Zoek naar:

Goede en professionele offertes versturen én vastleggen doe je met behulp van offertesoftware. We gaan hieronder in op een aantal van onze favorieten, waaronder enkele gratis offerteprogramma’s. Kies een offerte-app die bij jou past en kijk waar zo’n offerteprogramma gratis is.

Dit vinden we de beste offertesoftware voor zzp’ers

 • e-Boekhouden.nl
 • Moneybird
 • MoneyMonk
 • Rompslomp
 • Teamleader

Dit kost deze offertesoftware

e-Boekhouden.nl€9,50 of €9,95 per maand
Moneybird€12 tot €30 per maand
MoneyMonk€25 per maand
RompslompGratis tot €15 per maand
Teamleader€50 tot €80 per maand
e-Boekhouden.nl - Unsplash

1. e-Boekhouden.nl

Geschikt voor

Ondernemers die willen offreren vanuit een volledig boekhoudpakket.

Belangrijkste voordelen

 • Maak offertes op in een eigen huisstijl;
 • Automatiseer het offerteproces;
 • Integreer de offertes met je boekhouding.

Kosten

€9,50 of €9,95 per maand

Screenshot e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is méér dan alleen online offertesoftware. Het is een compleet boekhoudpakket voor verschillende soorten bedrijven, waaronder zzp’ers.

Offreren maakt natuurlijk deel uit van het runnen van een organisatie – groot en klein. e-Boekhouden.nl is daarom ook te gebruiken als een programma om offertes mee te maken.

Wat vonden wij van e-Boekhouden.nl?

De eerste indruk die we van e-Boekhouden.nl hadden? Overzichtelijk. Het programma spreekt enorm voor zich en zelfs wanneer je je administratie bijhouden erg lastig vindt, heb je snel gevonden waar je naar zocht. Een absoluut pluspunt.

Het duurde dus ook niet lang voor we de offreermodule hadden gevonden. Het duurde óók niet lang voor onze eerste offerte gemaakt was. Kostte ons minder dan een minuutje – en dan was ‘ie meteen in eigen huisstijl.

Het werd nóg makkelijker toen we ontdekten dat online offertes semi-automatisch in waren te vullen, inclusief de juiste gegevens. We hechten veel waarde aan dit soort automatiseringsfuncties. Die besparen je tenslotte flink wat tijd.

Het spreekt tot slot in het voordeel van e-Boekhouden.nl dat de offerte-calculatiesoftware eenvoudig bleek te koppelen aan de rest van onze administratie. Offertes worden hiermee snel en simpel in je boekhouding verwerkt. Wij zijn tevreden!

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

De module Facturen is gratis voor beginnende ondernemers. Kleine administraties moeten de module Boekhouden kopen om gebruik de module Facturen te gebruiken, welke dan inclusief is. Dit kost je €9,95 per maand voor een onbeperkt aantal offertes.

Alle andere ondernemers betalen €9,50 voor de module Facturen.

2. Moneybird

Geschikt voor

Ondernemers die een uitgebreid boekhoudpakket vol automatische functies willen.

Belangrijkste voordelen

 • Maak offertes in je eigen huisstijl;
 • Verstuur de offertes – indien nodig – per post;
 • Profiteer van alle andere functies van het volledige boekhoudpakket Moneybird.

Kosten

€12 tot €30 per maand

Moneybird

Wat is Moneybird?

Ook Moneybird is een volledig boekhoudpakket voor alle soorten ondernemers. Zzp’ers als jij kunnen er hun hele administratie mee bijhouden. Offreren, maar ook factureren en de btw doorgeven zijn slechts voorbeelden van de functionaliteiten die Moneybird aanbiedt

Wat vonden wij van Moneybird?

We vonden allereerst dat Moneybird beschikt over een duidelijke en overzichtelijke interface. Het gebrek aan poespas zorgde ervoor dat we direct wisten waar we moesten zijn – ook toen we het voor het eerst gebruikten.

Het maken van het offertes in Moneybird is al net zo eenvoudig. Dit kan geheel in eigen huisstijl, waardoor je logo’s, huiskleuren en meer kunt toevoegen. Het programma onderscheidt zich daarmee van haar concurrentie – en niet alleen op dat gebied. Het is met Moneybird ook mogelijk om offertes per post te versturen. Dat zijn we nog nooit tegengekomen.

Een ander groot voordeel is het feit dat Moneybird natuurlijk meer is dan alleen online offertesoftware. Het is een compleet boekhoudprogramma – met alle voordelen van dien. Sluit een abonnement af en eventuele offertes zijn eenvoudig om te zetten naar facturen. Facturen worden vervolgens weer verwerkt in je administratie; je administratie kan via Moneybird rechtstreeks naar de belasting. Erg handig.

Screenshot Moneybird

Wat kost Moneybird?

Moneybird werkt met drie verschillende prijzen, namelijk €12, €21 en €30 per maand.

Alle tarieven stellen je in staat om onbeperkt offertes te maken. Je gaat pas meer betalen als je meer banktransacties verwerkt. Wil je Moneybird alléén gebruiken om te offreren? Neem dan het goedkoopste pakket van €12.

MoneyMonk - Unsplash

3. MoneyMonk

Geschikt voor

Zzp’ers in de dienstverlening die zoeken naar een volledig boekhoudprogramma.

Belangrijkste voordelen

 • Stel offertes op binnen een uiterst gebruiksvriendelijke interface;
 • Maak offertes in je eigen huisstijl;
 • Profiteer van alle andere functies van een volledig boekhoudprogramma.

Kosten

€25 per maand

MoneyMonk

Wat is MoneyMonk?

MoneyMonk is wederom een boekhoudprogramma. Dit keer is het software specifiek bedoeld voor dienstverlenende zzp’ers. Zij worden met MoneyMonk geholpen tijdens het bijhouden van ritten, het vastleggen van uren, het opstellen van facturen én natuurlijk het maken van offertes. Dit alles gebeurt in een gebruiksvriendelijke en duidelijke omgeving.

Let op: MoneyMonk is dus niet te gebruiken door zzp’ers met een eigen winkel.

Wat vonden wij van MoneyMonk?

MoneyMonk verbaasde ons eigenlijk al direct na het openen van het programma. In de positieve zin, welteverstaan. De software is bijzonder strak en we vonden het fijn om te zien dat MoneyMonk zijn functies heeft teruggebracht tot de basisbenodigdheden voor dienstverlenende zzp’ers. Dit zorgde voor meer duidelijkheid en we kregen er zowaar zin in om met onze offertes aan de slag te gaan.

De offertemodule zelf mag er ook zeker zijn. Met een programma offertes maken kan met MoneyMonk geheel aanpasbaar en we hadden binnen no-time een offerte met ons eigen logo én in onze eigen huisstijl ontwikkeld.

Nadelen? We misten de mogelijkheid om offertes om te zetten in facturen. Het is toch wel een tijdrovende klus om alles weer over te typen, terwijl de basisinfo eigenlijk hetzelfde is. Een klein verbeterpuntje voor MoneyMonk.

Screenshot MoneyMonk

Wat kost MoneyMonk?

MoneyMonk heeft drie betaalopties:

 • Uren & Projecten
 • Boekhouden ZZP
 • Boekhouden MKB

Uren & Projecten

Het pakket Uren & Projecten is alleen zinvol wanneer je uren en projecten wil bijhouden. Niet aan de orde, dus.

Boekhouden ZZP

Boekhouden ZZP is het pakket dat je als zzp’er moet afsluiten. Dit kost €25 per maand en geeft je de mogelijkheid om onbeperkt offertes op te stellen.

Boekhouden MKB

Boekhouden MKB kost €50 per maand, maar is alleen bedoeld voor het middenkleinbedrijf.

Rompslomp - Unsplash

4. Rompslomp

Geschikt voor

Ondernemers die zo makkelijk mogelijk willen offreren.

Belangrijkste voordelen

 • Maak offertes op via een uiterst simpele werkwijze;
 • Ontwikkel offertes die helemaal passen bij je organisatie;
 • Maak gebruik van de zogenoemde offerte-app.

Kosten

Gratis tot €15 per maand

Rompslomp

Wat is Rompslomp?

Het boekhoudpakket Rompslomp is een initiatief dat vrij is van – tja – rompslomp. Het is een eenvoudig programma om facturen, maar ook zzp-offertes mee te maken. Ze richten zich daarmee specifiek op zelfstandigen zonder personeel.

Wat vonden wij van Rompslomp?

Wat ons meteen heel erg aansprak aan Rompslomp, is de eenvoud. Lastige, boekhoudkundige termen komen binnen de interne omgeving eigenlijk niet voor. Het pakket is begrijpelijk voor iedereen en daardoor makkelijk te bedienen.

Het maken van offertes ging dan ook bijzonder snel en makkelijk. We konden onze huisstijl en het logo simpel toepassen en creëerden daarmee offertes die pasten bij onze organisatie.

We zijn daarnaast erg te spreken over de offerte-app. Dat is weliswaar niet de officiële benaming, maar we doelen hiermee op het feit dat Rompslomp ook uitstekend werkt op smartphones en tablets.

Prijzen Rompslomp

Wat kost Rompslomp?

Rompslomp heeft drie betaalpakketten: 

 • Gratis
 • Plus 
 • Pro

Gratis

Gratis is – niet heel verrassend – gratis. Je maakt met deze offertesoftware gratis een onbeperkt aantal offertes volgens jouw huisstijl.

Plus

Plus kost €5 per maand. Deze versie is handig wanneer je ook een urenregistratie wilt bijhouden of uitgaven wilt inboeken.

Pro

Pro kost €15 per maand. Je verzorgt hiermee je hele boekhouding, inclusief btw-overzichten en winst- en verliesrekeningen.

Teamleader - Unsplash

5. Teamleader

Geschikt voor

Zzp’ers die offertes willen maken en daarbij ook behoefte hebben aan méér overzicht in de wensen van de klant.

Belangrijkste voordelen

 • Maak je verkoopproces overzichtelijk dankzij de zogenoemde Pipeline-weergave;
 • Voorspel je omzet aan de hand van Teamleaders heldere overzichten;
 • Automatiseer je verkoopproces voor minder werk.

Kosten

€50 tot €80 per maand

Teamleader

Wat is Teamleader?

Teamleader maakt twee producten: Teamleader Focus en Teamleader Orbit. Teamleader Focus is het product dat voor zzp’ers het meest interessant is. Je kunt hiermee verschillende bedrijfsprocessen beheren. Voorbeelden: klanten opslaan, uren registeren én – uiteraard – offertes opstellen.

Wat vonden wij van Teamleader?

Teamleader biedt in eerste instantie vrijwel hetzelfde als alle andere boekhoudpakketten, inclusief een module om offertes mee op te stellen. Dat is dus – wat dat betreft – niet heel uniek. Het is daarentegen wél de enige software die offertes automatisch verwerkt in een Pipeline-overzicht. Je ziet hiermee precies in hoeverre de klant daadwerkelijk overweegt om met jou in zee te gaan. Dat vonden we een absoluut pluspunt.

We vonden het ook fijn dat de offertes binnen Teamleader Focus de basis vormen voor een voorspelling van onze omzet. We zagen hiermee ongeveer wat we komende maand én komend kwartaal konden verwachten. Uniek én handig.

Het opstellen van offertes is daarnaast deels te automatiseren. Dat scheelde tijd en zorgde voor een betere verkoop, maar minder werk.

Zijn er ook nog nadelen? Nou – de prijs. Die is bij Teamleader wat aan de hoge kant, zeker in verhouding tot andere pakketten. We lichten de tarieven hieronder verder toe.

Prijzen Teamleader

Wat kost Teamleader?

Teamleader heeft drie betaalopties:

 • Go
 • Move
 • Boost

Go

Het pakket Go kost €50 per maand bij een jaarabonnement. Het pakket is bedoeld voor ondernemers die klanten en sales zonder gedoe willen beheren.

Move

Het pakket Move kost €60 per maand bij een jaarabonnement. Het pakket is bedoeld voor ondernemers die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.

Boost

Het pakket Boost kost €80 per maand bij een jaarabonnement. Het pakket is bedoeld voor ondernemers op zoek naar een totaalpakket die grenzeloos willen ondernemen.

Auteur

Schrijf een reactie