Zoek naar:

Ruim drie jaar geleden ben ik klant geworden bij N26 bank, op 4 september 2017. Tijd om mijn N26 ervaringen te delen. Ik krijg namelijk ontzettend veel vragen over de relatief nieuwe digitale bank! In deze N26 review deel ik mijn mening en mijn eigen N26 ervaring met de snel groeiende bank.

n26 review

Mijn N26 review is gebaseerd op de standaard gratis bankrekening. Ik heb geen ervaringen met N26 You of N26 Business, maar de rekeningen hebben veel overeenkomsten. Wil je N26 zakelijk gebruiken? Lees dan gewoon lekker verder. Want het enige verschil tussen de klassieke N26 gratis rekening en Business is dat je 0,1% cashback krijg met de Business rekening.

N26 review

Ik reis veel – ongeveer 2/3van het jaar ben ik in het buitenland – en ik betaalde torenhoge transactiekosten en koersopslagen bij mijn primaire rekening bij de Rabobank.

Dat was ik beu. Dus ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief, en daar was N26!

1. Voordelen van N26 bank

N26 scheelt me echt best veel in kosten.

De van oorsprong Duitse bank die nu door bijna heel Europa opereert, heeft een aantal grote voordelen. Maar ook een aantal nadelen.

Laten we beginnen met de voordelen. De 5 belangrijkste redenen waarom ik voor N26 gekozen heb zijn:

Gratis bankrekening

Waarschijnlijk ben je niet zo veel in het buitenland als ik, maar feit is feit: N26 bespaart iedereen geld. De bankrekening is namelijk 100% gratis in gebruik.

Geen vaste kosten, geen transactiekosten en je krijgt een gratis virtual card. Met deze digitale debit card kun je online aankopen doen. Als je liever een Mastercard of Maestro kaart gebruikt, kan je die gratis aanvragen voor slechts € 10.

Maar ik gebruik N26 als tweede bankrekening. Dus of ik nu wel of geen gebruik maak van N26, dat zou niets uitmaken in mijn kosten.

Het grote voordeel zit in het feit dat N26 geen transactiekosten en super lage koersopslagen hanteert. Daardoor ben je heel weinig kwijt aan online aankopen in andere valuta, pinbetalingen in het buitenland en geld overboeken in andere valuta.

In vergelijking… bij de Rabobank betaalde ik € 2,75 + 2% koersopslag per geldopname, 2% koersopslag bij pinbetalingen. En met mijn Rabo MasterCard nog meer: € 4,50 + 2% koersopslag.

Ik was bij Rabobank al snel € 50+ per maand kwijt aan bankkosten in het buitenland. Dat is tegenwoordig met N26 minder dan de helft.

Voorbeeldje van besparing met N26
Om je een idee te geven van het geld dat je bespaart als je 1 keer per jaar op vakantie gaat: stel je geeft € 3.000 uit in het buitenland.

Dan zou je € 64 aan bankkosten kwijt zijn bij de Rabo. En rabobank is niet eens de duurste, bij sommige banken betaal je nog hogere kosten.

Dat is dus makkelijk besparen.

N26 eigenschappen op een rijtje

Kosten betaalrekeningGratis
Kosten creditcard (debet Mastercard)€ 10
Kosten geldopnamen in EUR3 opnames p/m gratis, daarna €2
Kosten geldopnamen in andere valuta1,7% koersopslag
Kosten online- en pinbetaling in EURGratis
Kosten online- en pinbetaling in andere valutaGratis
Rood staanniet mogelijk
Contactloos betalenJa
Apple Pay & Google PayJa
Gedekt door deposito garantiestelselJa, tot €100.000
Open nu nog gratis een N26 rekening
De Mastercard wordt €34,80 per jaar

Realtime push notificaties op mijn smartphone

Een super handige feature voor mij. Push notificaties zijn meldingen die op je telefoon oppoppen, bijvoorbeeld als je een WhatsApp berichtje krijgt.

push notificatie

N26 stuurt je ook realtime push notoficaties.

Dus een paar seconden nadat ik betaal, krijg ik een melding op mijn telefoon, met het bedrag dat is afgeschreven in euro’s.

Zo weet ik direct:

 1. hoeveel ik in EUR betaal bij aankopen in het buitenland
  Als ik een hotel betaal of bij de supermarkt ben in een land met een andere munteenheid, kan ik meteen zien wat het me in euro’s gekost heeft. N26 rekent het bedrag namelijk om in euro’s, en stuurt je daarvan een push notificatie.
 2. wanneer er een onjuist bedrag wordt gepind
  Het komt me af en toe voor dat een serveerster of barbediende een onjuist bedrag intypt en dat ik erover heen lees op de pinautomaat. Met mijn N26 rekening heb ik zo al twee keer een onjuiste betaling voorkomen.
 3. wanneer er fraude wordt gepleegd met mijn kaart
  Als er iets wordt afgeschreven zie ik namelijk meteen welk bedrag en naar welk bedrijf/rekening het geld is afgeschreven. Daardoor zie je fraude direct en kan je de kaart meteen blokkeren.

Het is niet alleen een leuke functie om te zien hoeveel ik in EUR kwijt ben, maar het geeft me meer controle over mijn betalingen. Sindsdien gebruik ik de kaart niet alleen wanneer het noodzakelijk is (zoals boeken van vluchten of pinbetalingen in het buitenland) maar ook steeds vaker in Nederlandse winkels en restaurants. 

Dat is een fijn gevoel en geeft meer veiligheid. Ik hoef minder bang te zijn voor misbruik, en eventuele fraude kan ik meteen zien zodat ik mijn kaart direct kan blokkeren.

Mijn uitgavepatroon is in één oogopslag zichtbaar

Niet alleen door de veiligheid gebruik ik mijn N26 kaart steeds meer. Ook door de handige functionaliteiten en overzichtjes in de app.

Mijn idee was om N26 als tweede rekening te gebruiken, maar als ik reis gebruik ik enkel en alleen nog maar mijn N26 rekening.

Waarom?

Omdat de app al je inkomsten en uitgaven in een super handig overzicht weergeeft. En als ik al mijn uitgaven op dezelfde kaart heb, kan ik precies zien wat ik waar aan uit geef.

N26 categoriseert iedere transactie met behulp van artificial intelligence. Dat gebeurt automatisch, daar hoef je zelf dus niets voor te doen. In de app kan je een handig overzicht zien van je bestedingspatroon.

Ik kan het je het beste uitleggen door te laten zien hoe het werkt:

N26 overzicht
Mijn uitgaven overzicht van december 2018. Je kunt per categorie zien hoeveel je hebt uitgegeven.
N26 uitgave categorie
Als je doorklikt op een categorie, zie je alle transacties en betalingen in de betreffende categorie.
N26 ervaring
Als je doorklikt op een betaling, krijg je een gedetailleerde pagina met het bedrag in de originele valuta (in dit geval 54,50 NZD) en de wisselkoers.

Dit is dus mijn automatische digitale huishoudboekje. Ik kan in één oogopslag zien hoeveel geld ik overal aan uitgeef en waar ik te veel geld aan uitgeef.

Ik heb de hele maand een auto gehuurd (om door Nieuw-Zeeland te roadtrippen), vandaar de hoge autokosten. Maar op restaurants kan ik waarschijnlijk wel wat besparen 😉

Als ik op restaurants doorklik zie ik precies naar welke restaurants ik ben geweest op welke datum. Super handig, werkelijk alles dat ik nodig heb om mijn financiën in de gaten en op orde te houden.

Veiligheid

Een van de vragen die ik het meest krijg van mensen uit mijn omgeving of via de website: Is N26 veilig? Is mijn geld veilig bij de bank en kan ik veilig betalingen doen met de N26 Mastercard of Maestro kaart?

Laten we die twijfels voorgoed de wereld uithelpen, de antwoorden zijn ja, ja en ja.

1. Je geld is veilig

De bank heeft een Duitse bankvergunning. Voor banken met een Duitse vergunning geldt in het geval van een faillissement dat er een wettelijke garantie is tot € 100.000. Hetzelfde als bij Nederlandse banken dus.

2. Veilig online betalingen doen

Je N26 kaart is 3D Secure, dat is een extra beveiligingsstap bij online betalingen. Zodra je een online betaling wil doen is er een verificatie nodig via de app via je smartphone of tablet.

Als je je kaartgegevens hebt ingevoerd en je klikt online op ‘betalen’ dan wordt je doorgestuurd naar Mastercard SecureCode en je krijgt een pushnotificatie op je smartphone om je betaling te bevestigen. In de app heb je 5 minuten om de betaling te bevestigen.

Je hebt verder geen TAN codes, random readers of andere poespas nodig. Alle bevestigingen doe je met de mobiele app.

De 3D Secure is een veel gebruikte verificatiemethode die door diverse grote banken gebruikt wordt.

Voorheen dacht ik dat fraude mij nooit zal overkomen, ik ben altijd voorzichtig met mijn gegevens en al helemaal met mijn creditcard en CCV code. Maar helaas kan het de beste overkomen: creditcard fraude.

Wanneer je online betaalt met een creditcard worden je betaalgegevens online opgeslagen. Stel dat er een webshop wordt gehackt waarbij jij een aankoop hebt gedaan, dan kunnen jouw creditcard gegevens gestolen worden. Het is dan niet jouw fout, maar het overkomt je wel.

Door 3D Secure kunnen hackers niet zo maar geld van je kaart afschrijven, omdat je de betaling nog moet bevestigen via de app.

3. Zelf je limieten instellen
In de meeste landen kan ik 100% ‘cashloos’ door het leven en pin ik alles. Daarom heb ik ‘ATM withdrawals’ uitstaan. Met mijn pas kan ik nu dus geen geld opnemen bij een geldautomaat.

Zo kan je ook betalingen in het buitenland en online betalingen aan/uit zetten.

Handig als extra veiligheidsmaatregel. Als mijn kaart wordt gestolen kan er geen geld mee worden opgenomen.

Ook je dagelijkse betaallimiet in winkels & online en je dagelijkse opnamelimiet bij een geldautomaat kan je zelf instellen.

N26 Mastercard
Zelf aan en uit zetten van buitenland betalingen, online betalingen en geldopnamen
N26 limieten
Stel je dagelijkse opname limiet in en het dagelijkse betaallimiet voor online betalingen en in winkels

Loopt voorop met technologie

N26 bank is innoverend en loopt voorop met veel technologische snufjes.

Je kunt uiteraard contactloos betalen, zo hoef je bij betalingen tot € 25 geen pincode in te toetsen (met COVID-19 bij betalingen tot €50). En alles is direct te regelen via de app.

Maar er is nog veel meer:

 • snelle overboekingen. Geld verzenden, ontvangen en betaalverzoekjes in enkele seconden.
 • Google Pay en Apple Pay. Oftewel: betalen met je telefoon. Beide diensten zijn nog niet bij alle Nederlandse banken beschikbaar, maar N26 ondersteunt het wel.
 • Geld naar buitenland overboeken. Door de samenwerking met Wise kan je in 19 vreemde valuta geld overmaken direct vanuit de app. Tegen gemiddeld 6x lagere kosten dan bij traditionele banken.
 • Potjes aanmaken. Net zoals bij alle rekeningen ondersteunt N26 ook potjes. Maar N26 gaat nog een stapje verder. Ieder potje is een aparte rekening waar het geld naartoe gaat. Zo kan je het niet uitgeven via je normale betaalrekening.
 • MoneyBeam. Geld overmaken naar contacten in je adresboek, zonder dat je hun bankrekeningnummer weet.
 • 0,1% cashback. Helaas niet voor de ‘normale’ gebruikers, maar zakelijke gebruikers krijgen 0,1% cashback op al hun aankopen. Dat wordt automatisch gestort op je Mastercard.

Open nu nog gratis een N26 rekening
De Mastercard wordt €34,80 per jaar voor nieuwe klanten

2. Nadelen

Ik hou van technologie en vernieuwing, daarom is N26 een goede uitkomst voor mij. Maar ik ben niet alleen maar positief, er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan de gratis digitale bank.

Beroerde klantenservice

Ik heb maar 1x contact hoeven te hebben met de klantenservice, dat was in de eerste maand omdat mijn Maestro kaart vertraagd was.

Helaas zie je het bij de meeste banken (behalve bij Knab): de klantenservice is vrij slecht. Ik heb 20 minuten aan de lijn gehangen voordat ik iemand te spreken kreeg.

N26 zegt wel te willen inzetten op service, maar waarschijnlijk kan de servicedesk het door hun snelle groei niet bijbenen. Binnen 2 jaar na de lancering is N26 namelijk van 0 naar meer dan 1.000.000 klanten gegaan.

Onder het mom van ‘you get what you pay for‘ kan ik er prima mee leven. Bij een gratis rekening verwachtte ik eerlijk gezegd ook geen uitmuntende service. Gelukkig zijn de app en alle bankzaken goed geregeld waardoor ik nooit problemen heb gehad met de bankrekening.

Overigens stond de medewerker mij prima te woord en kon me direct duidelijkheid geven over de vertraagde Maestro kaart.

Heel de app en ook de klantenservice is trouwens in het Engels. Voor mij geen probleem, maar mogelijk iets om rekening mee te houden als je Engels niet zo goed is.

Geen iDeal betalingen mogelijk

N26 is van oorsprong een Duitse bank. Daarom is online betalen via iDeal niet mogelijk. Vrijwel alle webshops bieden tegenwoordig betaalmogelijkheden via creditcard of PayPal. Maar af en toe kom ik toch nog een (meestal kleinere) webshop tegen die geen iDeal accepteert.

Betalen via iDeal is niet mogelijk met N26

Gelukkig heb ik ook nog mijn Rabobank rekening (en zakelijk zit ik bij Knab), dus ik heb genoeg alternatieven. Maar houd er rekening mee dat je niet met je N26 kaart kan betalen als iDeal de enige betaalmogelijkheid is.

Het is een volwaardige rekening, maar wel met beperkingen

En dat brengt ons op bij volgende nadeel: N26 als enige bankrekening gebruiken is praktisch onmogelijk.

Omdat iDeal de meest gebruikte online betaalmethode in NL is, kan je er soms niet omheen. Met N26 als enige rekening zou je naar een andere webshop moeten gaan, dat levert behoorlijk wat beperkingen op.

Daarnaast is het IBAN nummer Duits. Mijn IBAN begint bijvoorbeeld met DE76. Ik heb hier zelf geen problemen van ondervonden. Maar ik weet van sommige mensen uit mijn omgeving dat ze moeite hebben om sommige incasso’s van hun N26 account te laten afschrijven.

Enkele Nederlandse bedrijven die automatisch incasseren, accepteren uitsluitend Nederlandse betaalrekeningen. En dat is N26 niet.

Sommige dingen kosten wel geld

Als je in landen bent waar cash het meest gebruikte betaalmiddel is, zal je te maken krijgen met wat transactiekosten bij ATM’s. De volgende kosten gelden voor geldopnamen:

 • 3 geldopnamen iedere maand gratis. Daarna €2 per geldopname (in EUR)
 • geldopnamen in niet-EUR bedragen: 1,7% koersopslag

Ook voor een vervangende Mastercard of Maestro kaart betaal je extra (als je oude kwijt of gestolen is), namelijk €10.

Voor mij de ideale bank, maar N26 is niet voor iedereen

3. Positie in mijn bankrekening rankings

Mijn N26 ervaring is niet mijn enige bankervaring. Voor zzpdaily.nl schrijf ik namelijk reviews over allerlei bankrekeningen, zakelijke rekeningen en andere bankproducten.

Met veel banken heb ik zelf ervaring, en bij andere banken sluit ik voor een paar maanden een abonnement af om vervolgens mijn bevindingen en ervaringen over de bankrekening te delen en reviewen.

Ik kan tegenwoordig een redelijke inschatting maken van bankrekeningen doordat ik door de jaren heen zoveel verschillende rekeningen heb gezien. Op basis daarvan heb ik ene zakelijke rekening ranking samengesteld.

Zakelijk? Ja. Omdat dit een zzp blog is, review ik met name zakelijke rekeningen. Gezien de reguliere N26 vrijwel gelijk is aan het N26 Business account, kan het geen kwaad om N26 in mijn rankings op te nemen. 

Benieuwd hoe mijn ervaring met N26 is in vergelijking met andere banken?

N26 review

 N26 staat in de top 3 zakelijke rekeningen

Categorie:                                                      positie

Zakelijke rekeningen voor zzp’ers          # 2 van 10

TopBankKostenBeoordeling
1Knabmijn keuze!€ 7 per maand, 1.000 transacties gratis9,6
2N26g100% gratis!gratis rekening9,2
3Holvi€ 9 per maand8,8
4bunq€12,99 per maand, 13 cent per transactie8,7
5Wisegratis rekening, €0,37 per transactie8,3
6Revolutgratis rekening8,4
7ASN bank€ 8 per maand8,0
8Regiobank€ 11 per maand7,8
9SNS Bank€ 9 per maand7,4
10ING€9,90 per maand6,4

Wow! Je bent aan het einde van mijn review gekomen! Als je een gratis rekening bij N26 wil openen, kan je onderstaande knop gebruiken om (gratis) mijn website te supporten 🙂

4. Mijn N26 ervaring in een notendop

Doordat ik veel reis heeft N26’s gratis bankrekening mij honderden euro’s bespaart in bankkosten.

Een gratis bankpakket met Mastercard en Maestro kaart (eenmalig € 10), en buitenland betalingen doen zonder koersopslag is dé oplossing voor mensen die veel reizen net zoals ik.

Ik heb geen moment spijt dat ik een jaar geleden een N26 rekening geopend heb. Veel andere banken kunnen nog leren van de handige features en tochnologische snufjes van N26. Met name de realtime meldingen en het uitgavenoverzicht helpen mij enorm bij mijn dagelijkse bankzaken.

N26 als enige en primaire bankrekening gebruiken durf ik helaas nog niet aan, omdat betalen via iDeal nog niet wordt ondersteund. Maar met N26 als 2e rekening ben ik meer dan tevreden.

Op dit moment is N26 nog gratis. De reguliere prijs voor de Mastercard is €34,80. Ontdek hier meer over N26 of open direct een rekening.

Een noot voor zzp’ers:
zzpdaily.nl is een zakelijke blog, dus ik wil mijn mening ook even kwijt voor zzp’ers die N26 als zakelijke rekening overwegen te gebruiken.

Is het mogelijk om het N26 Business account als enige zakelijke rekening te gebruiken?

Stel jezelf de vraag of het noodzakelijk is om zakelijk met iDeal te kunnen betalen. Persoonlijk betaal ik zakelijk nooit met iDeal. Ik zou het dus geen probleem vinden om N26 als zakelijke rekening te gebruiken. Mijn betalingen gaan altijd via bankoverschrijving, en de enkele keren dat ik zakelijk een online aankoop doe kan ik ook met creditcard betalen.

Mocht het eens voorkomen dat je enkel met iDeal kan betalen, zou je de betaling ook met je privé rekening kunnen doen. En vervolgens inboeken in je administratie als betaald via privé vermogen. Als ondernemer met eenmanszaak levert dat geen problemen op voor de belastingdienst.

Helaas staat N26 momenteel niet toe twee rekeningen bij hen aan te houden, dus voor mij is het niet mogelijk om er zowel privé als zakelijk te bankieren. Maar ik zou iedere zzp’er met een kleiner budget aanbevelen om klant te worden van N26.

Vind je het iDeal verhaal toch een probleem? Dan is het goedkoopste alternatief Knab, dat overigens een uitstekende bank is. Hier lees je mijn Knab ervaring.

Ik hoop dat ik je een stap verder heb kunnen helpen met mijn N26 review. Heb je vragen over de gratis bankrekening, de app of het gebruik van N26? Geef hieronder een reactie en ik beantwoord je vraag persoonlijk.

Hoe werkt N26?

De gratis N26 rekening is een IBAN rekening en werkt dus hetzelfde als jouw Nederlandse bankrekening. Je kunt betalen met een debit Mastercard, dat is een prepaid creditcard. Een normale Maestro betaalkaart kost € 10 extra.

Is N26 echt gratis?

Je betaalt geen maandelijkse kosten. Online- en pinbetalingen zijn 100% gratis, ook in het buitenland. Het enige waarvoor je betaalt is eenmalig € 10 voor een debet kaart en geldopnames. 3 geldopnames per maand zijn gratis, daarna €2 per opname. Geldopnames in vreemde valuta kosten 1,7%. Verderop deze pagina vind je een overzicht van alle kosten.

Is N26 veilig?

N26 is van oorsprong Duits en heeft daarom een Duitse bankvergunning. Voor banken met een Duitse bankvergunning geldt in geval van een faillissement een wettelijke garantie tot €100.000, dezelfde dekking als in Nederland.

Is N26 een creditcard?

Bij N26 kun je optioneel een debet Mastercard aanvragen (eenmalig € 10). Dat is een pre-paid creditcard. Als je een betaling doet wordt het geld direct van je rekening afgeschreven. Het voordeel van een Mastercard is dat jij er overal (ook in het buitenland) mee kunt betalen.

Kan ik N26 in het buitenland gebruiken?

Ja, N26 is met name geschikt voor het buitenland. In het artikel lees je alle voordelen (én nadelen) als je deze pas in het buitenland gebruikt, maar het komt erop neer: geen toeslag bij online- en pinbetalingen in andere valuta. Alleen bij geldopnames in andere valuta betaal je 1,7%.

Kan ik twee N26 accounts hebben?

Nee, N26 staat toe om slechts 1 account per gebruiker aan te houden. Je kunt daarom geen privé en zakelijke rekening tegelijkertijd aanhouden.

Kan ik mijn N26 account delen met iemand anders?

N26 biedt nog geen gedeelde rekening of joint account. De rekening met je partner delen is dus lastig, maar N26 heeft wel Spaces. Een digitaal spaarpotje die je kunt delen met anderen. In dit artikel lees je daar meer over.

Wat zijn de nadelen van N26?

Omdat N26 Duits is, kun je online niet met iDeal betalen. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht bij geldopnames.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

69 reacties

 1. Dank je Job voor deze zeer duidelijke uitleg. Goed werk!
  Ook ik heb N26 bank als tweede rekening geopend en wacht nog op mijn Mastercad die opgestuurd is.
  Toch heb ik nog twee vragen.
  Je schrijft: “in de meeste landen kan ik 100% ‘cashloos’ door het leven en pin ik alles”. Pin je in winkels zoals b.v. AH met een extra Maestro kaart of met je Mastercard?
  Ik ben veel in Madagaskar en zoals je zegt rekent de Rabobank veel als ik geld opneem. En de Visa kaart is al veel duurder. Weet jij of ik ook de Mastercard in Madagaskar kan gebruiken?

  Met vriendelijke groet,
  Bill

  • Dank je, Bill!

   Op reis gebruik ik altijd N26, maar als ik in NL ben gebruik ik eigenlijk gewoon mijn primaire bankrekening van de Rabobank (die ik binnenkort wil opzeggen, slechte ervaringen met de Rabo). Als ik bijv. naar de AH ga gebruik ik dus mijn Maestro betaalpas van de Rabo.

   Maar om je vraag te beantwoorden: in de meeste winkels accepteren ze Mastercard, maar helaas niet overal. Volgens mij accepteert Albert Heijn geen Mastercard, dus moet je alsnog een Maestro kaart meenemen. Ofwel de Maestro kaart van je primaire rekening, ofwel een N26 Maestro aanvragen.

   Nederland is wat dat betreft echt geen creditcard land, dus (helaas) ontkom je er niet aan om naast je debit Mastercard nog een Maestro kaart mee te nemen. De N26 Maestro werkt overigens wel overal in NL!

  • Hai Job,
   bedankt voor je review. Hier heb ik enorm veel aan, aangezien ik voor het eerst buiten Europa op reis ga. Ik ben enorm enthousiast! Helaas heb ik geen enkele ervaring met een creditcard.

   Ik ga binnenkort naar Japan en ik ben op zoek naar een prepaid creditcard.
   (aangezien mijn huidige bank me er geen creditcard wilt geven.)
   Ik zoek al maanden een geschikte kaart. Het is letterlijk voor 10 dagen en daarna wellicht voor aankopen die alleen met een creditcard kunnen.
   Deze kaart wil ik ook als 2e rekening gebruiken en alleen voor het buitenland.
   Ik ben van plan hier op Schiphol cash te pinnen en daar betalingen met de N26 kaart te doen.

   Mijn vraag is: Moet ik de kaart eerst ergens opladen? of gaat dit via internet?
   Of is het zo dat mijn ABN AMRO kaart en deze kaart gekoppeld zijn, net zoals Paypal?

   Met vriendelijke groet,
   Shanice

   • Gaaf Shanice, Japan! Ik ben daar vorig jaar ook geweest en het was geweldig 🙂 ik heb daar altijd mijn N26 kaart gebruikt zonder problemen. Goede keuze dus.

    N26 is een aparte bankrekening. Je krijgt dus een MasterCard kaart toegestuurd naar je thuisadres.

    Er zit een IBAN nummer verbonden aan de rekening, dus je kan gewoon geld overboeken van je ABN rekening naar N26. Een overboeking wordt vrijwel altijd in 1 dag bijgeschreven.

  • Hallo Bill,
   Kan ik als vereniging ook een zakelijke n26 rekening openen?
   Moeten wij daarbij ingeschreven staan bij de KvK?
   Hoor graag en verblijf met vriendelijke groet
   Ted

   • Hey Ted, helaas is de N26 Business rekening alleen voor freelancers. Je hebt een eenmanszaak nodig en de rekening komt op je persoonlijke naam te staan. Als vereniging gaat een N26 rekening dus lastig worden.

    Verenigingen kunnen alleen een rekening openen bij ABN AMRO (€108 per jaar), bunq (€120), ING (€119), Rabobank (€119), Regiobank (€114), SNS (€114) en Triodos (€108, let op, Triodos heeft een wachttijd van 2 maanden). Je komt dus altijd uit bij een betaalde rekening. Ik zou dan voor bunq gaan omdat het de makkelijkste rekening is, fijn in gebruik en handige snufjes. Daarnaast krijg je 0,27% rente op de bunq rekening, dat compenseert de kosten weer een beetje. Je leest hier mijn bunq ervaring.

 2. willem brinkman Antwoord

  Hi, Een zeer uitgebreide ervaring ik heb ook de N26 aangevraagd. Ik zit vaak in Cabo Verde en heb daar ook een rekening, IBAN en de bank basis is Euro. Kan je dan ook gewoon (net als Revolut) een bedrag in euro overboeken op die rekening? Zelfde naam uiteraard en dus euro naar euro.

  Ik ben dit niet tegen gekomen in het verhaal van jou, en het zou ook een aardige uitleg zijn en ik weet meteen iets meer hoe dat nu zit. Uitproberen daar ben ik voorzichtig mee maar Revolut zend het in euro, en de bank aldaar converteert het in Escudo. Prima voor mij want dat is juist wat je nodig hebt om te betalen op straat.

  Ik hoor het dus graag, ik krijg daar geen duidelijkheid over bij N26 support ze reageren gewoon niet!

  Vr. grt. Willem Brinkman

  • Hi Willem,

   Als de valuta van je rekening in Kaapverdië Euro is dan kan je gewoon een normale overboeking doen van euro naar euro, dat is gratis. Net zoals bij Revolut. Je lokale bank in Kaapverdië rekent dan waarschijnlijk een koersopslag zodra het wordt geconverteerd naar Escudo.

   Voor overboekingen in andere valuta is TransferWise geïntegreerd in de N26 app. Je kan dus ook in andere valuta makkelijk geld overmaken, maar de valuta daarvoor zijn wel beperkt. Momenteel (5 feb 2019) zijn er 19 vreemde valuta beschikbaar. De meeste daarvan zijn valuta van andere Europese landen (Zwitserland, Scandinavische en Oost-Europese landen) en natuurlijk andere grote valuta buiten europa zoals de Amerikaanse Dollar (USD), Britse Pond (GBP), Chinese Yuan (CNY), Australian Dollar (AUD) etc. Hier vind je alle valuta.

   Maar in jouw geval van euro naar euro heb je geen problemen!

 3. Hallo Jos,
  Wat een duidelijk en uitgebreid artikel over N26!
  Ik woon zelf in Kopenhagen en gebruik vaak Transferwise voor overboekingen, maar ik wist niet dat N26 ook Transferwise heeft geïntegreerd.

  Misschien ook handig om te weten voor internationale ondernemers: ik werk voor Debitoor en we hebben in ons boekhoudprogramma sinds vorig jaar een directe bankintegratie met N26 Black voor bedrijven. Het is in Debitoor heel makkelijk om buitenlandse klanten te factureren en alle bedragen en BTW automatisch juist in je boekhouding op te nemen.
  Ik ben misschien een beetje bevooroordeeld, maar ik ben persoonlijk een groot voorstander van bedrijven die internationale grenzen proberen weg te nemen :).

  Bedankt voor je artikel in ieder geval!

  Met vriendelijke groeten,
  Denise

 4. Dag Jos,

  Dank je voor je heldere review.
  Hoeveel potjes of spaces kun je aanmaken? Zijn dat er 2 of toch meer bij de gratis zakelijke versie, dat is me niet heelmaal duidelijk van jouw review en de N26 website.

  Bedankt voor je antwoord!
  Groet, Anouschka

  • Hi Anouschka,

   Ik gebruik 3 spaces bij mijn gratis N26 rekening.

   Ik heb de Terms of Service van N26 Spaces er even op nagekeken, en daarin staat dat je met een gratis account (zowel particulier als zakelijk) maximaal 2 spaces kan hebben. Met een betaalde rekening (N26 Black of N26 Metal) kan je tot 10 spaces gebruiken.

   Nu vraag je je waarschijnlijk af waarom ik er 3 kan hebben terwijl ik een gratis account heb. Tja, dat weet ik ook niet precies 🙂 Toen ik mijn account openende kreeg ik een ‘Test space’. Daarmee laten ze in de app zien hoe spaces werken. Ik heb de naam van de ’test’ space gewijzigd en daarna kon ik nog een extra space aanmaken. Waarschijnlijk telt de test space dus niet mee, terwijl je die wel gewoon kunt gebruiken. Een vierde space aanmaken kan ik overigens niet.

 5. kun je geen geld met n26 overmaken naar de phillipijnen?
  is het alleen naar de 19 sepa landen?

  • Hoi Michael, volgens mij is de Filipijnse peso niet direct ondersteund vanuit de app, maar dat kan je wel doen via TransferWise (zie deze pagina (send money to Philippines). Zitten wel kosten aan verbonden maar is in ieder geval een van de laagste fee’s die je waar dan ook krijgt.

 6. vraagje, ik heb de rek nu (al een maand of 2 ) geopend, heb een kaartje thuis gestuurd gekregen, heb een n_26 businesscard/N_26, nu is mijn vraag er staat niet echt op dat het een mastercard is, wel die 2 rondjes een gele en een rode, maar verder geen mastercard of zoiets, en als het al een card is (debitcard0 zitten de verzekeringen erop zoals die bij de black card?? ik ga een reis betalen maar nu de vraag als ik hem met mijn business card betaal heb ik dan bijvoorbeeld die reisverzekering erbij?! tis mij een beetje duister

  • Hoi N,

   Die ‘2 rondjes een gele en een rode’ is het logo van Mastercard. N26 geeft alleen Mastercards uit, dus je hebt inderdaad een Mastercard.

   N26 biedt alleen een reisverzekering en aankoopverzekering aan bij betaalde kaarten, dus Bij N26 Black en N26 Metal.
   Met een gratis N26 of N26 Business rekening heb je dus geen reisverzekering.

 7. Job goedemiddag.

  Het lijkt er op dat ik mijn vraag aan jou in een verkeerd ‘reactie-vak’ heb geschreven. Mijn vraag verschijnt als een reactie op een bericht van “Denise”.
  Daarom hieronder nogmaals mijn bericht, nu hopelijk op de goede plek :).

  ***
  Deze zomer hoop ik met m’n twee kinderen de once-in-a-lifetime reis naar Azië te gaan maken, die ik voor m’n scheiding altijd al met m’n gezin had willen doen.
  Omdat ik moet rondkomen van m’n partner-alimentatie (aangevuld vanuit een kleine spaarrekening) is het volgens mij niet mogelijk om een creditcard te krijgen. Die heb ik wel nodig nu om de tickets en hotelreserveringen enz nu (en straks ter plaatse) te kunnen betalen.
  Het geld voor deze reis heb ik al wel bijeengespaard, dus ik wil niet ‘lenen’ via een creditcard.

  Ons plan is om zo’n drie weken door Laos te reizen, startend met een paar dagen (noord)Thailand en daar ook weer eindigend. Misschien komen er nog een paar dagen Cambodja bij. Maar het grootste deel zullen we door Laos trekken.
  Mijn wens is om zsm de tickets naar Bangkok te reserveren en vervolgens de hotels/guesthouses en bus/trein/boot-trajecten.
  Dit lukt mij nu niet zonder creditcard.
  Wat kan jij ons vertellen/adviseren? Is deze N26 geschikt om de vooraf gemaakte reserveringen te betalen (en garanderen)? En is hij ook het beste betaalmiddel (en voor geldopnames?) ter plaatse voor hotels en levensonderhoud enz.?
  Ik ben heel benieuwd.
  Alvast bedankt en fijne zondag,
  Jessie

  • Wauw, mooie reis zo te horen J!

   N26 heeft alleen debitcards.

   Het verschil tussen een debit card en een creditcard is dat alle kosten al meteen worden afgeschreven bij een debit card (en je het geld dus ook echt op je rekening moet hebben staan). Bij een creditcard kan je betalingen doen totdat je je limiet bereikt, ook al heb je dat geld eigenlijk niet. Aan het eind van de maand wordt het bedrag dan pas van je rekening afgeschreven (of als je dat niet hebt ga je rente betalen over je ‘creditcard lening’).

   Hoewel een creditcard praktisch dus handiger is, raad ik het af. Je kunt namelijk dingen kopen en reserveren terwijl je het geld er niet voor hebt. Schulden kunnen zo oplopen en je kunt jezelf echt in de problemen werken.

   Als het enigszins lukt, werk dan dus altijd met een debitcard!

   Ik weet niet precies hoe het zit eigenlijk bij reserveren, je vliegtickets betaal je sowieso op het moment dat je ze boekt. Maar hotels betaal je vaak pas op moment van aankomst. Misschien is dat wel geruststellend voor je. Met name in landen zoals Laos betaal je vaak pas bij aankomst.

   Let op dat als je bijvoorbeeld een auto wil huren, je vrijwel altijd een borg moet betalen. Het nadeel met een debitcard is wel dat die borg ook echt wordt afgeschreven (en als het vrijgegeven wordt krijg je het weer bijgeschreven). Bij een creditcard zetten ze alleen een ‘holding’ op je kaart en hoef je die borg dus niet echt te betalen.

   Een N26 Black is een goede keuze omdat je alle transactiekosten bij ATM’s voorkomt. En met name in Laos moet je veel cash gaan betalen, het is dan handig om een kaart te hebben met weinig of geen transactiekosten bij ATM’s. Ik gebruik daar zelf Knab voor (0,5% transactiekosten bij buitenlandse geldopnamen) maar volgens mij is N26 Black eigenlijk nog beter geschikt!

   • Let op dat in landen als Thailand en de Filipijnen je altijd ATM kosten betaalt aan de bank van de lokale bank aldaar, die niet door N26 of enige andere NL bank wordt vergoed. Ook niet als je een N26 Black of Metal card hebt.

    • Dus als ik het goed lees heeft het heben van een N26 kaart niet zoveel voordelen in de Filipijnen? Binnenkort ga ik voor een jaar hier naar toe en had de hoop nu eens onder die fees uit te komen… Hier moet ik helaas wel redelijk vaak contant geld opnemen. Kan iemand dit misschien toelichten voor de Filipijnen?

     • Hoi Brigith,

      Ben in 2018 ook in de Filipijnen geweest! Ik heb daar veel hotelovernachtingen met mijn N26 kaart betaalt, in veel hotels en grotere hostels accepteren ze kaart betalingen. Dan kost het je niets met N26.

      Alle andere uitgaven (restaurants, transport, activiteiten etc) kun je alleen maar met cash betalen in de Filipijnen, dan moet je dus pinnen. En ben je inderdaad met N26 niet zo voordelig uit. 🙁

      Knab is het voordeligst voor contante geldopnamen. Daar betaal je de laagste koersopslag van alle banken, 0,5% namelijk. Bij veel andere banken (Rabobank, N26) betaal je 1,7% koersopslag (sommige banken meer, ING bijvoorbeeld 2,00%). Met andere woorden, als je met Knab een bedrag van €100 in Filipijnse Pesos zou pinnen, ben je €0,50 kwijt. Met Rabobank €1,70 en ING zelfs €2,00.

 8. hallo job

  Mijn vraag is kan je makkelijk geld van je eigen priverekening naar de n26 overmaken ????
  Ik moet het saldo aanvullen , maar bij overboeken is de rekening van de n26 niet bekend bij mijn eigen bank . Dus controle van naam bij rek nummer matched niet , het betreft n26 black .
  Heb je een oplossing / tip voor mij of word het contact opnemen met de bank .

  alvast bedankt Dennis

  • Hi Dennis,

   De naam + rekeningnummer check kunnen banken alleen doen voor Nederlandse rekeningen. Omdat N26 Duits is, heb je een Duitse rekening bij hen. Daarom kan er geen automatische naam/rekeningnummer check worden uitgevoerd, maar moet je het zelf even checken. Als ik geld overboek van mijn privé rekening krijg ik alleen een melding:

   “Deze naam en rekeningnummer kunnen we niet controleren. Check zelf of het rekeningnummer klopt. Let op: dit is een rekeningnummer uit Duitsland.”

   Kan je niet gewoon doorgaan en het bedrag alsnog overboeken? Zou me vreemd lijken als je geen geld kunt overboeken naar een buitenlandse rekening. Bij welke bank bankier je nu privé?

 9. Hallo

  Ik zit ook met een vraag met me telefoon nummer moet ik de verificatie doen via de app en dan word er ook een SMS gestuurd die ik maar niet ontvangt wat kan ik doen?

 10. Hi!

  Ik ben puur opzoek naar een kaart waar ik aankopen mee kan doen op buitenlandse websites. Europa, Amerika, name it. Die eigenlijk altijd met visa of mastercard kunnen. Raad je deze dan ook aan?

  Groetjed

  • Ja dan is een N26 rekening een goede oplossing. De N26 Mastercard kun je gewoon gebruiken bij iedere webshop die creditcards accepteert. En als je in vreemde valuta (bijvoorbeeld dollar of pond) iets aankoopt heb je ook geen koersverschil. prima keuze dus Nicky.

 11. Hallo wij hebben ook een zakkelijke rekkening geopend , business account ” echter is mijn vraag ” meschien dom… maar mijn persoonlijke naam staat bij de rekening en niet mijn bedrijfsnaam , is dit een probleem en of is dit te weinigen

  • Hoi Teun, ik heb zelf een particuliere rekening (geen business) dus was hier niet van op de hoogte! Goed dat je het aangeeft, handig voor andere mensen die dit lezen.

   N26 geeft aan met hun business account alleen op freelancers te richten, dus uit dat oogpunt begrijp ik dat ze jouw naam op de kaart vermelden, maar niet je bedrijfsnaam. Hoewel het natuurlijk wel fijn zou zijn als je daar gewoon een vrije keuze in had.

   Na even googlen zie ik dat je eigen naam altijd op de naam komt, ongeacht of je een rekening als particulier of als freelancer (N26 Business) opent.

  • Dank voor deze uitgebreide review. Ik heb net een rekening geopend – aantal gratis atm opnames is nu 3

   Ik mis informatie over mogelijkheden tot automatische overschrijvingen.

   Vr. Gr. Geert

   • Bedankt voor je reactie Geert.

    Op de website van N26 (en in mijn N26 app) zie ik 5 gratis geldopnamen per maand in de EU. Waar heb je gezien dat dit 3 is? Voor zover ik weet verschilt dat aantal niet en is het voor iedere klant gelijk.

    Ik ga een stukje schrijven over automatische overschrijving, goede opmerking!

 12. Beste Job,

  Bedankt voor jou uitleg, heel duidelijk. Toch heb ik nog twee vragen. Ten eerste als er geen geld van mijn ING rekening overgeboekt kan worden omdat het een duitse rekening is hoe krijg ik dan het geld erop? Mijn tweede vraag is. Ik ben vaak in Colombia en daar moet ik juist geld uit de automaat pinnen. Wat zijn de preciese kosten of voordelen boven mijn eigen ING rekening? Ik heb namelijk gezien dat een Black wel gratis is om te binnen wereldwijd maar daar betaal je weer 9,90 per maand voor wat volgens mij toch duurder is dan een paar keer pinnen in Colombia. Alvast bedankt voor jou tijd.

  • Je kunt geld van je ING rekening naar N26 overboeken, dat is geen probleem.

   Allebei de rekeningen hebben namelijk een IBAN nummer. De overboeking duurt maximaal 1 dag.

   Geld opnemen in vreemde valuta (zoals in Colombia) kost 1,7% met de Gratis N26 rekening. Als je N26 Black of N26 metal is het 100% gratis. Met je ING pinpas betaal je voor pinnen in het buitenland €2,50 vast + 1,1% van het transactiebedrag.

   Stel je pint €200 in Colombia dan kost het:

   • Met N26 Black of N26 metal €0,00
   • Met N26 €3,40 (€200 x 1,7%)
   • Met ING €4,70 (€200 x 1,1% + €2,50)

   Voordeel van N26 is wel dat je een Mastercard krijgt, die vrijwel overal geaccepteerd wordt in het buitenland. En als je weer terug in Nederland bent betaal je niets voor N26 terwijl je de rekening wel gewoon kunt aanhouden. Bij ING zou je dus naast je gewone pinpas een creditcard moeten aanvragen. En de kosten voor je creditcard lopen dan altijd door.

 13. Hi Job,

  In een andere reactie geef je het volgende aan:
  “Let op dat als je bijvoorbeeld een auto wil huren, je vrijwel altijd een borg moet betalen. Het nadeel met een debitcard is wel dat die borg ook echt wordt afgeschreven (en als het vrijgegeven wordt krijg je het weer bijgeschreven). Bij een creditcard zetten ze alleen een ‘holding’ op je kaart en hoef je die borg dus niet echt te betalen.”

  Ik heb vandaag een N26 black aangevraagd en dit is natuurlijk gewoon een debitcard.
  In je blog geef je aan dat je een auto hebt gehuurd in Nieuw Zeeland, dit ging dus zonder moeite met de debitcard van N26?
  Ik snap dat je dan het borg bedrag als het ware eerst zelf voldoet, maar ze kunnen hier ook daadwerkelijk op terugstorten wanneer je de auto ingeleverd hebt?
  De enige reden voor de kaart van N26 is voor mij reizen, waaronder autohuur. Zelf heb ik geen “echte” creditcard, maar ik dacht dat autoverhuurbedrijven altijd een probleem maken van een debitcard vanwege het terug kunnen storten van de borg.

  Zover jij weet en hebt ervaren levert dit dus geen problemen op?

  • Hee Nick, heb 2x een auto gehuurd. 1x op het noord eiland, 2e keer zuid eiland van Nieuw Zeeland.

   De eerste keer had ik een eigen risico van €0, dus was er geen borg. Tweede keer kleine borg, die heb ik inderdaad gewoon betaald met mijn N26 kaart! En bij inleveren van de auto is die borg weer netjes terug gestort.

   Het verschilt per verhuur maatschappij of ze wel of geen debitcards aannemen. Verhuurbedrijven worden daar steeds flexibeler in gelukkig, maar volgens mij zijn er nog steeds enkele verhuurmaatschappijen die daar wel een probleem van maken.

   Het aanbod van autoverhuur is tegenwoordig zo groot dat het voor mij geen probleem is. Mocht ik eens een situatie hebben waarbij een maatschappij geen debitcard accepteert zijn er nog 10 andere verhuurbedrijven. Het aanbod is inmiddels zo groot. Maar als je nu per se die ene maatschappij wil die net de goedkoopste auto aanbiedt.. kun je misschien pech hebben. Maar zoals ik zei, komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor volgens mij!

 14. Hola Job,

  Bedankt voor je heldere uitleg, maar zoals iedereen hier toch nog een vraag 🙂
  Ik woon in Spanje en storten geld via een ATM naar ons bankaccount, is er zo iets mogelijk met N26?

  Groetjes,

  Marcel

  • Geld storten op N26 accounts is niet mogelijk zonder gebruik te maken van een extern bedrijf dat kosten in rekening brengt. N26 heeft zelf alleen stortingspunten in Duitsland.

   Ik weet niet hoe het in Spanje zit, maar in Nederland kun je wel via GWK Travelex geld storten. De kosten daarvan zijn vrij fors, volgens mij 3% van het stortingsbedrag.

   Prima als je een eenmalige storting wil doen, maar prijzig als je regelmatig geld moet storten bijvoorbeeld voor je bedrijf.

   Je zou natuurlijk een afweging kunnen maken of de stortingskosten van 3% via GWK opwegen tegen de kosten van een traditionele bankrekening zoals Santander, of wat je daar in Spanje hebt 🙂

 15. Wat ik me dan dus afvraag, heb je dan altijd internet nodig om de betalingen te bevestigen? Gezien je moet bevestigen in die app? Want je hebt ook niet altijd internet buiten Europa, neem ik aan ….

  • Je hebt alleen internet nodig om online betalingen te bevestigen.

   Betalingen met je pas in winkels, restaurants etc hoef je niet te bevestigen met de app. Ook geldopnames bij de pinautomaat hoef je niet te bevestigen.

 16. Hallo Job,

  Ik wil ook graag even reageren en heb zelf ook een N26 rekening in Duitsland. Ja, het is en blijft een buitenlandse rekening en volgens mijn geschikt voor reizigers als jij of voor vakanties in niet-EU landen.
  Je hebt geen iDeal wat in Nederland nog steeds belangrijk is en kunt je rekening ook niet voeden met een top up met bijvoorbeeld een credit card. Weliswaar heb je sepa met 1 werkdag tijd overboeking, mar is toch minder snel. Ook Instant Payment overboekingen werkt bij N26 nog niet. En ik denk dat de meeste Nederlanders voldoende verzekerd zijn voor ziektekosten en reis- en annuleringsverzekering. Dus N26 Black is voor Nederlanders in NL meestal ook niet nodig. Voor de meeste Nederlanders en ook voor mij is N26 ‘leuk’ om erbij te hebben maar dat is het voor ons dan ook als extra bankrekening. Bovendien als er wat met je rekening aan de hand is heb je wel te maken met een buitenlandse instelling (je rekening wordt al dan niet per ongeluk afgesloten, het kan overal gebeuren natuurlijk), maar bij N26 wel gebeurd). Ik heb al SNS en Knab en dat is voor mij prima.

  • Als je zo goedkoop mogelijk wilt bankieren – zowel vaste als ook geld conversiekosten besparen – zou je de volgende combinatie van gratis rekeningen kunnen overwegen – KNAB basis en N26. Je hebt Ideal met KNAB en je kunt met N26 in NL pinnen en geld uit de automaat halen. Bovendien krijg je een beetje rente op je KNAB rekening.

 17. Hallo Job,

  Je schrijft dat je in het buitenland bij geldopnames altijd euro 3,50 + 1,1% kosten betaald en bij pinbetalingen 1,1%. Maar is het niet zo dat in de EU voor geldopnames en betalingen nooit (meer) kosten in rekening worden gebracht? Heb zelf met mijn ING rekening regelmatig geld opgenomen in de EU en betaald en nooit kosten betaald. Buiten Europa wel uiteraard.

 18. Hoi Job,

  Ik wil een prepaid n26 creditcard aanvragen. Er word mij om een foto van mijn id card gevraagd. Kan ik dit wel vertrouwen?

  Groet,

  Emma

  • Hi Emma, voor zo ver ik weet moet je bij iedere bank je identiteit verifiëren. Omdat N26 een online bank is vragen ze je om dat met een foto te doen.
   Het is 100% veilig. N26 heeft een Europese bankvergunning en staat daarom onder streng toezicht en regelgeving.

 19. Hallo Job,
  Dank voor je review – handig om te weten als zzp’er! Ik banier bij de ASN bank omdat het een groene, duurzame bank is. Nu kreeg ik een brief dat ik een van mijn prive rekeningen niet meer mag gebruiken voor zakelijk verkeer en ben nu opties aan het bekijken. En N26 is zeker een optie, omdat ik ook regelmatig naar het buitenland reis. Alleen… is de bank ook een beetje groen en duurzaam? Hoe zit het met hun beleggingsstrategie (wapens, boskap, eerlijk loon, noem maar op)?

 20. ik heb een n26 debit card met bijbehorende IBAN . nu wil ik een x product verkopen via marktplaats bijvoorbeeld,kan ik met het IBAN nummer van n26 de koper dan laten betalen op mijn rekening nummer bij n26?

  • Ja zeker! Je kunt je IBAN nummer doorgeven aan de koper. Die boekt het geld dan over naar je N26 rekening. Precies hetzelfde als hij geld zou overboeken naar je Nederlandse rekening.

   De koper voert gewoon jouw naam en IBAN nummer in, samen met het bedrag en de omschrijving. Na 1 werkdag staat het geld op je N26 rekening.

 21. Beste Job,

  Bedankt voor je heldere review. Maar 1 vraag heb ik niet gelezen of er overheen gelezen dat kan ook.
  Maar is het mogelijk om je salaris direct door je werkgever op een N26 rekening te laten storten.

  Alvast bedankt,

  Mvg Aafke

  • Dat zou geen probleem moeten zijn Aafke. Het is wel een Duitse rekening, maar het heeft gewoon een IBAN nummer. Dus zie geen reden waarom een werkgever daar problemen mee zou kunnen hebben!

 22. duidelijk verhaal!

  1 vraagje…….

  kan ik op mijn “n26 kaart rekening” ook bijvoorbeeld gelden ontvangen van mensen die iets betalen via hun visa net account?

  • Hoi Bouke, ik ben niet helemaal bekend met Visa Net Accounts helaas. Maar in principe moet je aannemen dat wat je met een normale Nederlandse rekening kunt (bijv van ING of Knab) ook met N26 mogelijk is.

   99% zeker dus 🙂 Mocht je echt uitsluitsel willen kun je natuurlijk het beste even contact opnemen met N26 zelf.

 23. Hallo Job,
  Fijn dat hier zoveel vragen gesteld kunnen worden.
  BIJ veel prepaidcreditcards kun je ze beter opzeggen als je ze een poosje niet gebruikt. anders worden daar kosten per maand voor gerekend. Is dat bij N26n ook zo? En is dat lastig?
  mvg Eli

  • Dat hoeft niet bij N26, Eli. N26 rekent geen kosten als je je kaart niet gebruikt.

   Wil je ‘m bijvoorbeeld alleen tijdens je vakantie in de zomer gebruiken, doe je dat. En de rest van het jaar ligt ie dan in de kast. Daar betaal je niets voor.

  • Ja.

   Zodra je een tegoed hebt van €100+ kun je een Maestro kaart aanvragen. Daarmee kun je in iedere winkel in Nederland betalen.

   Met je debitcard kun je in iedere winkel in het buitenland betalen (en met je maestro kaart in sommige buitenlandse winkels).

  • Hi Jorrit, betaling van automatische incasso’s is natuurlijk wel mogelijk, maar je kunt als zakelijke klant zelf helaas geen incasso opdrachten aanmaken om geld te innen.

 24. Vraag: kan ik op een n26 rekening mijn Duitse internet abonnement via automatische incasso betalen? (Ik heb binnenkort een 2e woning in Duitsland)
  Alvast bedankt!

 25. Hoi Job,

  Op basis van je artikel op N26 overgestapt, wat een genot! Alleen het verhuurbedrijf van m’n woning sputterde even bij het wijzigen van m’n incasso, maar na mijn opmerking dat het gewoon een IBAN is, was het geregeld. Ik ben wel helemaal overgestapt, dus geen NL rek als achtervang meer. Sofort zie je bij steeds meer NL webshops, de Duitse ideal. Maar ik betaal sowieso liever met de mastercard online, voor aankoop bescherming. De kapsters vinden mij (47) zo cool met m’n bankkaarten haha. Over m’n DE iban hoor ik eigenlijk niemand, maar sta dan ook bekend als Germanofiel.

  Ik dank je voor je uitgebreide artikel. Ik kan iedereen N26 (en overigens ook openbank, want die heb ik ook) van harte aanraden. Nooit meer kosten! (over een paar jaar als de NL banken ook gestopt zijn met kosten voor particulieren, kom ik heel misschien weer terug)

  PS hier moet denk ik nog “niet” tussen: “Oftewel: betalen met je telefoon. Beide diensten zijn nog bij alle Nederlandse banken beschikbaar, maar N26 ondersteunt het wel. “

 26. Hallo,

  Ik zou graag willen weten als ik bij N26 een rekening open kan ik dan daarvandaan naar mijn rekening in Nederland overboeken of zijn daar wel kosten aan verbonden?

  En als ik wil pinnen hoe gaat dat?
  omdat ik las over een virtuele card?

  • Overboekingen in euro zijn altijd gratis binnen de gehele Europese Unie. Je kunt dus zonder problemen geld overboeken naar je eigen rekening.

   Je krijgt standaard een virtuele kaart bij N26. Als je graag ook een Mastercard of Maestro betaalkaart wil betaal je eenmalig €10 verzendkosten. De kaart is verder gratis.

 27. Hoi Job,

  Bedankt voor het delen van jouw ervaring met N26.

  Ik heb een standaard (gratis) business account bij N26, maar nu wil ik een betaalpagina aanmaken met behulp van PayPro, zodat klanten online kunnen afrekenen voor mijn producten. Ik heb N26 als zakelijke rekening ingesteld, maar nu rijst er toch een vraag op of dit gaat lukken.
  Het zit namelijk zo: Bij PayPro komt je bedrijfsnaam op Tenaamstelling en dit kun je niet veranderen naar jouw eigen naam, terwijl N26 juist alleen betalingen accepteert die op je eigen naam staan (dus niet op de bedrijfsnaam). Het validatiebedrag van 1 ct dat PayPro naar N26 heeft overgemaakt is wél geaccepteerd, MAAR N26 zegt dat grotere/normale bedragen alsnog kunnen worden geweigerd en teruggekaatst.

  Weet jij hier meer over? Kun je mij adviseren alsjeblieft?

  Bij voorbaat dank!

  • Hi Tatiana, meestal ligt het probleem bij Payment Service Providers die de N26 rekening weigeren. Bij jou lijkt Paypro de n26 rekening te accepteren. Dus zou ik de gok gewoon wagen.

   Het is natuurlijk niet ideaal dat paypro jouw omzet gaat uitbetalen op tenaamstelling van je bedrijf (omdat de n26 inderdaad op je persoonlijke naam staat) maar dat moet denk ik prima zijn zolang je geen gigantische omzetten draait.

   Ergste dat kan gebeuren is dat N26 de ontvangen betalingen op een gegeven moment gaat weigeren. Dan loopt jouw saldo op Paypro op voor een paar dagen en laat je het weer uitbetalen zodra je een aantal dagen later een nieuwe rekening hebt geopend bij een andere bank.

Schrijf een reactie