Zoek naar:

Knab zakelijk review 2024

Onze ervaring in het kort

Knab Zakelijk is betaalbaar, makkelijk in gebruik en de klantenservice is erg goed. Dat maakt Knab een populaire keuzes onder zzp’ers. Met een vaste lage prijs weet je waar je aan toe bent, en met hoop een handige functies beheer je jouw bankzaken makkelijk en snel. 

Naast bankieren, regel je ook makkelijk je verzekeringen, pensioen en boekhouding bij Knab. Dat maakt het een slimme alles-in-1 keuze voor zzp’ers.

🏅 Knab Zakelijk is verkozen tot beste zakelijke rekening van 2024 in ons jaarlijkse banken onderzoek. Bekijk hier de tijdelijke actie met 50% korting.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Knab met alternatieven

Je bekijkt nu:
knab
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (starters)
Bank score
7,7 Erg goed
3.9/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)
Bank score
7,4 Goed
3.9/5
Kosten
€13,99 per maand
Acties
30 dagen gratis proberen

Expert oordeel

“Knab blinkt uit voor zzp’ers. Ze zijn duidelijk over kosten, en hun klantenservice is snel én kundig. Al je geldzaken regel je makkelijk zelf via een simpele app of online. Helaas heeft Knab geen fysieke winkels, en je kunt ook geen geld storten. Maar als je dat geen probleem vind dan is Knab een sterke aanrader. Het is een verademing in bankenland, ze zijn niet voor niks zo populair.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Knab zakelijk ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore.

Kosten
9,0
Klantervaring
8,6
Voorwaarden
8,2
Eindscore
8,6

Knab review
Kosten
Score: 9,0

Het fijne aan Knab is dat je één vast bedrag van € 7 per maand betaalt. Daarvoor regel je in principe al je bankzaken. Dat maakt Knab één van de meest voordelige rekeningen.

Voor bij- en afschrijvingen betaal je geen transactiekosten, alleen als je boven 500 transacties per jaar uitkomt. Voor de meeste zzp’ers is 500 gratis transacties meer dan genoeg. 

Helaas betaal je €1,50 per maand extra voor de boekhoudkoppeling. Daarmee koppel je de Knab bankrekening makkelijk aan een boekhoudpakket. Zo’n koppeling is handig, maar kun je achterwege laten als je wilt besparen.

Zoveel kost de Knab Zakelijke bankrekening voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 84,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 84,00
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€300,00

Knab Zakelijk is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is Knab Zakelijk een voordelige keuze.

Voordelen

Vaste prijs van €7 per maand is heel voordelig
500 transacties per jaar gratis
Zakelijke creditcard van Knab (optioneel) is de goedkoopste zakelijke creditcard in NL

Nadelen

Boekhoudkoppeling kost €1,50 p/m
€0,10 cent per bij- of afschrijving als je boven 500 transacties p/j uitkomt

Knab review
Klantervaring
Score: 8,6

Knab komt als beste uit de test in ons klantenservice onderzoek. Wij werden snel geholpen, je krijgt een echt persoon aan de lijn en de medewerkers konden onze vragen goed beantwoorden.

Het is fijn dat de klantenservice ruime openingstijden heeft (7 dagen per week van 08:00 uur tot 20:00 uur). En je kunt via veel manieren contact opnemen (telefonisch, chat, via de Knab app).

Zowel via de telefoon als chat kregen we binnen 1 minuut een medewerker te spreken. Buiten kantoortijden duurde een reactie langer (12 uur), maar dat is nog steeds sneller dan veel andere banken.

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de Knab app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendja

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 2 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 12 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 2 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken. 

Toen we meerdere vragen stelde via de Knab app werden deze snel opgevolgd.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Knab’s klantenservice beter dan andere banken. Knab biedt een menselijke service.

Knab review
Voorwaarden
Score: 8,2

Knab Zakelijk biedt een uitgebreide zakelijke bankervaring voor zzp’ers. Deze zakelijke rekening heeft naast alle basisfuncties een hoop extra mogelijkheden. Zoals het automatisch opzij zetten van je btw, slim saldo beheer en het aanmaken van zoveel extra spaarrekeningen als je wilt.

Je kunt de Knab Zakelijk rekening automatisch koppelen aan een boekhoudpakket, er is keuze uit vele aanbiederd. Als alternatief biedt Knab ook een eigen pakket aan, het Knab Boekhoudpakket. Als we een minpuntje van deze zakelijke rekening moeten noemen dan is het dat je voor beide opties extra moet bijbetalen.

Het openen van een Knab Zakelijke rekening is eenvoudig, en de rekening is binnen 10 minuten klaar voor gebruik. Je opent de bankrekening via de gebruiksvriendelijke app. Daarnaast is je geld veilig bij Knab, omdat ze vallen onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel.

We denken dat Knab Zakelijk méér dan terecht, op dit moment de beste bank voor zzp’ers is!

Het aanvraagproces van Knab Zakelijk vonden we makkelijk en duidelijk. Je opent de bankrekening via de Knab app, dat duurt ongeveer 10 minuten. 

Als je overstapt van een andere bank kun je gebruik maken van de gratis overstapservice

Knab is een Nederlandse online bank die zich onder andere richt op duurzaam bankieren. Ze hebben zich gecommitteerd aan duurzame praktijken en verantwoord bankieren, zoals het investeren in groene projecten en het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Knab biedt ook mogelijkheden voor klanten om duurzame keuzes te maken bij het beleggen van hun geld.

Ja, Knab Zakelijk biedt handige extra producten en diensten zoals, zakelijke creditcards, zakelijke leningen, zakelijke spaarrekening, verzekeringen en zakelijk advies en ondersteuning.

Je kunt via Knab ook een boekhoudpakket afsluiten of een privérekening

Veelgestelde vragen over Knab Zakelijk

Knab heeft drie jaar op rij de Beste Service Award voor de bankensector gewonnen en wordt ook door de Consumentenbond als beste beoordeeld. De klantenservice is iedere dag bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Knab is een betrouwbare bank. Ze staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en je banktegoeden zijn tot €100.000 gedekt.

Ja. Knab geeft startende ondernemers die nog geen jaar bij de KvK zijn ingeschreven de eerste 6 maanden 50% korting.

Ja: Knab heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Nee. Kleine ondernemers kunnen binnen tien minuten een zakelijk bankpakket openen. Het is wél zo dat Knab geen aanvragen van VOF’s, BV’s met holding-structuren en maatschappen aanneemt. Ook voor particulieren is een nieuwe privé rekening snel geopend.

 
🏅
Beste zakelijke rekening 2024
€7,00
Per maand
4.3/5
8,6 Uitstekend
Eerste 6 maanden 50% korting
voor starters

Populaire banken 2024