Zoek naar:

Regiobank MKB review 2024

Onze ervaring in het kort

De RegioBank MKB zakelijke rekening is betaalbaar en klantgericht, met oog voor duurzaamheid. De bank heeft echter een meer traditionele benadering in plaats van moderne online functies.

🏅 Regiobank MKB behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Regiobank met alternatieven

Je bekijkt nu:
regiobank.png
Bank score
7,8 Goed
3.8/5
Kosten
€11,45 per maand
Acties
Eerste 2 maanden gratis
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
8,2 Erg goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,4 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“De RegioBank MKB zakelijke rekening is betaalbaar en benadrukt persoonlijke klantenservice, wat waardevol kan zijn voor sommige zzp’ers. De gratis boekhoudkoppeling en het duurzaamheidsbeleid zijn pluspunten. Maar, de beperkte online opties en problematische app kunnen een uitdaging zijn voor wie modern bankieren zoekt. Het openen van een rekening kan niet online en vereist persoonlijk contact. Over het algemeen een redelijke optie, maar er zijn betere keuzes voor wie meer online gemak en geavanceerde functies wil.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Regiobank zakelijk ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Regiobank MKB:

Kosten
8,0
Klantervaring
7,0
Voorwaarden
7,5
Eindscore
7,5

Regiobank review
Kosten
Score: 8,0

Bij de RegioBank MKB zakelijke rekening bedragen de maandelijkse kosten €9,95, met een extra toeslag van €1,50 voor klantonderzoek, wat neerkomt op een totaal van €11,45 per maand. In dit pakket zijn 1250 transacties per jaar inbegrepen, wat over het algemeen ruim voldoende is voor de meeste zzp’ers, die gemiddeld ongeveer 245 transacties per jaar uitvoeren.

Ons onderzoek laat zien dat de RegioBank niet behoort tot de meest voordelige opties. Er zijn alternatieve zakelijke rekeningen beschikbaar met lagere kosten. Desondanks biedt deze bank een redelijke prijs-kwaliteitsverhouding, mede dankzij wat gratis handige extra’s, zoals de mogelijkheid om een boekhoudprogramma te koppelen.

Zoveel kost Regiobank MKB voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 137,40
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 0,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 137,40
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€ 202,50

Regiobank MKB is iets duurder dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is Regiobank MKB geen voordelige keuze.

Voordelen

1250 transacties inbegrepen
Eerste 2 maanden gratis

Nadelen

€11,45 p/m pakketkosten aan de dure kant

Regiobank review
Klantervaring
Score: 7,0

De klantenservice van RegioBank valt op door het persoonlijke contact met een zelfstandig adviseur bij jou in de buurt. Dit kan aantrekkelijk zijn voor zzp’ers die waarde hechten aan een persoonlijke relatie met hun bank. Het hebben van een persoonlijke adviseur is iets bijzonders bij RegioBank en dit zie je niet vaak bij grotere banken.

In ons klantenservice onderzoek werd het contact met de persoonlijke adviseur als erg positief wordt ervaren. Deze adviseurs zijn deskundig, luisteren goed naar de behoeften van de klant en verstrekken duidelijke antwoorden. Bovendien zijn ze bereid om extra moeite te doen om te helpen.

Wat we wel als nadeel ervaren, is het gebrek aan online contactmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld geen in-app chat beschikbaar of andere chat-optie voor snelle vragen. Ook in het weekend is Regiobank niet bereikbaar. In deze moderne tijd vinden we dat een beperking.

De Regiobank app is in vergelijking met apps van andere banken minder goed. Klanten ervaren regelmatig problemen, zoals foutmeldingen en een niet altijd soepel werkende app. Hier is dus zeker ruimte voor verbetering.

Chat/Whatsappnee
Telefonischja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)nee
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)nee
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendnee

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 2 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Niet beschikbaar
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Niet beschikbaar

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Het stellen van vragen via de app is helaas niet mogelijk.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Regiobank’s klantenservice beter dan andere banken.

Regiobank review
Voorwaarden
Score: 7,5

Hoewel de RegioBank MKB zakelijke rekening alle basisfunctionaliteiten biedt, valt deze rekening niet echt op als het gaat om innovatie. Als je op zoek bent naar wat meer moderne functies zoals slim saldo beheer of virtuele betaalkaarten dan zijn er andere zakelijke rekeningen die beter geschikt zijn.

Wat wel is inbegrepen, is de mogelijkheid om je boekhoudpakket gratis te koppelen. Erg handig. En om te koppelen is er een ruime keuze aan Nederlandse boekhoudpakketten beschikbaar. 

De rekening kan niet online worden afgesloten, dit kan een nadeel zijn als je liever de voorkeur geeft aan volledig digitaal bankieren. In plaats daarvan verloopt het proces via persoonlijk contact met een adviseur. Voor sommige zzp’ers is dit juist prettig, omdat het een meer persoonlijke benadering en begeleiding biedt.

Een ander positief punt van deze bank, is het duurzaamheidsbeleid. RegioBank levert een bijdrage aan een groenere toekomst en het behoud van het milieu. Dit is echt iets waar RegioBank zich volledig voor inzet en waar ze met trots voor staan, waardoor ze een van de meest duurzaamste banken zijn die je kunt vinden.

🏅 RegioBank MKB zakelijke rekening behoort tot een van de beste duurzame rekeningen van 2024 volgens ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voor het openen van een RegioBank MKB rekening is het nodig om een fysiek kantoor te bezoeken en van te voren een afspraak te maken met een zelfstandig adviseur. Dit proces neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Het openen van de rekening kan niet online.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Ja, RegioBank staat bekend om zijn duurzaamheidsbeleid en draagt actief bij aan een groenere toekomst en milieu behoud. Het is een van de banken die zich inzet voor duurzaamheid en milieubescherming.

Ja, Regiobank MKB biedt handige extra’s zoals, zakelijke creditcards, een betaalautomaat, zakelijke leningen, zakelijk sparen en zakelijk advies en ondersteuning.

Veelgestelde vragen over Regiobank MKB

RegioBank heeft een goede klantenservice dankzij persoonlijk contact met lokale adviseurs, wat vooral prettig is voor zzp’ers die een persoonlijke relatie met hun bank belangrijk vinden. De adviseurs zelf zijn erg deskundig en behulpzaam. Wat we een nadeel vinden is dat er geen online ondersteuning is, zoals in-app chat, en RegioBank is ook niet bereikbaar in het weekend.

Ja, RegioBank wordt als een betrouwbare bank beschouwd. Het is onderdeel van de Volksbank, die een solide reputatie heeft in Nederland.

Ja, Regiobank biedt een korting aan. De eerste 2 maanden betaal je geen abonnementskosten. Dit geldt ook voor niet-starters.

Ja: Regiobank heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Ja, het klopt dat nieuwe aanvragen voor een RegioBank MKB zakelijke rekening langer kunnen duren dan bij sommige andere banken. Dit komt omdat het openen van de rekening persoonlijk moet worden afgehandeld via een zelfstandig adviseur en niet online kan worden gedaan. Hierdoor kan het proces 2 weken in beslag nemen voordat je rekening volledig actief is.

€11,45
Per maand
3.8/5
7,5 Goed
Eerste 2 maanden gratis

Populaire banken 2024