Zoek naar:

Triodos Internet Zaken Rekening review 2024

Onze ervaring in het kort

De Triodos Internet Zaken Rekening is de meest duurzame zakelijke rekening die je kunt vinden, maar Triodos loopt wel wel wat achter op het gebied van moderne bankfuncties en technologische snufjes in vergelijking met sommige andere zakelijke rekeningen.

🏅Triodos Internet Zaken Rekening behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Triodos met alternatieven

Je bekijkt nu:
Triodos
Bank score
6,3 Goed
3.3/5
Kosten
€14,17 per maand
Acties
Tijdelijk geen acties beschikbaar
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
8,2 Erg goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,4 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“Triodos is dé keuze voor duurzame zzp’ers en ondernemers. De bank besteedt veel aandacht aan goede en eerlijke financiële praktijken. Helaas ontbreken moderne bankopties zoals Apple Pay, en de mobiele app beschikt alleen over de basisfuncties. Triodos is dus minder geschikt als je als jij de nieuwste snufjes wilt, die je bankzaken makkelijker en overzichtelijk maken. Het lange aanvraag proces van 2-3 maanden is het grootste nadeel van Triodos.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Triodos Internet Zaken Rekening ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Triodos Internet Zaken Rekening:

Kosten
6,0
Klantervaring
6,8
Voorwaarden
6,3
Eindscore
6,3

Triodos review
Kosten
Score: 6,0

De Triodos zakelijke rekening heeft een maandelijkse basisprijs van €12,50. Daarnaast zijn er jaarlijkse kosten van €20 voor de betaalpas, wat het totale maandelijkse bedrag op €14,17 brengt.

Er zijn ook kosten voor het bijschrijven van geld van €0,15 en voor afschrijvingen van €0,10. Dit maakt de Triodos-rekening relatief duur in vergelijking met andere zakelijke rekeningen.

Een automatische boekhoudkoppeling is wel standaard inbegrepen. Wat erg fijn is, is dat er ook een ruime keuze is aan Nederlandse aanbieders om je boekhouding mee te koppelen.

Zoveel kost Triodos zakelijke rekening voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 170,04
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 30,63
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 200,67
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€225,00

Triodos zakelijke rekening is duurder dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is Triodos Internet Zaken Rekening geen voordelige keuze.

Voordelen

Gratis boekhoudkoppeling

Nadelen

€14,17 p/m vaste kosten is aan de hoge kant
€0,15 cent per bijschrijving en €0,10 per afschrijving

Triodos review
Klantervaring
Score: 6,8

We hebben zelf 5 contactmomenten gehad met de klantenservice van Triodos bank en ze waren vriendelijk en behulpzaam. Zelfs met ingewikkelde vragen werden wij goed geholpen.

Maar er is iets wat we minder fijn vinden, namelijk dat je niet kunt chatten of berichten sturen via de app. Je kunt alleen telefonisch contact opnemen met de klantenservice, en dat is jammer omdat je bij andere banken vaak wel je vragen kunt stellen via de chat. Bovendien zijn ze alleen op werkdagen beschikbaar van 9.00 tot 17.00 uur en in het weekend kun je geen contact opnemen.

Deze nadelen brengen de totaalscore van Triodos bank omlaag, net zoals het feit dat de app niet altijd even goed werkt. Er zijn vaak problemen met het updaten en de functies zijn erg beperkt.

Chat/Whatsappnee
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)nee
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)nee
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Niet beschikbaar
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Niet beschikbaar

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Het stellen van vragen via de app is helaas niet mogelijk.

Over het algemeen hebben we een redelijke ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Triodos’ klantenservice gelijk aan andere banken.

Triodos review
Voorwaarden
Score: 6,3

Als je voor Triodos kiest, maak je een bewuste keuze voor duurzaamheid, omdat Triodos een van de meest duurzame bank ter wereld is.

Het is goed om te weten dat Triodos Bank elke aanvraag zorgvuldig screent, omdat ze alleen zakelijke klanten accepteren die passen bij de missie van de bank. Hierdoor worden bepaalde bedrijven, zoals die actief zijn in luxegoederen of zich bezighouden met dropshipping, niet geaccepteerd. Dit kan de aanvraagperiode verlengen tot wel drie maanden. Het is dus belangrijk om te overwegen of jouw bedrijf past bij Triodos voordat je een zakelijke rekening aanvraagt.

Wat betreft moderne functies, moet worden opgemerkt dat Triodos enigszins achterblijft. Je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot Apple Pay of andere geavanceerde functies zoals saldo beheer of de mogelijkheid om “potjes” aan te maken. Het is ook niet mogelijk om een zakelijke creditcard aan te vragen via Triodos.

Het openen van een zakelijke rekening bij Triodos Bank is eenvoudig dankzij het online aanvraagproces. Houd er echter rekening mee dat het screeningproces enkele maanden kan duren vanwege de zorgvuldige selectiecriteria en duurzaamheidsmissie van de bank.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Ja, Triodos Bank is een duurzame bank die zich richt op investeringen die goed zijn voor de samenleving en het milieu. Triodos wordt wereldwijd erkend als een van de meest duurzame banken die er is.

Ja, Triodos zakelijke rekening biedt handige extra’s zoals, zakelijk beleggen, mogelijkheid om contant geld te storten, zakelijke leningen, zakelijk sparen en zakelijk advies en ondersteuning.

Veelgestelde vragen over Triodos Internet Zaken Rekening

Triodos heeft een redelijke klantenservice met vriendelijke en behulpzame medewerkers. Wat we een nadeel vinden is dat er geen online ondersteuning is, zoals in-app chat, en Triodos is ook niet bereikbaar in het weekend.

Ja, Triodos Bank, een beursgenoteerde Nederlandse bank, wordt als een van de duurzaamste banken ter wereld beschouwd en staat bekend om haar sterke sociale impact.

Nee, Triodos Bank biedt geen specifieke starterskorting aan voor het openen van een zakelijke rekening.

Ja: Triodos heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Ja, het klopt dat nieuwe aanvragen voor een zakelijke rekening bij Triodos Bank enige tijd kunnen duren. Dit komt doordat Triodos Bank elk verzoek zorgvuldig screent om ervoor te zorgen dat het bedrijf past bij hun duurzame missie en ethische normen. Hierdoor kan het aanvraagproces enkele maanden in beslag nemen voordat deze is goedgekeurd en verwerkt.

€14,17
Per maand
3.1/5
6,3 Redelijk

Populaire banken 2024