Zoek naar:

De SNS Zakelijke Rekening – officieel de SNS Zakenrekening – is een rekening van de SNS Bank. De bank zelf noemt hem ideaal voor bedrijven met maximaal tien werknemers. We gaan er in deze review verder op in.

De naam SNS Bank heb je ongetwijfeld weleens voorbij zien komen. De organisatie maakt deel uit van de Volksbank (naast de ASN Bank, BLG Wonen en de RegioBank) en typeert zichzelf als een simpele bank die haar klanten duidelijke voordelen biedt. Ze leveren betaal- en spaarrekening, maar ook verzekeringen en hypotheekproducten.

Wat is de SNS Zakelijke Rekening?

De SNS Zakelijke Rekening is één van die bankproducten die de SNS Bank aanbiedt. Het is een zakenrekening die speciaal is bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers: stichtingen en verenigingen kunnen hem niet aanvragen.

De rekening onderscheidt zich van anderen door middel van flexibiliteit. Dat uit zich bijvoorbeeld via het feit dat hij uitbreidbaar is met allerlei handige add-ons. Voorbeelden daarvan zijn betalingen in batches, incassocontracten, creditcards én de mogelijkheid om een pinautomaat aan te schaffen.

Hoe kan ik een SNS Zakelijke Rekening openen?

Wil je een SNS Zakenrekening openen? Hou er dan rekening mee dat je in ieder geval een zzp’er of mkb’er moet zijn. Je bedrijf mag tot ongeveer tien werknemers hebben. We schatten dat de SNS Bank niet al te moeilijk doet wanneer het er elf of twaalf zijn, maar twintig collega’s gaat hen waarschijnlijk te ver.

Dat houdt overigens niet in dat deze personen ook allemaal toegang krijgen tot de rekening en de bijbehorende gegevens. De SNS Zakenrekening is namelijk toegankelijk voor maximaal drie personen. Voorbeelden daarvan zijn de mede-eigenaren of oprichters, boekhouders en accountants.

Wat zijn de voordelen van de SNS Zakelijke Rekening?

Een zakelijke rekening met flexibiliteit

We noemden het hierboven ook al eventjes: de SNS Zakelijke Rekening onderscheidt zich van anderen door zijn fikse hoeveelheid flexibiliteit. Je kunt, als zzp’er zijnde, zelf kiezen welke aanvullende diensten je wilt afsluiten en gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn batchbetalingen, incassocontracten, de aanschaf van pinautomaten en het regelen van creditcards.

Toegankelijk voor meerdere personen

Een tweede voordeel van de SNS Zakelijke Rekening is het feit dat meerdere mensen toegang hebben tot de betaalgegevens. Je kunt als eigenaar kiezen wie dat precies moeten worden. Deze personen worden vervolgens vertegenwoordigers a.k.a. gevolmachtigden.

Voorbeelden van personen voor wie zo’n status wellicht handig is, zijn mede-oprichters en -eigenaren, medewerkers, accountants en boekhouders. 

Gemakkelijk in het gebruik

Dankzij de online omgeving – Mijn SNS Zakelijk genaamd – zijn al je bankzaken snel en eenvoudig zelf te regelen. Dat maakt de rekening eenvoudig in het gebruik, zeker gezien je de online omgeving óók kunt gebruiken voor het versturen van zakelijke betaalverzoeken. Wist je dat dit er aantoonbaar voor kan zorgen dat klanten en andere relaties sneller betalen? Zo zie je maar.

Koppeling met boekhoudpakketten

Maak je gebruik van een boekhoudpakket, zoals MoneyBird? Dan kun je de SNS Zakenrekening hier op eenvoudige wijze aan koppelen. Dat zorgt ervoor dat je betaalgegevens worden gecommuniceerd naar dit boekhoudpakket. Dat is nauwkeurig én het scheelt je behoorlijk wat tijd.

Dergelijke connecties zijn overigens ook mogelijk met onder meer de boekhoudpakketten Exact en Minox.

Zakelijke creditcards

Maak je gebruik van de SNS Zakenrekening? Dan kun je, direct na het openen van de zakelijke rekening, één of meerdere zakelijke creditcards aanvragen. Dankzij Mijn SNS Zakelijk zijn de uitgaven die met deze creditcards worden gedaan ook direct online inzichtelijk. Wel zo handig.

Zakelijk sparen

Ben je een (zakelijke) klant bij de SNS Bank? Dan is het eenvoudig om ook direct een zakelijke spaarrekening te openen. De rekening SNS Zakelijk Sparen helpt je op eenvoudige wijze om geld opzij te zetten, bijvoorbeeld voor de btw-afdracht of – iets verder in de tijd – je pensioen.

Wat zijn de nadelen van de SNS Zakelijke Rekening?

Relatief hoge kosten

De SNS Bank zelf promoot de SNS Zakenrekening als een voordelige optie, maar dat vinden wij wel meevallen. De SNS Bank blijft natuurlijk een traditionele grootbank en dat gaat vaak gepaard met hogere kosten – dus ook hier. De rekening kost derhalve €11 per maand (plus kosten per transactie) en dat is hoog ten opzichte van online instanties als Knab en N26.

Toegegeven: je krijgt daarvoor wél een breed pakket aan handige functies. Startende zzp’ers hebben deze functionaliteiten echter veelal niet nodig. We neigen er dus naar om te zeggen dat een zakelijke rekening openen bij de SNS Bank met name interessant is als je tegen die tien werknemers aanschurkt en dus een groter, complexer bedrijf hebt.

Veranderende rente

De rente bij de SNS Bank is variabel.

Kijk hier naar de beste goedkope zakelijke rekeningen. Gratis zakelijke rekeningen zijn ook opties, kijk goed naar de voorwaarden.

Auteur

Schrijf een reactie