Zoek naar:

Goedkoopste zakelijke rekeningen vergelijken 2024

15 zakelijke rekeningen gesorteerd op prijs van laag naar hoog

Beste grootbank
Rabobank

Kosten: €0 per maand

€0,39 per transactie
4/5
Score: 8,2 Erg goed
Voordelig

Kosten: €7 per maand

€3,50 p/m de eerste 6 maanden (starters)
59% van zzp'ers
kiest Knab
4.3/5
Score: 8,6 Uitstekend
Alles voor een vaste lage prijs
Tijdelijk: 50% korting voor starters
500 transacties p/j gratis
In 10 min. geopend

Kosten: €0 per maand

€0,20 per transactie
3.7/5
Score: 7,5 Goed
Gratis facturen maken
Gratis betaalpas + virtuele kaarten
Tot 3% cashback

Kosten: €0 per maand

€0,20 per transactie
Oók geschikt voor
andere valuta
3.7/5
Score: 7,7 Goed

Geen vaste kosten
Fijne app & snel te openen
Alles-in-één financieel overzicht

Kosten: €0 per maand

3.7/5
Score: 7,7 Goed

Kosten: €0 per maand

Goedkoopste bij geld ontvangen in andere valuta
3.5/5
Score: 7,5 Goed

Lage & transparante wisselkoers 
Betalen in 50+ valuta
€50 setup fee

Kosten: €4,90 per maand

3.7/5
Score: 7,7 Goed

Kosten: €7,99 per maand

3.5/5
Score: 7,5 Goed
ASN bank

ASN betalen zelfstandigen

Kosten: €9,32 per maand

3.5/5
Score: 7,3 Goed
SNS

SNS ZZP rekening

Kosten: €9,45 per maand

3.9/5
Score: 7,9 Goed
4/5
Score: 7,7 Erg goed
Regel alles makkelijk zelf online
Veilig & vertrouwde grootbank
In 10 min. geopend
ING bank

ING Zakelijk

Kosten: €9,90 per maand

4.1/5
Score: 7,8 Erg goed
Rabobank

Rabobank Zakelijk

Kosten: €9,95 per maand

4.1/5
Score: 8,2 Goed
holvi

Holvi Lite

Kosten: €9 per maand

3/5
Score: 6,1 Matig

Bonnetjes scannen
Ingebouwde BTW tool
Simpele rekening

Triodos

Triodos Zaken rekening

Kosten: €14,17 per maand

3.4/5
Score: 6,3 Matig
Beste rekening zonder vaste kosten

Kosten: €0 per maand

€0,20 per transactie
Oók geschikt voor
andere valuta
3.7/5
Score: 7,7 Goed

Geen vaste kosten
Fijne app & snel te openen
Alles-in-één financieel overzicht

Een goedkope zakelijke rekening kiezen: houd hier rekening mee

Je opent niet zomaar een willekeurige rekening, want je wilt de goedkoopste zakelijke rekening. Een logisch uitgangspunt, want de verschillen in transactiekosten en maandelijkse kosten zijn groot. Wij laten jou kennismaken met de goedkoopste zakelijke bankrekeningen. Wij nemen je ook mee in de voordelen het goedkoop zakelijk bankieren en nemen diverse opties met je door.

Het openen van een voordelige zakelijke rekening kun je binnen een paar minuten regelen. Maar voordat je aan de slag gaat, moet je eerst een stapje terug. Je moet namelijk eerst voor jezelf uitzoeken welke goedkope zakelijke rekening goed bij jou past wat betreft de service en de hoogte van de kosten.  

Waarom open je een zakelijke rekening?

Je gaat voor de goedkoopste zakelijke bankrekening omdat je een splitsing wil maken tussen je privégeld en je zakelijke inkomsten en uitgaven, maar niet teveel wilt uitgeven. Voor de boekhouding van je onderneming is het belangrijk om een duidelijke splitsing te hebben. Als je voor je onderneming gaat bankieren met je privérekening ontstaan er verwarringen met fiscale gevolgen. Met de goedkoopste zakelijke rekening vallen de kosten mee.  

Wat is de goedkoopste zakelijke rekening voor ZZP?

Bij het vergelijken van bankrekeningen maakt het in principe geen verschil of je een zzp’er bent of dat je bijvoorbeeld een onderdeel bent van een vof. 

Banken die de goedkoopste zakelijke rekening aanbieden richten zich hiermee vaak op de kleine ondernemers en de mkb’ers. Zzp’ers maar ook andere ondernemers willen zoveel mogelijk besparen op de uitgaven. Je gaat geen honderden euro’s besteden als je voor een paar tientjes per maand de goedkoopste zakelijke rekening kunt openen.

Hoe kun je de kosten van een zakelijke bankrekening onderverdelen?

Onder verschillende noemers brengen banken de rekeninghouders kosten in rekening. De voor jou goedkoopste zakelijke rekening lijkt in eerste instantie mogelijk niet de goedkoopste optie. Er wordt vaak gelet op de vaste maandelijkse of jaarlijkse kosten, maar er zijn mogelijk ook nog transactiekosten per betaling of ontvangen bedrag. 

Welke kosten krijg je mee te maken en moet je rekening mee houden bij het kiezen van de voor jou goedkoopste zakelijke rekening:

  • Vaste jaarlijkse kosten
  • Kosten per transactie
  • Kosten in het buitenland
  • Lasten voor een extra betaalpas
  • Kosten voor het koppelen van een creditcard 

Welke vaste kosten kun je verwachten?

De goedkoopste zakelijke rekening is de bankrekening zonder vaste kosten. Deze krijg je bijvoorbeeld bij N26 en Wise. De vaste kosten van de andere banken zijn zeer uiteenlopend. Bij Knab betaal je bijvoorbeeld €7 per maand en de Bunq Easy Bank Pro XL Business kost je €24 per maand. Een goedkope zakelijke rekening heeft niet altijd lage vaste kosten. 

De bedrijfsrekening kan ook uitblinken door lage kosten voor aanvullende diensten. Let op alle kosten de banken rekenen. Door het vergelijken kom je tot de voor jou goedkoopste zakelijke rekening afgestemd op jouw gebruik. 

Hoeveel kosten betaal je per transactie?

Je betaalt bij sommige banken niets voor de transacties en bij anderen betaal je er fors voor. Bij de kosten per transactie gaat het vaak om tarieven van €0,10 tot €0,15. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar na het optellen van de verschillende kostensoorten wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. Een goedkope zakelijke rekening is ook goed betaalbaar wat betreft de transactiekosten. 

Wat kost de goedkoopste zakelijke rekening jou in het buitenland?

Banken hebben verschillende manieren van berekenen van kosten voor het gebruiken van de bankrekening in het buitenland. Voor het opnemen van geld in een ander EU-land betaal je bijvoorbeeld kosten. De beste en goedkoopste zakelijke rekening heft jou lage kosten voor bijvoorbeeld transacties in een vreemde valuta. 

Banken verdienen geld door het verwerken van een koersopslag van bijvoorbeeld 1,2% plus nog eenmalig €2,25 aan kosten voor het pinnen in het buitenland in een vreemde valuta. Er zijn ook banken die veel lagere kosten rekenen of voor bepaalde vreemde valuta zelfs geen kosten rekenen. Daarom is het belangrijk om niet blind te gaan voor de op het oog goedkoopste bedrijfsrekening, maar speur vooral verder door te vergelijken. 

Welke goedkope zakelijke rekening kies je uit de top 6?

De goedkoopste zakelijke rekening is de gratis bankrekening, maar die kan voor jouw manier van gebruiken te grote nadelen hebben. Het voelt voor jou bijvoorbeeld niet goed om zaken te doen met een buitenlandse bank, of je wilt meer service dan de gratis banken kunnen bieden. Deze keuze heb je gelukkig. Bekijk hier de top gratis zakelijke rekeningen . Wij vertellen je nu meer over goedkope zakelijke rekeningen die net niet gratis zijn. 

knab

Nummer 1 – Knab zakelijk

Voor deze goedkope zakelijke rekening betaal je €7 per maand aan vaste lasten. Daar krijg je per jaar 500 gratis transacties bij. Je krijgt rente op het saldo op je betaalrekening en ook nog korting op bijvoorbeeld pinapparaten en boekhoudprogramma’s. 

We kunnen jou een actie aanbieden. In het eerste halfjaar krijgen starters 50% korting op de kosten. Knab komt vaak gunstig uit vergelijkingen op zoek naar de goedkoopste zakelijke bank. 

ASN

Nummer 2 – ASN Betalen Zelfstandigen

ASN is een duurzame bank met oog voor het milieu en duurzame vraagstukken. Ze rekenen jou maar €9,32 per maand aan vaste kosten. Hiervoor krijg je 1.000 gratis transacties per jaar. Veel zelfstandigen hebben hier genoeg aan en hoeven dus niet extra betalen voor bij- en afschrijvingen. In de eerste drie maanden na de opening bankier je gratis. ASN doet het erg goed op het beleggingsbeleid en ze bieden ook nog een goedkope zakelijke rekening. 

SNS

Nummer 3 – SNS zzp rekening

Deze grote bank met filialen in alle uithoeken van Nederland biedt één van de goedkoopste zakelijke rekeningen aan. Zoals de naam al doet vermoeden is deze bankrekening gericht op zzp’ers. Je betaalt €9,45 aan vaste maandelijkse lasten. Net als bij ASN heb je ook bij SNS recht op 1.000 gratis transacties per jaar. Je krijgt ook nog een spaarrente, maar die is maar beperkt. De rentevergoeding bedraagt namelijk 1,35%. 

ING bank

Nummer 4 – ING zakelijk

ING brengt hogere vaste kosten in rekening, namelijk €9,90 per maand. Hier krijg je voordelen voor terug, zoals een zeer handige app en de eerste zes maanden zijn gratis voor starters. En je kunt met vragen natuurlijk bij de plaatselijke ING vestiging terecht. Bonnen en facturen kun je direct scannen in je boekhouding via de app. Het is in vergelijking met veel andere grote banken de goedkoopste zakelijke rekening. 

Rabobank

Nummer 5 – Rabobank zakelijk

Met kosten van €9,95 per maand is de bankrekening van Rabobank niet de goedkoopste zakelijke rekening, maar de kosten blijven nog beperkt. In het eerste jaar krijg je korting op bepaalde kosten voor je onderneming. Je krijgt bijvoorbeeld korting op iDeal transacties via bijvoorbeeld je webshop. 

Starters kunnen één jaar gratis profiteren van de betaalrekening. Over bijschrijvingen betaal je €0,15 aan kosten en over afschrijvingen €0,12. Vooral met de kosten voor een bijschrijving biedt Rabobank geen goedkope zakelijke rekening als je het vergelijkt met andere banken. 

 

Nummer 6 – ABN Amro Volop Ondernemen Slim

De vaste maandelijkse kosten zijn hetzelfde als bij Rabobank en ING. Je betaalt namelijk €9,90. Ook bij ABN Amro is er een voordeel voor starters, de bankrekening is namelijk drie maanden gratis. Het koppelen van een creditcard is goedkoop in vergelijking met de concurrentie. Per bijschrijving betaal je €0,15 en voor een afschrijving €0,10. Ook bij deze bank heb je het voordeel dat je in de filialen je vragen kunt stellen.