Zoek naar:

ZZP Daily testte de dertien belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland voor zzp’ers. Dit is onze review van Rompslomp. Benieuwd naar de andere scores? Check dan onze vergelijkingspagina!

4,00 / 5 zzpdaily.nl score
Functionaliteiten 4 / 5
Klantervaringen 5 / 5
Klantenservice 3 / 5
Kosten 4 / 5
Onze Ervaring 4 / 5

Voordelen

De Schoenendoos, Rompslomps versie van Scan & Herken, werkt perfect
Fijne urenregistratie
Veel functies voor een lage prijs

Nadelen

Klantenservice kan beter
Het aantal rapportage-opties is beperkt
Het is niet mogelijk om Rompslomp te koppelen aan een Payment Service Provider (PSP)

Prijs

€11,50 per maand (gemiddeld)

Onze reviews zijn zorgvuldig samengesteld op basis van verschillende factoren. Wil je weten hoe ze precies tot stand zijn gekomen? Kijk dan hier!

Screenshot Rompslomp

Dit is onze Rompslomp review!

Rompslomp noemt zichzelf ‘het meest eenvoudige boekhoudprogramma voor zzp’ers’. Ze hebben het programma naar eigen zeggen zo ingericht dat ondernemers méér tijd overhouden voor hun eigenlijke werkzaamheden. Werkt Rompslomp Boekhouding écht op deze manier? We hebben het voor je uitgezocht. Check hieronder onze bevindingen!

Deze Rompslomp review is opgesplitst in vijf verschillende onderdelen:

  • De functionaliteiten
  • De klantervaringen
  • De klantenservice
  • De kosten
  • Onze ervaringen
Screenshot Rompslomp

1. De functionaliteiten

Hoe zit het met de automatisering?

Als Rompslomp zzp’ers daadwerkelijk zoveel tijd uit handen neemt, moet het volgens ons in ieder geval beschikken over een aantal automatiseringsfuncties. Het bespaart ondernemers tenslotte behóórlijk wat tijd wanneer de boekhouding zoveel mogelijk geautomatiseerd plaatsvindt.

We hebben het programma geprobeerd – en dit soort functies zijn inderdaad aanwezig. De software is bijvoorbeeld in staat om je bankrekening aan je account te koppelen, stuurt automatisch betalingsherinneringen naar niet-betalende klanten, helpt je met automatische incassoprocedures én heeft een scan- en herkenfunctie.

Dat laatste heet bij Rompslomp de Schoenendoos. Het is een manier om inkomende facturen te scannen, waarna het programma de belangrijkste gegevens hierop automatisch overneemt.

Nadeel is wel dat er extra moet worden bijbetaald om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Screenshot Rompslomp

Hoe werkt het opstellen van facturen en offertes?

Het maken van facturen en offertes is bij Rompslomp ook erg eenvoudig. Je stelt ze simpel en in je eigen huisstijl op, waarna het versturen eveneens snel is geregeld. Je kunt klanten zelfs een online betaallink meesturen. Voor een spoedige transactie, zeg maar.

We misten eigenlijk alleen de mogelijkheid om offertes online goed te keuren.

Screenshot Rompslomp

Welke modules heeft dit boekhoudprogramma?

Het viel ons op dat Rompslomp, voor een programma dat zichzelf min of meer omschrijft als een soort uitgeklede versie van een boekhoudpakket, gewoon heel erg compleet is. Het beschikt natúúrlijk over de meest basale functies zoals factureren en offreren, maar zzp’ers kunnen er veel meer mee. Ritten registreren, bijvoorbeeld. Of uren registreren. Vaste activa verwerken. Nee – het aantal modules in Rompslomp was voor ons een aangename verrassing.

Screenshot Rompslomp

Welke koppelingen zijn er?

Het is ook goed mogelijk om Rompslomp te gebruiken als boekhoudpakket wanneer je geen dienstverlenende zzp’er, maar bijvoorbeeld een ondernemer met een eigen winkel of foodtruck bent. Rompslomp Boekhouding is namelijk te koppelen aan kassasystemen en webshops.

Klein nadeel: het is dan weer géén optie om Rompslomp te verbinden aan je Payment Service Provider (PSP). Best jammer.

Is er een Rompslomp app?

Ja: er is een app voor Android- en iOS-telefoons en -tablets. De Rompslomp app biedt alle functionaliteiten van het boekhoudprogramma ook onderweg.

Screenshot Rompslomp

Wat voor rapportages kan ik maken?

Er móest haast wel een terrein komen waarop Rompslomp enigszins tekortschoot. Dat zijn de rapportages geworden. 

Inzicht in je eigen financiën krijg je bij Rompslomp via een balans… en dat is het eigenlijk wel. Debiteuren- en crediteurenoverzichten ontbreken en het is niet mogelijk om een winst- en verliesrekening per kwartaal of maand op te stellen.

Kan ik dit boekhoudprogramma met meerdere gebruikers tegelijk gebruiken?

Het is dan wél weer mogelijk om meerdere gebruikers toegang te geven tot jouw administratie. Dat houdt dus in dat je je boekhouder of accountant mee kunt laten kijken – voor een extra grondige check. Best handig.

Kan ik mijn gegevens exporteren?

Gegevens exporteren is bij Rompslomp ook géén probleem. Dit kan als Excel-sheet, PDF of universeel auditbestand.

Beoordeling van de functionaliteiten: 4 sterren

Screenshot Rompslomp

2. De klantervaringen

Wat vinden anderen van dit boekhoudprogramma?

We gebruiken normaal gesproken het platform Trustpilot gebruikt om te checken wat andere gebruikers vinden van Rompslomp.

Rompslomp krijgt hier een beoordeling van vier sterren. Positieve reviews prijzen inderdaad de beruchte eenvoud en stellen er flink wat tijd mee te besparen.

Let wel: deze beoordeling is gebaseerd op een zeer laag aantal ingezonden reviews. We passen onze recensie aan wanneer er meer Rompslomp ervaringen online staan.

Daarom hebben we in dit geval Google Reviews gebruikt. Rompslomp wordt hier beoordeeld met 4,6 uit 5 sterren – op basis van 428 reviews. Opnieuw een hoge score, dus.

Beoordeling van de klantervaringen: 5 sterren

Screenshot Rompslomp

3. De klantenservice

Op welke manieren is het bedrijf bereikbaar?

Rompslomp is concreet maar op één manier te bereiken: per mail. 

Dat vinden we enigszins jammer. Telefonische contactmogelijkheden geven ons altijd nét iets meer het idee van veiligheid: het idee dat er iemand achter de telefoon zit wanneer de nood aan de man is.

Hoe kundig is de klantenservice?

We hebben Rompslomp per mail een aantal vragen gestuurd die betrekking hadden op zowel hun boekhoudprogramma als boekhouding in het algemeen.

De antwoorden die we hierop kregen, waren wat teleurstellend. Rompslomp wist ons weliswaar te vertellen hoe we een factuur volgens de 80/20-regel in hun boekhoudprogramma konden verwerken, maar verwees ons voor al het andere door naar een boekhouder of accountant.

Het programma lijkt dus meer een aanvulling op een boekhouder dan een daadwerkelijke vervanging.

Hoe snel reageert de klantenservice?

Wat we dan wél weer erg prettig vonden, is dat Rompslomp een van de snelste klantenservices heeft. We kregen onze antwoorden, hoewel dus niet helemaal bevredigend, binnen het uur.

Beoordeling van de klantenservice: 3 sterren

screenshot rompslomp

4. De prijs

Wat zijn de kosten van Rompslomp?

Rompslomp heeft drie verschillende betaalmogelijkheden:

  • Gratis!
  • PLUS
  • PRO

Gratis!

Het gratis pakket is bedoeld voor ondernemers die onbeperkt factureren en offertes willen maken. Dat kan zelfs bij dit kosteloze pakket in een gratis huisstijl. Best fijn.

PLUS

Het pakket PLUS kost €5,75 per maand en biedt, naast de factuur- en offreermogelijkheden, ook opties om je uren en ritten bij te houden. Je kunt daarnaast uitgaven inboeken en je facturen per mail versturen.

PRO

Het pakket PRO kost €17,25 per maand en biedt alles van PLUS én meer inzicht via balansen, winst- en verliesrekeningen en btw-overzichten.

De prijs van Rompslomp komt dus gemiddeld, wanneer we het gratis pakket buiten beschouwing laten, neer op €11,50 per maand. Daarmee horen de Rompslomp-prijzen bij de laagste van Nederland en dat is, zeker gezien de hoeveelheid functionaliteiten die je daarvoor krijgt, allesbehalve verkeerd.

Een kleine kanttekening: Er komen extra kosten bovenop de maandelijkse pakketprijs om gebruik te kunnen maken van de functies Scan & herken en Automatische bankkoppeling. Namelijk €5,75 per maand, per functionaliteit!

Beoordeling van de kosten: 4 sterren

Screenshot Rompslomp

5. Onze ervaringen

Wat vonden wij er zelf van?

Rompslomp profileert zichzelf, zoals eerder genoemd, als een vereenvoudigd boekhoudprogramma. Dat zagen we meteen – in positieve zin. Alle onderdelen die we wilden testen, waren zo gevonden. De interface is sober, maar vrij van – mja – rompslomp.

We zijn daarnaast erg te spreken over de uiteenlopende functies. De urenregistratie, bijvoorbeeld. Deze werkt met een timer. Zet hem aan en je gewerkte uren worden automatisch geregistreerd. Het is daarna slechts een kwestie van één simpele druk op de knop om deze uren in de vorm van een factuur naar een klant te sturen.

Wat volgens ons écht het paradepaardje van Rompslomp is? De Schoenendoos. Dat is Rompslomps variant op de functie Scan & Herken, zoals we die kennen van e-Boekhouden.nl. Of het nu gaat om losse bonnetjes of inkomende facturen: alles wat je in de Schoenendoos opslaat, wordt automatisch in je administratie verwerkt.

En het werkt ook écht. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar bij andere, geteste boekhoudprogramma’s was het zeker niet altijd het geval dat de software direct de juiste gegevens van de bon of factuur overnam. Rompslomp daarentegen verwerkte alle bonnen die we indienden perfect.

Flink nadeel is alleen wel dat er €5,75 per maand moet worden bijbetaald (bovenop de maandprijs) om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Rompslomp kan misschien een béétje aanvoelen als een buitenbeentje vergeleken bij relatief grote namen als e-Boekhouden.nl en Reeleezee, maar is eigenlijk gewoon een heel goed boekhoudprogramma voor zzp’ers. Alle basisfuncties zijn aanwezig – en dat voor een absolute topprijs.

We hopen dat ze in de toekomst de klantenservice nog ietsje aanscherpen, want dan kan dit zomaar Nederlands beste boekhoudprogramma voor zelfstandige ondernemers worden.

Beoordeling van onze ervaringen: 4 sterren

Onze beoordeling: 4 sterren

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie