Zoek naar:

Zzp’ers hebben om meerdere redenen baat bij het bijhouden van hun uren. Het is allereerst verplicht, want je moet bij de Belastingdienst kunnen aantonen dat je minstens 1.225 uur per jaar in je bedrijf hebt gestoken.

Het is daarnaast handig, want het geeft je méér inzicht in hoeveel tijd je aan specifieke werkzaamheden besteedt. Uren registreren kan met behulp van verschillende apps. Check onze vergelijking om te kijken of er ook iets voor jou bij zit.

1. e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is géén specifieke uren bijhouden-app. Het is een compleet boekhoudprogramma waarbinnen je gewerkte uren bijhouden mogelijk is. Het is ook een optie om deze uren direct te factureren.

Wat zijn de belangrijkste features van e-Boekhouden.nl?

Registreer je uren per project of activiteit

De online tijdregistratie van e-Boekhouden.nl werkt eenvoudig en geregistreerde uren zijn te verdelen over verschillende projecten en activiteiten.

Factureer gemaakte uren met één druk op de knop

e-Boekhouden.nl is een compleet boekhoudpakket. Het is daardoor ook mogelijk om geregistreerde uren direct in rekening te brengen.

Maak kosteloos extra gebruikers aan

Dat kan handig zijn wanneer je ondernemers waarmee je samenwerkt ook uren wilt laten registreren.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl gebruikt twee betaalmodules: Boekhouden en Facturen. Je hebt de module Factureren nodig wanneer je gebruik wilt maken van urenregistratiesoftware.

Dit pakket is gratis voor startende ondernemers. Kleine administraties moeten voor het gebruik van de module Factureren eerst de module Boekhouden aanschaffen. Dit kost €9,95 per maand. Alle functies van de module Factureren zijn dan inbegrepen.

Alle andere ondernemers betalen €9,50 per maand voor de module Factureren.

2. Exact

Wat is Exact?

Exact is, net als e-Boekhouden.nl, een compleet boekhoudprogramma. Een van de functies binnen dit programma is de mogelijkheid om uren te registreren. Dat gebeurt bij Exact met slimme software waarmee je meer inzicht én gezonde marges ontwikkelt.

Wat zijn de belangrijkste features van Exact?

Profiteer van een eenvoudige urenregistratie

Met een app urenregistratie bijhouden kan bij Exact op je telefoon of tablet én via de desktop.

Integreer je urenregistratie met je boekhouding

Dat biedt meer zicht op je saldi én geeft je de mogelijkheid om geregistreerde uren direct bij klanten in rekening te brengen. Handige tijdregistratiesoftware, dus.

Ontwikkel meer grip op je cashflow

Klanten betalen doorgaans eerder wanneer hun factuur is gebaseerd op een foutloze urenregistratie.

Screenshot Exact

Wat kost Exact?

Wil je het boekhoudpakket van Exact (ook) gebruiken als urenregistratiesoftware of urenregistratietool? Sluit dan een van de drie pakketten af. We onderscheiden Exact Online Boekhouden (€39 per maand), Exact Online Boekhouden Plus (€75 per maand) en Exact Online Boekhouden Professional (€110 per maand).

Prijzigere pakketten bieden vanzelfsprekend meer functies. Check de website van Exact om te bekijken welke functies dit precies zijn.

3. Monday

Wat is Monday?

Monday is een platform gespecialiseerd in de optimalisatie van verschillende bedrijfsprocessen. Urenregistratie, bijvoorbeeld. Dat doe je aan de hand van een digitale sheet die een workflow wordt genoemd. Je maakt hierin taken aan en voorziet ze vervolgens van een timer, waarna je uren per taak keurig worden bijgehouden.

Let wel: Monday is géén specifieke urenregistratiesoftware. Je moet de sheets zelf als zodoende inrichten.

Wat zijn de belangrijkste features van Monday?

Koppel uren eenvoudig aan taken…

…of aan projecten, klanten, et cetera. Een van de voordelen van Monday is namelijk dat de sheets helemaal naar wens zijn aan te passen.

Integreer Monday met apps van derde partijen

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de sheets te integreren met je mail, mocht dat nodig zijn.

Gebruik Monday ook voor andere doelen

De workflows zijn ook uitstekend bruikbaar voor bijvoorbeeld projectbeheer.

Wat kost Monday?

Monday gebruikt vijf verschillende prijspakketten:

  • Individueel
  • Basic
  • Standaard
  • Plus
  • Onderneming
Prijzen Monday

Individueel

Individueel is gratis en geschikt voor zzp’ers die voor zichzelf de gemaakte uren willen bijhouden.

Basic

Basic kost €6 per maand en is handig voor ondernemers die uren namens verschillende projecten op één plaats willen beheren.

Standaard

Standaard kost €10 per maand en is een optie voor ondernemers die veel samenwerken en gemaakte uren in teamverband willen registreren.

Plus

Plus kost €22 per maand en is geschikt voor ondernemers met meer complexe workflows.

Onderneming

Onderneming is bedoeld voor grote organisaties. De prijzen gaan op aanvraag.

4. Nanda

Wat is Nanda?

Nanda is, anders dan de hierboven genoemde mogelijkheden, wél een app specifiek bedoeld voor digitale urenregistratie. Het systeem werkt snel, makkelijk en online. De aanmaak van een nieuw project of label kost je slechts vijftien seconden. De mobiele tijdschrijven-apps zijn voor zowel Android als iOS te downloaden.

Wat zijn de belangrijkste features van Nanda?

Registreer je uren altijd en overal

Nanda heeft mobiele apps voor Android en iOS, maar biedt ook een webvariant. Online uren bijhouden is daarmee altijd en overal mogelijk.

Ontwikkel inzicht in verschillende projecten en werkzaamheden

Je hebt de mogelijkheid om overzichten onder meer per periode, project of klant in te stellen. Het wordt daarmee makkelijker om tussentijds bij te sturen – indien nodig.

Blijf binnen de tijd

Nanda stelt je in staat om tijdslimieten in te stellen, waardoor je onverwachte overschrijdingen voorkomt.

Screenshot Nanda

Wat kost Nanda?

Nanda kost €5 per maand.

5. Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is opnieuw een compleet boekhoudprogramma. Deze variant steekt echter wel iets anders in elkaar dan e-Boekhouden.nl en Exact. Hij is namelijk speciaal ontwikkeld voor zzp’ers en bevat daardoor geen poespas, maar wel alles wat zelfstandig ondernemers nodig hebben. 

Urenregistratie voor zzp’ers maakt daar natuurlijk deel vanuit – en dus is het ook met Rompslomp mogelijk om al je gemaakte uren vast te leggen.

Wat zijn de belangrijkste features van Rompslomp?

Hou gewerkte uren per klant bij

Je maakt met Rompslomp eenvoudig onderscheid tussen verschillende klanten en projecten.

Verstuur direct facturen op basis van je urenadministratie

Rompslomp is een compleet boekhoudprogramma – en dus is het mogelijk om gewerkte uren direct in rekening te brengen.

Verstuur facturen aan het einde van de week of maand

Het is ook mogelijk om facturen op vaste tijdstippen te versturen. Dit kan met één druk op de knop.

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp biedt drie betaalmogelijkheden:

  • Gratis
  • Plus
  • Pro
Prijzen Rompslomp

Gratis

De optie Gratis is vanzelfsprekend kosteloos, maar je hebt hier weinig aan wanneer je Rompslomp wilt gebruiken voor urenregistratie. Dit is bij dit pakket namelijk niet inbegrepen.

Plus

Plus kost €5 per maand en hiermee is het wél mogelijk om je uren vast te leggen. Je kunt met Plus ook onder meer facturen mailen en uitgaven inboeken.

Pro

Pro kost €15 per maand en geeft je, naast de mogelijkheid tot urenadministratie, onder meer de optie tot het opstellen van balansen en winst- en verliesrekeningen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er urenregistratie-apps gebruiken?

Uren bijhouden is voor zzp’ers bovenal verplicht. Je bent voor de Belastingdienst namelijk pas een ondernemer wanneer je minstens 1.225 uur aan je onderneming hebt besteed. Een sluitende urenregistratie voor zzp’ers helpt je dit te bewijzen, mocht je onverwachts gecontroleerd worden.

Het is voor jezelf ook slim om je uren (per klant of project) bij te houden. Je weet op die manier precies hoeveel tijd je aan welke taken besteedt. Een urenverantwoording voor zzp’ers helpt daarmee in het ontwikkelen van meer houvast en overzicht tijdens je werkzaamheden.

Een zzp-urenregistratie helpt daarnaast in het verbeteren van je cashflow. Het zorgt ervoor dat je alle gemaakte uren ook daadwerkelijk in rekening kunt brengen bij de klant.

Waar moet ik op letten tijdens het kiezen voor een urenregistratie-app?

Urenregistratiesoftware vergelijken is altijd een goed idee. Tijdregistratie-apps bestaan namelijk in vele soorten en maten. 

Sommige apps zijn uitsluitend urenregistratieprogramma’s, maar in de meeste gevallen maakt de urenregistratie deel uit van een groter boekhoudpakket. Dit is bijvoorbeeld het geval bij e-Boekhouden.nl en Exact.

De aanschaf van zo’n boekhoudprogramma is het overwegen waard wanneer je dit soort programma’s nog niet gebruikt. Je kunt er je complete administratie mee verzorgen – en de uren bijhouden-app is inbegrepen. Urenregistratiesoftware vergelijken helpt je te bepalen of een boekhoudpakket ook daadwerkelijk biedt waar je op zoek naar was.

Maak je al gebruik van een boekhoudprogramma – of heb je simpelweg behoefte aan alléén een tijdregistratie-app? Kijk dan naar Nanda. Dit is – binnen het hierboven opgestelde rijtje – de enige app die uitsluitend als zodoende functioneert.

Welke urenregistratie-app is het goedkoopst?

Monday biedt als enige van de hierboven genoemde apps een gratis urenregistratie-app. Het nadeel daarvan is dat Monday eigenlijk helemaal géén urenregistratie-app is. Het urenregistratiesysteem helpt je in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en is weliswaar als urenregistratie-app te gebruiken, maar je moet dit wel zelf vormgeven.

De goedkoopste urenregistratie-apps die ook daadwerkelijk als urenregistratie-apps zijn bedoeld, zijn Nanda en het Plus-pakket van Rompslomp. Beiden kosten €5 per maand.

Auteur

Schrijf een reactie