Zoek naar:

ASN Betalen Zelfstandigen review 2024

Onze ervaring in het kort

Met ASN Betalen Zelfstandigen bankier je voor redelijke kosten, een sterke focus op duurzaamheid en een gebruiksvriendelijke mobiele app, maar er is ruimte voor verbetering in de klantenservice en er zijn beperkte extra functies in vergelijking met andere zakelijke rekeningen.

🏅 ASN Betalen Zelfstandigen behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk ASN met alternatieven

Je bekijkt nu:
ASN
Bank score
7,3 Goed
3.7/5
Kosten
€9,32 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis bankieren
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“ASN Betalen Zelfstandigen biedt een betrouwbare, duurzame bankervaring voor zzp’ers, maar heeft beperkte functionaliteiten. Klantenservice is niet beschikbaar in het weekend en er is geen in-app chatfunctie. Kosten zijn redelijk en de bank heeft een gratis overstapservice. Goede keuze voor duurzaam bankieren, met enige beperkingen.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige ASN Betalen Zelfstandige ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantenservice en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort ASN Betalen Zelfstandige:

Kosten
8,5
Klantervaring
6,9
Voorwaarden
6,6
Eindscore
7,3

ASN review
Kosten
Score: 8,5

Bij het openen van de ASN zakelijke rekening moet je rekening houden met maandelijkse kosten van €7,50. Daarnaast zijn er kosten van €1,82 per maand voor klantonderzoek. Dit brengt het totale maandbedrag op €9,32.

Bij ASN Bank krijg je de eerste 3 maanden gratis. Gedurende deze beginperiode betaal je niets voor het gebruik van de ASN betaalrekening.

Zzp’ers doen per jaar ongeveer 245 keer transacties. Met het standaardpakket zijn er 1000 transacties inbegrepen zonder extra kosten. Dus, in de meeste gevallen, heb je meer dan genoeg transacties tot je beschikking.

ASN Betalen Zelfstandigen biedt redelijke kosten en een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de geboden functionaliteiten.

Zoveel kost ASN Betalen Zelfstandigen voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten € 111,84
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar) € 0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er € 111,84
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000) €202,50

ASN Betalen Zelfstandigen is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Maar behoort niet tot de goedkoopste. Daarmee is ASN Betalen Zelfstandigen een redelijk keuze.

Voordelen

Vaste prijs van €9,32 per maand is redelijk voordelig
1000 transacties per jaar gratis

Nadelen

Weinig extra (gratis) functionaliteite

ASN review
Klantervaring
Score: 6,9

De klantenservice van ASN scoorde lager dan gemiddeld in ons klantenservice onderzoek. Hoewel je de bank wel telefonisch kunt bereiken en de medewerkers over het algemeen vriendelijk en deskundig zijn, zijn er toch een paar dingen die beter kunnen.

Allereerst missen ze een handige in-app chatfunctie, waarmee je snel vragen kunt stellen en direct antwoord kunt krijgen, zoals je dat bij sommige andere banken wel ziet.

Een ander minpunt is dat de klantenservice niet beschikbaar is in het weekend. Ons klantenserviceonderzoek laat zien dat andere banken het vaak beter doen wat klantenservice betreft.

De ASN app is daarentegen wel heel goed. De app ziet er mooi uit en werkt fijn, wat zorgt voor een goede ervaring voor zzp’ers die de app gebruiken. Dus hoewel er ruimte is voor verbetering, zijn er ook positieve aspecten aan de diensten van ASN.

Chat/Whatsappnee
Telefonischja
Contact vanuit de ASN app (zonder controle vragen)nee
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Niet mogelijk
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Niet mogelijk

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice maar vinden wij dat er meer contactmogelijkheden moeten zijn. De kwaliteit van ASN’s klantenservice is daarom minder goed dan andere banken.

ASN review
Voorwaarden
Score: 6,6

ASN Bank, als onderdeel van de Volksbank, biedt een duurzame bankervaring met alle standaard basisfuncties die je nodig hebt voor eenvoudig zakelijk bankieren via de website of app.

In vergelijking met andere zakelijke rekeningen zijn er alleen niet zoveel extra functies beschikbaar. Dit betekent bijvoorbeeld dat handige tools zoals slim saldo beheer of een digitaal kasboek ontbreken. Een gratis zakelijke spaarrekening is wel inbegrepen.

ASN is een betrouwbare bank, waar je geld veilig is. Als je wilt overstappen naar deze duurzame bank, dan kun je gebruikmaken van de gratis overstapservice. Je bij- en afschrijvingen worden dan automatisch van je oude zakelijke bankrekening naar je nieuwe ASN zakelijke rekening gestuurd. Dit voor een periode van 13 maanden.

🏅 ASN Betalen Zelfstandigen behoort tot een van de beste duurzame rekeningen van 2024 volgens ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voor het aanvragen van een zakelijke ASN bankrekening is een bezoek aan een van de fysieke kantoren niet vereist; de aanvraag kan volledig online worden afgerond.

Na het indienen van de aanvraag duurt het ongeveer een week voordat de aanvraag wordt verwerkt.

ASN Bank staat bekend om haar inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als onderdeel van de Volksbank N.V. heeft de bank zichzelf gepositioneerd als een voorvechter van een duurzame en verantwoorde samenleving.

Ze financieren duurzame projecten, bieden duurzame beleggingsmogelijkheden aan en hanteren strenge duurzaamheidscriteria.

Ons eigen onderzoek bevestigt dat ASN Bank inderdaad een duurzame bank is, zoals ze zich profileren. Hun reputatie op het gebied van duurzaamheid maakt hen aantrekkelijk voor mensen en organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Ja, ASN Betalen Zelfstandigen biedt handige extra’s zoals, zakelijke creditcards, een betaalautomaat, zakelijke leningen, zakelijk sparen en zakelijk advies en ondersteuning.

Veelgestelde vragen over ASN Betalen Zelfstandigen

ASN Betalen Zelfstandigen heeft geen weekendklantenservice of in-app chatoptie beschikbaar.

Je kunt echter nog steeds telefonische hulp krijgen van ervaren medewerkers op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.

ASN staat bekend als een betrouwbare bekende bank, met toezicht van De Nederlandsche Bank en een dekking van banktegoeden tot €100.000.

Ja, ASN biedt een starterskorting aan. De eerste 3 maanden bankier je gratis.

Ja: ASN heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Een nieuwe aanvraag bij ASN kan doorgaans ongeveer een week duren voordat deze wordt verwerkt en goedgekeurd.

€9,32
Per maand
3.7/5
7,3 Goed
Gratis de eerste 3 maanden

Populaire banken 2024