Zoek naar:
Zoek naar:

We leggen Revolut Zakelijk onder de loep: een digitale bankrekening die zich richt op het simpel en voordelig geld overboeken en ontvangen van én naar het buitenland. Lees meteen verder!

In dit artikel

 1. Wat is Revolut Zakelijk?
 2. Wat zijn de voordelen van Revolut Zakelijk?
 3. Wat zijn de nadelen van Revolut Zakelijk?
 4. Is Revolut geschikt voor mij als ondernemer?
 5. Veelgestelde vragen

ZZP Daily test al jaren (zakelijke) bankrekeningen. We hebben daarom een prima beeld van wat een rekening goed maakt – en wat niet.

We hebben in dat kader ook Revolut onder de loep gelegd: een digitale bank die zich richt op het simpel en voordelig geld overboeken en ontvangen van en naar het buitenland. De gratis rekening Revolut Zakelijk helpt je met het inwisselen van valuta tegen realtime koersen: een groot voordeel voor ondernemers die vaak zaken met niet-eurolanden doen en grenzenloos willen bankieren.

Revolut claimt daarmee hét platform te zijn voor zakelijke rekeningen. Je zou er tijd en geld mee besparen in binnen- en buitenland: begin lokaal, groei globaal.

Maar is dat ook zo? We openden een Revolut-account en testten deze dertig dagen lang.

Revolut-bank

Wat is Revolut Zakelijk?

Over de bank Revolut

De moderne en digitale bank Revolut is opgericht in 2015 en richt zich met hun complete bankervaring op zzp’ers en freelancers die in vreemde valuta willen bankieren. 

De bank is dus te omschrijven als een niche bank.

Betalen en opwaarderen

Revolut is een zogenoemde neobank en werkt anders dan traditionele banken. Betalingen verlopen bijvoorbeeld grotendeels digitaal en aan de hand van een gratis, virtuele kaart.

Wil je desondanks betalen met een pasje? Dat kan – maar ook dit verschilt ten opzichte van een gewone bank. Je hebt hiervoor namelijk een prepaid creditcard nodig. Een béétje zoals je telefoonabonnement van vroeger, zeg maar.

Het is vervolgens mogelijk om deze kosteloze kaart via de app van Revolut te opwaarderen. Je moet hier vanzelfsprekend wel geld voor op je rekening hebben staan.

Aanvullende services

De prepaid creditcard is een van de meest toonaangevende, aanvullende services die Revolut biedt. Het klinkt misschien wat omslachtig om zo’n kaart op te waarderen, maar de kaart is gratis en je kunt er vrijwel overal mee betalen.

De app van Revolut is ook erg handig. Je kunt hiermee bankzaken beter automatiseren door er andere apps aan te koppelen, zoals PayPal, Dropbox. Slack, Shopify en diverse boekhoudprogramma’s. Het voordeel aan deze app ten opzichte van de apps van andere banken is dat je jouw banktegoed in iedere valuta ziet. Dit is zeker een pre voor iedereen die transacties doet in buitenlandse valuta, omdat je zo een beter zicht krijgt op wat je geld waard is.

Koersen in realtime zijn een ander voorbeeld van de aanvullende services van Revolut. Je wisselt hiermee bijvoorbeeld goedkoop van euro naar dollar doordat er geen verborgen kosten zijn. Revolut noemt dit ook wel Realtime FX Rates

Klantenservice

De bank Revolut heeft geen kantoren, maar de klantenservice is dagelijks bereikbaar via een in-app-chat. Je kunt via deze app, maar ook via de geautomatiseerde telefoonlijn, ook op ieder moment je Revolut-kaart blokkeren, mocht dit onverhoopt noodzakelijk zijn.

Betrouwbaarheid

Revolut heeft een banklicentie van de Europese bank en valt hierdoor onder het depositogarantiestelsel. Dit houdt in dat je geld tot een bedrag van €100.000 veilig is. Revolut is – in dat kader – dus een betrouwbare bank.

Prijzen

Je hebt bij Revolut de keuze uit een gratis account óf verschillende betaalde rekeningen:

 • Free
 • Grow
 • Scale
 • Enterprise

Free

De gratis Revolut-rekening is perfect voor iedereen die niet veel buitenlandse transacties doet, maar hierbij wel wil profiteren van de voordelen van Revolut.

Je krijgt hierbij een gratis creditcard. Af- en bijschrijvingen kosten €0,20 plus 1% per transactie.

Let op: er geldt een toeslag van €3 per internationale betaling. Vijf gratis lokale betalingen zijn bij de prijs inbegrepen.

Grow

Doe je veel buitenlandse betalingen? Dan ben je uiteindelijk misschien goedkoper uit met een betaalde rekening van Revolut. Grow, bijvoorbeeld.

Je betaalt met Grow €25 per maand. Daarvoor krijg je onder meer tien gratis internationale en honderd gratis lokale betalingen. Bulkbetalingen worden vanaf Grow ook mogelijk.

Af- en bijschrijvingen kosten nog steeds €0,20 plus 1% per transactie.

Scale

Scale kost €100 per maand. Je krijgt hiervoor onder andere twee Metal-kaarten in plaats van de gebruikelijke plastic creditcards, vijftig internationale betalingen en duizend lokale betalingen. Je mag bovendien tot €50.000 wisselen tegenover de interbancaire, gunstige wisselkoers.

Af- en bijschrijvingen kosten ook hier €0,20 plus 1% per transactie.

Enterprise

Enterprise is bedoeld voor grote bedrijven en niet geschikt voor zzp’ers. De prijzen gaan dan ook op aanvraag.

Een rekening aanvragen

Plannen om een Revolut-rekening te openen? Meld je dan op de website van Revolut aan met je Google-account of met je e-mailadres. Geef vervolgens je telefoonnummer door om via je smartphone je bedrijfsgegevens en identiteit te verifiëren.

Revolut review

Wat zijn de voordelen van Revolut Zakelijk?

Revolut Zakelijk heeft de volgende voordelen:

 • Je wisselt valuta in tegen realtime koersen;
 • Je boekt goedkoop geld over naar niet-IBAN-rekeningnummers;
 • Je neemt voordelig geld op in het buitenland;
 • Je krijgt kortingen bij partners.

Je wisselt valuta in tegen realtime koersen

Het belangrijkste voordeel van Revolut is dat je er maar liefst 28 verschillende valuta omwisselt tegen dezelfde prijs die banken onderling gebruiken.

Dit betekent dat je géén verborgen kosten hebt in de wisselkoersen. Het is met deze Realtime FX Rates, zoals Revolut ze zelf noemt, bijvoorbeeld mogelijk om goedkoop van euro naar dollar te wisselen. Je kunt er dan ook van uitgaan dat je met Revolut goedkoper uit bent dan met bijvoorbeeld PayPal.

Geld inwisselen tegen de huidige koersprijzen is vooral een voordeel voor ondernemers die…

 • …opdrachtgevers buiten de EU hebben;
 • …inkopen doen in het buitenland, bijvoorbeeld in China of de Verenigde Staten;
 • …buitenlandse betalingen ontvangen via freelance-platformen als Upwork. 

Rekenvoorbeeld

Twijfel je of je een rekening van Revolut moet afsluiten? Weet dan dat dit vanaf ongeveer €1.750 per maand de goedkoopste optie is wanneer je zaken doet met het buitenland.

 

Voorbeeld: je ontvangt een betaling van $2.000 van een klant. Je houdt hier – op het moment van schrijven (8 juni 2020) – bij verschillende instanties het volgende aan over:

Revolut €1,773.91
N26 €1,759.34
Wise €1,759.34
PayPal €1,713.00

 

Revolut is in dit rekenvoorbeeld dus €14 goedkoper dan N26 en Wise en zelfs €60 voordeliger dan PayPal. Let wel: deze berekeningen zijn gedaan op basis van een betaalde rekening bij Revolut.

 

Je boekt goedkoop geld over naar niet-IBAN-rekeningnummers

De meeste banken hanteren een flink bedrag voor een internationale overboeking. Je kunt hierbij al snel denken aan een minimaal vast bedrag van €10, exclusief koersopslag van 0,1 tot 0,5%.

Een internationale overboeking kost bij Revolut €3. De bank is daarmee een van de goedkoopste, in Nederland opererende banken voor het overboeken van geld naar leveranciers én het ontvangen van geld van klanten buiten de Europese Unie.

Je neemt voordelig geld op in het buitenland

Revolut is ook ideaal wanneer je veel in het buitenland verblijft. Gebruik je de betaalkaart om betalingen te doen in vreemde valuta? Dan betaal je slechts 0,4% koersopslag – en met een betaald account kun je tot wel €50.000 tegen een realtime koers wisselen.

Dit is een van de laagste koersen van de markt. Zeker vergeleken bij traditionele banken als de ABN AMRO, de ING Bank, de Rabobank en de SNS Bank, waar dit percentage al snel richting de 2% schiet.

👉 Check hier onze review van de ING Zakelijke Rekening
👉 Dit is onze review van de ABN AMRO Zakelijke Rekening
👉 Lees hier onze review van de SNS Zakelijke Rekening
👉 Benieuwd naar onze review van Rabobank Zakelijk? Lees het hier

Je krijgt kortingen bij partners

Klanten van Revolut kunnen gebruikmaken van bepaalde, geselecteerde kortingen.

Toegegeven: dit is geen reden om voor Revolut te kiezen, maar het kan handig zijn als je toevallig het volgende nodig hebt:

 • Bedrijfssoftware voor facturering, boekhouding, teamplanning en klantenservice;
 • Beveiligingssoftware;
 • Smartphones, tablets of laptops van bijvoorbeeld Apple of Samsung (10% korting).
Revolut

Wat zijn de nadelen van Revolut Zakelijk?

Revolut Zakelijk heeft de volgende nadelen:

 • Je hebt er weinig aan als je geen transacties doet in vreemde valuta;
 • Je kunt geen contant geld storten.

Je hebt er weinig aan als je geen transacties doet in vreemde valuta

Het is niet zo dat de Revolut Zakelijke gebreken vertoont, maar het is wél een nadeel dat deze zakelijke rekening niet geschikt is voor ieder type ondernemer. Revolut richt zich namelijk specifiek op ondernemers die transacties doen in vreemde valuta.

De bank is daarmee een goede keuze wanneer je als zzp’er of freelancer gebruik wil maken van een lage koersopslag bij het ontvangen van en betalen in vreemde valuta. Maar maak je daar geen of weinig gebruik van? Dan is Revolut niet de beste keuze voor jou en kun je beter kiezen voor een alternatief, bijvoorbeeld de Nederlandse bank Knab of de gratis rekening van N26. Je kunt ook gaan voor een meer traditionele bank, zoals de ABN AMRO, de Rabobank of de SNS Bank.

Vergelijk op deze pagina alle zakelijke rekeningen met elkaar.

Je kunt geen contant geld storten

Het is bij Revolut niet mogelijk om contant geld te storten. Veel ondernemers vinden dat geen probleem, maar als dit voor jou wél een wens is, is Revolut niet de bank voor jou.

Revolut heeft bovendien geen fysieke vestigingen. Je regelt al je bankzaken hier digitaal.

Revolut ervaringen
Je ontvangt je betaalkaart in een strak vormgegeven en uitschuifbaar ‘pakketje’.

Is Revolut geschikt voor mij als ondernemer?

Revolut is een goede keuze voor ondernemers die zakendoen buiten de Europese Unie. Wij van ZZP Daily krijgen zelf bijvoorbeeld regelmatig te maken met transacties in dollars en ponden. Het is dan fijn om te besparen op de transactie- en de koerskosten.

De bedragen in vreemde valuta waarmee wij maandelijks werken, liggen lager dan €1.750, waardoor we met een gratis account prima uit de voeten kunnen. Het is een aanrader om een betaald Revolut-account te nemen wanneer dit bedrag hoger wordt. Dit levert je namelijk voordelen op wanneer je veel transacties doet in vreemde valuta.

De gratis Mastercard, de handige app en de realtime koersen zijn nog drie redenen waardoor Revolut een ideale bank is voor zzp’ers en freelancers die zo min mogelijk kwijt willen zijn aan koers- en transactiekosten en zo het maximale bedrag over willen houden aan hun buitenlandse bankzaken.

Kijk echter naar een andere bankrekening als je niet veel te maken krijgt met internationale transacties. Lees bijvoorbeeld onze reviews over bunq, Knab en N26.

Ons oordeel

Revolut is niet de enige bank die we uitvoerig hebben getest. We hebben meerdere bankrekeningen met elkaar vergeleken en op basis daarvan een ranking samengesteld.

 

Revolut Zakelijk staat in deze ranking op plek 4 van de 13.

 

Revolut valt hiermee net buiten de top drie – achter Knab (een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding), N26 (100% gratis) en bunq (veel vernieuwende features). Revolut volgt dankzij de voordelen voor transacties in vreemde valuta.

 

Veelgestelde vragen

Hoe vraag je een zakelijke rekening aan bij Revolut?

Een Revolut rekening openen? Meld je daarvoor aan met je Google-account of met je e-mail en geef je telefoonnummer door om via je smartphone je bedrijfsgegevens en identiteit te verifiëren.

Voor wie is Revolut goed geschikt?

Een Revolut zakelijke rekening is aan te raden voor iedere zzp’er of freelancer die wil besparen op transactiekosten en koerspercentages bij het ontvangen van en het betalen in vreemde valuta.

Is Revolut zakelijk duur?

Revolut heeft een gratis zakelijk account waarmee je valuta omwisselt tegen 0,4% en goedkoop geld overboekt buiten de EU (€3). Upgraden naar een betaald pakket is mogelijk voor €7 per maand, waarmee je 20 IBAN-transacties en 5 internationale transacties per maand gratis krijgt. Daarmee is Revolut de goedkoopste vreemde-valutarekening.

Hoe is de klantenservice van Revolut?

Bank Revolut heeft geen kantoren, maar de klantenservice is dagelijks bereikbaar via in-app-chat. Tevens kun je indien noodzakelijk op ieder moment via de app of via de geautomatiseerde telefoonlijn je Revolut-kaart blokkeren.

Valt Revolut onder het depositogarantiestelsel?

Ja, Revolut heeft een banklicentie van de Europese bank en valt hierdoor onder het depositogarantiestelsel. Hierdoor is je geld tot €100.000 veilig.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie