Zoek naar:

Rabo ZZP Rekening review 2024

Onze ervaring in het kort

Als zzp’er kan de Rabo ZZP Rekening een slimme keuze zijn. Het is een eenvoudige rekening, zonder vaste kosten. Dat is fijn als je niet veel transacties per maand hebt en geen boekhoudkoppeling nodig hebt. Het idee van ‘betalen voor wat je gebruikt’ spreekt ons aan en past goed bij wat zzp’ers nodig hebben.

🏅 De Rabo ZZP Rekening behoort tot de top 3 beste zakelijke rekeningen van 2024 volgens ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Rabo ZZP met alternatieven

Je bekijkt nu:
Rabobank ZZP
Bank score
8,2 Erg goed
4/5
Kosten
€0,00 per maand
Acties
6 maanden gratis voor starters
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€0,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“De Rabo ZZP Rekening is een aantrekkelijke zakelijke rekening voor zzp’ers, omdat deze gratis is zonder maandelijkse kosten, en je alleen betaalt voor de transacties die je doet. 

De optie om voor een kleine meerprijs een boekhoudkoppeling toe te voegen en de focus op duurzaamheid maken het een interessante keuze, hoewel de telefonische wachttijden bij de klantenservice een nadeel zijn. 

Het startersvoordeel van de eerste 6 maanden gratis bankieren is een pluspunt en kan helpen bij een sterke start voor beginnende ondernemers.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Rabo ZZP Rekening ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort de Rabo ZZP Rekening:

Kosten
9,0
Klantervaring
7,4
Voorwaarden
8,0
Eindscore
8,2

Rabobank ZZP review
Kosten
Score: 9,0

Eén ding valt meteen op: de Rabobank begrijpt dat zzp’ers graag de controle hebben over hun financiën. Met nul vaste kosten voor dit basispakket is de Rabo ZZP Rekening een fijne instaprekening voor wie geen behoefte heeft aan overbodige extra’s.

Je betaalt alleen voor wat je echt gebruikt, een bij- of afschrijving kost €0,39 per keer. Dat is fijn voor kleine zzp’ers, zoals parttimers. Let wel op dat een gemiddelde zzp’er (met 24 transacties per maand) al snel aan €10 per maand kwijt is aan transactiekosten.

Een koppeling met een boekhoudpakket is standaard niet inbegrepen, de Rabobank biedt wel de mogelijkheid om voor €1,75 extra per maand een boekhoudkoppeling te gebruiken. Er is een ruim aanbod van verschillende Nederlandse boekhoudpakketten waarmee je kunt koppelen.

Zoveel kost de Rabo ZZP Rekening voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten € 0,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar) € 95,55
Totale kosten per jaar voor ZZP’er € 95,55
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000) € 255,-

De Rabo ZZP Rekening is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is de Rabo ZZP Rekening een voordelige keuze.

Voordelen

Geen vaste pakketkosten
Betaal alleen voor wat je gebruikt
Eerste 6 maanden gratis voor starters

Nadelen

Boekhoudkoppeling kost €1,75 p/m
€0,39 cent per bij- of afschrijving nadelig bij veel transacties.

Rabobank Zakelijk review
Klantervaring
Score: 7,4

Met de Rabo App kun je direct vanuit je bankomgeving contact opnemen met de klantenservice, dit bespaart een hoop tijd omdat medewerkers meteen toegang hebben tot jouw gegevens en je direct kunnen helpen.

Hoewel deze aanpak de snelheid van de klantenservice verbetert, zijn telefonische wachttijden soms aan de lange kant. Wij deden 5 steekproeven, waarbij het vaak langer dan 10 minuten duurde voordat we iemand aan de lijn kregen. Ook bij complexe vragen waren we niet altijd tevreden met het antwoord van de medewerker.

Er zijn wel voldoende manieren om contact op te nemen met de Rabobank en je kunt altijd langs zonder afspraak in een van de Rabo filialen.

👉 Je opent de Rabo ZZP Rekening makkelijk online, binnen 10 minuten

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischLanger dan 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 16 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 10 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde via de app werden deze snel opgevolgd.

Over het algemeen hebben we een redelijke ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van de Rabobank klantenservice gelijk aan andere banken.

De Rabo ZZP Rekening is een goede keuze en biedt alle basisfuncties om zakelijk te kunnen bankieren. Zoals een gratis betaalpas, een zakelijke spaarrekening en het sturen van betaalverzoeken. Deze rekening is bijzonder geschikt voor wie net begint met ondernemen. Starters profiteren van de eerste 6 maanden gratis, ook transacties zijn in deze periode gratis.

Het is helaas niet mogelijk om extra rekeningen of extra betaalpassen aan te vragen. Ook is een boekhoudkoppeling niet inbegrepen.

Het openen van de rekening gaat online en als je overstapt van een andere bank, kun je gebruik maken van de gratis overstapservice. Zo worden je transacties automatisch naar je nieuwe rekening doorgestuurd.

Rabobank zet zich actief in voor duurzaamheid. Ze noemen zichzelf duurzaam, en ons onderzoek wijst erop dat ze stappen in de juiste richting zetten. Als duurzaamheid belangrijk voor je is, is Rabobank het overwegen waard.

Rabobank review
Voorwaarden
Score: 8,0

Voor het openen van een Rabobank ZZP rekening is het niet nodig om een fysiek kantoor te bezoeken. Het openen kan volledig online. Dit proces neemt ongeveer 10 minuten in beslag.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Ja, de Rabobank zet zich actief in voor duurzaamheid. Met initiatieven zoals financiering van groene projecten en investeringen in duurzame landbouwpraktijken.

De Rabobank ZZP-rekening biedt basisfuncties voor zakelijk bankieren, maar heeft niet veel extra’s zoals de mogelijkheid om extra rekeningen aan te vragen. Een boekhoudkoppeling kan tegen een meerprijs.

Zijn er nog meer Rabobank zakelijke rekeningen?

Naast de Rabo ZZP Rekening, biedt Rabobank ook de Rabo Zakelijke Rekening. Die is geschikt voor zowel zzp als mkb. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee:
Rabo ZZP Rekening Zakelijke rekening
Maandelijkse kosten € 0,00 € 9,95
Transactiekosten Bij € 0,39
Af € 0,39
Bij € 0,15
Af € 0,12
Toegang meerdere gebruikers? ⛔️
Extra zakelijke rekening openen? ⛔️
Boekhoudkoppeling? € 1,75 p/m

Veelgestelde vragen over Rabo ZZP Rekening

De klantenservice van Rabobank is toegankelijk via de Rabo App, waardoor direct contact mogelijk is en medewerkers snel toegang hebben tot jouw gegevens. Echter, soms kunnen telefonische wachttijden langer zijn dan 10 minuten, en de tevredenheid met antwoorden op complexere vragen varieert. Over het algemeen wordt de klantenservice als gemiddeld beoordeeld volgens ons onderzoek.

Ja, de Rabobank wordt gezien als een betrouwbare bank, dankzij zijn lange geschiedenis en focus op klantrelaties en duurzame financiële diensten.

Voor startende ondernemers met minder dan 1 jaar KVK-inschrijving biedt Rabobank een welkomstcadeau: gratis Eurobetalingen, boekhoudkoppeling en aansprakelijkheidsverzekering gedurende het eerste halfjaar.

Rabobank valt onder het depositogarantiestelsel, wat betekent dat je banktegoed tot €100.000 wordt gedekt in geval van een financieel onvermogen van de bank.

🏅
Beste grootbank 2024
€0,00
Per maand
4/5
8,2 Erg goed
Eerste 6 maanden gratis
voor starters

Populaire banken 2024