Zoek naar:

SNS ZZP Rekening review 2024

Onze ervaring in het kort

SNS ZZP Rekening is een duurzame keuze met betaalbare tarieven en een uitstekende klantenservice, maar het mist enkele functies die wel beschikbaar zijn bij andere banken.

🏅 SNS ZZP Rekening behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk SNS met alternatieven

Je bekijkt nu:
sns-bank.png
Bank score
7,9 Goed
4/5
Kosten
€9,45 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg Goed
3.8/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“De SNS ZZP Rekening biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, met redelijke maandelijkse kosten en een flink aantal gratis transacties. De sterke nadruk op uitstekende klantenservice en duurzaamheid maakt SNS tot een aantrekkelijke keuze voor ondernemers die waarde hechten aan ondersteuning en milieubewust bankieren. De zakelijke rekening van SNS heeft alle basisfuncties, maar loopt achter op sommige handige extra’s en tools die bij andere banken wel beschikbaar zijn. “

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige SNS ZZP Rekening ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort SNS ZZP:

Kosten
8,5
Klantervaring
7,8
Voorwaarden
7,5
Eindscore
7,9

SNS review
Kosten
Score: 8,5

De SNS ZZP Rekening biedt een goede balans tussen prijs en kwaliteit, hoewel de rekening niet tot de meest voordelige behoort. Met een maandelijkse pakketprijs van €9,45, inclusief de verplichte €1,50 voor klantonderzoek, zijn de tarieven van de SNS ZZP Rekening scherp.

Wat deze rekening nog interessanter maakt, is dat er 1000 gratis transacties per jaar zijn inbegrepen. Dit is gunstig, gezien een gemiddelde zzp’er ongeveer 245 transacties per jaar uitvoert. Hierdoor blijven de meeste gebruikers ruimschoots binnen het pakket en hoeven ze zich geen zorgen te maken over extra transactiekosten.

Zoveel kost SNS ZZP voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten 113,40
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar) €0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er € 113,40
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000) € 202,50

SNS ZZP is iets duurder dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is SNS ZZP Rekening een redelijke keuze.

Voordelen

1000 gratis transacties inbegrepen
Eerste 3 maanden gratis

Nadelen

€9,90 pakketkosten p/m is bovengemiddeld

SNS review
Klantervaring
Score: 7,8

Een van de sterke punten van de SNS is de uitstekende klantenservice. Met een score die bovengemiddeld is in ons klantenserviceonderzoek, toont SNS aan dat ze begrijpen hoe belangrijk het is om ondernemers goed van dienst te zijn. De SNS medewerkers zijn niet alleen vriendelijk, maar ze reageren ook snel en verstrekken duidelijke antwoorden op vragen.

De mogelijkheid om via de app te communiceren en snelle reacties op je vragen te krijgen is niet alleen handig, maar de medewerkers nemen ook alle tijd om ervoor te zorgen dat je tevreden bent, wat wij als zeer prettig ervaren.

Chat/Whatsappja
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendja

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonisch Binnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur) Binnen 12 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur) Binnen 10 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde via de app werden deze snel opgevolgd.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van SNS zakelijk klantenservice beter dan aan andere banken.

SNS review
Voorwaarden
Score: 7,5

SNS zakelijk staat bekend als een van de meest duurzame banken, met een sterke focus op duurzaamheid. Hun zakelijke rekening heeft alle basisfuncties, maar mist een aantal extra handige functies en tools die wel beschikbaar zijn bij andere banken. Er is bijvoorbeeld een gratis boekhoudkoppeling inbegrepen, maar het is jammer dat niet alle boekhoudpakketten worden ondersteund.

Het aanvragen van een rekening kan online. Maar, de goedkeuring voor het openen van de SNS ZZP-rekening neemt minimaal 5 dagen in beslag. Dit in tegenstelling tot sommige andere aanbieders waar de aanvraag soms al in 10 minuten kan worden voltooid en de rekening meteen actief is. Het duurt dus even voordat je rekening actief is.

Kortom, als duurzaamheid en basisbankdiensten belangrijk voor je zijn, kan SNS een geschikte keuze zijn. Houd echter rekening met de genoemde beperkingen en het iets langere aanvraagproces.

Een rekening openen bij SNS is zo gedaan en het is niet nodig om een fysiek kantoor te bezoeken. De aanvraag kan online gedaan worden. De rekening is dan nog niet meteen actief. De goedkeuring neemt minimaal 5 dagen in beslag

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Ja, SNS staat bekend als een duurzame bank met een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Ze nemen verschillende initiatieven om hun impact op het milieu te verminderen en investeren in duurzame projecten.

Hun inzet voor duurzaamheid omvat onder andere het financieren van groene energieprojecten, het verminderen van de CO2-voetafdruk van hun eigen activiteiten en het ondersteunen van sociale en milieugerichte initiatieven.

Ja, SNS ZZP biedt handige extra’s zoals, zakelijke creditcards, zakelijke leningen, spaarrekening en zakelijk advies en ondersteuning.

Zijn er nog meer SNS zakelijke rekeningen?

Naast de SNS ZZP Rekening, biedt SNS ook een Zakenrekening aan voor alle andere zakelijke klanten zoals MKB-bedrijven, winkeliers en webshops. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee rekeningen:
SNS ZZP Rekening SNS Zakenrekening
Maandelijkse kosten € 9,45 € 11,45
Transactiekosten 1000 gratis transacties Bij € 0,14
Af € 0,05
Toegang meerdere gebruikers? ⛔️
Automatisch incasseren? ⛔️
Contant geld storten? ⛔️

Veelgestelde vragen over SNS ZZP

SNS onderscheidt zich door zijn goede klantenservice, met vriendelijke en snelle medewerkers die heldere antwoorden bieden. Ook de bereikbaarheid en de kwaliteit van de antwoorden zijn goed.

SNS is een betrouwbare bank. Ze staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en je banktegoeden zijn tot €100.000 gedekt.

Ja, SNS biedt een starterskorting aan in de vorm van de eerste 3 maanden gratis, zelfs voor mensen die geen starters zijn.

Ja: SNS heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Het aanvraagproces voor een SNS ZZP-rekening kan minimaal 5 dagen in beslag nemen. De aanvraag kan wel volledig online worden gedaan.

€9,45
Per maand
4/5
7,9 Goed
Eerste 3 maanden gratis

Populaire banken 2024