Zoek naar:

Revolut Free review 2024

Onze ervaring in het kort

Revolut Free is een voordelige zakelijke rekening zonder vaste kosten en met gratis transacties voor zzp’ers. De klantenservice is goed voor een online bank, en reageert snel. Weet wel dat je alleen kunt chatten, niet bellen. 

Revolut ondersteunt iDeal, waardoor het een compleet bankpakket is voor zzp’ers. Een automatische bankkoppeling ontbreekt helaas wel. Een ander nadeel is dat Revolut zich niet inzet voor duurzaamheid. Als dat geen dealbreaker is voor jou, dan is Revolut een slimme keuze als een van de meest voordelige zzp rekeningen.

🏅 Revolut Free scoort #2 op onze ranglijst van goedkoopste zzp rekeningen.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Revolut met alternatieven

Je bekijkt nu:
Revolut Business
Bank score
7,7 Erg goed
3.8/5
Kosten
€0,00 per maand
Acties
Tijdelijk geen lopende acties
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Erg goed
3.8/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“In het algemeen is Revolut Free een goede keuze voor ondernemers met een internationale focus die willen besparen op internationale transactiekosten. Echter, als je specifieke behoeften hebt zoals een boekhoudintegratie of een sterke nadruk op duurzaamheid, kan het de moeite waard zijn om andere zakelijke bankopties te overwegen die beter bij jouw eisen passen. “

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Revolut Free ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Revolut Free:

Kosten
9,5
Klantervaring
8,1
Voorwaarden
5,9
Eindscore
7,7

Revolut review
Kosten
Score: 9,5

De Revolut rekening ‘Free’ is ontzettend populair bij zzp’ers vanwege de lage kosten. Er worden geen vaste maandelijkse kosten in rekening gebracht voor deze zakelijke bankrekening. 

De eerste 5 transacties per maand zijn gratis, wat voordelig is als je net begint of een klein bedrijf hebt met weinig maandelijkse transacties. Na het overschrijden van deze limiet betaal je € 0,20 per afschrijving, een bijschrijving is altijd gratis. Dat valt reuze mee in vergelijking met bijvoorbeeld € 0,39 die het Rabo ZZP pakket in rekening brengt.

Dit betekent dat je alleen betaalt voor de diensten die je daadwerkelijk gebruikt, wat de kosten controleerbaar en transparant maakt.

Zoveel kost Revolut Free voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten€ 0,00
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar)€ 37,00
Totale kosten per jaar voor ZZP’er€ 37,00
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000)€0,00

Revolut Free is goedkoper dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is Revolut Free een voordelige keuze.

Voordelen

Geen vaste maandprijs
Voordelige internationale transacties

Nadelen

€0,20 cent per afschrijving 
Geen rente

Revolut review
Klantervaring
Score: 8,1

De Revolut klantenservice is goed in vergelijking met andere banken die we hebben onderzocht. We kregen snel antwoord op onze vragen via de Revolut app en de opvolging van extra vragen ging ook vlot.

Over de kwaliteit van de antwoorden waren we minder tevreden. Vooral wanneer onze vragen ingewikkelder werden, leek het alsof de medewerkers niet altijd helemaal op de hoogte waren, en dat had invloed op onze algemene tevredenheid over de klantenservice.

Een ander nadeel is dat je de klantenservice niet telefonisch kunt bereiken. Dat past echter bij het feit dat Revolut volledig digitaal opereert en geen fysieke kantoren heeft. Voor ons was dit geen groot probleem; eigenlijk waardeerden we het juist dat er ’s avonds en in het weekend nog steeds ondersteuning beschikbaar was, zelfs als dit in het Engels was. Tijdens kantooruren is de klantenservice via de Revolut app wel beschikbaar in het Nederlands.

Chat/Whatsappja
Telefonischnee
Contact vanuit de Revolut app (zonder controle vragen)ja
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)nee
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendja

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischNiet mogelijk
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 12 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 2 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, Echter, bij specifieke vragen hebben we gemerkt dat de klantenservice beperkte kennis van zaken had en dat we niet tevreden waren met de gegeven antwoorden 

Toen we meerdere vragen stelde via de Revolut app werden deze snel opgevolgd.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Revolut’s klantenservice beter dan andere banken.

Revolut review
Voorwaarden
Score: 5,9

Revolut Free is geschikt voor iedere zzp’er. Want als online bank vind je bij Revolut veel handige snufjes, zoals potjes en virtuele betaalkaarten. De rekening open je makkelijk online, binnen 10 minuten. En de app is gebruiksvriendelijk.

Revolut blinkt uit voor ondernemers die veel internationaal zaken doen. De online bank maakt het eenvoudig en goedkoop om geld de grens over te sturen. Dat is een groot voordeel in vergelijking met de hoge kosten die traditionele banken vaak in rekening brengen.

Maar, eerlijk is eerlijk, er zijn ook wat minpuntjes. Je kunt je boekhoudpakket niet automatisch koppelen. Andere banken bieden vaak wel de mogelijkheid om je zakelijke rekening te koppelen aan een boekhoudpakket, hoewel dat vaak tegen extra kosten is. 

Qua duurzaamheid is Revolut helaas niet onderscheidend. Ze presenteren zich als duurzame bank, maar duurzaamheid staat niet centraal in hun missie. Dat is jammer, want veel ondernemers – en wij ook – vinden duurzaamheid steeds belangrijker. 

Al met al is Revolut Free een uitstekende en voordelige keuze voor zzp’ers. Alleen voor grotere bedrijven zijn de functies beperkt.

Ja, een Revolut bankrekening openen is eenvoudig en kan online worden gedaan. Dit proces is doorgaans snel en vereist geen uitgebreide papierwerk of fysieke bezoeken aan een bankfiliaal.

Als je overstapt van een andere bank kun je helaas niet gebruik maken van een overstapservice.

Revolut profileert zichzelf als een fintech-bedrijf dat streeft naar innovatie en efficiëntie, maar duurzaamheid staat niet expliciet centraal in hun missie of kernwaarden. Hoewel ze bepaalde functies hebben ingevoerd om duurzaam gedrag aan te moedigen, zoals het afronden van aankopen om het wisselgeld naar goede doelen te sturen, worden ze over het algemeen niet beschouwd als een toonaangevende duurzame bank.

Ja, een Revolut rekening openen komt met handige extra’s zoals het gunstig wisselen van vreemde valuta en betalen in vreemde valuta, spaar- en investeringsmogelijkheden, budgetteringshulpmiddelen, cryptocurrency-ondersteuning en verzekeringsopties.

Zijn er nog meer Revolut zakelijke rekeningen?

Naast Revolut Free, bieden ze ook andere bankpakketten aan. Dit zijn ze, met de belangrijkste verschillen:

  Free Professional Ultimate
Maandelijkse kosten € 0,00 € 5,00 € 19,00
Aantal gratis transacties 5 20 100
Kosteloze internationale transacties 0 0 5
Valuta’s wisselen tegen de interbancaire wisselkoers €0 € 5000 € 10.000
Bulkbetalingen ⛔️

Veelgestelde vragen over Revolut Free

De klantenservice van Revolut is over het algemeen snel via de Revolut app, maar de kwaliteit van de antwoorden varieert. Bij complexe vragen kan het personeel soms minder goed geïnformeerd lijken. Telefonische ondersteuning ontbreekt, maar ze bieden wel avond- en weekendondersteuning in het Engels, wat handig kan zijn. Tijdens kantooruren is er ondersteuning in het Nederlands beschikbaar.

Ja, Revolut wordt beschouwd als een betrouwbare financiële dienstverlener. Ze opereren onder toezicht van financiële autoriteiten in verschillende landen en hebben beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd om de financiële gegevens van gebruikers te beschermen.

Nee, Revolut heeft op dit moment geen lopende aanbieding voor starters. De rekening is al gratis te openen.

Ja, Revolut bank beschikt over een Europese bankvergunning, wat betekent dat je banktegoed tot €100.000 veilig en door de overheid gegarandeerd is.

Over het algemeen gaat het openen van een zakelijke Revolut-rekening snel. Het proces is ontworpen voor snelheid en gemak, en je kunt binnen enkele minuten een rekening online openen en een revolut card aanvragen.
€0,00
Per maand
3.8/5
7,7 Erg goed

Populaire banken 2024