Zoek naar:

Zogenoemde bonnetjes-apps helpen ondernemers tijdens het scannen van rondslingerende kassabonnen, maar ook per mail inkomende facturen. Beiden worden hiermee direct in de administratie opgenomen. Een slimme manier van zzp-bonnetjes bewaren. De beste bonnetjes-app? Wij gaan voor déze vijf varianten.

Dit vinden we de beste bonnetjes-apps voor zzp’ers

 • e-Boekhouden.nl
 • Jortt 
 • Gekko
 • Smartbooqing
 • Rompslomp.nl

Dit kosten deze bonnetjes-apps

e-Boekhouden.nl€9,95 tot €14,50 per maand
Jortt€17,50 per maand
GekkoGratis tot €12 per maand
SmartbooqingGratis
Rompslomp.nl€5 per maand
e-Boekhouden.nl - Unsplash

1. e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Zzp’ers die zoeken naar een bonnetjesscanner, maar ook volledig boekhoudpakket nodig hebben – voor een lage prijs.

Belangrijkste voordelen

 • Zet automatische herkenning in voor een snellere verwerking;
 • Profiteer van de oplossing Mail & Herken;
 • Maak gebruik van de vele andere features van e-Boekhouden.nl.

Kosten

€9,95 tot €14,50 per maand

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is geen specifieke app om bonnetjes mee te verwerken, maar kan wel als zodoende worden gebruikt. Het is een compleet boekhoudprogramma voor onder meer zzp’ers waarbinnen de bonnetjesscanner één van de functionaliteiten is. 

Die functie luistert binnen e-Boekhouden.nl naar Scan & Herken.

Wat vonden wij van e-Boekhouden.nl?

We hebben de veelgeprezen functie Scan & Herken uiteraard geprobeerd – en die beviel ons erg goed. Alle bonnetjes en facturen die we hebben ingevoerd werden snel ingescand en we ervaarden géén problemen tijdens het aflezen van de belangrijkste gegevens. Dat scheelde ons toch behoorlijk wat tijd tijdens de administratie.

We zijn tevens erg te spreken over een soortgelijke functie: Mail & Herken. Dit werkt volgens eenzelfde principe als Scan & Herken, al worden de facturen hierbij uit je mailbox gevist. Het duurde even voordat we het fenomeen hadden opgezet, maar toen dat eenmaal was gelukt, liep het als een trein.

e-Boekhouden.nl is daarnaast een volledig boekhoudpakket – geen specifieke bonnetjes scannen app. We hebben niet alle functies getest, maar wel een aantal facturen gemaakt en wat financiële overzichten bekeken. Dat werkte allemaal perfect. Wij vinden e-Boekhouden.nl daarom een uitstekende oplossing voor zzp’ers die een volledig boekhoudpakket, inclusief bonnetjes-app, zoeken.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden heeft twee betaalmodules:

 • De module Boekhouden
 • De module Facturen

Je moet eerstgenoemde hebben wanneer je gebruik wilt maken van Scan & Herken.

De tarieven voor het gebruik van deze module verschillen per situatie. Het is gratis voor startende ondernemers, maar kleine administraties, waaronder de meeste zzp’ers vallen, betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar.

Heb je daar niet genoeg aan? Maak dan gebruik van het pakket Standaard. Dit kost €14,50 per maand voor onder meer een onbeperkt aantal zzp-bonnetjes bewaren.

Jortt - Unsplash

2. Jortt

Geschikt voor

Zzp’ers met een webshop of eigen winkel die op zoek zijn naar een compleet administratiepakket.

Belangrijkste voordelen

 • Vermijd administratiedruk met de add-on Scan & Herken;
 • Zoek makkelijk op bonnen uit het verleden;
 • Profiteer van de boekhoudbot die 99% van je boekhouding automatiseert. Je boekhouding doe je zo in tien minuten per maand.

Kosten

€17,50 per maand

Screenshot Jortt

Wat is Jortt?

Jortt is een compleet boekhoudpakket met verschillende functionaliteiten. Ze richten zich op boekhouden makkelijk en leuk te maken. Er is een gratis versie van Jortt, maar daarmee kun je geen bonnen scannen. De Jortt ZZP-versie kost €17,50 per maand en geeft je toegang tot de bonnetjes scannen app.

Wat vonden wij van Jortt?

Het boekhoudprogramma van Jortt is zo ontwikkeld dat je geen boekhoudkennis nodig hebt. Glimlachend boekhouden, volgens Jortt. Onze ervaring is dat de scanapp voor bonnetjes dezelfde filosofie volgt. De scanapp is makkelijk in gebruik en Jortt herkent automatisch de belangrijkste gegevens.

We zijn ook erg te spreken over het feit dat Jortt gebruikmaakt van OCR: Optical Character Recognition. Dit zorgt er namelijk voor dat het programma in staat is om factuurvelden te herkennen. Je hoeft – met andere woorden – géén gegevens over te tikken. Een échte tijdsbesparing.

Jortt is ten slotte een compleet boekhoudpakket en méér dan alleen een bonnetjesscanner. We hebben er bijvoorbeeld ook (elektronische) facturen mee verstuurd en documenten digitaal mee opgeslagen. 

Wat we daarbij een klein nadeel vonden, is dat e-Boekhouden.nl dit ook kan, maar goedkoper is dan Jortt.

Screenshot Jortt

Wat kost Jorttt?

Jortt heeft drie verschillende betaalpakketten:

 • Jortt Gratis – €0 per maand
 • Jortt ZZP – €17,50 per maand
 • Jortt MKB – €22,50 per maand
 • Jortt Plus – €34,50 per maand

Wil je gebruikmaken van de Jortt scan-app? Dan heb je ten minste het Jortt ZZP pakket nodig. De Scanapp is gratis in gebruik als je een lidmaatschap op een Jortt-pakket neemt. Neem je het gratis pakket? Dan is bonnen scannen dus niet mogelijk.

Duurdere varianten hebben vanzelfsprekend meer functies. Het is bijvoorbeeld met Jortt MKB mogelijk om meerdere rekeningen te koppelen – of je Jortt-pakket aan een webshop te koppelen. Met Jortt Plus wordt 99 procent van je boekhouding geautomatiseerd en heb je toegang tot geavanceerde rapportages.

Gekko - Unsplash

3. Gekko

Geschikt voor

Ondernemers die een begrijpelijke, overzichtelijke boekhouding het belangrijkst vinden.

Belangrijkste voordelen

 • Bewaar al je boekhoudbenodigdheden op één plaats;
 • Gebruik de app om facturen vanuit je mailbox richting je administratie te versturen;
 • Profiteer van méér functies die Gekko biedt, zoals het maken van bankkoppelingen.

Kosten

Gratis tot €12 per maand

Gekko ervaringen

Wat is Gekko?

Gekko is eveneens een boekhoudpakket, maar stukken simpeler dan e-Boekhouden.nl en Exact. Dat is voor zzp’ers geen nadeel, in tegendeel. Het programma is juist gemaakt voor kleine ondernemers en profileert zich als dé software voor iedereen die een begrijpelijke, overzichtelijke boekhouding wil.

Eén van de manieren om dit te realiseren, is via de Gekko Bonnen App. Dit is een gratis bonnetjes-app die bonnetjes bewaren voor zzp’ers makkelijker maakt.

Wat vonden wij van Gekko?

Wij vonden Gekko, zoals beloofd, inderdaad erg simpel. De Gekko Bonnen App hielp ons binnen no-time met het digitaal bewaren van onze bonnetjes. We misten daarbij wel de mogelijkheid om gegevens als btw-tarieven automatisch te herkennen. Deze moesten we namelijk zelf steeds invoeren.

Het was eveneens fijn om de app te gebruiken om facturen vanuit onze mailbox richting de administratie te versturen. Een functie die vergelijkbaar is met Mail & Herken van e-Boekhouden.nl, hoewel ook hier geldt dat we sommige gegevens zelf moesten aanvullen.

Hoewel Gekko zichzelf, in tegenstelling tot bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl en Exact meer profileert als puur een bonnetjes-app, heeft het wel degelijk aanvullende functies. We waren bijvoorbeeld blij om te zien dat het met Gekko mogelijk was om uitgaven aan banktransacties te koppelen. Dat gaf onze administratie nét wat meer overzicht.

Prijzen Gekko

Wat kost Gekko?

Gekko gebruikt twee pakketten:

 • Basic – gratis
 • Premium – €12 per maand

Beiden zijn inclusief onkostenregistratie met mobiele scan-app. Je kunt dus met beide versies bonnetjes scannen.

Het verschil is dat je bij de betaalde versie nét iets meer opties hebt dan bij de bonnen scannen app die gratis is. Deze herkent belangrijke info op de bon bijvoorbeeld automatisch, waar de gratis variant – die wij hebben getest – dit niet doet. Gekko Premium stelt je bovendien in staat om je eigen kostencategorieën aan te maken.

Is dit de beste app om bonnen te bewaren? Het is in ieder geval één van de beste bonnetjes-apps.

Smartbooqing - Unsplash

4. Smartbooqing

Geschikt voor

Zzp’ers op zoek naar een pure factuurverwerker – géén compleet boekhoudpakket.

Belangrijkste voordelen

 • Verwerk bonnetjes automatisch in je boekhouding via het maken van foto’s;
 • Profiteer van een volautomatische werking;
 • Pas de automatische werking waar nodig aan.

Kosten

Gratis

Smartbooqing

Wat is Smartbooqing?

Smartbooqing is geen boekhoudpakket, maar uitsluitend een factuurverwerker. Het is – naar eigen zeggen – de slimste in zijn soort. Ze bieden tal van features, waaronder de optie om facturen in je boekhouding te verwerken via een foto gemaakt met smartphone of tablet.

Ze gebruiken hiervoor overigens geen OCR, maar een zelfontwikkelde ICAP-technologie.

Wat vonden wij van Smartbooqing?

De belangrijkste functie van Smartbooqing, het scannen van bonnetjes, werkte voor ons nagenoeg perfect. Het maken van de foto zorgde vrijwel meteen voor een upload in de administratie. Dat scheelde ons tijd, maar ook paperassen. We hoefden de losse bonnen tenslotte niet langer te bewaren.

We vonden het ook prettig dat we deze volautomatische werking naar smaak konden aanpassen. Sommige bonnen wilden we juist niet geautomatiseerd verwerken, zoals bonnen met hoge bedragen. We konden daarvoor bij Smartbooqing, in tegenstelling tot bij veel andere pakketten, een aparte instelling voor aanmaken. Een uniek element.

Wat kost Smartbooqing?

Het gebruik van deze bonnen scannen app is gratis, maar Smartbooqing moet wel worden gekoppeld met een ander boekhoudpakket, zoals Exact. Je betaalt dan de kosten voor dat pakket.

Rompslomp - Unsplash

5. Rompslomp

Geschikt voor

Ondernemers die op zoek zijn naar een overzichtelijk en makkelijk te gebruiken pakket, dat prima geschikt is voor zzp’ers.

Belangrijkste voordelen

 • Onbeperkt offertes en facturen maken;
 • Makkelijk te gebruiken ritten- en urenregistratie;
 • Bewaar al je bonnetjes in de Digitale Schoenendoos, vanuit je scanner of je mailbox.

Kosten

€5 tot €25 per maand

Screenshot Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Rompslomp is het meest eenvoudige facturatie- en boekhoudprogramma. Het is speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemers en zzp’ers. Je administratie hou je makkelijk en veilig op één plek. Je kunt je administratie inzien met de handige Rompslomp-app. Rompslomp heeft als doel boekhouden aangenaam te maken.

Wat vonden wij van Rompslomp?

Wij vonden Rompslomp prima bruikbaar als een bonnetjes-app voor zzp’ers. De automatische scan- en herkenfunctie werkt zeer goed en al je bonnetjes en kosten worden opgeslagen in de Romplomp Schoenendoos, waar je uitgaven makkelijk terug kan vinden. Dat scheelt een hoop tijd.

We waren zeer te spreken over deze Rompslomp Schoenendoos, de bonnetjes bewaren app. Alles staat op één plek, klaar om in je boekhouding te worden ingeboekt wanneer jij daar tijd voor hebt. Je kan de Schoenendoos ook koppelen aan je Dropbox of facturen direct naar de Schoenendoos mailen. Erg handig in gebruik!

We verbaasden ons erover hoe eenvoudig Rompslomp in gebruik is. Boekhouding kan ingewikkeld genoeg zijn, maar dit programma maakte het een fluitje van een cent. Ook als je geen boekhoudkennis hebt.

Screenshot Rompslomp

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp  werkt met vier prijspakketten:

 • Gratis
 • Plus – €5 per maand
 • Pro – €15 per maand
 • Premium – €25 per maand

De bonnen scannen app is niet gratis, want je hebt ten minste het Plus-pakket nodig. Je kunt voor €5 per maand onbeperkt factureren en offreren, scannen en herkennen én gebruikmaken van de Schoenendoos. Je kunt hiermee ook je urenregistratie bijhouden.

Kies Pro als je alles uit je boekhouding wilt halen. Met dit boekhoudpakket kun je je hele administratie doen.

Auteur

Schrijf een reactie