Zoek naar:

bunq Easy Bank Pro Business review 2024

Onze ervaring in het kort

Als je op zoek bent naar een zakelijke bank die barst van innovatie en geavanceerde functies, dan is bunq Easy Bank Pro Business wellicht precies wat je zoekt. Ondanks klantenservice-uitdagingen biedt deze moderne online bank veel mogelijkheden die verder gaan dan de traditionele zakelijke rekeningen.

🏅 bunq Easy Bank Pro behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk bunq met alternatieven

Je bekijkt nu:
bunq.png
Bank score
7,4 Goed
4/5
Kosten
€13,99 per maand
Acties
30 dagen gratis proberen
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg goed
3.9/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.7/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“Bunq Easy Bank Pro Business biedt ontzettend uitgebreide functionaliteiten en technologische voordelen. Het is de perfecte bank voor tech-minded zzp’ers. De hoge rentes op bunq’s spaarrekeningen is daarnaast ook erg interessant.

Voor normale gebruikers die opzoek zijn naar een basis bankpakket, vind ik bunq iets minder geschikt. De klantenservice is erg beperkt en daarnaast is bunq niet de meest budgetvriendelijke bank. ZZP’ers die dat door de vingers kunnen zien, krijgen daarvoor wel een fijne bankervaring terug.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige bunq Easy Bank Pro ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort de de bunq zakelijke rekening:

Kosten
6,0
Klantervaring
5,8
Voorwaarden
9,6
Eindscore
7,4

bunq review
Kosten
Score: 6,0

bunq Easy Bank Pro Business is niet bepaald budgetvriendelijk, in vergelijking met andere banken die we onder de loep hebben genomen. Met een maandelijkse pakketprijs van €13,99 en extra transactiekosten van €0,13 per bij- of afschrijving, lijken ze aan de prijzige kant te zitten.

Wat bunq onderscheidt, is de ‘complete all-in prijs’ die ze voor deze kosten bieden. Met dit prijskaartje krijg je geen standaardbankpakket, maar een complete set aan tools en extra’s die de moderne ondernemer in het zonnetje zetten.

En er is nog een kers op de taart: de verleidelijke rente die bunq te bieden heeft. In een tijd waarin spaarrentes fors verschillen tussen banken, kan dit een interessante mogelijkheid zijn voor ondernemers die hun zakelijke geldstromen graag zien groeien.

Dus, hoewel de bunq zakelijke rekening misschien niet meteen de goedkoopste optie lijkt, biedt het wel een pakket dat je waar voor je geld geeft, vooral als je op zoek bent naar geavanceerde snufjes en een manier om je geld in beweging te zetten.

Zoveel kost bunq Easy Bank Pro Business voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 167,88
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 31,85
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 199,73
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€157,50

Een zakelijke rekening bij bunq is iets duurder dan de meeste andere zakelijke rekeningen. Daarmee is bunq Easy Bank Pro geen voordelige keuze.

Voordelen

Veel functies voor 1 prijs
Eerste maand gratis

Nadelen

Vaste prijs van €13,99 per maand is bovengemiddeld
€0,13 cent per bij- of afschrijving 

bunq review
Klantervaring
Score: 5,8

Een belangrijk aspect van jouw bankervaring is zonder twijfel de klantenservice. Hierbij moeten we erkennen dat bunq helaas als laatste uit onze vergelijking met andere banken naar voren komt als het gaat om klantenservice.

De bank scoort goed op prijs en functies, maar klantondersteuning is een belangrijk aspect waarop bunq achterblijft.

Telefonisch contact is simpelweg niet mogelijk. Voor ondernemers die gewend zijn aan directe communicatie en snelle hulp, kan dit behoorlijk een struikelblok vormen. 

Je kunt wel chatten met bunq, maar dat verloopt via een chatbot. Dit proces wordt vervolgens omslachtig gemaakt door je door te verwijzen naar e-mailondersteuning.

Zeker voor belangrijke of spoedeisende vragen, kan het ontbreken van een directe en efficiënte lijn naar de klantenservice behoorlijk frustrerend zijn.

Dus, terwijl bunq Easy Bank Pro Business schittert op innovatieve functies, is er serieus werk aan het verbeteren van de klantenservice.

Chat/Whatsappja
Telefonischnee
Contact vanuit de bunq app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)nee
Nederlandstalige klantenservicenee
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischNiet mogelijk
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 16 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Langer dan 10 minuten

We hebben geen medewerker kunnen spreken. Telefonische klantenservice is niet beschikbaar.

Toen we meerdere vragen stelde via de bunq app duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een negatieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van bunq’s klantenservice minder dan andere banken.

bunq review
Voorwaarden
Score: 9,6

Wat bunq werkelijk onderscheidt, is de overvloed aan functionaliteiten en geavanceerde technologische snufjes die het te bieden heeft. Uit ons bankenonderzoek komt duidelijk naar voren dat bunq de koploper is als het gaat om zowel het aantal als de variëteit aan beschikbare functionaliteiten. 

Voor ondernemers die op zoek zijn naar een bank die niet alleen de basisbehoeften afdekt, maar ook vooruitstrevende tools biedt om hun financiën op een slimmere manier te beheren, is dit een fantastische keuze.

Wat het nog beter maakt, is dat veel van deze waardevolle functionaliteiten standaard in het pakket zijn opgenomen, zonder extra kosten. Dit plaatst bunq in een gunstige positie ten opzichte van sommige concurrenten die vaak aanvullende kosten rekenen voor geavanceerde functies. Dit betekent dat ondernemers direct kunnen profiteren van een breed scala aan tools zonder zich zorgen te hoeven maken over extra uitgaven.

Een ander kenmerk dat de bunq zakelijke rekening aantrekkelijk maakt, is het gemak waarmee een rekening volledig online kan worden geopend, en dit proces kan in slechts enkele minuten worden voltooid. 

Daarnaast biedt bunq een welkomstgeschenk voor nieuwe klanten, waarbij de eerste maand gratis is. Deze vliegende start kan een opsteker zijn voor beginnende ondernemers om de voordelen van de bunq zakelijke rekening te verkennen zonder meteen kosten te maken.

🏅 bunq Easy Bank Pro Business behoort tot een van de beste rekeningen met de meeste functionaliteiten van 2024 volgens ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Ja, het openen van een bunq rekening is eenvoudig en kan online worden gedaan. Dit proces is doorgaans snel en vereist geen uitgebreide papierwerk of fysieke bezoeken aan een bankfiliaal.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Ja, bunq richt zich op duurzaamheid met een focus op milieubewustzijn. Ze hebben inspanningen geleverd om hun activiteiten en diensten zo te structureren dat ze bijdragen aan duurzaamheid en milieubescherming. Ze hebben bijvoorbeeld een “Green Card” gelanceerd waarmee gebruikers bomen kunnen planten met hun transacties. Ook is hun datacenter klimaatneutraal en werken ze aan het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk.

Zeker weten! De bunq zakelijke rekening biedt een schat aan leerzame extra’s en slimme functionaliteiten die je zakelijke ervaring naar een hoger niveau tillen. Deze tools kunnen je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiën en ze op een meer geavanceerde manier te beheren, wat perfect is voor ondernemers die willen leren en groeien.

Zijn er nog meer bunq zakelijke rekeningen?

We hebben het hierboven telkens gehad over de Easy Bank Pro rekening, maar er zijn eigenlijk drie zakelijke rekeningen waaruit ondernemers kunnen kiezen. Dit zijn ze met de belangrijkste verschillen:

 Easy BankEasy Bank ProEasy Bank Pro XL
Maandelijkse kosten€ 7,99€ 13,99€ 23,99
Boekhoudkoppeling?⛔️
Meerdere sub-rekeningen?⛔️
Facturen scannen?⛔️
Aankoopbescherming?⛔️⛔️

Veelgestelde vragen over bunq EasyMoney

Onze ervaring met de klantenservice van bunq is niet helemaal positief. Ondanks hun gebruik van innovatieve benaderingen zoals chatbot-ondersteuning, hebben we enkele tekortkomingen opgemerkt. Het ontbreken van telefonisch contact en wisselende ervaringen met responsiviteit en bereikbaarheid hebben onze tevredenheid beïnvloed.

Ja, bunq wordt beschouwd als een betrouwbare bank. Ze zijn gereguleerd door de Nederlandse centrale bank (DNB) en vallen onder het depositogarantiestelsel, wat betekent dat je tegoeden tot een bepaald bedrag zijn beschermd in geval van financiële problemen.

Bij het openen van een bunq rekening, krijgt elke gebruiker, ongeacht hoelang hun bedrijf bestaat, de eerste maand gratis als welkomstgeschenk. Dit kan een gunstige manier zijn om de voordelen van de bunq zakelijke bankrekening te verkennen zonder meteen maandelijkse kosten te maken.

Ja, je geld is veilig bij bunq zakelijk. Ze vallen onder toezicht van de Nederlandse centrale bank en je tegoeden zijn beschermd onder het depositogarantiestelsel. Dit biedt geruststelling over de veiligheid van je financiële middelen bij de bank.

€13,99
Per maand
4/5
7,4 Goed
Eerste maand gratis

Populaire banken 2024