Zoek naar:

bunq is één van de innovatieve online banken die het in de golf van nieuwkomers erg goed doet. De Nederlandse online bank is populair onder zzp’ers vanwege aantrekkelijke prijzen en het gebruiksgemak van de goedwerkende bunq-app. Ben je op zoek naar een bunq Zakelijke Rekening? Dan heb je keuze uit een aantal producten. Wij kijken in deze review naar de goedkoopste variant: bunq Easy Bank Business. Deze zakenrekening is voor zzp’ers het aantrekkelijkst vanwege de lage prijs.

bunq Easy Bank Business is één van de nieuwste zakelijke rekeningen van bunq. Deze rekening biedt veel functionaliteiten die je in de uitgebreidere bunq zakelijke rekeningen Easy Money Business en Easy Green Business ook vindt, maar dan teruggebracht naar de basisfuncties. Zo kun je betaalverzoeken sturen, Google Pay en Apple Pay gebruiken en betaalnotificaties op je telefoon ontvangen. 

Deze goedkoopste zakelijke rekening van bunq kost slechts €6,99 per maand. Daarvoor krijg je onder meer het volgende:

 • Toegang tot bankieren via de bunq-app;
 • Betaalalerts op je telefoon;
 • Een fysieke Maestro-betaalpas of Mastercard-debitcard;
 • De optie om betaalverzoeken te sturen;
 • De mogelijkheid om te betalen met Google Pay en Apple Pay.

Wat zijn de voordelen van de bunq Zakelijke Rekening?

Wil je een bunq Zakelijke Rekening openen? Dan krijg je alle basisfunctionaliteiten die je als zzp’er nodig hebt – tegen een aantrekkelijke prijs. 

Dit vonden wij de voordelen van de zakelijke rekening van bunq:

 • Je krijg veel handige functionaliteiten voor zzp’ers;
 • Je rekening is binnen tien minuten geopend;
 • Je kunt betaalverzoeken sturen;
 • Je profiteert van de handige app.

Wat zijn de nadelen van de bunq Zakelijke Rekening?

We schreven al eerder dat bunq Easy Bank Business is teruggebracht naar de basics. Als beginnende zzp’er is dat geen probleem. Verricht je meer transacties per maand en heb je uitgebreidere diensten en producten nodig? Dan is de rekening al gauw niet meer toereikend. Het kan dan lonen om op één van de duurdere pakketten over te stappen.

Dit vonden wij de nadelen van de zakelijke rekening van bunq:

 • Geen leningen of verzekeringen;
 • Je kunt niet bij een filiaal naar binnen lopen;
 • Je krijgt geen zakelijke creditcard;
 • Prijzig in verhouding tot alternatieven
 • Het aantal functies is, naast de basisfunctionaliteitein, niet al te uitgebreid.

Wat zijn de kosten van de bunq Zakelijke Rekening?

bunq biedt voor slechts €6,99 een snelle en gebruiksvriendelijke online zakelijke rekening, waarin je alle basisbenodigdheden voor zzp’ers vindt. De maandelijkse prijs is inclusief toegang tot de bunq-app, een Maestro- of Mastercard-bankpas en de mogelijkheid om betaalverzoeken te versturen. 

Wil je extra functionaliteiten? Dan moet je daar voor betalen. Alle kosten vind je in het onderstaande overzicht.

Maandelijkse kosten€6,99
Betaalverzoeken met SOFORT of iDEAL€0,27 per verzoek
Extra Maestro-pas€3,99 per kaart per maand
Transacties€0,13 per transactie
Vervangende betaalpas€9,99

Ben je een startende zzp’er? Dan schatten we in dat je niet meer dan twintig transacties per maand doet. Je maandelijkse kosten voor de bunq Zakelijke Rekening zijn dan €6,99 + €2,60. Hiervoor krijg je alles wat je nodig hebt – in een zeer gebruiksvriendelijke en snelle app die bankieren een fluitje van een cent maakt.

Hoe lang duurt een bunq Zakelijke Rekening openen?

Zoals bij veel online banken is het openen van een zakelijke rekening makkelijk, maar vooral snel. Dit in tegenstelling tot de traditionele banken, waar je soms een paar weken moet wachten tot je aanvraag is goedgekeurd.

Nee – een bunq Zakelijke Rekening openen is veel makkelijker. Download hiervoor de app of ga naar de website, waar je je telefoonnummer invoert om een downloadlink te ontvangen. Vul vervolgens je gegevens in en voilà: je kunt binnen tien minuten bij bunq zakelijk bankieren.

Je hoeft bij het openen van een bunq Zakelijke Rekening overigens alleen je persoonlijke gegevens bij de hand te houden. Om een bunq Zakelijke Rekening te openen, heb je namelijk géén KvK-inschrijving nodig.

Is de bunq Zakelijke Rekening goed voor zzp’ers?

We moeten toegeven dat bunq een online bank is die het leven van een zzp’er makkelijker maakt. Vooral als je een startende ondernemer bent, bespaart een intuïtieve app voor al je bankzaken je veel tijd. Je hoeft namelijk niet lang na te denken over bepaalde functies. De app doet het allemaal voor je. 

Deze zakelijke rekening van bunq is echter niet de meest uitgebreide. Je mist bijvoorbeeld verregaande functies, zoals een boekhoudkoppeling, de mogelijkheid om een creditcard aan te vragen en de optie om potjes te maken, waarmee je voor verschillende doelen geld opzij kunt zetten.

Voor de meerderheid van zzp’ers is de bunq Easy Bank Business-rekening echter voldoende. Heb je liever meer functionaliteiten – of groeit je klantenbestand? Dan kun je altijd gemakkelijk overstappen op Easy Money Business of Easy Green Business. Tegen die tijd kun je altijd zakelijke rekeningen vergelijken, zodat je een andere (online) bank kunt vinden die op dat moment misschien beter bij je past.

Auteur

Schrijf een reactie