Zoek naar:

Zakelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken juli 2024

Zakelijke rechtsbijstandverzekering vergelijken? Da's nu een fluitje van een cent.

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering dekt de kosten die je maakt in een juridisch conflict. Bijvoorbeeld een opdrachtgever die de factuur niet betaalt. Wij hebben de beste en meest complete verzekeringen voor jou op een rij gezet.
Centraal Beheer
9.3
zzpdaily.nl score
Centraal Beheer
Meest afgesloten rechtsbijstandverzekering in Nederland door zzp'ers
221 zzp'ers bekeken dit programma deze week
8.9
zzpdaily.nl score
Univé
Meest uitgebreide dekking bij geschillen en standaard incassoservice
lightbulb.png
Wist je dat met een rechtsbijstandverzekering in 70% van de gevallen je alsnog je geld ontvangt bij een incassoprocedure.
8.7
zzpdaily.nl score
ARAG
Rechtsbijstandverzekering speciaal voor zzp'ers. Makkelijk uit te breiden met aanvullende modules.
8.5
zzpdaily.nl score
Zelfstandigen Bouw
Speciale rechtsbijstandsverzekering voor zzp'ers in de bouw.
8.0
zzpdaily.nl score
Allianz
Juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld personeel, klanten en leveranciers.
9.3
zzpdaily.nl score
Meest afgesloten rechtsbijstandverzekering in Nederland door zzp'ers​
Lage maandpremie
8.9
zzpdaily.nl score
Uitgebreide dekking bij geschillen en standaard incassoservice
Volledig online af te sluiten
8.7
zzpdaily.nl score
Rechtsbijstandverzekering speciaal voor zzp'ers. Makkelijk uit te breiden met aanvullende modules.
8.5
zzpdaily.nl score
Speciale rechtsbijstandsverzekering voor zzp'ers in de bouw.
8.0
zzpdaily.nl score
Juridische hulp bij conflicten met bijvoorbeeld personeel, klanten en leveranciers.
22.748 ondernemers

Vergeleken met zzpdaily in de afgelopen 30 dagen

zzpdaily score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van zzpdaily onderzoekt en beoordeelt aanbieders op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een programma. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

zzpdaily.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Info & achtergrond

Onze top keuze

Meest gekozen op zzpdaily.nl
9.3
zzpdaily.nl score
Centraal Beheer
Beste zakelijke rechtsbijstandverzekering van 2023
9.3
zzpdaily.nl score
Beste zakelijke rechtsbijstandverzekering van 2023
Lage maandpremie

Ondernemers die met een slepend conflict te maken krijgen, hebben mogelijk juridische hulp nodig. Deze hulp krijg je door een rechtsbijstandverzekering zakelijk af te sluiten.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Als ondernemer werk je samen met verschillende partijen. Leveranciers, onderaannemers en klanten, bijvoorbeeld. Er kunnen dan onverhoopt conflicten ontstaan. Voorbeelden: een klant die niet betaalt, een leverancier die steeds te laat levert en onenigheid met een onderaannemer over de arbeidsvoorwaarden.

Kom je als ondernemer in zo’n conflict terecht? Dan heb je mogelijk juridische hulp nodig. Wie een rechtsbijstandverzekering zakelijk afsluit, krijgt deze hulp. Je bent dan verzekerd voor de hoge kosten die dit met zich meebrengt.

Is het verplicht om een rechtsbijstandverzekering zakelijk af te sluiten?

Nee: het is als ondernemer niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering zakelijk af te sluiten. We raden het echter wel aan, want hoewel de meeste alledaagse conflicten meestal makkelijk kunnen worden opgelost, is dit niet altijd het geval. Het resultaat is een slepende situatie.

Het is vooral slim om zo’n rechtsbijstandverzekering af te sluiten wanneer je veel met andere partijen samenwerkt. Conflicten en juridische procedures kunnen tenslotte altijd ontstaan. Een rechtszaak kan voor beide partijen hoog in de kosten lopen.

Wat dekt een rechtsbijstandverzekering?

Een zakelijke rechtsbijstandsverzekering voor zzp’ers dekt de kosten die normaal gesproken ontstaan voor juridisch advies en bemiddeling. Vooral juridisch advies is tijdens veel zakelijke conflicten belangrijk. Dit kan namelijk voorkomen dat er een rechtszaak of een andere procedure wordt aangespannen.

Wat dekt een rechtsbijstandsverzekering niet?

Hoewel een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers je dekt tijdens de meeste geschillen, zijn er uitzonderlijke situaties waarin deze verzekering niet van toepassing is.

Deze verzekering biedt géén dekking bij juridische conflicten over de volgende onderwerpen:

 • Auteursrechten
 • Belastingen
 • Faillissementen
 • Fusies
 • Geschillen tussen internationale partijen
 • Geschillen tussen vennoten
 • Handelsnaamrechten
 • Leningen en subsidies
 • Merknamen
 • Octrooien
 • Verkeersovertredingen

Let wel: iedere verzekeringspolis is anders. Kijk daarom goed per verzekeraar wat de rechtsbijstandverzekering wel en niet dekt.

Wat kost een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

De gemiddelde prijs van een rechtsbijstandsverzekering ligt in 2022 rond de €350 per jaar.

Het is echter niet eenvoudig om een exacte maandelijkse prijs te noemen. Dat komt doordat elke verzekeraar en polis anders is, maar ook omdat een zakelijke rechtsbijstandverzekering afhangt van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfstak waarin je werkzaam bent – of de hoeveelheid omzet die je maakt. 

Daarnaast bestaan er nog verschillende gradaties tussen de zakelijke rechtsbijstandverzekeringen. De basisverzekering biedt meestal juridische bijstand en advies, terwijl de duurdere pakketten extra soorten bijstand bieden. Voorbeelden: een juridische preventiedienst of een incassoservice.

Hoe kan ik een rechtsbijstandverzekering zakelijk vergelijken?

Het is aan jou als ondernemer om te bepalen of een rechtsbijstandverzekering handig is. Ben je een startende ondernemer en heb je niet heel veel klanten? Dan is de kans op een conflict kleiner. Tegelijkertijd is de kans natuurlijk wél altijd aanwezig. En krijg je als starter te maken met een langlopend conflict met juridische procedures? Dan kunnen de kosten, indien je niet verzekerd bent, aardig zwaar vallen.

Kijk in ieder geval even verder op ZZP Daily, want wij hebben een handig overzicht van zakelijke verzekeringen voor zzp’ers gemaakt. Je ziet hiermee snel welke verzekeringen voor jou interessant zijn.

Ondernemers die een rechtsbijstandverzekering zakelijk nemen, worden bij een juridisch conflict geholpen door de verzekeraar. Je hoeft dan zelf geen advocaten in te huren of andere juridische adviseurs in te schakelen.

Nee: het is als ondernemer niet verplicht om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. We raden het echter wel aan. Niet alle conflicten kunnen namelijk zomaar worden opgelost. Juridische bijstand is soms wenselijk.

Een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers dekt de kosten voor juridisch advies en bemiddeling. Dit is belangrijk, want het kan voorkomen dat er een rechtszaak of een andere procedure wordt aangespannen.