Zoek naar:

Betaald parkeren? Gebruik een parkeerapp! Je betaalt hiermee gewóón via je smartphone en hoeft niet op zoek te gaan naar een parkeerautomaat. De betaald parkerenapps zijn ook aanraders voor zzp’ers, omdat je zo eenvoudig zakelijke parkeerkosten registreert. We gaan hieronder parkeerapps vergelijken om te kijken welke parkeerapp zich nu de beste parkeerapp van 2022 mag noemen. Doe er je voordeel mee.

Samenvatting

Dit vinden we de beste parkeerapps voor zzp’ers

 • ANWB Onderweg
 • Parkmobile
 • Yellowbrick

Dit kosten deze parkeerapps

ANWB OnderwegGratis
Parkmobile€2,50 tot €3,99 per voertuig per maand
Yellowbrick€0,34 per transactie tot €6 per maand
ANWB Onderweg - Unsplash

1. ANWB Onderweg

Geschikt voor

Ondernemers die de goedkoopste parkeerapp zoeken, maar ook parkeeradviezen willen ontvangen.

Belangrijkste voordelen

 • Ontvang parkeeradvies door heel Nederland;
 • Zie op de app hoeveel parkeerruimte er nog beschikbaar is;
 • Profiteer van alle andere voordelen van ANWB Onderweg.

Kosten

Gratis

ANWB Onderweg

Wat is ANWB Onderweg?

De app ANWB Onderweg is méér dan alleen een parkeerautomaat-app. Hij helpt je tenslotte ook met routes plannen en alerts voor files en flitsers. 

De belangrijkste functie? Dat blijft natuurlijk de hulp tijdens je zoektocht naar goedkoper of gratis parkeren. Een alles-in-een-oplossing die voor zzp’ers erg handig kan zijn.

Oh – en het is bovendien een gratis parkeerapp. Ook niet onbelangrijk.

Wat vonden wij van ANWB Onderweg?

Wij vonden ANWB Onderweg nagenoeg ideaal. De parkeermeterapp liet ons niet alleen zien waar we konden parkeren, maar ook waar dit het voordeligst is. Dat parkeeradvies hielp ons tot dusver al meerdere malen kosten te besparen.

Wat we ook erg fijn vonden, is dat de app ons bij parkeergarages liet zien hoeveel beschikbare plekken er nog waren. We ontdekten op eenzelfde wijze dat een door ons beoogde garage op die dag helemaal niet open was. Dat scheelde ons weer een ritje richting het centrum van Rotterdam…

ANWB Onderweg is dus een goede parkeerapp, maar het is méér dan dat. Hij werkte voor ons ook uitstekend voor het ontvangen van actuele verkeersinformatie én het tonen van de meest recente benzineprijs. Ja – wij zijn om.

Wat kost ANWB Onderweg?

ANWB Onderweg is gratis te downloaden voor Android en iOS. De gratis parkeerapp is daarmee, ietwat vanzelfsprekend, ook automatisch de goedkoopste parkeerapp.

Parkmobile - Unsplash

2. Parkmobile

Geschikt voor

Ondernemers op zoek naar een betrouwbare parkeerapp die bovendien de kosten voor werk- en privéritten kan scheiden.

Belangrijkste voordelen

 • Weet vooraf precies waar parkeerplekken vrij zijn;
 • Stel een automatische eindtijd in;
 • Maak onderscheid tussen zakelijk en privé.

Kosten

€2,50 tot €3,99 per voertuig per maand

Parkmobile

Wat is Parkmobile?

Parkmobile is zonder twijfel de bekendste, meest gebruikte mobiel parkerenapp van Nederland. Hij helpt je tijdens het vinden van een parkeerplaats – maar doet meer dan dat. De app weet bijvoorbeeld ook waar vooraf plek is én geeft je de optie om vooraf een plek te reserveren. Slimme software, dus.

Wat vonden jullie van Parkmobile?

Parkmobile laat niet alleen zien waar parkeerplaatsen beschikbaar zijn, maar geeft je ook de optie deze te reserveren. We waren daar erg blij mee, want dit bespaarde ons meermaals kostbare tijd op zoek naar parkeerruimte.

We waren ook erg blij met de mogelijkheid om automatische eindtijden in te stellen. Veel mensen – waaronder wijzelf – hebben toch een soort angst voor torenhoge parkeerkosten omdat ze de app niet hebben uitgezet. Dat is met Parkmobile en diens in te stellen eindtijden dus verleden tijd. Je komt nooit meer voor vervelende verrassingen te staan. Een unieke functie.

Parkmobile Mobiel Parkerenapp heeft voor zzp’ers nóg zo’n unieke functie in petto: het onderscheid tussen zakelijke en privéritten. De app kan tussen de twee categorieën schakelen, waardoor deze kosten standaard worden gescheiden. Handig voor je boekhouding.

Prijzen ParkMobile

Wat kost Parkmobile?

Parkmobile heeft drie verschillende pakketten: 

 • Basic
 • Standard
 • Premium

Basic

Basic kost €2,50 per voertuig per maand. Je kunt hiermee simpel en snel parkeren, zonder gedoe met bonnetjes. Betalen doe je vervolgens via een maandelijkse factuur.

Standard

Standard kost €2,99 per voertuig per maand. Je beheert hiermee de parkeerkosten voor je wagenpark simpel en snel. Het aantal gebruikers is onbeperkt.

Premium

Premium kost €3,99 per voertuig per maand. Je regelt hiermee je complete parkeeradministratie.

Yellowbrick - Unsplash

3. Yellowbrick

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een parkeerapp én overzichtelijke facturen.

Belangrijkste voordelen

 • Bespaar tot twintig procent op je parkeerkosten;
 • Werk met automatische parkeeracties;
 • Ontvang je parkeerkosten op één overzichtelijke factuur.

Kosten

€0,34 per transactie tot €6 per maand

Yellowbrick

Wat is Yellowbrick?

Yellowbrick is een andere, veelgebruikte app onder chauffeurs op zoek naar een parkeerplaats. Ze maken onderscheid tussen een privé- en een zakelijke variant. Laatstgenoemde is ook geschikt voor zzp’ers en biedt verschillende, mogelijk interessante voordelen.

Wat vonden jullie van Yellowbrick?

Yellowbrick is opnieuw een app die ons blij maakte. Dat deed ze allereerst doordat ze ons simpelweg geld bespaarde – zo’n twintig procent. Je betaalt tenslotte alleen voor de werkelijke parkeertijd.

Maar goed. Dat bieden andere apps natuurlijk ook. Wat we unieker vonden, zijn Yellowbricks automatische parkeeracties. Dat houdt in dat voertuigen met een track-and-trace-systeem parkeeracties automatisch kunnen starten en stoppen. Dit werkt op basis van GPS, welke doorheeft wanneer je wagen tot stilstand is gekomen. Een futurisme snufje en absoluut een bijzondere feature.

Yellowbrick is eveneens onze favoriete parkeerapp als het aankomt op boekhouding. Je ontvangt namelijk alle gemaakte parkeerkosten op één overzichtelijke factuur. Dat scheelt behoorlijk wat tijd in de administratieve verwerking van deze kosten.

Prijzen Yellowbrick

Wat kost Yellowbrick?

Yellowbrick heeft drie betaalopties: 

 • Basic
 • Unlimited
 • Connected

Basic

Basic kost €0,34 per transactie. Je hebt dan géén abonnement en parkeert tegen een vast en laag tarief.

Unlimited

Unlimited kost €3,25 per maand. Je mag dan onbeperkt parkeren tegen een wekelijks vast tarief.

Connected

Connected kost €6 per maand. Dit pakket is bedoeld voor ondernemers met voertuig-volgsystemen die gebruik willen maken van de optie om parkeeracties automatisch te starten en te stoppen. Je mag ook hier onbeperkt parkeren tegen een wekelijks vast tarief.

Auteur

Schrijf een reactie