Zoek naar:

De Rabobank heeft verschillende zakelijke rekeningen in hun aanbod. De twee meest geschikte rekeningen voor zzp’ers? Dat zijn de Rabo ZZP Rekening én de Rabobank Zakelijke Rekening. Dit zijn namelijk beiden zakelijke betaalrekeningen specifiek gericht op (zelfstandige) ondernemers. We bespreken in deze review echter de Rabo ZZP Rekening.

De Rabobank Zakelijke Rekening is gericht op kleine bedrijven en het mkb, maar de Rabo ZZP Rekening is daadwerkelijk bedoeld voor starters en zzp’ers. Het is een slimme rekening wanneer je – in de begindagen van je carrière – je kosten laag wilt houden. Deze zakelijke rekening kent namelijk geen maandelijkse tarieven.

Wat zijn de voordelen van de Rabo ZZP Rekening?

De Rabo ZZP Rekening biedt precies wat je van een Rabobank Zakelijke Rekening voor zzp’ers verwacht. Je kunt met deze rekening onder meer je geldzaken organiseren, internetbankieren, geld storten én een zakelijke creditcard aanvragen. En dat allemaal tegenover een basistarief van nul euro per maand.

Dit vonden wij de voordelen van de Rabo ZZP Rekening:

  • Je hebt géén vaste kosten en de eerste zes maanden zijn gratis – ook de transacties;
  • Je betaalpas zit bij de prijs inbegrepen;
  • Je kunt de rekening – tegenover extra kosten – koppelen aan je boekhoudprogramma;
  • Je kunt een zakelijke creditcard aanvragen;
  • De app en de digitale omgeving voor het internetbankieren zijn erg overzichtelijk;
  • Je zakelijke rekening is uit te breiden met extra rekeningen. Handig voor als je meerdere webwinkels of filialen hebt.

Wat zijn de nadelen van de Rabo ZZP Rekening?

De Rabo ZZP Rekening is echter niet perfect. Je betaalt bijvoorbeeld niets voor het afsluiten, maar wel voor zo’n beetje al het andere, bijvoorbeeld de transacties. Reken daarom vooraf goed uit in hoeverre je gebruik denkt te maken van de Rabo ZZP Rekening. Het kan namelijk zo zijn dat de Rabobank Zakelijke Rekening voor jou alsnog goedkoper is. Deze kost €9,95 per maand – met lagere transactiekosten.

Dit vonden wij de nadelen van de Rabo ZZP Rekening:

  • De gratis rekening kan veel kosten wanneer je ook veel transacties verwerkt;
  • Buitenlandse betalingen zijn duur, hoewel de Rabobank ook een vreemde valutarekening biedt;
  • Je moet – in 2022 – nog steeds een Rabo Reader gebruiken;
  • Het duurt lang om de rekening te openen.

Wat zijn de kosten van deze Rabobank Zakelijke Rekening?

Deze Rabobank Zakelijke Rekening wordt aangeprezen als een gratis rekening. Gratis wil in dit geval zeggen dat je géén maandelijkse kosten voor de rekening betaalt. Je betaalt in plaats daarvan €0,39 per transactie.

Heb je slechts een aantal klanten en weinig transacties? Dan kun je met behulp van deze zakelijke rekening de kosten laag houden. 

Doe je echter véél transacties? Dan kun je misschien beter voor de Rabobank Zakelijke Rekening kiezen. Je betaalt bij deze rekening een maandprijs van €9,95, maar slechts €0,10 per transactie.

Startersvoordeel

Sta je minder dan één jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Maak dan gebruik van het startertsvoordeel bij deze Rabobank Zakelijke Rekening. De rekening is dan de eerste zes maanden gratis. Je betaalt in deze periode ook géén transactiekosten.

De kosten voor de Rabo ZZP Rekening op een rijtje

Maandelijkse kostenGeen
Transactiekosten€0,39 per transactie
Boekhoudkoppeling€1,75 per maand
Extra bankpas€1,65 per maand
Extra gebruiker internetbankieren€3 per maand
Extra Rabo Scanner€14,95
Extra zakelijke rekening€5,30 per maand
Geld storten€4,50 per storting
Internationale betalingen€11 per betaling – inkomend en uitgaand
Spoedopdracht€5 per transactie
Vervangende betaalpas€3,95 per maand
Vreemde valutarekening€6 per maand
Zakelijke creditcard€2,75 per maand

Hoe lang duurt het openen van een zakelijke rekening bij de Rabobank?

De Rabobank beweert dat je je eerste zakelijke rekening binnen vijf minuten opent via hun website. Dat klinkt alsof je deze rekening ook binnen vijf minuten kan gebruiken, maar dat is helaas niet het geval.

Het klopt weliswaar dat je de aanvraag van de Rabo ZZP Rekening binnen vijf minuten kunt voltooien. Als je snel klikt en je registratienummer van de Kamer van Koophandel bij de hand hebt – tenminste.

De Rabobank moet daarna echter nog je aanvraag beoordelen. Dit duurt enkele werkdagen – en pas dan krijg je je betaalpas toegestuurd. Soms heeft de bank zelfs nog meer informatie nodig, waardoor het nóg langer duurt. Het is niet ongebruikelijk voor de grootbanken om er dagen of zelfs weken over te doen om een zakelijke rekening te openen. Dat is enerzijds logisch, maar gezien er ook online banken zijn die dit binnen minuten hebben geregeld, lijkt het allemaal erg langzaam.

Wil je een zakelijke rekening openen bij de Rabobank? Zorg dan dat je geen haast hebt. Kun je een week wachten? Dan vormt de aanvraag van deze rekening voor jou geen probleem.

Is de Rabo ZZP Rekening goed voor zzp’ers?

De Rabo ZZP Rekening is ideaal als je de kosten laag wilt houden. Hou er daarbij wel rekening mee dat je totale maandelijkse kosten flink kunnen oplopen wanneer je veel transacties per maand verwerkt. Je betaalt bovendien ook voor alle andere, extra functionaliteiten.

De Rabobank Zakelijke Rekening kan hierdoor voor zzp’ers interessanter zijn. Dit is het geval wanneer je veel transacties verwerkt. De maandelijkse kosten zijn hier hoger, maar de extra kosten juist weer lager. De rekening is bovendien veel uitgebreider dan de Rabo ZZP Rekening. Hij is eigenlijk gericht op mkb’ers, maar dat maakt dan verder ook niet meer uit.

We raden het je ook aan om bij andere banken te kijken. Sommige rekeningen bieden namelijk hetzelfde als de Rabobank, maar met lagere maandelijkse tarieven of zelfs helemáál geen kosten. Je kunt hier alle zakelijke rekeningen voor zzp’ers vergelijken.

Auteur

Schrijf een reactie