Zoek naar:

Holvi Lite review 2024

Onze ervaring in het kort

Holvi Lite is een redelijke optie voor zzp’ers, maar er zijn alternatieve zakelijke rekeningen die uitgebreidere functionaliteiten en betere klantenservice bieden.

🏅 Holvi Lite behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Holvi Lite met alternatieven

Je bekijkt nu:
Holvi
Bank score
6,2 Redelijk
3/5
Kosten
€9,00 per maand
Acties
Tijdelijk geen lopende acties
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
8,2 Erg goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,4 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“Holvi Lite is een zakelijke rekening voor zzp’ers met een betaalbaar maandelijks tarief en flink wat gratis transacties. De klantenservice via live chat is handig maar, deze kan nog verbeterd worden in termen van snelheid en volledigheid van de antwoorden. Belangrijk om te weten is dat bepaalde functies, zoals iDEAL-betalingen en een integratie met een boekhoudpakket ontbreekt. We zijn van mening dat er betere alternatieven beschikbaar zijn die deze ontbrekende opties wel bieden”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Holvi Lite ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Holvi Lite:

Kosten
8,5
Klantervaring
7,4
Voorwaarden
3,4
Eindscore
6,2

Holvi review
Kosten
Score: 8,5

Holvi brengt een vast maandelijks tarief van 9 euro in rekening, met 500 gratis transacties per maand.  Een betaalpas is inbegrepen, evenals een virtuele kaart voor veilige online betalingen.

Holvi Lite is niet de meest voordelige zakelijke rekening op de markt, maar het is zeker ook niet de duurste.

Contant geld opnemen kost 2,5% per opname, dit is wat aan de hogere kant in vergelijking met andere banken.

Zoveel kost een rekening bij Holvi voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 108,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 108,00
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€0,00

Holvi is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Maar behoort niet tot de goedkoopste. Daarmee is Holvi een redelijk keuze.

Voordelen

500 transacties inbegrepen

Nadelen

2,5% kosten voor het opnemen van contant geld

Holvi review
Klantervaring
Score: 7,4

Holvi biedt ondersteuning via een handige live chat. Je hebt snel contact met een echte medewerker en je hoeft niet eerst allerlei robotvragen te beantwoorden. Maar, volgens onze steekproeven zijn de antwoorden van de klantenservice soms niet helemaal volledig. Vaak moesten we vervolgvragen stellen, en het duurde soms wat langer voordat we een reactie ontvingen. Dit is zeker een onderdeel waar Holvi zich op kan verbeteren.

Wat we ook jammer vinden is dat de klantenservice niet bereikbaar is tijdens het weekend. Daarnaast is het goed om te weten dat de klantenservice communiceert in het Engels, dit kan misschien een probleem zijn voor sommige zzp’ers die de voorkeur geven aan communicatie in het Nederlands.

Wat we dan wel goed vonden, is de Holvi app. De app is gebruiksvriendelijk en erg snel. Dit heeft een positieve invloed op onze algemene beoordeling van Holvi klantervaring.

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)nee
Nederlandstalige klantenservicenee
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 16 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 10 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft redelijke kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een redelijke ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Holvi’s klantenservice minder dan andere banken.

Holvi review
Voorwaarden
Score: 3,4

De Holvi zakelijke rekening heeft enkele beperkingen als het gaat om de beschikbare functies, die naar onze mening belangrijk zijn voor elke zzp’er.

Je kunt bijvoorbeeld niet betalen met iDEAL, er is geen overstapservice beschikbaar, en de bank valt niet onder het depositogarantiestelsel. Bovendien ontbreekt er een koppeling met een boekhoudpakket van een Nederlandse aanbieder. Het is ook jammer dat Holvi geen duidelijk duurzaamheidsbeleid heeft, wat in deze tijd steeds belangrijker wordt.

Een lichtpuntje is dat je de Holvi bankrekening kunt uitbreiden en gebruik kunt maken van hun eigen facturatie systeem, met een kleine kanttekening dat dit wel tegen extra betaling is.

Al met al, als je op zoek bent naar een zakelijke rekening met meer functies en mogelijkheden, zijn er waarschijnlijk betere alternatieven beschikbaar voor jou als zzp’er.

👉 Klaar voor meer? Bekijk Knab Zakelijk (als #1 beste getest), of vergelijk hier alle banken. 

Ja, een bankrekening bij Holvi open je eenvoudig en gaat snel. De rekening is binnen 10 minuten actief. Het openen van de rekening kan volledig online.

Als je overstapt van een andere bank kun je helaas niet gebruik maken van een overstapservice.

Nee, op dit moment heeft de bank geen specifiek duurzaamheidsbeleid of initiatieven gericht op milieu en sociale verantwoordelijkheid.

Dit is belangrijk om te overwegen als duurzaamheid een belangrijke factor is in jouw financiële keuzes.

Nee, Holvi biedt geen verzekeringen, zakelijke spaarrekening, creditcards of zakelijk lenen aan. Wel kun je upgraden naar Holvi Pro.

Zijn er nog meer Holvi zakelijke rekeningen?

Naast Holvi Lite, biedt de bank met Holvi Pro ook een uitgebreiden pakket aan voor ondernemers. Dit zijn de belangrijkste verschillen:
Holvi Lite Holvi Pro
Maandelijkse kosten € 9,00 € 15,00
Kosten geld opnemen? 2,5% 2%
Maak en stuur facturen? ⛔️

Veelgestelde vragen over Holvi Lite

Holvi’s klantenservice is bereikbaar via de live chat in de app. De responstijden kunnen echter variëren, en de klantenservice is niet beschikbaar tijdens het weekend. Daarnaast is de communicatie in het Engels.

Holvi is een in Finland gevestigd fintech-bedrijf dat betrouwbaar opereert binnen de financiële regelgeving, maar het is belangrijk op te merken dat zij niet onder het Europese depositogarantiestelsel vallen en je geld niet beschermd is.

Nee, je krijgt geen specifieke starterskorting bij het openen van een Holvi zakelijke rekening.

Holvi heeft een Finse bankvergunning, maar het valt niet onder het Europese depositogarantiestelsel. Dit betekent dat je geld niet dezelfde wettelijke bescherming heeft als bij traditionele banken.

€9,00
Per maand
3/5
6,2 Redelijk

Populaire banken 2024