Zoek naar:

N26 Business review 2024

Onze ervaring in het kort

De N26 Business rekening is aantrekkelijk voor online-gerichte zzp’ers vanwege het gratis gebruik en de kosteloze transacties. De snelle accountactivering en gebruiksvriendelijke app zijn voordelen. Maar, de klantenservice kan beter, er zijn ook beperkingen zoals het ontbreken van boekhoudsoftwarekoppelingen en er is geen duidelijk duurzaamheidsbeleid.

🏅 N26 Business behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk N26 Business met alternatieven

Je bekijkt nu:
n26.png
Bank score
7,7 Goed
3.6/5
Kosten
€0,00 per maand
Acties
Tijdelijk geen lopende acties
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Goed
3.8/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“De N26 Business rekening biedt voordelen zoals gratis gebruik en kosteloze EU-transacties, maar contact met de klantenservice kan frustrerend zijn vanwege het gebrek aan diepgaande kennis en soms robotachtige antwoorden. Beperkingen zoals het ontbreken van een boekhoudkoppeling is een belangrijk punt. Dat maakt deze rekening niet geschikt voor elke zzp’er. Ook voor ondernemers met een sterke focus op duurzaamheid zijn er mogelijk betere alternatieven beschikbaar.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige N26 Business zakelijk ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort N26 Business:

Kosten
10
Klantervaring
7,5
Voorwaarden
5,7
Eindscore
7,7

N26 review
Kosten
Score: 10

Een van de grootste voordelen van de N26 Business rekening is dat deze gratis is. Deze rekening is de enige rekening uit onze vergelijking met andere zakelijke rekeningen die je gratis kunt gebruiken. Je krijgt een virtuele betaalkaart waarmee je online betalingen kunt doen. Bovendien zijn transacties gratis (af- en bijschrijvingen) binnen de hele EU, dit is vooral erg handig als je internationaal zaken doet.

Een fysieke kaart is dus niet inbegrepen, mocht je deze toch willen dan betaal je daar eenmalig 10 euro voor. Deze kaart is niet verplicht en voor veel zzp’ers niet eens noodzakelijk.

🏅 N26 Business behoort tot een van de beste gratis rekeningen van 2024 volgens ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Zoveel kost N26 Business voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 0,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 0,00
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€0,00

N26 Business is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is N26 Business een voordelige keuze.

Voordelen

Geen maandelijkse pakketkosten
Gratis af- en bijschrijvingen

Nadelen

Fysieke kaart kost eenmalig €10

N26 review
Klantervaring
Score: 7,5

Helaas verloopt het contact met de klantenservice niet altijd vlekkeloos. De klantenservice lijkt te bestaan uit medewerkers die niet altijd volledig op de hoogte zijn, wat erg frustrerend is. Ze lijken een standaard script te volgen, waardoor de interactie soms wat robotachtig kan overkomen. Daarnaast duurt het lang voordat je de juiste antwoorden krijgt, omdat medewerkers vaak informatie moeten opzoeken. Hoewel je uiteindelijk wel de benodigde hulp krijgt, mist soms het persoonlijke aspect wat je wel zou verwachten.

Er zijn ook positieve dingen te noemen. De N26 app krijgt een goede beoordeling, werkt snel en is erg overzichtelijk. De medewerkers zijn vriendelijk en via de in-app chatfunctie heb je snel contact met een medewerker, ook in het weekend. Ons onderzoek toont aan dat de klantenservice gemiddeld scoort, wat betekent dat er ruimte is voor verbetering, maar dat ze over het algemeen acceptabele ondersteuning bieden.

👉 Zeg vaarwel tegen app-frustraties en ontdek de Knab app met 50% korting!

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de N26 app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)nee
Nederlandstalige klantenservicenee
Bereikbaar in het weekendja

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 2 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 12 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 2 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk. Echter, bij specifieke vragen hebben we gemerkt dat de klantenservice beperkte kennis van zaken had en dat we niet tevreden waren met de gegeven antwoorden

Toen we meerdere vragen stelde via de app duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een redelijke ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van N26’s klantenservice gelijk aan andere banken.

N26 review
Voorwaarden
Score: 5,7

Het openen van de rekening is een fluitje van een cent en gaat razendsnel, binnen 10 minuten is je rekening actief. Maar er zijn wel wat beperkingen om rekening mee te houden. Er is bijvoorbeeld geen koppeling met boekhoudsoftware mogelijk en je kunt geen contant geld storten. Het is ook handig om te weten dat alles bij deze rekening in het Engels is, N26 Business is niet beschikbaar in het Nederlands.

N26 is een 100% digitale bank, wat betekent dat er geen fysieke kantoren zijn, al je bankzaken gaan via de mobiele app. Voor de een is dit prettig en efficiënt, voor de ander misschien onhandig en onpersoonlijk.

Bij N26 is je geld veilig, je hoeft je geen zorgen te maken. N26 heeft een banklicentie en je geld wordt tot €100.000 gedekt door het depositogarantiestelsel van de Duitse overheid.

Een aanzienlijk minpunt waar we niet omheen kunnen, is dat N26 geen duidelijk duurzaamheidsbeleid heeft. Dit betekent dat ze geen specifieke inspanningen leveren om milieuvriendelijke of sociale verantwoorde praktijken te bevorderen. Het is niet precies duidelijk wat N26 doet met jouw geld.

Ja, het openen van een N26 Business rekening is eenvoudig en gaat snel. In de meeste gevallen kun je de rekening binnen 10 minuten activeren. Het openen van de rekening kan volledig online.

Als je overstapt van een andere bank kun je helaas niet gebruik maken van een overstapservice.

Nee, N26 staat niet bekend als een duurzame bank. Op dit moment heeft N26 geen duidelijk duurzaamheidsbeleid geïmplementeerd en maakt het geen specifieke inspanningen om milieuvriendelijke of sociale verantwoorde praktijken te bevorderen.

Ja, N26 Business biedt handige extra’s en is makkelijk uit te breiden met, aankoopbescherming,  cashback, verzekeringen en de koop en verkoop van cryptomunten.

Zijn er nog meer N26 zakelijke rekeningen?

We hebben het hierboven telkens gehad over de N26 Business rekening, maar er zijn eigenlijk vier zakelijke rekeningen waaruit ondernemers kunnen kiezen. Dit zijn ze met de belangrijkste verschillen:
N26 Standard N26 Smart N26 You N26 Metal
Maandelijkse kosten € 0,00 € 4,90 € 9,90 € 16,90
Gratis geld opname? 3 5 5 8
Betaalpas inbegrepen? ⛔️
Reis/bagage verzekering? ⛔️ ⛔️
Aankoopbescherming? ⛔️ ⛔️ ⛔️

Veelgestelde vragen over N26 Business

N26’s klantenservice heeft zo zijn ups en downs. De medewerkers zijn vriendelijke en de snelle in-app chatreacties zijn handig. Minder is dat de service soms onpersoonlijk kan overkomen. Je moet soms wat langer wachten omdat medewerkers informatie moeten opzoeken. Belangrijk om te weten is dat de klantenservice alleen in het Engels beschikbaar is.

Ja, N26 wordt over het algemeen beschouwd als een betrouwbare bank. Ze hebben een banklicentie en je geld wordt tot €100.000 gedekt door het deposito garantiestelsel van de Duitse overheid.

Nee, N26 Business heeft geen specifieke starterskorting voor nieuwe zakelijke rekeninghouders. 

Ja: N26 heeft een Duitse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Duitse overheid.

Nee, de N26 Business-rekening kun je snel en eenvoudig aanvragen. In de meeste gevallen kun je een N26-rekening binnen enkele minuten online aanvragen en activeren.

€0,00
Per maand
3.6/5
7,7 Goed

Populaire banken 2024