Zoek naar:

Tijdens mijn start als ondernemer ben ik een paar keer geswitcht van zakelijke rekening, van Rabobank, naar ASN en uiteindelijk naar Knab. Bij Knab ben ik inmiddels 2 jaar klant. Tijd om mijn Knab zakelijk ervaring te delen!

Knab zakelijk ervaring

Update 27 februari 2020: prijswijzigingen van Knab geüpdate in het artikel
Update 13 november 2021: ik ben inmiddels ruim 5 jaar klant bij Knab zakelijk. De review is geüpdate met mijn nieuwe ervaringen en bevindingen.
Update 28 januari 2022: zakelijk contant geld storten is niet meer mogelijk
Update 1 maart 2022: prijswijzigingen van Knab geüpdate in het artikel

Knab zakelijk ervaring

Het was voor mij best een zoektocht om een geschikte zakelijke rekening te vinden.

Na twee keer geswitcht te zijn wist ik ongeveer wat ik nodig had en waarop ik moest letten.

Inmiddels schrijf ik regelmatig over zakelijke rekeningen op zzpdaily.nl en zakelijkbankieren.nl. En ik heb er min of meer ‘mijn werk van gemaakt’: over de jaren heen heb ik verschillende zakelijke rekeningen gebruikt en getest om zzp’ers zoals jij te helpen een gefundeerde beslissing te maken. Hier vind je mijn complete zakelijke rekeningen vergelijking, mocht je benieuwd zijn.

Na 2 jaar gebruik te maken van Knab zakelijk als zzp’er, heb ik een prima beeld van de voordelen, maar heb ik ook duidelijk waar ik tegenaanloop en wat de nadelen zijn van Knab’s zzp rekening.

Hier is mijn ervaring met Knab zakelijk, met de voordelen, nadelen, positie in mijn zakelijke rekening rankings en tot slot een korte samenvatting.

1.   Voordelen van Knab’s zakelijke rekening

Wat belangrijk is om aan te geven: ik ben een dienstverlenende zzp’er.

Heb je een webshop of échte winkel? Dan is mijn knab zakelijk ervaring waarschijnlijk nog steeds bruikbaar voor je, maar ik ga niet in op speciale functionaliteiten voor winkels zoals pinapparaten en koppelingen met Payment Service Providers.

Dit zijn mijn 6 voordelen van Knab zakelijk:

Een verademing in bankenland, no nonsense en een prettige en persoonlijke wijze van communiceren

Knab was mijn eerste bank waarbij ik oprecht blij verrast was met de klantenservice. Het was een hele verademing om de kundigheid en snelheid van Knab’s klantenservice te ervaren nadat ik van de Rabobank en ASN kwam.

Met name bij de Rabobank was het een drama, ik heb daar regelmatig 20+ minuten in de wacht gezeten als ik belde. En het bandje vertelde me ALTIJD: ‘op dit moment is het drukker dan normaal’. Bij de Rabobank leek druk wel het nieuwe normaal. Of simpelweg onderbezetting van de servicedesk, dat lijkt mij aannemelijker.

Knab’s helpdesk

Hoe is het gesteld met de helpdesk van Knab? Meer dan prima naar mijn ervaring.

De keren dat ik ze nodig heb gehad, heeft de helpdesk snelle response tijden. Ik wordt meestal direct geholpen en heb nooit langer dan 1 a 2 minuten moeten wachten voordat ik iemand te spreken kreeg.

Knab heeft daarnaast ruime openingstijden, ze zijn 7 dagen per week bereikbaar van 08:00 uur tot 22:00 uur (net als veel andere banken).

De servicemedewerkers zijn snel, er is voldoende bezetting (ook tijdens spitstijden zoals 12:00 uur ’s middags) en de medewerkers zijn kundig. Mijn vraag of probleem is altijd bij het eerste contactmoment opgelost, zowel per chat als telefonisch. Ze hebben mij nooit hoeven terugbellen of mailen om dingen na te zoeken of op te lossen, alles wordt netjes tijdens het eerste gesprek afgehandeld zonder je te laten wachten.

Je kunt contact opnemen via chat, WhatsApp, social media en natuurlijk de traditionele kanalen zoals telefoon en email. Chatten is naar mijn ervaring het snelst, maar mijn vraag via email werd ook netjes binnen 20 minuten beantwoord.

Klantenservice heeft awards gewonnen

opiness service awards logo


De kwaliteit van de servicedesk blijft niet onopgevallen: Best beoordeeld 2020 & Winnaar Opiness Service Awards in 2016, 2017 en 2018 (in de categorie banken).

Knab’s klanttevredenheidscijfers zijn met 91% tevredenheid één van de hoogste van alle Nederlandse banken.

Door naar nummer 2: Knab is goedkoop

Laten we eerlijk zijn, als zzp’er zijn alle overheadkosten te veel. Visitekaartjes, marketing, de boekhouder en een zakelijke rekening.

Het liefst zouden we nergens geld aan uitgeven, maar in sommige gevallen hebben we geen keuze. Je wordt enigszins genoodzaakt om een zakelijke rekening te openen als zzp’er. Maar als het moet, dan doen we dat het liefst zo goedkoop mogelijk.

Het grote voordeel van Knab is dat ze ontzettend goedkoop zijn. Ik ben € 7 per maand voor mijn zakelijke rekening kwijt en that’s it.

actie knab zakelijk

Je krijgt ieder jaar 500 transacties gratis, maar daar kom ik lang niet aan. Zelf doe ik ongeveer 420 transacties per jaar en dat is aan de hoge kant voor een zzp’er.

De gemiddelde zzp’er doet namelijk 160 transacties per jaar. Je moet het wel heel gek maken wil je boven de 500 transacties per jaar uitkomen. Conclusie: met € 7 per maand ben je klaar voor wat betreft je bankzaken.

Tijdelijk: Knab zakelijk het 1e jaar 50% korting

Kosten in één overzichtje

Kosten€ 7 per maand
Gratis transacties500 per jaar
transactiekosten bij > 500 transacties p/j€ 0,10 per transactie
Zakelijke creditcardGratis
Extra betaal- en spaarrekeningenGratis
Geldopnames in NL en EUGratis
Geldopnames buiten EU1% koersopslag
Online- en pinbetalingen buiten EU1% koersopslag

De koersopslag van 1% die Knab hanteert is opmerkelijk laag.

Voor geldopnames buiten EU is het de laagste koersopslag van alle banken. Bij online- en pinbetalingen buiten de EU is Knab de op één na goedkoopste, alleen N26 is daarin voordeliger.

Nooit meer naar de bank: alles kan online

Knab heeft geen vestigingen waar je even binnen kan lopen. Sommige mensen – met name de oudere generatie (met alle respect) – ziet dat misschien als nadeel, maar ik ervaar het als super gemakkelijk. Dat betekent dat je dus ook alles online kan regelen.

Een nieuwe pas aanvragen, pincode wijzigen, extra rekening openen, paslimiet aanpassen of je rekening openen én sluiten. Alles kan via de website of met de app. En alle wijzigingen worden direct doorgevoerd.

Ten minste, bijna alles wordt direct doorgevoerd. Alleen het aanpassen van je paslimiet moet goedgekeurd worden door een servicemedewerker.

Enkele maanden geleden moest ik mijn limiet tijdelijk verhogen voor een grote geldopname. Ze gaven aan dat dit maximaal één werkdag duurde, maar dat ik ook even kon chatten om het direct te laten doorvoeren. Na een korte chat en 5 minuten was mijn limiet netjes verhoogd.

knab zakelijk review

Online is het nieuwe normaal. Geen kantoren en stapels papier om doorheen te worstelen,  maar ‘gewoon’ een online omgeving waarin je alles zelf kan regelen. En als je er niet uitkomt is er een chatbox en goede bereikbaarheid.

Handige app

knab app

Doordat Knab volldig online opereert hebben ze ook een goede app. Ik krijg bijvoorbeeld realtime meldingen waar ik ook echt iets aan heb.

Ik krijg een melding als ik rood sta en als er een bedrag dubbel van mijn rekening is afgeschreven, maar ook wanneer er een grote factuur betaald wordt en als mijn saldo boven een bepaald bedrag uitkomt. Al die grensbedragen kun je zelf instellen.

knab ideal

In de app registreer je jezelf éénmalig met de cardreader waarna je een eigen toegangscode kan kiezen. En na de registratie van de Knab App kan je de cardreader voorgoed gedag zeggen.

app registratie
card reader
inloggen knab

Geen cardreader nodig

Ik heb mijn cardreader op zolder opgeborgen en als ik voor langere tijd naar het buitenland ga neem ik mijn cardreader niet eens mee. Met de app kan ik alle betaalopdrachten bevestigen. Het maakt daarbij niet uit of het om overboekingen of iDeal betalingen gaat.

Super handig. (Update 2020: meeste moderne banken werken inmiddels op deze manier)

Je krijgt een QR code te zien. Die scan je met de Knab App en je kunt met één klik de opdracht goedkeuren in de app.

knab ideal
goedkeuring in app

Een iDeal betaling naar PostNL met één knop in de app goedkeuren, zonder cardreader. Het kan met een klein bedrag van € 1,95. Maar ook met grote bedragen van € 1.000 +.

Chat functie

Je kunt via de website chatten, maar dat kan ook vanuit de app. Alle berichten worden in de chat van de knab app bewaard, zodat je alles kan terugzoeken indien nodig. Zo zie ik bijvoorbeeld dat ik in 2017 vragen heb gehad over mijn financiële jaaroverzicht, een rentewijziging en het openen van een extra rekening, en dit jaar heb ik contact gehad over mijn paslimiet en de zakelijke creditcard.

Rente op je zakelijke rekening

Oké, ik moet toegeven dat ook bij Knab bank de rente momenteel niet denderend is.

Bekijk hier de huidige rente bij Knab Zakelijk.

Maar sinds dat ik klant ben bij Knab (oktober 2016) heeft de rente altijd hoger gestaan dan bij andere zakelijke banken.

knab zakelijk sparen

Knab heeft altijd de hoogste zakelijke rente aangeboden en doet dat nog steeds. Daar hebben ze de award ‘Gouden Spaarvarken’ voor in ontvangst mogen nemen.

Met de rente standen in 2020 en 2021 is dat natuurlijk geen reden om voor Knab te kiezen. Maar zodra de rente weer gaat stijgen in de toekomst, zien de renteopbrengsten bij Knab er veel belovend uit in vergelijking met concurrerende banken.

Zo veel zakelijke rekeningen en bankpassen als jij wil, 100% gratis

Ik heb een aparte rekening voor mijn BTW reservering (en betaling), inkomstenbelasting, telefoon en een rekening waarop ik geld reserveer voor grote aankopen/investeringen.

Met verschillende aparte rekeningen houd ik mijn financiën overzichtelijk, ook al is mijn boekhouding niet 100% up to date.

Ik heb bijvoorbeeld een potje (aparte rekening) voor een nieuwe MacBook. Iedere 4 jaar koop ik een nieuwe laptop. Daarvoor stort ik automatisch € 52 p/m naar een aparte rekening vanaf mijn hoofdrekening. Zo heb ik na 4 jaar precies genoeg op deze rekening om een nieuwe MacBook te kopen.

Het ‘potjes systeem’ bieden verschillende andere banken ook aan, maar het verschil is dat de potjes dan digitaal zijn. Je hebt bij andere banken alsnog één rekening, waarbij er virtueel potjes gemaakt worden. Bij Knab is het fijne dat er € 52 voor mijn MacBook potje ook echt overgeschreven wordt naar een aparte rekening. Zo kan ik die € 52 (en het geld voor alle andere dingen waar ik potjes voor heb) ook écht sparen en niet ‘perongeluk’ uitgeven aan iets anders (zoals bij virtuele potjes, dat hebben de meeste banken).

Zelf heb ik gewoon één bankpas van Knab die gekoppeld is aan mijn hoofdrekening en betalingen via andere rekeningen doe ik via overboekingen of iDeal. Maar mocht je het fijn vinden, kun je bij iedere rekening een aparte bankpas aanvragen. Dat is gratis.

Alles wat een dienstverlenende zzp’er nodig heeft

En last but not least: de zakelijke rekening van Knab is simpel.

Simpel in een goede zin.

Als zzp’ers hebben we niet bijzonder veel nodig, we zijn geen miljoenenbedrijf met betaalbatches, werknemers, ingewikkelde incassoprocessen en andere functies die je zakelijke rekening alleen maar ingewikkeld maken.

Door de simpelheid van de rekening is zowel de website omgeving als de app overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Niet te veel functies, alleen de functies die een zzp’er nodig heeft.

2.   Nadelen van Knab zakelijk

Helaas is geen enkele bank rozengeur en manenschijn. Ook Knab’s zzp pakket heeft een paar nadelen die ik in de afgelopen twee jaar heb ondervonden.

Knab zakelijke creditcard

Knab biedt een zakelijke creditcard aan, maar helaas is dat een American Express kaart. American Express is wereldwijd de minst geaccepteerde creditcard.

knab zakelijke kaart

Update: Knab heeft geluisterd naar de suggesties van klanten. Naast de American Express kaart is er nu ook een zakelijke Mastercard Creditcard beschikbaar. Dat is een van de meest geaccepteerde zakelijke creditcards ter wereld waarmee je veilig kunt betalen.

 • aankopen zijn 180 dagen verzekerd
 • €25 per jaar, ongeacht de bestedingslimiet

Contant geld storten niet mogelijk

Knab heeft geen kantoren, daarom bieden zij geen mogelijkheid aan om geld te storten.

Als online marketeer ontvang ik gelukkig geen contante betalingen. Maar enkele mensen uit mijn netwerk lopen wel tegen dit probleem aan.

Het is natuurlijk niet ideaal dat je geen geld kunt storten. Maar… geen nood! Als je maar een deel van je omzet in contanten ontvangt, zijn er gelukkig oplossingen:

 • Je kunt zakelijke uitgaven betalen met contant geld
 • Je kunt contant geld op je privé rekening storten. In je administratie verwerk je (of je boekhouder) het dan als een privé opname.
 • Je kunt contant geld gebruiken voor privé uitgaven zoals boodschappen. In de administratie komt dat ook als privé opname te staan.

Iemand uit mijn netwerk is DJ en krijgt af en toe in cash betaald. Hij vraagt zo’n € 800 voor een avond. Als hij dat cash betaald krijgt, boekt hij het in zijn administratie als privé opname. Vervolgens kan hij het in zijn eigen portemonnee stoppen en er de boodschappen of de drankjes op het terras mee betalen.

3.   Positie in mijn zakelijke rekening rankings

Mijn Knab ervaring is niet mijn enige bankervaring. Voor zzpdaily.nl schrijf ik namelijk reviews over allerlei zakelijke rekeningen en andere bankproducten.

Met een aantal banken heb ik al ervaring en bij andere banken sluit ik voor een paar maanden een abonnement af om vervolgens mijn bevindingen en ervaringen over het pakket te delen en te reviewen.

Doordat ik door de jaren heen zoveel verschillende zakelijke rekeningen heb gezien, kan ik een redelijke inschatting maken wat wel en wat niet werkt voor zzp’ers. Op basis daarvan heb ik een zakelijke rekening ranking samengesteld. Benieuwd hoe mijn ervaring met knab zakelijk is in vergelijking met andere banken?

beste boekhoudpakket

 Knab zakelijk staat in de top 1 zakelijke rekeningen

Categorie:                                                      positie

Zakelijke rekeningen voor zzp’ers          # 1 van 10

TopBankKostenBeoordeling
1Knabmijn keuze!€ 7 per maand, 500 transacties gratis9,6
2N26 gratis rekening9,2
3Holvi€ 9 per maand8,8
4bunq€12,99 per maand, 13 cent per transactie8,7
5Wisegratis rekening, €0,37 per transactie8,3
6Revolutgratis rekening8,4
7ASN bank€ 8 per maand8,0
8Regiobank€ 11 per maand7,8
9SNS Bank€ 9 per maand7,4
10ING€9,90 per maand6,4

Op dit moment loopt de actie nog voor nieuwer klanten. Ontdek hier meer over Knab of open direct een rekening.

Knab heeft voor een hoop opschudding gezorgd in banken land en weet de grootste groei door te maken onder alle Nederlandse banken. Knab is vernieuwend en één van de enige banken die echt naar haar klanten luistert. Je kunt nieuwe functionaliteiten aandragen als klant die knab serieus in overweging neemt. En ze houden je netjes op de hoogte of jouw idee ook doorgevoerd wordt.

Knab is (net zoals alle andere Nederlandse banken) veilig om te gebruiken. Ze hebben een Nederlandse bankvergunning waardoor ze onder toezicht staan van De Nederlandse Bank. En je banktegoed is natuurlijk tot €100.000 gedekt door het depositogarantiestelsel mocht er iets gebeuren met de bank.

4.   Mijn Knab zakelijk ervaring in een notendop

Knab heeft een aantal grote voordelen voor zzp’ers. Daardoor kan ik snel, makkelijk en overzichtelijk mijn zakelijke bankzaken bijhouden.

Knab is een verademing in bankenland met hun no nonsense aanpak en prettige en persoonlijke wijze van communiceren. De klantenservice is uitstekend, daar heeft Knab diverse awards voor gewonnen.

Met een vast bedrag van € 7 per maand en ieder jaar 500 gratis transacties is Knab een van de voordeligste banken voor zzp’ers.

Alles regel je daarnaast online, en je hebt geen cardreader nodig. Betaalopdrachten en iDeal betalingen bevestigen kan 100% via de app.

Heb je grote contante geldstromen? Dan ben je mogelijk beter uit bij een andere bank, omdat contant geld storten niet mogelijk is.

Als zzp’er zonder cash geld ben ik super tevreden en heb ik na 2 keer geswitcht te zijn mijn bank gevonden. De bank is jong, flexibel en heeft een frisse kijk op bankzaken. Dat past bij mij en bij mijn werk als zzp’er.

That’s it! Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen bij de keuze van jouw zakelijke bank.

Wow! Je bent aan het einde van mijn review gekomen! Als je een rekening bij Knab wil openen, kan je onderstaande knop gebruiken om (gratis) mijn website te supporten 🙂

Sta je korter dan 1 jaar ingeschreven bij de KvK? Dan krijg je het eerste jaar 50% korting.

Veel gestelde vragen

Ik lees dat nieuwe aanvragen lang duren, waarom?

Er is recentelijk een strengere regelgeving voor banken doorgevoerd. Daardoor heeft Knab er voor gekozen om aanvragen van VOF, BV’s met holding structuren en maatschappen momenteel niet aan te nemen. Particulieren en ZZP’ers kunnen hun rekening wel gewoon binnen 15 minuten openen.

Voor wie is Knab zakelijk?

Je kunt Knab Zakelijk alleen aanvragen als je een eenmanszaak hebt, of een bv met 1 bestuurder.

Biedt Knab een starterskorting aan?

Ja. Via het linkje in dit artikel krijg je het eerste jaar 50% korting.

Is Knab Zakelijk goedkoop?

Ja. Knab biedt de voordeligste zakelijke rekening aan in Nederland (op de gratis banken na). N26 en Revolut zijn momenteel 100% gratis. Verderop in dit artikel lees je een vergelijking tussen Knab en de gratis rekeningen.

Hoe is de klantenservice van Knab?

Knab heeft drie jaar op rij de Beste Service Award voor de bankensector gewonnen en wordt ook door de consumentenbond als beste beoordeeld. De klantenservice is iedere dag bereikbaar tussen 08:00 uur en 22:00 uur.

Valt Knab onder het deposito garantiestelsel?

Ja, Knab heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

12 reacties

 1. Bedankt voor deze review! Ik ben tegen een probleem aangelopen. KNAB geeft geen bankgarantie af. Zij mogen dit niet doen omdat zij geen krediet mogen verstrekken. Mocht je er een keer tegenaan lopen dat je dit nodig hebt, bijvoorbeeld om een betalingsregeling bij De Belastingdienst aan te vragen, loop je hier tegenaan.

  • Goed punt inderdaad. Ik heb zelf nooit een zakelijke bankgarantie nodig gehad, dus ben niet tegen dat probleem aangelopen. Maar waardevol om te weten voor andere lezers. Dank voor je bijdrage!

 2. Knab werkt voor mij goed. Het zou nog beter kunnen als knab een wachtijd op overmakingen van (spaar)rekeningen ( naar keuze) invoerd zodat als je pas en je code in verkeerde handen vallen het niet mogelijk is om het geld van (spaar)rekeningen over te boeken en direct op te nemen.

  • Dat zou inderdaad een goede toevoeging zijn tbv de veiligheid!

   Stuur een mailtje naar Knab met je suggestie zou ik zeggen 🙂 Ik weet dat Knab veel doet met user feedback. Als ze dit vaker horen zullen ze het zeker overwegen om zo’n dergelijke functie beschikbaar te maken.

   • Herkenbare wens. Ook ik verwacht vandaag de dag een soort digitale kluis. Dus dat een deel van het spaarvermogen idd een extra veiligheid kent. Knab heeft bij mij aangegeven zich bewust van het risico te zijn, maar nu geen plannen in die richting te hebben.

 3. KNAB , wat een verademing in vergelijking met ING ! Die kennen hun klanten niet eens ,zelfs niet na 20 jaar bankieren ! Drie weken duurt het openen van de zakenrekening. Moeilijke onderzoeken , witwas en terrorisme en meer van dat !

  Zeer irritant dat overigens hele aardige medewerkers , op de helpdesk je niet kunnen ( en vooral niet mogen) helpen om e.e.a. Sneller te doen ……niks waard en veel te duur ! Nu sinds kort een nieuwe rekening bij Knab ! Ideaal ….

 4. Ook ik ben een Knapper van het 1e uur, maar heb nu barstjes in dienstverlening die moeilijk te lijmen zijn. De situatie, ik en mijn vrouw hebben 2 tieners en zijn beide ZZP. Wij willen dus:
  1, zakelijke rekening van elkaar zien en beheren
  2. kindrekening kunnen zien en beheren
  3,- vrij kunnen beleggen

  Het eerste kan, maar dan wel voor 9,– per rekening per maand. Dus 18,–
  Het tweede kan niet en hebben wij nu maar geregeld bij SNS
  Het derde kon, maar is gestopt. Dat hebben wij nu bij De Giro

  Ofwel, Knab kan in steeds mindere mate invulling geven aan onze behoefte. Namelijk 1 portaal met al onze rekeningen 🙁

 5. Hi Job,
  Ik heb ongeveer 2 weken geleden een zakelijke rekening bij Knab geopend want toen vond ik 1000 per jaar en je review hier heel aantrekkelijk. Nu is dat per 22 februari 2022 naar 500 transacties veranderd en ze zeggen dat voor mij geld ook 500 transacties ondanks het feit dat ik voor deze wijziging aangemeld ben.
  Volgens jou ervaring met verschillende banken en Knab is dit normaal?

  • Hi Aryan, sorry om te horen dat je ervaring niet heel soepel is gegaan. Zo te zien zijn de tariefwijzigingen voor alle klanten doorgevoerd. Nieuwe klanten, maar ook mensen die al jaren klant zijn bij Knab.
   De afgelopen jaren moeten banken aan steeds strengere regelgeving voldoen. Dat brengt kosten met zich mee. Daardoor verhogen verschillende banken hun prijzen.

   • In dit geval Knab
   • Maar in het afgelopen jaar hebben ook SNS, ASN en bunq hun prijzen verhoogd
   • Bij ING is het betalingsverkeer duurder geworden
   • En verschillende banken zoals ABN AMRO, N26 en Holvi hebben hun pakketstructuur gewijzigd. Daardoor moeten klanten sneller upgraden naar een duurder pakket om gebruik te blijven maken van dezelfde functionaliteiten.

   Het is niet heel prettig, maar een ontwikkeling die ik bij alle banken zie gebeuren.

   Met €7 p/m en 500 gratis transacties heeft Knab alsnog een heel aantrekkelijk aanbod voor zzp’ers denk ik. Maar als je beter uit denkt te zijn bij een andere bank, kan het de moeite waard zijn om de mogelijkheden even te ontdekken.

 6. Beste
  Heb je een oplossing hoe om te gaan met contant geld welke ik af en toe ontvang
  Op privé rekening storten ABN bank en dan naar knab overmaken,dan ziet abn dit denk ik ook als een bedrijfs overboeking en zal daar op termijn vragen over krijgen Gr Henri

  • Hi Henri, zolang het relatief kleine bedragen zijn of als het niet regelmatig gebeurt zal ik niet verwachten dat het een probleem oplevert bij ABN.
   Je zou het contante geld ook kunnen gebruiken voor privé uitgaven zoals de supermarkt en het tankstation. Dan noteer je het contante bedrag dat je in je “eigen portemonnee” stopt als een privé opname in je zakelijke administratie.

   Heb je echt een winkel of praktijk met grote contante geldstromen, dan is Knab mogelijk niet de beste optie voor jou op zakelijk gebied.

Schrijf een reactie