Zoek naar:

Finom Solo review 2024

Onze ervaring in het kort

Met Finom Solo krijg je toegang tot een voordelige zakelijke bankrekening met een reeks handige functies, al moeten we benadrukken dat sommige opties enigszins beperkt zijn. Naast financieel gemak blinkt de Finom zakelijke rekening Solo uit met zijn uitstekende klantenservice. Ons onderzoek toont duidelijk aan dat de klantenservice van Finom voorop loopt.

🏅 Finom Solo behoort tot de goedkoopste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 goedkoopste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Finom met alternatieven

Je bekijkt nu:
Finom
Bank score
7,5 Goed
3.7/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg goed
3.8/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,4 Goed
3.6/5
Kosten
€13,99 per maand
Acties
30 dagen gratis proberen

Expert oordeel

“Al met al heeft de Finom Solo zakelijke rekening veel te bieden aan ondernemers die op zoek zijn naar betaalbaarheid en gemak. Met een gratis aanbieding en indrukwekkende klantenservice is het zeker een rekening om te overwegen voor diegenen die hun zakelijke financiën op een efficiënte en kosteneffectieve manier willen beheren. De optie om een boekhouder toegang te verlenen en het gebruiksvriendelijke facturatiesysteem zijn pluspunten, maar het ontbreken van een duurzaamheidsbeleid kan teleurstellend zijn voor milieubewuste gebruikers.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Finom Solo ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Finom Solo:

Kosten
9,5
Klantervaring
8,5
Voorwaarden
5,2
Eindscore
7,5

Finom review
Kosten
Score: 9,5

Het meest opvallende van de Finom Solo-rekening is dat je deze op dit moment gratis kunt openen en dat deze rekening ook voor altijd gratis blijft. Normaalgesproken kost deze zakelijke rekening €3,00 per maand, maar dankzij een tijdelijke aanbieding kun je de Finom Solo rekening gratis openen.

Dit maakt Finom Solo direct een van de meest budgetvriendelijke opties in vergelijking met andere zakelijke rekeningen uit ons onderzoek. 

Bovendien biedt de rekening vijf gratis overschrijvingen per maand, en als je er meer nodig hebt, betaal je €0,20 per transactie. Een betaalpas is ook inbegrepen maar wat we een beetje vreemd vinden is dat er 2 euro extra per maand in rekening wordt gebracht voor een niet-actieve kaart. Als je de kaart minimaal een keer in de maand gebruikt vervallen deze kosten. 

In de onderstaande tabel zie je hoeveel Finom Solo kost voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 0,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 37,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 37,00
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€0,00

Finom Solo is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is Finom Solo een voordelige keuze.

Voordelen

Tijdelijk gratis af te sluiten. Normaal gesproken €3,00 per maand.
5 gratis transacties per maand.

Nadelen

€2,00 maandelijkse kaartkosten, tenzij er die maand aankopen zijn gedaan.
€0,20 cent per bij- of afschrijving 

Finom review
Klantervaring
Score: 8,5

Een ander sterk punt van de Finom Solo-rekening is de uitstekende klantenservice. Uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat de klantenservice van Finom uitblinkt, vooral dankzij de snelle reacties via de chat op hun website.

Wat we goed vinden is dat je daadwerkelijk met een medewerker chat in het Nederlands en niet met een geautomatiseerde robot. Dit zorgt voor een persoonlijke en directe klantenservice-ervaring, ook in het weekend!

Het enige minpunt is dat telefonisch contact met Finom niet beschikbaar is, wat jammer is voor zzp’ers die liever de telefoon pakken.

Chat/Whatsappja
Telefonischnee
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendja

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischNiet mogelijk
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 12 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 2 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde via de app werden deze snel opgevolgd.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Finom’s klantenservice beter dan andere banken.

Finom review
Voorwaarden
Score: 5,2

Het Finom Solo-pakket is een goedkope instaprekening met verschillende handige functies, maar het is goed om te weten dat sommige opties enigszins beperkt zijn.

Neem bijvoorbeeld het ontbreken van iDEAL-betalingen, wat op dit moment nog niet ondersteund wordt. Het koppelen van je boekhouding met een automatische boekhoudkoppeling is mogelijk. Maar, de aanbieders die worden ondersteund zijn beperkt.

De Finom Solo-rekening heeft ook wel een aantal slimme functies, waaronder de mogelijkheid om je eigen boekhouder toegang te geven tot de rekening. Handig zodat je boekhouder op afstand kan meekijken.

Daarnaast beschikt de rekening over een eigen facturatiesysteem. Hiermee maak en verzend je snel facturen met standaard sjablonen, en je kunt betalingslinks toevoegen om sneller betaald te worden. Ook ontvangen klanten herinneringen bij achterstallige betalingen. Dit maakt het financiële proces efficiënter en gemakkelijker.

Het online openen van de rekening is een fluitje van een cent en binnen 24 uur beschik je al over je eigen Nederlandse IBAN, wat vooral een waardevolle tijdsbesparing is voor ondernemers die snel van start willen gaan met hun zakelijke activiteiten.

Tot slot vinden we wel een beetje jammer dat de bank op dit moment geen duurzaamheidsbeleid heeft. Dus als duurzaamheid hoog op je lijstje staat, is dat wel iets om in gedachten te houden.

Ja, het openen van de rekening is eenvoudig. Binnen 24 uur ontvang je je eigen Nederlandse IBAN en het hele proces verloopt volledig online.

Nee, op dit moment heeft de bank geen duurzaamheidsbeleid of specifieke initiatieven die gericht zijn op milieu- en sociale aspecten.

Het is belangrijk om rekening te houden met dit aspect als duurzaamheid een belangrijke factor is in je financiële beslissingen.

Ja, Finom Solo biedt nuttige, betrouwbare integraties en extra financiële diensten zoals de mogelijkheid om je eigen boekhouder toegang te geven en een handig facturatiesysteem met betalingslinks. Hoewel er enkele beperkingen zijn, zijn deze financiële diensten waardevol voor zakelijke vereenvoudiging.

Zijn er nog meer Finom zakelijke rekeningen?

We hebben het hierboven telkens gehad over de Finom Solo rekening, maar er zijn eigenlijk drie zakelijke rekeningen waaruit ondernemers kunnen kiezen. Dit zijn ze met de belangrijkste verschillen:

  SoloStartPremium
Maandelijkse kosten€9,90€13,75€24,75
Boekhoudkoppeling?⛔️
Bel met de klantenservice?⛔️
Wereldwijde betalingen?⛔️⛔️
Spaarrekening inbegrepen?⛔️⛔️

Veelgestelde vragen over Finom Solo

De klantenservice wordt hoog gewaardeerd, vooral vanwege de snelle en persoonlijke reacties via de chat op hun website en app. Het feit dat je met een medewerker kunt communiceren in plaats van een geautomatiseerde robot draagt bij aan de positieve ervaring.

Het enige minpunt is dat telefonische ondersteuning momenteel niet beschikbaar is.

Finom is een relatief nieuwe speler op de markt en heeft nog geen lange geschiedenis opgebouwd. Hoewel het bedrijf maatregelen neemt om de online veiligheidsnormen van de rekeningen en transacties te waarborgen, is het belangrijk om te beseffen dat het niet gedekt is door het depositogarantiestelsel.

Ja, de bank biedt op dit moment de mogelijkheid om een Solo-rekening tijdelijk gratis af te sluiten. 

Finom is geen traditionele bank en valt niet onder het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat je spaargeld niet automatisch tot een bepaald bedrag is beschermd, zoals bij traditionele banken het geval is. Het is belangrijk om te begrijpen hoe een bank de veiligheid van je financiën beheerd, bijvoorbeeld door het gebruik van beveiligingsmaatregelen en partnerschappen met gereguleerde financiële instellingen.

Nee, dat klopt niet. Als je een aanvraag indient, kun je binnen 24 uur al over je eigen IBAN beschikken. Deze efficiënte aanpak voldoet aan de financiële behoeften van ondernemers die snel aan de slag willen met hun zakelijke activiteiten.
€0,00
Per maand
3.7/5
7,5 Goed
Tijdelijk gratis af te sluiten
(ipv. €3 p/m)

Populaire banken 2024