Zoek naar:

Revolut is mijn 10e zakelijke rekening review! Ik test en beoordeel al enkele jaren (zakelijke) bankrekeningen voor zzpdaily.nl en zakelijkbankieren.nl, waardoor ik een prima beeld kan vormen wat een rekening goed maakt, en wat een rekening mist. 

Ditmaal leg ik Revolut onder de loep. Een digitale bank die zich richt op het simpel en voordelig geld overboeken en ontvangen van én naar het buitenland. Met de gratis Revolut rekening wissel je valuta in tegen realtime koersen, een groot voordeel voor ondernemers die die vaak zaken met niet-eurolanden doen en grenzeloos willen bankieren.

Een kritische Revolut review

De digitale ‘Challenger’ bank Revolut claimt hét platform te zijn voor zakelijke rekeningen waarmee je tijd en geld bespaart in binnen- en buitenland. Oftewel, begin lokaal en groei globaal. 

Maken ze dat ook waar in de praktijk? Ik openende een Revolut account en testte deze gedurende 30 dagen.

Revolut ervaringen
Je ontvangt je betaalkaart in een strak vormgegeven en uitschuifbaar ‘pakketje’.

1. Voordelen van Revolut zakelijk

De moderne digitale bank Revolut is opgericht in 2015 en richt zich met hun complete bankervaring op zzp’ers en freelancers die in vreemde valuta willen bankieren. Daarmee is deze niche bank dus bij uitstek geschikt voor bepaalde typen ondernemers. Ik begin met de voordelen van de Revolut rekening.

Valuta inwisselen tegen realtime koersen

Het belangrijkste voordeel van Revolut is dat je er maar liefst 28 verschillende valuta omwisselt tegen dezelfde prijs die banken onderling krijgen. Dit betekent dat je geen verborgen kosten hebt in de wisselkoers. Met deze ‘realtime FX rates’, zoals Revolut het zelf noemt, kun je bijvoorbeeld goedkoop van euro naar Dollar wisselen.

Geld inwisselen tegen de huidige koersprijzen is vooral een voordeel voor ondernemers die:

  • Opdrachtgevers buiten de EU hebben
  • Inkopen doen in het buitenland, bijvoorbeeld in China of de Verenigde Staten
  • Buitenlandse betalingen ontvangen via freelance platformen als Upwork

Kortom, met Revolut kun je ervan uit gaan dat je ‘goedkoper’ uit bent bij het ontvangen van geld in vreemde valuta. Je houdt meer over dan wanneer je bijvoorbeeld via PayPal laat uitbetalen.

Je kiest zelf voor een gratis óf betaalde Revolut account

Bij Revolut heb je de keuze tussen een gratis account of een betaald account. De gratis Revolut rekening is perfect voor iedereen die niet veel buitenlandse transacties doet (of alleen kleine bedragen), maar hierbij wel wil profiteren van de Revolut voordelen. Met het gratis account krijg je een gratis creditcard. Bij- en afschrijvingen kosten €0,20 per transactie en de koersopslag is 0,4%.

https://www.revolut.com/business/business-account-plans/

Doe je veel buitenlandse betalingen? Dan ben je in the end goedkoper uit met de betaalde account van Revolut. Met een Revolut Freelancer account voor €7 per maand betaal je geen 0,4% koersopslag over de eerste €5000 per maand en doe je twintig IBAN-transacties en vijf internationale transacties gratis per maand (betalingen naar andere Revolut-rekeningen zijn altijd gratis). Upgraden naar een groter pakket is overigens mogelijk als je grotere bedragen per maand in vreemde valuta wilt omwisselen.

Gratis of betaalde Revolut bankrekening? Wanneer je vanaf zo’n €1750 per maand aan transacties doet dan houd je onder de streep vaak meer over met een betaalde account. Een gratis account kun je overigens op ieder gewenst moment upgraden.

Voorbeeld: je ontvangt een betaling van $2000 van een klant. Op moment van schrijven (8 juni, 2020), houd je daar omgerekend het volgende aan over:

  • Revolut:           € 1.773,91
  • Wise:  € 1759,34
  • N26:                € 1759,34
  • PayPal:            € 1.713,00

Bij Revolut ben je dus goedkoper uit dan bij alternatieven.

Bij een overboeking van $2000, is Revolut €14 goedkoper dan Wise en N26. En Revolut kost zelfs €60 minder (!!) dan Paypal.

Goedkoop geld overboeken naar niet-IBAN rekeningnummers

De meeste banken hanteren een flink bedrag voor een internationale overboeking. Hierbij kun je al snel denken aan een minimaal vast bedrag van €10 (exclusief koersopslag van 0,1% tot 0,5%). Bij Revolut kost een internationale overboeking maar €3 en daarmee is Revolut een van de goedkoopste in Nederland opererende banken voor het overboeken van geld naar leveranciers en ontvangen van geld van klanten buiten de Europese Unie.

Voordelig geld opnemen in het buitenland

Revolut is tevens ideaal wanneer je veel in het buitenland verblijft. Gebruik je de betaalkaart om betalingen te doen in vreemde valuta, dan betaal je slechts 0,4% koersopslag (met betaalde Revolut Freelancer account wisselen tegen realtime koers tot €5000). Dit is een van de laagste koersen op de markt, zeker vergeleken bij traditionele banken als Rabobank, ABN AMRO, ING en SNS waar dit percentage al snel richting de 2% schiet.

Kortingen bij partners

Als klant van Revolut kun je gebruikmaken van bepaalde geselecteerde kortingen. Toegegeven, dit is niet de reden om voor Revolut te kiezen, maar het kan wel handig zijn als je toch toevallig iets nodig hebt, zoals:

  • Smartphones, tablets en laptops, bijvoorbeeld van Samsung of Apple (10% korting)
  • Bedrijfssoftware voor facturering en boekhouding, teamplanning en klantenservice
  • Beveiligingssoftware

Hier vind je alle kortingen en aangesloten partners.

2. Nadelen van Revolut zakelijk

Iedere zakelijke rekening heeft nadelen ten opzichte van alternatieven en dat is ook bij Revolut het geval.

Het is niet zo dat de Revolut rekening bepaalde gebreken vertoond, maar het nadeel zit hem meer in het feit dat deze zakelijke bankrekening niet geschikt is voor ieder type ondernemer.

Revolut richt zich specifiek op ondernemers die transacties doen in vreemde valuta

Revolut bank is een goede keuze wanneer je als zzp’er of freelancer gebruik wilt maken van een lage koersopslag bij het ontvangen van en betalen in vreemde valuta. Maar maak je daar geen (of weinig) gebruik van? Dan is Revolut niet de beste keuze voor jou en kun je beter kiezen voor een alternatief, bijvoorbeeld voor een voordelige Nederlandse bank als Knab of gratis rekening N26. Of voor een meer traditionele bank als Rabobank, SNS of ABN AMRO. Op deze pagina vergelijk je alle zakelijke rekeningen.

Geen contant geld storten

Bij Revolut is het niet mogelijk om contact geld te storten. Veel ondernemers vinden dit geen probleem, maar als dat voor jou wel een wens is dan is Revolut niet de bank voor jou.

Bovendien heeft Revolut geen fysieke vestigingen, al je bankzaken regel je digitaal.

Revolut review

Positie in mijn zakelijke rekening rankings

Op zzpdaily.nl vind je regelmatig reviews over mijn bankervaringen. Revolut is dan ook niet de eerste bank die ik heb getest. Zelf doe ik als ondernemer regelmatig bankzaken in vreemde valuta en het was daarom een logische keuze om een zakelijke rekening bij Revolut te openen. 

Op basis van de verschillende zakelijke rekeningen heb ik een bankrekening ranking samengesteld. Benieuwd naar mijn ervaring met Revolut ten opzichte van andere banken?

Revolut zakelijk staat in de top 4 zakelijke rekeningen

Zakelijke rekeningen voor zzp’ers # 4 van 13

Met deze positie valt Revolut net buiten de top 3, achter Knab (uitstekende prijs-kwaliteitverhouding), N26 (100% gratis) en bunq (vernieuwende features). Revolut volgt dankzij de voordelen voor transacties in vreemde valuta.

Mijn Revolut ervaring in een notendop

Revolut is een goede keuze voor ondernemers die zakendoen buiten de Europese Unie. Ikzelf doe bijvoorbeeld regelmatig transacties in Dollars en Britse ponden en het is fijn als ik dan uitspaar op de transactie- en koerskosten. De bedragen in vreemde valuta waarmee ik maandelijks werk liggen lager dan €1750, waardoor ik met een gratis account prima uit de voeten kan. Indien het bedrag hoger wordt dan zou ik zeker overwegen om te upgraden naar een betaalde Revolut account. Met een bedrag van €7 per maand kan het je alleen maar voordeel opleveren als je veel transacties doet in vreemde valuta.

Revolut biedt bovendien een handige app, waarmee ik mijn bankzaken beter kan automatiseren door er andere apps aan te koppelen (bijvoorbeeld PayPal, Dropbox, Slack, Shopify en diverse boekhoudprogramma’s). Het voordeel aan deze bank app ten opzichte van de apps van andere banken is dat je je banktegoed in iedere valuta ziet. Dit is zeker een pre voor iedereen die transacties doet in buitenlandse valuta, omdat je zo beter zicht krijgt op wat je geld waard is!

Met de gratis Mastercard, de handige app en de realtime koersen raad ik Revolut aan als ideale rekening voor zzp’ers en freelancers die zo min mogelijk kwijt willen zijn aan koerskosten en transactiekosten en zo het maximale bedrag over willen houden aan hun buitenlandse zaken.

Hopelijk heb je veel gehad aan deze review over Revolut en kun je hierdoor beter je keuze maken voor een geschikte zakelijke bankrekening. Voor andere rekeningen lees je mijn reviews over KnabN26 en bunq.

Veel gestelde vragen

Hoe vraag je een zakelijke rekening aan bij Revolut?

Een Revolut rekening openen? Meld je daarvoor aan met je Google-account of met je e-mail en geef je telefoonnummer door om via je smartphone je bedrijfsgegevens en identiteit te verifiëren.

Voor wie is Revolut goed geschikt?

Een Revolut zakelijke rekening is aan te raden voor iedere zzp’er of freelancer die wil besparen op transactiekosten en koerspercentages bij het ontvangen van en het betalen in vreemde valuta.

Is Revolut zakelijk duur?

Revolut heeft een gratis zakelijke account waarmee je valuta omwisselt tegen 0,4% en goedkoop geld overboekt buiten de EU (€3). Upgraden naar een betaald pakket is mogelijk voor €7 per maand, waarmee je 20 IBAN-transacties en 5 internationale transacties per maand gratis krijgt. Daarmee is Revolut de goedkoopste vreemde valuta regeling.

Hoe is de klantenservice van Revolut?

Bank Revolut heeft geen kantoren, maar de klantenservice is dagelijks bereikbaar via in-app-chat. Tevens kun je indien noodzakelijk op ieder moment via de app of via de geautomatiseerde telefoonlijn je Revolut-kaart blokkeren.

Valt Revolut onder het deposito garantiestelsel?

Ja, Revolut heeft een banklicentie van de Europese bank en valt hierdoor onder het deposito garantiestelsel. Hierdoor is je geld tot €100.000 veilig.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie