Zoek naar:

Zzp’ers hebben om meerdere redenen baat bij het bijhouden van hun uren. Het is allereerst verplicht, want je moet bij de Belastingdienst kunnen aantonen dat je minstens 1.225 uur per jaar in je bedrijf hebt gestoken. Het is daarnaast handig als je facturen maakt. Uren registreren kan met behulp van verschillende apps. Dit artikel noemt de vijf beste van Nederland.

Samenvatting

Dit vinden we de beste urenregistratie-apps voor zzp’ers

Dit kosten deze urenregistratie-apps

Daily€29,99 per jaar
e-Boekhouden.nl€9,50 of €9,95 per maand
MondayGratis tot een prijs op aanvraag
Nanda€5 per maand
RompslompGratis tot €15 per maand
Daily - Unsplash

1. Daily

Geschikt voor

Ondernemers die op zoek zijn naar een simpele, maar effectieve manier van uren registreren.

Belangrijkste voordelen

 • Registreer alle gemaakte uren op de achtergrond;
 • Groepeer activiteiten of geef ze alleen een andere naam;
 • Profiteer van de simpele werking.

Kosten

€29,99 per jaar

Daily

Wat is Daily?

Daily is een app voor het bijhouden van uren. Het programmaatje is eenvoudig te installeren en registreert vervolgens op de achtergrond alle tijd die je aan een project besteedt. Dat scheelt tijd in het handmatig bijhouden van gemaakte uren.

Let op: Daily is alleen geschikt voor iOS-producten.

Wat vonden wij van Daily?

Wij vonden Daily een erg handige urenregistratie-app. Het is namelijk een no-nonsense-manier om tijd te registreren. We hoefden de app voor urenregistratie alleen maar te installeren en voilà: hij verscheen bovenin de menubalk. Het was vanuit daar nóg simpeler om hem aan te zetten wanneer we met een specifieke klus aan de slag gingen.

Daily doet zodoende precies wat het zegt, maar ook niets meer. Dit is handig wanneer je alléén de tijd wil bijhouden. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je handmatig facturen opstelt.

Wil je dat de gemaakte uren automatisch op een factuur verschijnen? Kies dan voor een andere optie. Daily is hier namelijk niet toe in staat.

Kosten

Daily kost €29,99 per jaar, maar heeft een gratis proefversie van zeven dagen.

e-Boekhouden.nl - Unsplash

2. e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Ondernemers die uren willen bijhouden en deze meteen op een factuur willen zetten.

Belangrijkste voordelen

 • Registreer je uren per project of activiteit;
 • Factureer gemaakte uren met één druk op de knop;
 • Maak kosteloos extra gebruikers aan.

Kosten

€9,50 of €9,95 per maand

e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is géén specifieke uren bijhouden-app, zoals Daily dat wel is. Het is een compleet boekhoudprogramma waarbinnen je gewerkte uren bijhouden mogelijk is. Het is ook een optie om deze uren direct te factureren.

Wat vonden wij van e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is bovenal een van onze favoriete boekhoudpakketten. We zijn te spreken over het simpele karakter van de software, terwijl het wél over uiteenlopende functionaliteiten beschikt. Deze veelal geautomatiseerde functies maken het bijhouden van je administratie makkelijker en sneller.

Wat ons betreft, is de functie urenregistratie daar een toonaangevend voorbeeld van. We vonden het erg eenvoudig om registreerde uren vast te leggen dankzij de heldere interface. Deze uren waren vervolgens – om dezelfde reden – net zo eenvoudig te verdelen over verschillende projecten en activiteiten.

Het fijne van zo’n compleet boekhoudpakket is dat we deze uren ook direct in rekening konden brengen.

Nóg een pluspunt: we konden kosteloos extra gebruikers aanmaken. Dat bleek erg handig tijdens een project waarbij we collega-zzp’ers ook uren wilden laten registreren.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl gebruikt twee betaalmodules: Boekhouden en Facturen. Je hebt de module Factureren nodig wanneer je gebruik wilt maken van urenregistratiesoftware.

Dit pakket is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties moeten voor het gebruik van de module Factureren eerst de module Boekhouden aanschaffen. Dit kost €9,95 per maand. Alle functies van de module Factureren zijn dan inbegrepen.

Alle andere ondernemers betalen €9,50 per maand voor de module Factureren.

Monday - Unsplash

3. Monday

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een platform gespecialiseerd in de optimalisatie van verschillende bedrijfsprocessen, waaronder urenregistratie.

Belangrijkste voordelen

 • Koppel uren eenvoudig aan taken;
 • Integreer Monday met apps van derde partijen;
 • Gebruik Monday ook voor andere doelen, bijvoorbeeld projectbeheer.

Kosten

Gratis tot een prijs op aanvraag

Monday

Wat is Monday?

Monday biedt je de kans om te werken met digitale sheets die ze workflows noemen. Zie het als een luxe versie van een Excel-sheet. Je maakt hierin taken aan en voorziet deze van bijvoorbeeld een status (klaar of niet klaar?), een persoon waaraan je de taak toewijst of een deadline.

Het is ook mogelijk om hier een timer aan te koppelen. Je kunt daardoor per taak meten hoeveel tijd je eraan kwijt bent geweest.

Monday is dus géén specifieke urenregistratiesoftware, maar je kunt de workflows wel eenvoudig als zodoende inrichten.

Wat vonden wij van Monday?

Wij zijn sowieso fan van Monday door zijn veelzijdigheid. De workflows stelden ons in staat om projecten op een zeer overzichtelijke wijze konden weergeven.

De mogelijkheid om hier een urenregistratie aan toe te voegen, maakte dit alleen maar beter. Het koppelen van uren aan taken, projecten en klanten ging erg makkelijk: we hoefden alleen maar de zogenoemde tijdsregistratiekolom aan onze sheets toe te voegen.

Nadelen zijn er ook. Monday is tenslotte géén boekhoudprogramma, dus het is niet mogelijk om gemaakte uren direct op een factuur te zetten. We vonden het ook niet heel prettig dat we voor het gebruik van de tijdsregistratiekolom moesten upgraden naar een duurder pakket.

Prijzen Monday

Wat kost Monday?

Monday gebruikt vijf verschillende prijspakketten:

 • Individueel
 • Basic
 • Standaard
 • Plus
 • Onderneming

Individueel

Individueel is gratis en geschikt voor zzp’ers die voor zichzelf de gemaakte uren willen bijhouden.

Basic

Basic kost €6 per maand en is handig voor ondernemers die uren namens verschillende projecten op één plaats willen beheren.

Standaard

Standaard kost €10 per maand en is een optie voor ondernemers die veel samenwerken en gemaakte uren in teamverband willen registreren.

Plus

Plus kost €22 per maand en is geschikt voor ondernemers met meer complexe workflows.

Onderneming

Onderneming is bedoeld voor grote organisaties. De prijzen gaan op aanvraag.

Nanda - Unsplash

4. Nanda

Geschikt voor

Zzp’ers die een urenregistratie-app nodig hebben; géén compleet boekhoudprogramma.

Belangrijkste voordelen

 • Registreer je uren altijd en overal;
 • Ontwikkel inzicht in verschillende projecten en werkzaamheden;
 • Blijf binnen de tijd met behulp van tijdslimieten.

Kosten

€5 per maand

Nanda

Wat is Nanda?

Nanda is, anders dan de twee hierboven genoemde mogelijkheden, wél een app specifiek bedoeld voor digitale urenregistratie. Het systeem werkt snel, makkelijk en online. De aanmaak van een nieuw project of label kost je slechts vijftien seconden. De mobiele tijdschrijven-apps zijn bovendien voor zowel Android als iOS te downloaden.

Wat vonden wij van Nanda?

Nanda deed ons een beetje denken aan Daily. Beiden zijn simpele, maar effectieve manieren om gemaakte uren bij te houden. We vinden Nanda daarbij nét wat strakker vormgegeven; ietsje kleurrijker. Scoren ze punten mee.

Belangrijker: de urenregistratie-app werkt goed. Nanda heeft mobiele tijdregistratie-apps voor Android en iOS, maar ook een wegvariant. Dit maakte online uren bijhouden altijd en overal mogelijk.

We vonden het ook fijn dat Nanda ons in staat stelde om overzichten per periode, project of klant in te stellen. Dat ging niet ten koste van de werkzaamheden: we konden eenvoudig tussen projecten switchen.

We zijn ook te spreken over de mogelijkheid om tijdslimieten in te stellen. Dat zagen we niet bij soortgelijke apps voor urenregistratie en dit hielp ons onverwachte overschrijdingen te voorkomen.

Een klein nadeel aan Nanda: je moet de uren-bijhouden-app zelf aan- en uitzetten. Het werkt niet op de achtergrond, zoals Daily dat wel doet.

Screenshot Nanda

Wat kost Nanda?

Nanda kost €5 per maand.

Rompslomp - Unsplash

5. Rompslomp

Geschikt voor

Ondernemers die hun tijden willen registreren binnen een boekhoudprogramma dat speciaal voor hen is ontwikkeld.

Belangrijkste voordelen

 • Houd gewerkte uren per klant bij;
 • Verstuur direct facturen op basis van je urenadministratie;
 • Verstuur facturen automatisch aan het einde van de week of maand.

Kosten

Gratis tot €15 per maand

Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is opnieuw een compleet boekhoudprogramma. Deze variant steekt echter wel iets anders in elkaar dan e-Boekhouden.nl en Exact. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor zzp’ers en bevat daardoor geen poespas, maar wel alles wat zelfstandig ondernemers nodig hebben. 

Urenregistratie voor zzp’ers maakt daar natuurlijk deel vanuit – en dus is het ook met Rompslomp mogelijk om al je gemaakte uren vast te leggen.

Wat vonden wij van Rompslomp?

We vonden Rompslomp vooral een verrassend prettig boekhoudprogramma. Ze hebben een fijne en duidelijke interface, waardoor we alle functies snel hadden gevonden. Dit zijn bovendien allemaal functies die zzp’ers nodig hebben, zoals factureren en digitale urenaregistratie. Een nagenoeg ideaal pakket voor zelfstandig ondernemers.

De urenregistratie binnen Rompslomp werkt al net zo fijn. Het was, door diezelfde interface, erg makkelijk om gewerkte uren bij te houden – en dat niet alleen. We maakten óók eenvoudig onderscheid tussen verschillende klanten en projecten.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een urenregistratie binnen een boekhoudprogramma? Het feit dat je deze uren automatisch op een factuur kunt zetten. Dit scheelde kostbare tijd in de boekhouding.

Het was zelfs mogelijk om facturen op vaste tijdstippen te versturen, bijvoorbeeld aan het einde van de week of maand. Een unieke feature!

Prijzen Rompslomp

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp biedt drie betaalmogelijkheden:

 • Gratis
 • Plus
 • Pro

Gratis

De optie Gratis is vanzelfsprekend kosteloos, maar je hebt hier weinig aan wanneer je Rompslomp wilt gebruiken als tijdregistratie-app. Dit is bij dit pakket namelijk niet inbegrepen.

Plus

Plus kost €5 per maand en hiermee is het wél mogelijk om je uren vast te leggen. Je kunt met Plus ook onder meer facturen mailen en uitgaven inboeken.

Pro

Pro kost €15 per maand en geeft je, naast de mogelijkheid tot urenadministratie, onder meer de optie tot het opstellen van balansen en winst- en verliesrekeningen.

Auteur

Schrijf een reactie