je wil.

Aanvullende services

Knab biedt zzp’ers de volgende, aanvullende services:

 • De Knab App
 • Zakelijke creditcards
 • Verzekeringen
 • Boekhoudpakketten
 • Zakelijke leningen
 • Beleggingen

Knab App

De belangrijkste aanvullende service van Knab Zakelijk? Dat is de Knab App.

Deze zeer gebruiksvriendelijke app helpt je met het eenvoudig regelen van je bankzaken, het maken van spaarpotjes, het versturen van zakelijke betaalverzoeken en méér.

Zakelijke creditcards

Knab biedt je ook de optie tot het aanvragen van zakelijke creditcards.

Dat ging, toen wij begonnen met bankieren bij Knab, om een creditcard van American Express: wereldwijd de minst geaccepteerde creditcard. 

De bank heeft gelukkig naar haar klanten geluisterd. Je krijgt nu een creditcard van Mastercard, wat juist weer de méést geaccepteerde kaart ter wereld is.

Lees ook: Zakelijke creditcard voor zzp’ers: een goed idee?

Verzekeringen

Het is eveneens mogelijk om je via Knab zakelijk te verzekeren, bijvoorbeeld voor schade of arbeidsongeschiktheid. Klanten van Knab krijgen daarbij een korting op premies en inschrijfkosten. Dit kun je via de Knab App regelen.

Lees ook: Vergeet je verzekeringen niet!

Boekhoudpakketten

Knab biedt klanten tegen een meerprijs ook toegang tot haar eigen boekhoudpakket.

Dit pakket bevat alle administratiefuncties die de gemiddelde zzp’er nodig heeft, zoals het maken van facturen, het verwerken van bonnen en het vastleggen van ritten. Knab verzorgt de koppeling met de Belastingdienst en je hebt géén financiële kennis van zaken nodig om het online boekhoudprogramma te gebruiken.

De toevoeging van het boekhoudpakket is een samenwerking tussen Knab en DigiBTW.

👉 Vergelijk hier de beste eenvoudige boekhoudprogramma’s
👉 Check onze DigiBTW review
👉 Check het Informer boekhoudpakket om automatisch je Knab transacties in te laden.

Zakelijke leningen

Zoek je een zakelijke lening of hypotheek? Ook dan kun je bij Knab terecht. Ze helpen je aan zakelijke leningen van minstens €10.000 en maximaal €100.000. De bank heeft hiervoor alleen je IB-aangifte en je kunt onbeperkt en boetevrij extra aflossen.

Beleggingen

Het is tot slot mogelijk om als privépersoon, maar binnen je zakelijke pakket te beleggen. 

Klantenservice

Contact opnemen met Knab kan op twee manieren: telefonisch (op werkdagen tussen 09:00 en 18:00) en via de chatfunctie in de Knab App (zeven dagen per week tussen 08:00 en 20:00).

De klantenservice van Knab wordt behoorlijk geprezen. Hij won drie keer op rij Opiness’ Beste Service Award voor de bankensector en is ook door de Consumentenbond als beste beoordeeld.

Betrouwbaarheid

Knab heeft een Nederlandse bankvergunning en valt daarmee onder het depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat je banktegoed tot €100.000 veilig is en wordt gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Prijzen

De kosten van Knab Zakelijk zien er als volgt uit.

Kosten
Knab Zakelijk€7 per maand (€3,50 per maand voor starters tijdens het eerste jaar)
Transacties500 gratis transacties per jaar (daarna €0,10 per transactie)
Extra betaal- en spaarrekeningenGratis
Geldopnames in Nederland en de EUGratis
Geldopnames buiten de EU1% koersopslag
Online- en pinbetalingen buiten de EU1% koersopslag
Zakelijke creditcardsGratis

De koersopslag van 1% die Knab hanteert is opmerkelijk laag. Het is voor geldopnames buiten de EU zelfs de laagste koersopslag van alle banken. 

De koersopslag bij online- en pinbetalingen buiten de EU is de op één na goedkoopste. Alleen N26 is daarin voordeliger.

Een rekening aanvragen

Knab Zakelijk aanvragen kan via de website van Knab of via de Knab App. Dit is in beide gevallen binnen tien minuten geregeld.

Roodstand bij Knab

Het is bij Knab mogelijk om rood te staan. Je kunt hiervoor zelf een limiet instellen van tussen de €250 en de €50.000. Dit is het bedrag dat je tot een maximumperiode van dertig dagen rood mag staan. Je kunt niet meer rood staan dan deze limiet.

 

Let op: roodstand is alléén mogelijk wanneer je over voldoende tegensaldo beschikt, bijvoorbeeld op een andere Knab-rekening.

voordelen-unsplash

Wat zijn de voordelen van Knab Zakelijk?

Toen wij startten als ondernemers zijn we een aantal keer van bank geswitcht: van de Rabobank naar de ASN Bank en uiteindelijk naar Knab. We zijn hier inmiddels al een flinke periode tevreden klanten en vonden het dus hoog tijd om de voordelen van Knab Zakelijk te delen.

Let wel: wij zijn dienstverlenende zzp’ers. Heb je een webshop of een fysieke winkel? Dan is onze Knab Zakelijk-ervaring waarschijnlijk nog steeds bruikbaar voor je, maar we gaan niet in op speciale functionaliteiten voor winkels, zoals pinapparaten en koppelingen met Payment Service Providers (PSP’s).

Wil je weten wat we van andere rekeningen vinden? Check dan onze complete vergelijking van zakelijke bankrekeningen!

Dit vinden wij de belangrijkste voordelen van Knab Zakelijk:

 • Je regelt alles online.
 • Je houdt je bankzaken simpel.
 • Je profiteert van de handige app.
 • Je krijgt zoveel rekeningen en passen als je maar wil.
 • Je profiteert van een uitstekende klantenservice.
 • Je betaalt een lage prijs.

Je regelt alles online

Knab heeft geen vestigingen waar je even naar binnen kan lopen. Sommige mensen – met name de oudere generatie, met alle respect – zien dat misschien als een nadeel, maar wij ervaarden het als supergemakkelijk. Dat betekent namelijk ook dat je alles online kan regelen.

Een nieuwe pas aanvragen, je pincode wijzigen, een extra rekening openen, de paslimiet aanpassen óf een nieuwe rekening openen én sluiten: alles kan via de website of met de app. En alle wijzigingen worden direct doorgevoerd.

Tenminste – bijna alles wordt direct doorgevoerd. Alleen een aanpassing van je paslimiet moet eerst worden goedgekeurd door een servicemedewerker.

Wij moesten ooit onze limiet verhogen voor een grote geldopname. Knab gaf destijds aan dat dit maximaal één werkdag duurde, maar dat we ook eventjes konden chatten om het direct te regelen. Vijf minuten en een korte chat later was onze limiet netjes verhoogd.

Nee – wij vinden online het nieuwe normaal. Geen kantoren en stapels papier om doorheen te worstelen, maar een digitale omgeving waarin je alles zelf kan regelen. En kom je er toch niet uit? Dan is er altijd nog de chatfunctie.

Je houdt je bankzaken simpel

De zakelijke rekening van Knab is simpel. In de goede zin van het woord.

Zzp’ers hebben tenslotte niet bijzonder veel nodig. Je bent geen miljoenenbedrijf met betaalbatches, werknemers, ingewikkelde incassoprocessen en andere functies die je zakelijke rekening alléén maar ingewikkelder maken.

Knab speelt hierop in door haar rekening eenvoudig te houden. Door de simpelheid van de rekening zijn zowel de website als de app overzichtelijk en makkelijk in het gebruik. Niet teveel functies, alléén de functionaliteiten die een zzp’er nodig heeft.

Je profiteert van de handige app

We haalden hem al eerder aan: de Knab App. Een uitstekende app die volledig voldeed én voldoet aan onze wensen.

Je krijgt hiermee bijvoorbeeld realtime-meldingen waar je ook écht iets aan hebt. Een melding wanneer er een dubbel bedrag van je rekening wordt afgeschreven, bijvoorbeeld. Maar ook een melding wanneer er een grote factuur wordt betaald of wanneer je saldo boven een bepaald bedrag uitkomt. Deze grensbedragen kun je bovendien zelf instellen.

Alle bankzaken zijn bovendien simpel en met behulp van de Knab App te regelen – van het versturen van betaalverzoeken tot het openen van extra spaarrekeningen.

Registreren voor de app doe je eenmalig met behulp van een cardreader, waarna je een eigen toegangscode kunt instellen. De cardreader kun je na deze registratie voorgoed gedag zeggen.

Je krijgt zoveel rekeningen en passen als je maar wil

…en die zijn ook nog eens 100% gratis!

Wij hebben bijvoorbeeld aparte rekeningen voor onze btw-reserveringen en -betalingen, maar ook voor de inkomstenbelasting en onze telefoonkosten. We hebben eveneens een rekening waarop we geld reserveren voor grote aankopen en investeringen.

Ter illustratie: wij kopen iedere vier jaar een nieuwe laptop. Daarvoor storten we automatisch €52 per maand naar een aparte rekening. Dit zorgt ervoor dat we na vier jaar precies genoeg op deze rekening hebben staan om een nieuwe MacBook te kopen.

En ja: er zijn verschillende andere banken die dit zogenoemde potjessysteem ook aanbieden. Het verschil is dat het hier gaat om potjes binnen één rekening. Bij Knab wordt de €52 per maand ook echt overgemaakt naar een aparte rekening. Dit zorgt ervoor dat we die €52 ook écht sparen en niet per ongeluk uitgeven aan iets anders.

Het is hierbij zelfs mogelijk om voor iedere rekening een aparte bankpas aan te vragen. Dit is gratis en handig wanneer je dat fijn vindt. Wij houden het zelf bij één bankpas die is gekoppeld aan onze hoofdrekening. Betalingen via andere rekeningen doen we via overboekingen of iDEAL.

Deze verschillende, aparte rekeningen houden onze financiën overzichtelijk, zelfs wanneer onze boekhouding niet helemaal up-to-date is.

Je profiteert van een uitstekende klantenservice

We hadden het net al even over Knab’s chatfunctie. Die is, wat ons betreft, exemplarisch voor de uitstekende klantenservice van de online bank. Deze service is een verademing in het bankwezen: een prettige, persoonlijke en no-nonsense-manier van communiceren.

Knab was voor ons de eerste bank waarbij we oprecht en blij verrast waren over het niveau van de klantenservice. Het was een hele verademing om kundigheid en snelheid te ervaren – zeker na onze ervaringen bij de ASN Bank en de Rabobank.

Met name bij de Rabobank was dit vaak een drama. We hebben daar regelmatig meer dan twintig minuten in de wacht gezeten wanneer we ze belden. Het bandje vertelde ons altijd dat het ‘op dit moment drukker dan normaal was’. Bij de Rabobank leek druk wel het nieuwe normaal – of simpelweg een onderbezetting van de servicedesk, wat ons aannemelijker lijkt.

De helpdesk van Knab steek daarentegen heel anders in elkaar.

De keren dat we ze nodig hadden, bood de helpdesk snelle oplossingen. We werden meestal direct geholpen en hoefden nooit langer dan één à twee minuten te wachten voordat we iemand te spreken kregen. De servicemedewerkers zijn snel, er is voldoende bezetting (ook tijdens spitstijden, zoals 12:00) en het personeel is kundig.  Onze vragen of problemen werden altijd tijdens het eerste contactmoment opgelost, zowel per chat als telefonisch. Knab heeft ons nooit hoeven terugbellen of -mailen om dingen op te zoeken.

Knab heeft daarnaast ruime openingstijden. Ze zijn per chat zeven dagen per week van 08:00 tot 20:00 bereikbaar.

Beste Service Award

De kwaliteit van de servicedesk is niet onopgemerkt gebleven. Knab was in 2016, 2017 én 2018 de winnaar van Opiness’ Beste Service Award in de categorie banken.

 

Knab’s klanttevredenheidscijfers zijn bovendien, met 91% tevredenheid, een van de hoogste van alle Nederlandse banken.

Chatfunctie

Chatten met Knab is mogelijk vanaf de website, maar ook vanuit de app. Alle berichten worden in de Knab App bewaard, zodat je alles kunt terugzoeken – indien nodig.

 

Wij zien bijvoorbeeld dat we in 2017 vragen heb gesteld over ons financiële jaaroverzicht, een rentewijziging en het openen van een extra rekeningen. Meer recent hebben we contact gehad over onze paslimieten en de zakelijke creditcards. Handig!

Je betaalt een lage prijs

Laten we eerlijk zijn: als zzp’er zijn alle overheadkosten teveel. Dat geldt voor visitekaartjes, maar ook je marketing, een boekhouder én – de zakelijke rekening.

We geven het liefst nergens geld aan uit, maar in sommige gevallen heb je geen keuze. Je wordt dan ook genoodzaakt om als zzp’er een zakelijke rekening te openen, omdat vrijwel alle banken het gebruik van een privérekening voor zakelijke doeleinden niet toestaan.

Het grote voordeel van Knab is dan ook dat ze ontzettend goedkoop zij. Wij zijn €7 per maand kwijt voor onze zakelijke rekening – en that’s it.

Je krijgt hiervoor jaarlijks 500 gratis transacties, maar daar komen we lang niet aan. We doen zelf ongeveer 420 transacties per jaar en dat is voor zzp’ers aan de hoge kant. De gemiddelde zzp’er doet namelijk 160 transacties per jaar. Je moet het wel heel gek maken wil je boven de 500 transacties per jaar uitkomen.

Conclusie: voor €7 per maand ben je klaar voor wat je bankzaken betreft. Starters krijgen bovendien 50% korting tijdens het eerste jaar.

Rente

Knab heeft haar klanten altijd de hoogste zakelijke rente aangeboden. Dat doen ze nog steeds – en daar hebben ze de award Gouden Spaarvarken voor in ontvangst mogen nemen.

 

Dit is met de huidige rentestanden natuurlijk geen reden om voor Knab te kiezen. Maar zodra de rente weer stijgt, zijn de opbrengsten bij Knab veelbelovender dan bij concurrerende banken.

goedkoop-boekhouden-5

3. Wat zijn de nadelen van Knab Zakelijk?

Geen enkele bank biedt alleen rozengeur en maneschijn. Wij hebben ook nadelen ondervonden aan Knab Zakelijk. Dit, bijvoorbeeld:

 • Je kunt geen fysieke filialen bezoeken.
 • Je kunt geen contant geld storten.

Je kunt geen fysieke filialen bezoeken

‘Maar wacht. Zeiden jullie net niet dat het juist een voordeel is dat je bij Knab alles online regelt?’

Klopt. Dat vinden wij. Maar we kunnen het ons voorstellen dat jij juist liever wél bij een stenen vestiging naar binnen loopt met al je vragen. En dat kan niet bij Knab. Vandaar.

Je kunt geen contant geld storten

Omdat Knab geen kantoren heeft, bieden ze ook geen mogelijkheden om contant geld te storten.

Als online marketeers ontvangen wij gelukkig geen contante betalingen, maar we kennen best wat zzp’ers die wél tegen die probleem aanlopen.

Het is natuurlijk niet ideaal dat je geen geld kunt storten. Maar geen paniek. Als je slechts een deel van je omzet in contanten ontvangt, zijn er gelukkig oplossingen:

 • Je kunt zakelijke uitgaven betalen met contant geld.
 • Je kunt contanten op je privérekeningen storten. Jij of je boekhouder kan dit dan binnen je administratie verwerken als privé-opname.
 • Je kunt het contante geld gebruiken voor privé-uitgaven, zoals boodschappen. Dit wordt dan in je administratie eveneens als privé-opname verwerkt.

Voorbeeld: we kennen een dj die af en toe in cash wordt uitbetaald. Hij vraagt zo’n €800 per avond. Als hij dat contant betaald krijgt, verwerkt hij het in zijn administratie als 

privé-opname. Vervolgens kan hij het in zijn eigen portemonnee stoppen en er de boodschappen of de drankjes op het terras mee betalen.

Zzp'er - Pexels

4. Is Knab Zakelijk geschikt voor mij als zzp’er?

Onze Knab-ervaring is niet de enige ervaring die we met banken hebben. We schrijven voor ZZP Daily namelijk reviews over alle zakelijke rekeningen en andere bankproducten. Sommige rekeningen en producten gebruiken we daadwerkelijk; voor anderen sluiten we voor een paar maanden een abonnement af, zodat we onze bevindingen en ervaringen kunnen delen.

Doordat we door de jaren heen zoveel verschillende zakelijke rekeningen hebben gezien, kunnen we een redelijke inschatting maken van wat wel en niet werkt voor zzp’ers. Op basis hiervan hebben we een ranking samengesteld. Knab Zakelijk staat in deze ranking bovenaan.

#BankKostenBeoordeling
1.Knab€7 per maand9,6
2.N26Gratis9,2
3.Holvi€9 per maand8,8
4.bunq€12,99 per maand en €0,13 per transactie8,7
5.RevolutGratis8,4
6.WiseGratis en €0,37 per transactie8,3
7.ASN Bank€8 per maand8,0
8.Regiobank€11 per maand7,8
9.SNS Bank€9 per maand7,4
10.ING€9,90 per maand6,4

Knab heeft voor een hoop opschudding gezorgd in bankenland. Ze maken een grotere groei door dan alle andere Nederlandse banken. Knab is vernieuwend en een van de weinige banken die écht naar haar klanten luistert. Je kunt als klant nieuwe functionaliteiten aandragen die Knab vervolgens serieus in overweging neemt. Ze houden je bovendien netjes op de hoogte of jouw idee ook wordt doorgevoerd.

De bank is, net als veel andere Nederlandse banken, veilig te gebruiken. Ze hebben een Nederlandse bankvergunning, waardoor ze onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank. Je banktegoed is tot €100.000 gedekt door het depositogarantiestelsel, mocht er iets gebeuren met de bank.

Knab heeft bovenal een aantal grote voordelen voor zzp’ers. Daardoor kunnen wij snel, makkelijk en overzichtelijk onze zakelijke bankzaken bijhouden.

Conclusie

Knab is met hun no-nonsense-aanpak en prettige, persoonlijke wijze van communiceren een verademing in het bankwezen. Je regelt alles online en via de Knab App. Kom je er desondanks niet uit? Profiteer dan van de uitstekende klantenservice, waarvoor Knab terecht diverse awards heeft gewonnen.

Met een vast bedrag van €7 per maand en ieder jaar 500 gratis transacties is Knab ook nog eens een van de voordeligste banken voor zzp’ers.

Heb je echter grote contante geldstromen? Dan ben je mogelijk beter af bij een andere bank, omdat contant geld storten hier niet mogelijk is.

Als zzp’ers zonder cash zijn wij echter enorm tevreden en hebben we, na meerdere keren geswitcht te zijn, onze favoriete bank gevonden. Knab is jong, flexibel en heeft een frisse kijk op bankzaken. Dat past bij ons en ons werk als zzp’ers.

We hopen dat we je hebben geholpen bij het maken van een keuze voor een zakelijke bank!

veelgestelde-vragen

Veelgestelde vragen

Voor wie is Knab Zakelijk bedoeld?

Knab Zakelijk is alleen aan te vragen als je een eenmanszaak óf een bv met één bestuurder bent.

‘Knab is bedoeld voor zzp-ondernemers, particulieren en besloten vennootschappen met één bestuurder. Vofs, BVs met holding-structuren en maatschappen kunnen niet bij Knab terecht.

Hoe is de klantenservice van Knab?

Knab heeft drie jaar op rij de Beste Service Award voor de bankensector gewonnen en wordt ook door de Consumentenbond als beste beoordeeld. De klantenservice is iedere dag bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Valt Knab onder het depositogarantiestelsel?

Ja: Knab heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Is Knab een betrouwbare bank?

Knab is een betrouwbare bank. Ze staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en je banktegoeden zijn tot €100.000 gedekt.

Wat kost een zakelijke rekening van Knab?

Knab Zakelijk kost €7 per maand, inclusief 500 gratis transacties. Starters betalen tijdens hun eerste jaar €3,50 per maand.

Is Knab Zakelijk goedkoop?

Ja. Knab biedt de voordeligste zakelijke rekening van Nederland aan. Uitzonderingen zijn de gratis banken, zoals N26 en Revolut.

Biedt Knab een starterskorting aan?

Ja. Startende ondernemers die nog geen drie jaar bij de KvK zijn ingeschreven, krijgen tijdens het eerste jaar 50% korting.

Klopt het dat nieuwe aanvragen lang duren?

Nee. Ondernemers en particulieren kunnen binnen tien minuten een rekening openen. Het is wél zo dat Knab geen aanvragen van Vofs, BVs met holding-structuren en maatschappen aanneemt.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

12 reacties

 1. Bedankt voor deze review! Ik ben tegen een probleem aangelopen. KNAB geeft geen bankgarantie af. Zij mogen dit niet doen omdat zij geen krediet mogen verstrekken. Mocht je er een keer tegenaan lopen dat je dit nodig hebt, bijvoorbeeld om een betalingsregeling bij De Belastingdienst aan te vragen, loop je hier tegenaan.

  • Goed punt inderdaad. Ik heb zelf nooit een zakelijke bankgarantie nodig gehad, dus ben niet tegen dat probleem aangelopen. Maar waardevol om te weten voor andere lezers. Dank voor je bijdrage!

 2. Knab werkt voor mij goed. Het zou nog beter kunnen als knab een wachtijd op overmakingen van (spaar)rekeningen ( naar keuze) invoerd zodat als je pas en je code in verkeerde handen vallen het niet mogelijk is om het geld van (spaar)rekeningen over te boeken en direct op te nemen.

  • Dat zou inderdaad een goede toevoeging zijn tbv de veiligheid!

   Stuur een mailtje naar Knab met je suggestie zou ik zeggen 🙂 Ik weet dat Knab veel doet met user feedback. Als ze dit vaker horen zullen ze het zeker overwegen om zo’n dergelijke functie beschikbaar te maken.

   • Herkenbare wens. Ook ik verwacht vandaag de dag een soort digitale kluis. Dus dat een deel van het spaarvermogen idd een extra veiligheid kent. Knab heeft bij mij aangegeven zich bewust van het risico te zijn, maar nu geen plannen in die richting te hebben.

 3. KNAB , wat een verademing in vergelijking met ING ! Die kennen hun klanten niet eens ,zelfs niet na 20 jaar bankieren ! Drie weken duurt het openen van de zakenrekening. Moeilijke onderzoeken , witwas en terrorisme en meer van dat !

  Zeer irritant dat overigens hele aardige medewerkers , op de helpdesk je niet kunnen ( en vooral niet mogen) helpen om e.e.a. Sneller te doen ……niks waard en veel te duur ! Nu sinds kort een nieuwe rekening bij Knab ! Ideaal ….

 4. Ook ik ben een Knapper van het 1e uur, maar heb nu barstjes in dienstverlening die moeilijk te lijmen zijn. De situatie, ik en mijn vrouw hebben 2 tieners en zijn beide ZZP. Wij willen dus:
  1, zakelijke rekening van elkaar zien en beheren
  2. kindrekening kunnen zien en beheren
  3,- vrij kunnen beleggen

  Het eerste kan, maar dan wel voor 9,– per rekening per maand. Dus 18,–
  Het tweede kan niet en hebben wij nu maar geregeld bij SNS
  Het derde kon, maar is gestopt. Dat hebben wij nu bij De Giro

  Ofwel, Knab kan in steeds mindere mate invulling geven aan onze behoefte. Namelijk 1 portaal met al onze rekeningen 🙁

 5. Hi Job,
  Ik heb ongeveer 2 weken geleden een zakelijke rekening bij Knab geopend want toen vond ik 1000 per jaar en je review hier heel aantrekkelijk. Nu is dat per 22 februari 2022 naar 500 transacties veranderd en ze zeggen dat voor mij geld ook 500 transacties ondanks het feit dat ik voor deze wijziging aangemeld ben.
  Volgens jou ervaring met verschillende banken en Knab is dit normaal?

  • Hi Aryan, sorry om te horen dat je ervaring niet heel soepel is gegaan. Zo te zien zijn de tariefwijzigingen voor alle klanten doorgevoerd. Nieuwe klanten, maar ook mensen die al jaren klant zijn bij Knab.
   De afgelopen jaren moeten banken aan steeds strengere regelgeving voldoen. Dat brengt kosten met zich mee. Daardoor verhogen verschillende banken hun prijzen.

   • In dit geval Knab
   • Maar in het afgelopen jaar hebben ook SNS, ASN en bunq hun prijzen verhoogd
   • Bij ING is het betalingsverkeer duurder geworden
   • En verschillende banken zoals ABN AMRO, N26 en Holvi hebben hun pakketstructuur gewijzigd. Daardoor moeten klanten sneller upgraden naar een duurder pakket om gebruik te blijven maken van dezelfde functionaliteiten.

   Het is niet heel prettig, maar een ontwikkeling die ik bij alle banken zie gebeuren.

   Met €7 p/m en 500 gratis transacties heeft Knab alsnog een heel aantrekkelijk aanbod voor zzp’ers denk ik. Maar als je beter uit denkt te zijn bij een andere bank, kan het de moeite waard zijn om de mogelijkheden even te ontdekken.

 6. Beste
  Heb je een oplossing hoe om te gaan met contant geld welke ik af en toe ontvang
  Op privé rekening storten ABN bank en dan naar knab overmaken,dan ziet abn dit denk ik ook als een bedrijfs overboeking en zal daar op termijn vragen over krijgen Gr Henri

  • Hi Henri, zolang het relatief kleine bedragen zijn of als het niet regelmatig gebeurt zal ik niet verwachten dat het een probleem oplevert bij ABN.
   Je zou het contante geld ook kunnen gebruiken voor privé uitgaven zoals de supermarkt en het tankstation. Dan noteer je het contante bedrag dat je in je “eigen portemonnee” stopt als een privé opname in je zakelijke administratie.

   Heb je echt een winkel of praktijk met grote contante geldstromen, dan is Knab mogelijk niet de beste optie voor jou op zakelijk gebied.

Schrijf een reactie