Zoek naar:

Betaald parkeren? Gebruik een parkeerapp! Je betaalt hiermee gewóón via je smartphone en hoeft niet op zoek te gaan naar een parkeerautomaat. De apps zijn ook aanraders voor zzp’ers, omdat je zo eenvoudig zakelijke parkeerkosten registreert. We gaan hieronder parkeerapps vergelijken om te kijken welke parkeerapp zich nu de beste parkeerapp van 2022 mag noemen. Doe er je voordeel mee!

1. ANWB Onderweg

Wat is ANWB Onderweg?

De app ANWB Onderweg is méér dan alleen een parkeerautomaat-app. Hij helpt je met routes plannen, alerts voor files en fliters én dus goedkoper of gratis parkeren. Een alles-in-één-oplossing die ook voor zzp’ers erg handig kan zijn. Het is bovendien een gratis parkeerapp.

Wat zijn de belangrijkste features van ANWB Onderweg?

Ontvang parkeeradvies voor heel Nederland

ANWB Onderweg laat je niet alleen zien waar je kunt parkeren, maar ook waar dit het voordeligst is. Dit parkeeradvies kan je helpen om kosten te besparen.

Zie op de app hoeveel parkeerruimte er nog is

ANWB Onderweg laat je bij parkeergarages weten hoeveel beschikbare plekken er nog zijn – en of de garage überhaupt open is.

Profiteer van alle andere voordelen van ANWB Onderweg

Deze goede parkeerapp is, zoals gezegd, méér dan een manier om voor je parkeerplaats te betalen. Hij werkt bijvoorbeeld ook uitstekend voor het ontvangen van actuele verkeersinformatie en het tonen van de meest recente benzineprijzen.

Wat kost ANWB Onderweg?

ANWB Onderweg is gratis te downloaden voor Android en iOS. De gratis parkeerapp is daarmee, ietwat vanzelfsprekend, ook automatisch de goedkoopste parkeerapp.

2. Parkmobile

Wat is Parkmobile?

Parkmobile is zonder twijfel de bekendste, meest gebruikte mobiel parkerenapp van Nederland. Hij helpt je tijdens het vinden van een parkeerplaats – maar er is méér. De app weet bijvoorbeeld ook waar vooraf plek is en geeft je de optie om vooraf een plek te reserveren. Slimme software, dus.

Wat zijn de belangrijkste features van Parkmobile?

Weet vooraf waar plek is

Parkmobile geeft je herinneringen van parkeeracties en biedt de mogelijkheid om vooraf een plek te reserveren, zodat je nooit eindeloos hoeft te zoeken naar parkeerruimte.

Stel een automatische eindtijd in 

Bang voor torenhoge parkeerkosten omdat je de app niet hebt uitgezet? Niet nodig. Je kunt met Parkmobile vooraf automatische eindtijden instellen, zodat je nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.

Maak onderscheid tussen zakelijk en privé

Je hoeft géén aparte app aan te schaffen voor privégebruik. Parkmobile kan namelijk schakelen tussen werk en privé. De kosten blijven zodoende gescheiden.

Wat kost Parkmobile?

Parkmobile heeft drie verschillende pakketten: Basic, Standard en Premium.

Prijzen ParkMobile

Basic

Basic kost €2,50 per voertuig per maand. Je kunt hiermee simpel en snel parkeren, zonder gedoe met bonnetjes. Betalen doe je vervolgens via een maandelijkse factuur.

Standard

Standard kost €2,99 per voertuig per maand. Je beheert hiermee de parkeerkosten voor je wagenpark simpel en snel. Het aantal gebruikers is onbeperkt.

Premium

Premium kost €3,99 per voertuig per maand. Je regelt hiermee je complete parkeeradministratie.

3. Yellowbrick

Wat is Yellowbrick?

Yellowbrick is een andere, veelgebruikte app onder chauffeurs op zoek naar een parkeerplaats. Ze maken onderscheid tussen een privé- en een zakelijke variant. Laatstgenoemde is ook geschikt voor zzp’ers en biedt verschillende, mogelijk interessante voordelen.

Wat zijn de belangrijkste features van Yellowbrick?

Bespaar tot 20 procent op je parkeerkosten

Dit doordat je alléén betaald voor de werkelijke parkeertijd.

Werk met automatische parkeeracties

Voertuigen die een ingebouwd Track en Trace-systeem hebben, kunnen parkeeracties automatisch starten en stoppen. Dit werkt op basis van GPS.

Ontvang je parkeerkosten op één overzichtelijke factuur

Dat scheelt tijd in de administratieve verwerking van deze kosten.

Wat kost Yellowbrick?

Yellowbrick heeft drie betaalopties: Basic, Unlimited en Connected.

Prijzen Yellowbrick

Basic

Basic kost €0,34 per transactie. Je hebt dan géén abonnement en parkeert tegen een vast en laag tarief.

Unlimited

Unlimited kost €3,25 per maand. Je mag dan onbeperkt parkeren tegen een wekelijks vast tarief.

Connected

Connected kost €6 per maand. Dit pakket is bedoeld voor ondernemers met voertuig-volgsystemen die gebruik willen maken van de optie om parkeeracties automatisch te starten en te stoppen. Je mag ook hier onbeperkt parkeren tegen een wekelijks vast tarief.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er een parkeerapp gebruiken?

Met een app parkeren heeft veel voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te zoeken naar een betaalautomaat, omdat betalen gewoon via je smartphone gaat. Dat gebeurt aan het einde van de maand en via een overzichtelijke factuur. Bonnetjes bewaren wordt daarmee verleden tijd.

Je bespaart bovendien geld met het gebruik van een betaald parkerenapp. Betalen doe je namelijk alléén voor de tijd dat je werkelijk geparkeerd stond.

Waar moet ik op letten tijdens het kiezen voor een parkeerapp?

Verschillende parkeermeterapps bieden eigenlijk grotendeels dezelfde basisfunctionaliteiten. Het verschil zit hem in kleine, unieke features. ANWB Onderweg laat je bijvoorbeeld zien hoeveel beschikbare plekken specifieke garages nog hebben, waar Yellowbrick je kan helpen met automatische betalingen door middel van een Track-en-Trace-systeem.

Ze ontgaan elkaar dus niet veel. Een keuze voor een goede parkeer-betalen-app is daardoor met name een kwestie van enerzijds persoonlijke voorkeuren qua gebruik en interface en anderzijds de prijs.

Welke parkeerapp is de goedkoopste?

Wat de prijs betreft: ANWB Onderweg is de goedkoopste parkeerapp. Het gebruik hiervan is namelijk gratis.

Wat is de beste parkeerapp van 2022?

Wij gaan voor ANWB Onderweg. De gratis parkeerapp heeft veel voordelen, zoals de mogelijkheid om te kijken of parkeergarages nog plek hebben, maar het woordje gratis zegt het al: dit is de goedkoopste parkeerapp. Een aanrader.

Auteur

Schrijf een reactie