Zoek naar:

Bestaat het bijhouden van je gewerkte uren bij jou ook uit een wirwar van openstaande tabbladen, handgeschreven aantekeningen en het terughalen van verstuurde mailtjes? Kies dan voor het gebruik van een urenregistratie-app. We helpen je in dit artikel stapsgewijs de beste variant te kiezen.

Een app voor urenregistratie helpt je, zoals de naam al doet vermoeden, met het nauwkeurig registreren van de uren die je aan bepaalde werkzaamheden hebt besteed.

‘Dat is allemaal leuk en aardig. Maar waarom moet ik mijn uren eigenlijk vastleggen? Ik kan het toch ook gewoon onthouden?’

Nou – als je een zeer beperkt aantal klanten hebt, is dat misschien een optie. Maar we gaan er vanuit dat ook jij je business wil zien groeien. En dan is het al heel gauw niet langer mogelijk om hier slechts een kladblok of iets dergelijks voor te gebruiken.

Je gewerkte tijd bijhouden is daarnaast handig en werkt tijdbesparend als je je nota’s gaat maken.

En bovendien is het voor jou als zzp’er ook fiscaal slim. Je moet namelijk bij de Belastingdienst kunnen aantonen dat je minstens 1.225 uur per jaar in je bedrijf hebt gestoken. Alleen dan profiteer je van voordelen als starters- en zelfstandigenaftrek.

👉 Dit zijn 8 zzp-aftrekposten waarmee jij €33.095 belasting bespaart in 2024

In dit artikel

Deze handleiding bestaat uit drie onderdelen. We vertellen je aan de hand daarvan hoe je de beste app voor jouw online urenregistratie kiest.

We raden het je hierbij aan om alles helemaal door te nemen, maar als je daar geen tijd of zin in hebt, begrijpen we het ook. Gebruik in dat geval de links hieronder om naar het betreffende onderdeel te scrollen.

1. De beste keuze maken
App, website of allebei?
Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?
Gratis, voordelig of volledig?

2. Het aanbod van urenregistratie-apps
CoManage
Daily
e-Boekhouden.nl
Monday
Nanda
Project Hours
Rompslomp
TimeChimp
TimeMate
TimeWriter

3. Veelgestelde vragen

1. De beste keuze maken

Plannen om je uren beter en strakker bij te houden? Stel jezelf dan de volgende drie vragen:

 • Kies ik voor een app, een programma dat in een webbrowser werkt óf allebei?
 • Wil ik een app alleen voor urenregistratie óf een volledig boekhoudpakket waar deze functie deel van uitmaakt?
 • Kies ik voor een gratis urenregistratie-tool óf een betaalde versie en wat is – in dat tweede geval – mijn budget?

App, website of allebei?

De meeste organisaties die een urenregistratie aanbieden, doen dat via een mobiele app. Deze apps zijn specifiek gemaakt voor smartphones, maar soms ook op laptops te openen. Het grote voordeel daarvan is dat je altijd en overal je uren bij kunt houden en inzien.

Andere mogelijkheden werken via je webbrowser, zoals Chrome of Safari. Je logt dan in op een interne omgeving om toegang te krijgen tot je gegevens. 

Het voordeel hiervan is dat je doorgaans meer overzicht hebt dan bij apps het geval is. Het nadeel is dat je hier alleen gebruik van kan maken als je een pc of laptop bij de hand hebt.

Ons advies

Het beste is een optie die beiden biedt: een app én een browserversie.

 

Wij vinden namelijk dat zzp’ers anno nu niet meer hoeven te kiezen tussen deze twee. Onze keuzes voor tijdregistratie-apps zijn dan ook grotendeels afkomstig van partijen die hun klanten beiden aanbieden. Alleen Daily is nog te classificeren als enkel een app – en die app is ook op een Mac OS X of Windows laptop te gebruiken.

 

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Sommige apps zijn specifiek bedoeld voor het registreren van uren. Project Hours is daar een voorbeeld van. 

Apps zoals Project Hours zijn meestal simpel in het gebruik doordat ze niet al te omvangrijk zijn. Je kunt er je uren mee bijhouden – en that’s it. Je hoeft er verder weinig meer van te verwachten, hoewel sommige varianten naast je urenregistratie nog iets anders kunnen verzorgen. TimeMate bijvoorbeeld, waarmee het ook mogelijk is om werkbonnen te maken.

We kennen ook complete boekhoudpakketten waarbij de urenregistratie slechts een van de vele functies is, zoals e-Boekhouden.nl. Dit biedt behoorlijk wat voordelen. Je kunt de door jou vastgelegde uren bijvoorbeeld in één keer toevoegen aan je facturen – en dat scheelt tijd.

Het nadeel is dat deze pakketten vaak duurder zijn en je ze minder snel onder de knie hebt.

Ons advies

We raden je aan om je keuze te baseren op wat je al hebt. Beschik je nog niet over een boekhoudpakket? Kijk dan eens naar een variant die urenregistratie als functie aanbiedt, zodat je meteen alles-in-één aanschaft.

 

Heb je al een boekhoudpakket – of zoek je simpelweg alleen iets om je uren mee vast te leggen? Ga dan voor een losse app.

Gratis, voordelig of volledig?

We willen uiteraard het belang van de prijs voor zo’n app niet onderschatten. Het is vooral bij beginnende zzp’ers van belang dat de kosten niet al te hoog oplopen.

We hebben wat dat betreft goed nieuws, want sommige bieden een gratis urenregistratie-app. Monday en Rompslomp, bijvoorbeeld. 

Onthoud wel dat het gaat om uitgeklede varianten met minder functionaliteiten. Je kunt echter altijd een proefversie aanvragen om te controleren of dat voor jou voldoende is.

Wil je liever een omvattender programma en ben je bereid daar een maandelijks of jaarlijks bedrag voor neer te leggen? Check dan goed per programma wat de mogelijkheden zijn die je daar voor terugkrijgt. Een prijziger programma betekent over het algemeen meer functionaliteiten, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.

Ons advies

Is de prijs voor jou leidend? Ga dan voor Project Hours wanneer je alleen een urenregistratie-app nodig hebt en voor e-Boekhouden.nl wanneer je op zoek bent naar een compleet boekhoudpakket. Je betaalt hiervoor respectievelijk €2 en €9,95 per maand.

 

Monday, Rompslomp, TimeMate en TimeWriter bieden weliswaar gratis varianten, maar de ervaring leert dat dit meestal gepaard gaat met onvolledige functionaliteiten. Je moet bij Monday bijvoorbeeld bijbetalen om gebruik te maken van de mogelijkheid om uren bij te houden.

 

Gratis urenregistratiesoftware

We raden je aan niet te besparen op je urenregistratie, zeker gezien de kosten hiervoor niet al te hoog zijn.

 

Wil je toch aan de slag met gratis urenregistratiesoftware? Kies dan uit een van de volgende mogelijkheden:

 

De gratis versies van TimeMate en TimeWriter.

Hou er hierbij rekening mee dat uren bijhouden bij TimeMate alléén in de app mogelijk is – niet in de browser-versie.

 

Excel

Dit programma heeft echter geen timer en is uitsluitend bedoeld om je gewerkte uren mee te noteren.

 

Numbers

De Mac OS-variant van Excel.

 

👉 Check hier of boekhouden in Excel de beste methode voor zzp’ers is!

 

Urenregistratie

2. Het aanbod urenregistratie-apps

We hebben een aantal apps uitgekozen die wij geschikt vinden voor zzp’ers. Dit zijn:

Deze apps hebben we allemaal uitgeprobeerd. We lichten hieronder per app onder meer de voordelen en onze ervaringen uit. Klik op de naam om deze mini-reviews te lezen.

Heb je daar geen tijd of zin in? Check dan het onderstaande overzicht voor antwoorden op de drie belangrijkste vragen.

App, website of beiden?Urenregistratie-app of compleet (boekhoud)pakket?Prijs
CoManageBeidenCompleet pakket€17,50 tot €49 per maand
DailyAppUrenregistratie-app€29,99 per jaar
e-Boekhouden.nlBeidenCompleet pakket€9,50 of €9,95 per maand
MondayBeidenCompleet pakketGratis tot een prijs op aanvraag
NandaBeidenUrenregistratie-app€5 per maand
Project HoursBeidenUrenregistratie-app€2 per maand
RompslompBeidenCompleet pakketGratis tot €17,25 per maand
TimeChimpBeidenUrenregistratie-appGratis tot een prijs op aanvraag
TimeMateBeidenUrenregistratie-appGratis tot €9,95 per maand
TimeWriterBeidenCompleet pakketGratis tot €180 per jaar

CoManage

Geschikt voor

Ondernemers op zoek naar een compleet boekhoudpakket waarvan de urenregistratie deel uitmaakt.

Belangrijkste voordelen

 • Zet gemaakte uren automatisch op nota’s en verstuur deze met één druk op de knop.
 • Profiteer van een duidelijk overzicht per klant.
 • Laat je helpen door het vraag- en antwoordgedeelte op de website of neem contact op met de prima klantenservice.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Compleet boekhoudpakket

Prijs

€17,50 tot €49 per maand

Wat is CoManage?

CoManage is een volledig administratiepakket waarmee je veel tijd bespaart. Je kunt het gebruiken om je uren bij te houden, maar ook om klanten en voorraden te beheren, offertes op te stellen en projecten te managen.

Wat vinden wij van CoManage?

Een prima programma. Het is overzichtelijk en komt professioneel over. Een tikkeltje saai wellicht, maar makkelijk in gebruik en zeer duidelijk.

Wie uren wil registreren, hoeft bijvoorbeeld niet lang te zoeken. Je vindt de module snel – en het daadwerkelijk bijhouden van je uren is in CoManage een fluitje van een cent.

Dat begint met het aanmaken van een nieuwe klant door enkele velden in te vullen. Deze klant is vervolgens terug te zien in alle betreffende onderdelen, waaronder niet alleen de urenregistratie-, maar ook de facturatiemodule.

Wil je bepaalde uren voor een specifieke klant vastleggen? Kies dan een klant uit het dropdown-menu, start de timer en stop deze zodra je klaar bent. Wil je deze klant aan het einde van de maand een rekening sturen voor de gemaakte uren? Dat kan – met één druk op de knop.

De urenregistratiemodule geeft je bovendien duidelijke overzichten per klant. Je ziet hier hoeveel uren je hebt gewerkt, hoeveel uren er zijn gefactureerd en hoeveel uren er nog te factureren zijn. Dit vinden we erg makkelijk, want zo weet je zeker dat je geen uren vergeet.

Ondervind je ondanks alles toch problemen? Raadpleeg dan het vraag- en antwoordgedeelte op de website van CoManage. Deze staat vol met handige en makkelijk te volgen tutorials.

De klantenservice kan je met behulp van een live chat ook helpen. We hebben ondervonden dat je snel en professioneel antwoord krijgt – op al je vragen.

Prijzen CoManage

Wat kost CoManage?

CoManage biedt drie betaalpakketten:

 • Starter
 • Starter Plus
 • Pro

Deze kosten respectievelijk €17,50, €30 en €49 per maand.

Het registreren van uren kan met Starter, maar als je deze ook aan klanten wil factureren, moet je minstens Starter Plus hebben. Je krijgt dan ook tools voor klantbeheer, productbeheer, offreren en voorraadbeheer. Ook interessant: de inbegrepen scan- en herkenfunctie met dertig scans per maand.

Wil je al je projecten ook managen? Kies dan voor Pro.

Test je het programma liever eerst? Dat kan kosteloos en twee weken lang.

Daily

Geschikt voor

Ondernemers die een simpele, maar effectieve iOS-app voor urenregistratie op hun iPhone zoeken.

Belangrijkste voordelen

 • Installeer Daily snel en eenvoudig.
 • Laat de app op de achtergrond uren registreren.

App, website of beiden?

App (alleen voor iOS)

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Urenregistratie-app

Prijs

€29,99 per jaar

Wat is Daily?

Daily is een app specifiek bedoeld voor het bijhouden van uren. Het programmaatje is eenvoudig te installeren en registreert vervolgens op de achtergrond alle tijd die je aan één specifiek project besteedt.

Wat vinden wij van Daily?

Wij vinden Daily een erg handige urenregistratie-app. Het is namelijk een no-nonsense-manier om tijd te registreren. Je hoeft de app voor urenregistratie alleen maar te installeren en voilà: hij verschijnt bovenin de menubalk.

Het is daarna nóg simpeler om hem aan te zetten wanneer je met een specifieke klus aan de slag gaat.

Daily doet zodoende precies wat het zegt, maar ook niets meer. Handig wanneer je de tijd wil bijhouden, maar onhandig wanneer je ook wil dat de gemaakte uren automatisch op een factuur verschijnen.

Wat kost Daily?

Daily kost €29,99 per jaar, maar heeft een gratis proefversie van zeven dagen.

e-Boekhouden.nl - Unsplash

e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Ondernemers die niet alleen een app voor urenregistratie, maar een volledig boekhoudprogramma nodig hebben en daarvoor relatief weinig willen betalen.

Belangrijkste voordelen

 • Verdeel vastgelegde uren simpel over verschillende projecten en activiteiten.
 • Breng gemaakte uren direct in rekening bij de klant.
 • Meld kosteloos collega-zzp’ers aan.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Compleet boekhoudpakket

Prijs

€9,50 of €9,95 per maand

e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is géén specifieke app om je uren mee bij te houden, zoals Daily dat wel is. Het is een volledig boekhoudprogramma waarbinnen je gewerkte uren bijhouden via app of webbrowser mogelijk is. 

Het is ook een optie om deze uren direct te factureren.

Wat vinden wij van e-Boekhouden.nl?

Dit is een van onze favoriete boekhoudpakketten. We zijn te spreken over het simpele karakter van de software, terwijl het wél over uiteenlopende functionaliteiten beschikt. Deze veelal geautomatiseerde functies maken het bijhouden van je administratie makkelijker en sneller.

Wat ons betreft, is de functie urenregistratie daar een toonaangevend voorbeeld van. We vinden het erg eenvoudig om geregistreerde uren vast te leggen dankzij de heldere interface. Deze uren zijn vervolgens – om diezelfde reden – net zo eenvoudig te verdelen over verschillende projecten en activiteiten.

Het fijne van zo’n compleet boekhoudpakket is bovendien dat je deze uren ook direct in rekening kunt brengen.

Oh – en nog een pluspunt: je kunt kosteloos extra gebruikers aanmelden. Dat is erg handig tijdens projecten waarbij je met collega-zzp’ers samenwerkt.

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl gebruikt twee betaalmodules:

 • Boekhouden
 • Factureren

Je hebt de module Factureren nodig wanneer je gebruik wil maken van urenregistratie. Dit pakket is een gratis versie voor startende ondernemers.

Kleine administraties, inclusief zzp’ers, die al iets langer onderweg zijn, betalen €9,95 voor zowel het pakket Boekhouden als het pakket Factureren.

Lees ook: Ik probeerde e-Boekhouden uit en dit is mijn ervaring (review)

Monday - Unsplash

Monday

Geschikt voor

Ondernemers op zoek naar een platform om verschillende bedrijfsprocessen te optimaliseren, waaronder de urenregistratie.

Belangrijkste voordelen

 • Voeg eenvoudig timers toe aan klanten en projecten.
 • Creëer meer overzicht in je werkzaamheden.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Compleet pakket

Prijs

Gratis tot een prijs op aanvraag

Monday

Wat is Monday?

Monday is een soort luxe versie van Excel. Je werkt in een online omgeving aan digitale sheets die workflows worden genoemd. Je maakt hierin taken aan en voorziet deze van een zelfbedachte status (Klaar of Niet Klaar, bijvoorbeeld), een persoon waaraan je de taak toewijst of een deadline.

Wat dat met urenregistratie te maken heeft? Je kunt hier ook een timer aan koppelen. Deze meet per taak hoeveel tijd je eraan kwijt bent geweest. 

Monday is dus geen specifieke urenregistratiesoftware, maar je kunt de workflows wel makkelijk zo inrichten. Met de timer kun je automatisch je uren bijhouden via app of webbrowser.

Wat vinden wij van Monday?

Wij zijn sowieso fan van Monday door de veelzijdigheid. De workflows stellen ons in staat om projecten op een zeer overzichtelijke wijze te weergeven.

De mogelijkheid om hier een urenregistratie aan toe te voegen, maakt dit alleen maar beter. Het koppelen van uren aan taken, projecten en klanten gaat bijvoorbeeld erg makkelijk. Je hoeft alleen maar de zogenoemde tijdsregistratiekolom aan je sheets toe te voegen.

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Monday is tenslotte géén boekhoudprogramma, dus het is niet mogelijk om gemaakte uren direct op een factuur te zetten.

We vinden het ook niet erg prettig dat je voor het gebruik van de tijdsregistratiekolom moet upgraden naar een duurder pakket.

Prijzen Monday

Wat kost Monday?

Monday gebruikt deze vijf betaalpakketten:

 • Individueel
 • Basic
 • Standaard
 • Pro
 • Onderneming

Individueel

Individueel is gratis en geschikt voor zzp’ers die voor zichzelf workflows willen aanmaken.

Basic

Basic kost €8 per gebruiker per maand en is handig voor ondernemers die uren namens verschillende projecten op één plaats willen beheren.

Standaard

Standaard kost €10 per gebruiker per maand en is een optie voor ondernemers die veel samenwerken en werkzaamheden in teamverband willen registreren.

Pro

Pro kost €16 per gebruiker per maand en bedoeld voor ondernemers met meer complexe workflows. Het is vanaf dit pakket mogelijk om de tijdsregistratiekolom te gebruiken.

Onderneming

Onderneming is bedoeld voor grote organisaties. De prijzen hiervoor zijn op aanvraag.

Nanda - Unsplash

Nanda

Geschikt voor

Zzp’ers die alleen uren willen registreren en geen volledig boekhoudprogramma nodig hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Maak overzichten per periode, project of klant.
 • Switch eenvoudig tussen periodes, projecten of klanten zonder hierbij het overzicht te verliezen.
 • Stel tijdslimieten in om overschrijdingen te voorkomen.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Urenregistratie-app

Prijs

€5 per maand

Nanda

Wat is Nanda?

Nanda is een app specifiek bedoeld voor digitale urenregistratie. Dit in tegenstelling tot volwaardige boekhoudpakketten, zoals e-Boekhouden.nl.

Wat vinden wij van Nanda?

Nanda deed ons een beetje denken aan Daily. Beiden zijn tenslotte simpele, maar effectieve manieren om gemaakte uren mee bij te houden. We vinden Nanda wel nét iets strakker vormgegeven en iets kleurrijker. Daar scoren ze punten mee.

Belangrijker: de urenregistratie-app werkt goed. Het systeem werkt snel, makkelijk en online. De aanmaak van een nieuw project of label kost je slechts vijftien seconden en de mobiele app is voor iOS en Android te downloaden, in tegenstelling tot Daily.

We vinden het ook fijn dat Nanda je in staat stelt om overzichten per periode, project of klant aan te maken. Het is daarbij mogelijk om eenvoudig tussen de verschillende periodes, projecten en klanten te switchen.

We zijn ook te spreken over de mogelijkheid om tijdslimieten in te stellen. Dit hielp ons om onverwachte overschrijdingen te voorkomen.

Een klein nadeel aan Nanda: je moet de app zelf aan- en uitzetten. Hij werkt niet op de achtergrond, zoals Daily dat wel doet.

Screenshot Nanda

Wat kost Nanda?

Nanda hanteert een duidelijke prijs. Je betaalt voor Nanda €5 per maand. Bovendien krijg je de eerste veertien dagen cadeau.

Project Hours

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een gebruiksvriendelijk en goedkoop programma om hun uren mee bij te houden.

Belangrijkste voordelen

 • Maak snel een account aan en begin meteen met het bijhouden van je uren.
 • Profiteer van een handig overzicht van gewerkte uren – per project en activiteit.
 • Betaal slechts €2 per maand.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Urenregistratie-app

Prijs

€2 per maand

Wat is Project Hours?

Project Hours is een simpel programma om je urenregistratie mee op te zetten. Je doet dit door projecten en activiteiten met bijbehorende uurtarieven aan te maken. Gemaakte uren worden vervolgens aan deze projecten en activiteiten gekoppeld.

Het programma is ontwikkeld door een echtpaar dat de urenregistratie van hun stichting efficiënter wilde maken. Project Hours is inmiddels uitgegroeid tot een programma dat door veel kleine en middelgrote bedrijven in Nederland wordt gebruikt.

Wat vinden wij van Project Hours?

Onze eerste indruk van het programma is positief. Project Hours ziet er vrij eenvoudig uit – inderdaad alsof het is gemaakt voor eigen gebruik – maar dat houdt het lekker simpel. Géén afleidingen, géén extra functies die je toch niet nodig hebt.

Wie het programma voor het eerst gebruikt, heeft waarschijnlijk niet veel tijd nodig om te leren hoe het werkt. Een account aanmaken is zo gepiept en op elke pagina staan aanwijzingen die je op weg helpen.

Een project creëren is eveneens makkelijk. Je klikt hiervoor in het hoofdmenu op Projecten en maakt er één of meerderen aan.

Het is wél iets lastiger om activiteiten aan te maken. Deze optie staat tenslotte niet in het hoofdmenu. Je kunt een activiteit pas aanmaken binnen de projectmodule. Waarom het menu-item niet Projecten en Activiteiten heet, is voor ons een raadsel.

Los van deze kleine hindernis doet Project Hours precies wat het moet doen. Het programma houdt je uren prima bij en is erg fijn in het gebruik. Aan de slag gaan is een kwestie van projecten en activiteiten kiezen, de timer starten en deze na afloop weer stoppen. Een overzicht laat je precies zien waaraan je hebt gewerkt en hoeveel uren je hieraan hebt besteed.

Wat kost Project Hours?

Project Hours kost €2 per maand. Je betaalt achteraf en krijgt een rekening nadat je Project Hours een jaar hebt gebruikt.

Je kunt het programma twee maanden kosteloos proberen.

Rompslomp - Unsplash

Rompslomp

Geschikt voor

Zzp’ers die hun uren willen registreren binnen een boekhoudprogramma dat speciaal voor hen is ontwikkeld.

Belangrijkste voordelen

 • Profiteer van een duidelijke interface.
 • Breng simpel onderscheid aan tussen verschillende klanten en projecten.
 • Zet gemaakte uren automatisch op een factuur.
 • Verstuur facturen op vaste tijdstippen, bijvoorbeeld aan het einde van de week of maand.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Compleet boekhoudpakket

Prijs

Gratis tot €17,25 per maand

Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is opnieuw een compleet boekhoudprogramma. Deze variant zit wel iets anders in elkaar dan bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor zzp’ers. 

Het resultaat? Alle functies die zelfstandig ondernemers nodig hebben. Urenregistratie maakt daar vanzelfsprekend deel van uit.

Wat vinden wij van Rompslomp?

Wij vinden Rompslomp een verrassend prettig boekhoudprogramma. Ze hebben een fijne en duidelijke interface, waardoor je alle functies snel vindt. Die functies zijn bovendien specifiek toegespitst op de behoeftes van zzp’ers.

De urenregistratie is daar een voorbeeld van. Hij werkt, mede door die interface, erg makkelijk. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig onderscheid aanbrengen tussen klanten en projecten.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een urenregistratie binnen een boekhoudpakket is echter het feit dat je gemaakte uren automatisch op een factuur kunt laten verschijnen. Dat is ook bij Rompslomp het geval – en dit scheelt kostbare tijd in de boekhouding.

Het is zelfs mogelijk om deze rekeningen op vaste tijdstippen te versturen, bijvoorbeeld aan het einde van de week of maand.

screenshot rompslomp

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp biedt drie betaalmogelijkheden:

 • Gratis
 • Plus
 • Pro

Gratis

De optie Gratis is vanzelfsprekend kosteloos, maar je hebt hier niets aan wanneer je Rompslomp wil gebruiken als tijdregistratie-app. Dit is bij dit pakket namelijk niet inbegrepen.

Plus

Plus kost €5,75 per maand. Het is hiermee wél mogelijk om uren vast te leggen. Je kunt met Plus ook onder meer je facturen mailen en uitgaven inboeken.

Pro

Pro kost €17,25 per maand en geeft je, naast de mogelijkheid tot urenadministratie, onder meer de optie tot het opstellen van balansen en winst- en verliesrekeningen.

Let op: je moet bij Rompslomp voor een aantal functies méér betalen. Dat is ten tijde van schrijven (maart 2023) niet het geval voor de urenregistratie.

Lees ook Ik probeerde Rompslomp uit en dit is mijn ervaring (review)

TimeChimp

Geschikt voor

Ondernemers die zoeken naar een programma dat uren registreren makkelijker maakt, maar indien nodig ook kan helpen met projectmanagement en facturatie.

Belangrijkste voordelen

 • Maak binnen enkele klikken klanten en taken aan.
 • Profiteer van de TimeChimp Tracker: een add-on die automatisch de tijd voor je registreert.
 • Ontvang na verloop van tijd een handig en filterbaar urenoverzicht per klant, taak en periode.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Urenregistratie-app

Prijs

Gratis tot een prijs op aanvraag

Wat is TimeChimp?

TimeChimp helpt zzp’ers onder meer met hun urenregistratie. Je houdt hiermee gemakkelijk je gewerkte uren bij en hoeft daardoor niet na iedere opdracht na te gaan hoelang je er nu precies aan hebt gezeten. Dat scheelt tijd wanneer je de administratie moet doen.

Je hebt bovendien overal waar je internet hebt toegang tot je administratie. TimeChimp is tenslotte per app én webbrowser te gebruiken.

Wat vinden wij van TimeChimp?

TimeChimp is bovenal duidelijk en gebruiksvriendelijk. Open het programma één keer en je weet eigenlijk meteen hoe je het moet gebruiken. Dit komt door de look and feel, die minimalistisch en professioneel is. Je urenadministratie ziet er in de app net zo goed uit als in je browser.

Het registreren van uren met TimeChimp begint met het in kaart brengen van klanten. Dat is gelukkig zo gepiept. Je maakt binnen enkele klikken voor iedere klant een profiel aan. Deze voorzie je vervolgens eenvoudig van zogenoemde taken.

Start je met werken aan een opdracht voor een specifieke klant? Selecteer deze klant in een drop-down-menu. Je opties zijn gebaseerd op het aantal klanten dat je in eerste instantie hebt aangemeld.

Selecteer vervolgens de taak waaraan je wil werken en start de timer om handmatig je gewerkte uren bij te houden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de TimeChimp Tracker: een add-on die €8 per gebruiker kost en deze uren automatisch voor je bijhoudt.

Je ontvangt, in het geval van de TimeChimp Tracker, na verloop van tijd een handig overzicht van het aantal uren dat je voor je opdrachtgevers hebt gewerkt. Deze informatie kun je eveneens filteren. Kies een periode van een week, maand, jaar of iets anders en je ziet precies hoeveel uren je voor een bepaalde klant aan een bepaald project hebt besteed.

Wat kost TimeChimp?

TimeChimp heeft de volgende pakketten:

 • Free
 • Basic
 • Business
 • Professional
 • Enterprise

Free

Free is de gratis versie van het programma. Je kunt hiermee altijd kosteloos een urenregistratie bijhouden met behulp van de timer.

Basic

Kies Basic voor €14 per maand als je een urenregistratie wil bijhouden die meer functionaliteiten nodig heeft.

Je kunt vanaf dit pakket ook de TimeChimp Tracker als add-on activeren – tegen extra kosten.

Business

Wil je naast je urenregistratie ook projecten managen? Kies dan het pakket Business voor €24 per maand.

Professional

Het pakket Professional is niet geschikt voor zzp’ers, omdat je hiermee een complete organisatie kunt managen. Het is hiermee mogelijk om uren en projecten bij te houden voor verschillende afdelingen. Professional kost €30 per maand.

Enterprise

Heb je een groot bedrijf en zoek je gerichte oplossingen? Kies dan voor Enterprise: een pakket toegespitst op jouw onderneming. De prijs hiervoor is op aanvraag.

TimeMate

Geschikt voor

Ondernemers die een simpel programma voor urenregistratie en de verwerking van werkbonnen nodig hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Maak medewerkers, klanten en projecten één keer aan.
 • Registreer uren handmatig óf met behulp van een timer.
 • Koppel TimeMate indien nodig aan je boekhoudpakket.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Urenregistratie-app

Prijs

Gratis tot €9,95 per maand

Timemate

Wat is TimeMate?

TimeMate is een online programma dat je op een makkelijke manier helpt je uren automatisch bij te houden. 

De software helpt je daarnaast met de verwerking van werkbonnen. Scan ze en ze worden automatisch verwerkt in je administratie.

Wat vinden wij van TimeMate?

We zijn positief over TimeMate. Het programma ziet er eenvoudig, maar professioneel uit. Zowel de browserversie als de app werken zeer fijn. Alles is overzichtelijk ingedeeld en makkelijk in gebruik.

Wanneer je voor het eerst inlogt, krijg je met behulp van pop-ups een snelle rondleiding, zodat je precies weet hoe je met TimeMate moet werken. Het programma is echter zo eenvoudig dat je het waarschijnlijk ook op eigen houtje kunt uitvogelen, maar het is fijn om de eerste keer wat hulp te krijgen.

Het linkermenu bevat de twee opties die je nodig hebt voor je urenregistratie: Overzichten en Registreren.

Klik op Overzichten en je ziet de gemaakte uren per medewerker, klant of project over een bepaalde periode. Kies voor Registreren en je kunt medewerkers, klanten en projecten toevoegen. Dit hoeft maar één keer per medewerker, klant of project. Ze verschijnen hierna in een drop-down-menu.

Het registreren zelf kan op meerdere manieren. Je kunt zelf begin- en eindtijden opgeven, maar ook werken met een timer. Dat laatste werkt het prettigst, want dan hoef je niet na te denken over hoelang je nu precies aan één taak hebt gewerkt.

TimeMate is bovendien speciaal ontwikkeld voor zzp’ers – en dat merk je. Het programma bevat geen overbodige andere functies en doet precies wat je verwacht.

Wil je toch meer? Koppel TimeMate dan aan je boekhoudpakket, zodat je uren automatisch gefactureerd kunnen worden. 

Wat kost TimeMate?

TimeMate heeft drie verschillende pakketten:

 • Gratis
 • Basis
 • Plus

Gratis geeft je alle functionaliteiten in de app, maar niet in je browser. Wil je dat wel? Kies dan voor Basis à €4,95 per maand.

Wil je meerdere gebruikers toegang geven tot je urenregistratie? Neem dan het pakket Plus dat €9,95 per gebruiker per maand kost.

TimeWriter

Geschikt voor

Ondernemers die gratis hun uren willen bijhouden

Belangrijkste voordelen

 • Behoud het overzicht via een handige kalenderweergave.
 • Plan uren vooraf in en pas ze daarna makkelijk aan.
 • Gebruik TimeWriter in combinatie met bijvoorbeeld Outlook of Google Calendar.
 • Gebruik Frequently Used Tasks om herhaalde taken bij te houden en tijd te besparen.

App, website of beiden?

Beiden

Urenregistratie-app of compleet boekhoudpakket?

Urenregistratie-app

Prijs

Gratis tot €180 per jaar

Wat is TimeWriter?

TimeWriter is een online programma dat je helpt aan een efficiëntere urenregistratie. Dat kan via je browser, maar ook via een app op je telefoon of tablet. Alle data wordt namelijk opgeslagen in de cloud, zodat je overal ter wereld toegang hebt tot een up-to-date urenregistratie – op welk platform dan ook.

Het programma helpt je daarna met je facturen en de verlofregistratie van eventuele collega’s.

Wat vinden wij van TimeWriter?

Het eerste dat opvalt aan TimeWriter is de handige kalenderweergave. Dit zorgt ervoor dat je niet steeds hoeft te switchen tussen uren, klanten en projecten.

We vinden verder dat TimeWriter erg intuïtief en handig is ingedeeld. Alle benodigdheden voor zowel urenregistratie als rapportages en databeheer staan links van het kalenderoverzicht. Ga naar Data om al je klanten, projecten, producten en tarieven te beheren. Deze zijn gemakkelijk toe te voegen, te bewerken en te verwijderen.

Je kunt de gemaakte uren handmatig invullend bij de kalenderweergave óf de handige stopwatch gebruiken om je uren automatisch te registeren. Werk vooraf inplannen en halverwege aanpassen is ook mogelijk. Ben je bijvoorbeeld van plan om twee uur te werken voor een bepaalde klant, maar werden dit er uiteindelijk drie? Dan is dit makkelijk te wijzigen.

Het is ook mogelijk om TimeWriter te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld Google Calendar of Outlook. TimeWriter is namelijk te synchroniseren met beide apps.

We zijn eveneens te spreken over de Frequently Used Tasks. Dit helpt je tijdens het opslaan van herhalende taken. Bewerk je regelmatig foto’s voor een bepaalde klant? Dan kun je deze taak vanuit je kalender naar de Frequently Used Tasks slepen. Dat scheelt behoorlijk wat werk.

Wat kost TimeWriter?

TimeWriter heeft drie betaalmogelijkheden:

 • Gratis
 • Standaard
 • Pro

Gratis is goed genoeg voor het bijhouden van een simpele urenregistratie – en dus voor de meeste zzp’ers.

De betaalde pakketten Standaard en Pro zijn handig wanneer je een volledige urenregistratie, boekhoudkoppelingen, budgetbeheer of factuurmogelijkheden nodig hebt. 

Je betaalt hiervoor respectievelijk €180 per jaar voor vijf gebruikers of minimaal €780 per jaar voor tien gebruikers.

3. Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn gewerkte uren bijhouden?

Gewerkte uren bijhouden doe je met apps voor urenregistratie. Je kunt ook kiezen voor een volledig boekhoudprogramma waarbij de urenregistratie een van de functionaliteiten is.

Wat is de beste urenregistratie-app?

Wij vinden TimeWriter de beste urenregistratie-app. Wil je uren registreren met behulp van een compleet boekhoudprogramma? Kies dan voor e-Boekhouden.nl.

Hoe maak je een urenregistratie in een Excel-bestand?

Een urenregistratie bijhouden in Excel doe je door te zoeken naar een sjabloon of template. Deze kun je daarna naar smaak aanpassen.

Is het verplicht om een urenregistratie bij te houden?

Het is niet verplicht, maar wel handig om een urenregistratie bij te houden. De Belastingdienst ziet je namelijk alleen als ondernemer wanneer je aantoonbaar 1.225 uur per jaar in je zaak hebt gestopt.

Wat als ik te weinig uren maak?

Steek je minder dan 1.225 uur per jaar in je onderneming? Dan voldoe je niet aan het urencriterium en mag je geen gebruikmaken van fiscale voordelen, zoals starters- en zelfstandigenaftrek.

Auteur

1 reactie

 1. Dag ZZp daily,
  Bedankt voor jullie review van Project Hours! En een goede tip over het instellen van projecten en activiteiten. We passen het menuitem aan zodat het duidelijker is waar je activiteiten kunt toevoegen.

Schrijf een reactie