Zoek naar:

Zogenoemde bonnetjes-apps helpen ondernemers met het scannen van rondslingerende kassabonnen, maar ook per mail inkomende facturen. Beiden worden daarmee direct in de administratie opgenomen: een slimme manier van zzp-bonnetjes bewaren. De beste bonnetjes-app? Wij gaan voor deze vijf varianten.

1. e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is geen specifieke app om bonnetjes mee te verwerken, maar kan wel als zodoende worden gebruikt. Het is een compleet boekhoudprogramma voor onder meer zzp’ers waarbinnen de bonnetjesscanner één van de functionaliteiten is. Die functie luistert binnen e-Boekhouden.nl naar Scan & Herken.

Wat zijn de belangrijkste features van e-Boekhouden.nl?

Zet automatische herkenning in voor een snellere verwerking

De functie Scan & Herken is in staat om facturen en bonnetjes te herkennen aan de hand van een foto. Deze worden vervolgens verwerkt in je administratie.

Profiteer van de oplossing Mail & Herken

De functionaliteit Mail & Herken werkt volgens eenzelfde principe als Scan & Herken, maar hier worden facturen – soort van – uit je mailbox gevist in plaats van dat je er een foto van maakt. Ook deze facturen worden daarna automatisch verwerkt in je boekhouding.

Maak gebruik van de vele andere features van e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is, zoals gezegd, geen specifieke bonnetjes scannen app en heeft dus veel meer functies dan alleen Scan & Herken en Mail & Herken. 

Verzorg bijvoorbeeld eenvoudig je boekhouding zonder boekhoudkennis, doe belastingaangiftes en koppel je bank aan je boekhoudpakket – allemaal met e-Boekhouden.nl. Dat maakt het fenomeen een van de beste bonnetjes-apps.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl heeft twee modules: de module Boekhouden en de module Factureren. Je moet de eerstgenoemde hebben wanneer je gebruik wilt maken van Scan & Herken en Mail & Herken.

De tarieven voor het gebruik van deze module verschillen per situatie. Het is gratis voor startende ondernemers, maar kleine administraties, waaronder de meeste zzp’ers vallen, betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar.

Heb je daar niet genoeg aan? Maak dan gebruik van het pakket Standaard. Dit kost €14,50 per maand voor onder meer een onbeperkt aantal zzp-bonnetjes bewaren.

2. Exact

Wat is Exact?

Exact is, net als e-Boekhouden.nl, een compleet boekhoudpakket met verschillende functionaliteiten. Ze werken met add-ons: aanvullende functies die je kunt bijbestellen. Een van die add-ons is de functie Scan & Herken. Schaf deze aan en je kunt Exact ook gebruiken als bonnetjes scannen app.

Wat zijn de belangrijkste features van Exact?

Zeg gedag tegen administratiedruk

Maak een foto van je bonnen via de add-on Scan & Herken en deze worden automatisch in je administratie verwerkt.

Laat Exact de rest doen

Exact herkent factuurvelden dankzij OCR: Optical Character Recognition. Dat zorgt niet alleen voor een automatische, maar ook overzichtelijke verwerking. Je kunt in een uur tijd maar liefst driehonderd facturen inboeken.

Profiteer van alle andere functies van Exact

Exact is een compleet boekhoudpakket – méér dan alleen een bonnetjesscanner. Je kunt er bijvoorbeeld documenten digitaal mee opslaan en (elektronische) facturen versturen. Een handige alles-in-een-oplossing.

Screenshot Exact

Wat kost Exact?

Wil je gebruikmaken van de add-on Scan & Herken? Zorg er dan allereerst voor dat je een van Exacts pakketten gebruikt.

Je kiest uit Exact Online Boekhouden Essentials (€39,00 per maand), Exact Online Boekhouden Plus (€75,00 per maand) of Exact Online Boekhouden Professional (€110,00 per maand). 

Duurdere varianten hebben vanzelfsprekend meer functies. Het is bijvoorbeeld met Exact Online Boekhouden Plus mogelijk om gebruik te maken van kostenanalyses en budgetcontroles. Exact Online Boekhouden Professional laat je onbeperkt bankkoppelingen maken en gebruikmaken van een rekening-courant.

Kies vervolgens voor de aanschaf van de add-on No Hands Accounting. De Scan & Herken-functie maakt hier deel van uit. Dit kost je €0,45 per boeking, bovenop je maandprijs.

3. Gekko

Wat is Gekko?

Gekko is eveneens een boekhoudpakket, maar stukken simpeler dan e-Boekhouden.nl en Exact. Dat is voor zzp’ers geen nadeel, in tegendeel. Het programma is juist gemaakt voor kleine ondernemers en profileert zich als dé software voor iedereen die een begrijpelijke, overzichtelijke boekhouding wil.

Eén van de manieren om dit te realiseren, is via de Gekko Bonnen App. Dit is een gratis bonnetjes-app die bonnetjes bewaren voor zzp’ers makkelijker maakt.

Wat zijn de belangrijkste functies van Gekko?

Bewaar al je boekhoudbenodigdheden op één plaats

De Gekko Bonnen App werkt eenvoudig en helpt je om bonnetjes digitaal te bewaren. Het is daarna mogelijk om gegevens als btw-tarieven en omschrijvingen toe te voegen.

Gebruik de app om factureren vanuit je mailbox richting je administratie te versturen

Een functie die vergelijkbaar is met Mail & Herken van e-Boekhouden.nl.

Profiteer van de andere functies van Gekko

Gekko helpt je bijvoorbeeld ook om je uitgaven aan je banktransacties te koppelen – voor een compleet en duidelijk overzicht.

Prijzen Gekko

Wat kost Gekko?

Gekko heeft twee pakketten: een gratis Basic-variant en een Premium-versie die €12,00 per maand kost. Beiden zijn inclusief onkostenregistratie met mobiele scan-app. Je kunt dus met beide versies bonnetjes scannen.

Het verschil is dat je bij de betaalde versie net iets meer opties hebt dan bij de bonnen scannen app die gratis is. Deze herkent belangrijke informatie op de bon bijvoorbeeld automatisch, waar de gratis variant dit niet doet. Gekko Premium stelt je ook in staat om je eigen kostencategorieën aan te maken. 

Is dit de beste app om bonnen te bewaren? Het is in ieder geval één van de beste bonnetjes-apps.

4. Smartbooqing

Wat is Smartbooqing?

Smartbooqing is juist geen boekhoudpakket, maar puur een factuurverwerker – en naar eigen zeggen ’s werelds slimste in hun soort. Ze bieden tal van features, waaronder de optie om facturen in je boekhouding te verwerken via een foto gemaakt met een smartphone of tablet.

Ze gebruiken hiervoor overigens geen OCR, maar een zelfontwikkelde ICAP-technologie.

Wat zijn de belangrijkste features van Smartbooqing?

Maak foto’s van je bonnetjes…

…en ze worden automatisch verwerkt in je boekhouding.

Profiteer van een volautomatische werking

Bonnetjes worden meteen geüpload in de administratie, waardoor je ze niet langer fysiek hoeft te bewaren.

Pas deze automatische werking waar nog aan

De flow wordt zo geregeld dat het ook mogelijk is om zelf in te stellen wanneer iets juist niet geautomatiseerd moet worden. Dat kan het geval zijn bij bijvoorbeeld hoge bedragen.

Wat kost Smartbooqing?

Het gebruik van deze bonnen scannen app is gratis, maar Smartbooqing moet wel worden gekoppeld met een ander boekhoudpakket, zoals Exact. Je betaalt dan de kosten voor dat pakket.

5. Trifact 365

Wat is Trifact 365?

Trifact 365 omschrijft zichzelf als een platform voor het versnellen van de boekhouding: ze faciliteren de verwerking van facturen en bonnen. Ze maken in dat kader eveneens gebruik van een functie die Scan en Herken heet – en dus is ook Trifact 365 in wezen een bonnetjes bewaren app.

Wat zijn de belangrijkste features van Trifact 365?

Hou alles op één plek

Scan en Herken uploadt bonnetjes en facturen naar een centrale plaats. Handig voor je overzicht.

Werk uniform

Trifact 365 zorgt ervoor dat inkomende bonnetjes op eenzelfde wijze worden verwerkt dankzij een fenomeen genaamd realtime regelherkenning. Dat maakt je boekhouding netjes en duidelijk.

Boek driehonderd facturen in minder dan één uur tijd

Twaalf seconden per factuur: het kan echt. De functie Scan en Herken bespaart je zodoende een hoop tijd.

Prijzen Trifact 365

Wat kost Trifact 365?

Trifact 365 werkt met twee pakketten: Variabel en Vast.

Gebruik je Scan en Herken via het pakket Variabel? Hou dan rekening met €0,99 aan maandelijkse registratiekosten en €0,16 per boeking.

Ga je voor het pakket Vast? Hou dan rekening met €99,00 aan pakketkosten en €2,50 aan maandelijkse registratiekosten. Je betaalt geen kosten per boeking.

Een simpel rekensommetje laat zien dat het pakket Vast goedkoper wordt wanneer je 629 boekingen of meer per maand verwerkt.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er bonnetjes-apps gebruiken?

De belangrijkste reden achter het gebruik van dit soort apps? Het bespaart je tijd. Je hoeft niet langer gegevens een-op-een over te nemen. Een foto van het bonnetje in kwestie volstaat: je declaratie-app voor bonnetjes verzorgt de rest.

Het gebruik van zo’n app helpt daarbij ook in het voorkomen van bonnen die zoekraken.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van bonnetjes-apps?

Heb je ook nog geen boekhoudpakket en heb je hier eigenlijk wel oren naar? Kijk dan naar een pakket als Exact of e-Boekhouden.nl. Deze bieden namelijk bonnetjes-apps als onderdeel van hun totaaloplossing. Je profiteert dan van een alles-in-een-oplossing.

Heb je dit juist niet nodig? Kies dan voor een afzonderlijke oplossing, zoals Gekko, Smartbooqing of Trifact 365.

Welke bonnetjes-apps zijn het goedkoopst?

Het gebruik van sommige bonnen scannen-apps is gratis. Voorbeelden zijn de apps van Smartbooqing en de standaardversie van Gekko.

Je kunt daarnaast gratis gebruikmaken van de totaaloplossing van e-Boekhouden.nl wanneer je een startende ondernemer bent. Alle voorbeelden zijn in wezen handige bonnetjes-apps voor zzp’ers.

Auteur

Schrijf een reactie