Search for:

Zakelijke rekening voor ZZP en starters vergelijken

15 zakelijke rekeningen gevonden

2021 winnaar

Kosten (2e jaar): €72 per jaar

71% van zzp'ers
kiest Knab
5/5

Tijdelijk: 50% korting voor starters
Stap over & krijg €50 gratis tegoed
1000 transacties p/j gratis

gratis

Kosten (2e jaar): €0 per jaar

18% van zzp'ers
kiest N26
4.5/5

100% gratis
0,1% cashback op betalingen
Betalen met ideal niet mogelijk

Kosten (2e jaar): €0 per jaar

4/5

gratis startersrekening
Uit te breiden met boekhoud tools
Let op: geen Maestro kaart

ASN

ASN betalen zelfstandigen

Kosten (2e jaar): €78 per jaar

3/5
SNS

SNS ZZP rekening

Kosten (2e jaar): €90 per jaar

3/5

Kosten (2e jaar): €120 per jaar

4/5

€0,10 per transactie
tot 25 extra rekeningen gratis
tijdsbesparende features

Kosten (2e jaar): €0 per jaar

Goedkoopste bij geld ontvangen in andere valuta
4/5

Lage & transparante wisselkoers 
Ontvangen in 7 valuta
Betalen in 50+ valuta

ABN_AMRO.svg

ABN AMRO Zakelijk

Kosten (2e jaar): €117 per jaar

2.5/5
Rabobank

Rabobank Zakelijk

Kosten (2e jaar): €119 per jaar

2.5/5
ING bank

ING Zakelijk

Kosten (2e jaar): €119 per jaar

2.5/5

Kosten (2e jaar): €144 per jaar

3.6/5

Inclusief boekhoud tools
Onbeperkt factureren
Inclusief 3 Mastercards

Triodos

Triodos Zaken rekening

Kosten (2e jaar): €150 per jaar

2/5

Kosten (2e jaar): €203 per jaar

4/5

0,5% cashback op betalingen
Voordelig bij veel/grote uitgaven
Incl. gratis reisverzekering

Kosten (2e jaar): €240 per jaar

Populair bij duurzame zzp'ers
4/5

bunq plant een boom voor iedere €100 die jij uitgeeft

Revolut Zakelijk

Revolut

Kosten (2e jaar): €0 per jaar

2/5

Zakelijke rekening zzp

Voor een zzp’er is het belangrijk dat de zakelijke rekening goed aansluit op de wensen en de  kosten moeten laag zijn. Ook de variabele kosten moeten laag zijn. Door te vergelijken zoek je naar de best passende zakelijke rekening voor jou en krijg je ook gelijk inzicht in de kosten van de zzp rekening. Ook starters die op zoek zijn naar een zakelijke rekening moeten goed vergelijken. 

Het vergelijken en een zzp rekening openen wil je in één keer goed doen. Daarom kies je niet de eerste de beste bankrekening. Je moet er namelijk niet na een paar maanden achter komen dat de geopende bankrekening niet de verstandigste keuze was. 

Bij het openen van een zzp rekening let je op de mogelijkheden die de bankrekening biedt en de aanvullende kosten moeten niet te hoog zijn. De zzp rekening vergelijken vóór het openen is in ieder geval een aanrader. Ook voor een starter die de eerste zakelijke rekening opent en die nog niet precies weet wat de diverse banken bieden. 

Wat is de perfecte zakelijke rekening voor een zzp’er?

Een zzp rekening openen is eenvoudig en snel geregeld, maar kies wel de juiste zzp rekening. Een startende ondernemer heeft andere eisen aan de zakelijke rekening dan een ondernemer met jarenlange ervaring. Als je maandelijks vele transacties verwerkt via de zzp zakelijke rekening, dan let je natuurlijk ook goed op de transactiekosten. 

Startende ondernemers kunnen een hoge korting krijgen, omdat verschillende banken een korting weggeven aan startende zzp’ers. Je betaalt bijvoorbeeld zes maanden lang geen kosten. Er zijn zelfs banken die starters een heel jaar lang gratis de zakelijke rekening voor zzp’ers aanbieden. Maar blijf wel letten op de kosten die je betaalt na de gratis maanden bij het kiezen van een zzp rekening. 

Heeft een starter een zakelijke rekening nodig?

Voor een zzp’er met maar weinig transacties per maand lijkt een zakelijke rekening voor zzp’ers een beetje voorbarig. Toch is het goed om het direct serieus aan te pakken. Het openen van een zzp zakelijke rekening is snel geregeld en je maakt automatisch onderscheid tussen privé en zakelijk transacties. De Belastingdienst verplicht ook een dergelijke scheiding met privé. Het openen van een zzp rekening kan jou veel boekhoudkosten besparen. Onder een zakelijke rekening kom je dus niet uit als zzp’er. 

Of kies een gratis zakelijke rekening voor een zzp’er

Wil je eigenlijk geen kosten voor een zzp zakelijke rekening maken? Je kunt dan ook gaan voor een gratis rekening. Buitenlandse banken als N26, Revolut en Holvi hebben geen vaste jaarlijkse kosten. In veel gevallen rekenen de banken jou zelfs geen transactiekosten. 

Voor het pinnen van geld vanaf je rekening betaal je kosten en verwacht geen handige manieren om de zzp zakelijke rekening te koppelen aan boekhoudprogramma’s. Dat mag je bijvoorbeeld wel verwachten van banken als ING en Knab. Maar de gratis zakelijke rekening kan voor een zzp’er een volwaardige rekening zijn. 

Er zijn grote verschillen in maandelijkse kosten

De ene zzp zakelijke rekening is de andere niet. Bij banken zoals N26 en Revolut heb je geen vaste kosten. De zzp zakelijke rekening Bunq EasyGreen Business kost je €20 per maand. De bank N26 biedt ook de Business Metal aan voor €16,90 per maand. N26 biedt ook een gratis zzp zakelijke rekening aan, maar ze hebben dus ook een upgrade waar je wel voor betaalt. Dit laat zien dat het vergelijken verstandig is. De verschillen in prijzen voor de zzp zakelijke rekening zijn groot. 

Wat worden de kosten per transactie?

De transactiekosten zijn de meest onderschatte kosten door starters die een zakelijke rekening openen. In veel zzp zakelijke rekeningen betaal je deze kosten niet. Bij veel transacties per maand ga je er vaak pas voor betalen. Bij SNS en Knab zijn 1.000 transacties per jaar gratis. De Regiobank biedt zelfs 1.250 gratis transacties aan. Bijvoorbeeld bij de Rabobank betaal je €0,08 voor een bijschrijving en €0,15 voor een afschrijving. 

De transactiekosten zijn maar kleine bedragen, maar door een veelvoud aan transacties kunnen de kosten toch hard oplopen. Neem deze kosten dus zeker mee bij het kiezen van de beste zzp zakelijke rekening. 

Waar let je op bij het kiezen van een zzp zakelijke rekening?

De zzp zakelijke rekening moet goed passen bij de manier van gebruiken van de betaalrekening. Is een bankrekening bijvoorbeeld goed te koppelen aan een boekhoudprogramma? Heb je baat bij het krijgen van inzicht in je rekening via alerts die je in kunt stellen op bepaalde zzp zakelijke rekeningen? 

Let bij het openen van een zzp zakelijke rekening ook op je wensen wat betreft de ondersteuning van een lokale bankvestiging. Het storten van contant geld is niet mogelijk bij alle banken. Ontvang je veel contant geld? Ga dan voor het openen van een zzp rekening met afstort mogelijkheden. Of je wilt een zzp zakelijke rekening waarin je een digitaal kasboek kunt bijhouden. 

Vergelijk de zzp rekening dus goed en kies weloverwogen. Betalingen in vreemde valuta rekenen banken ook verschillende tarieven voor. Iets om op te letten als je hier veel mee te maken krijgt. 

Een zzp rekening openen waar je rente op krijgt

Door de zeer lage rente van nu speelt de rentevergoeding geen rol bij het kiezen van een zzp zakelijke rekening. Gericht op de toekomst kun je er beter wel rekening mee houden. De rentes gaan op termijn namelijk weer stijgen. Ook starters moeten hier rekening mee houden. Goed vergelijken voorkomt dat zzp’ers kiezen voor een zakelijke rekening die niet geschikt is. 

Je wil niet nu kiezen en over een paar maanden weer een nieuwe zzp rekening moeten openen. Ga dus gelijk voor het openen van de zzp bankrekening met een rentevergoeding. Dit is extra belangrijk als je geregeld grote bedragen op je rekening hebt. Je spaart bijvoorbeeld voor een grote toekomstige investering. 

De zzp rekening eerst vergelijken

De meeste mensen gaan vóór het openen van een zzp rekening niet eerst vergelijken maar standaard kiezen voor een bekende bank. Dat is een gemiste kans. Je laat dan een bespaarmogelijkheid liggen. Er is hoogstwaarschijnlijk een bank die beter aansluit op jouw wensen en verzoeken en die ook nog eens goedkoper is. In een voorbeeld laten we de verschillen in kosten zien. 

Je hebt als zzp’er ongeveer 50 transacties per maand (15 afschrijvingen en 35 bijschrijvingen). Zonder aanvullende wensen (kosten) zoals een creditcard en papieren afschriften, ben je erg voordelig uit bij Knab. Per maand betaal je €6 zonder bijkomende kosten. 

Je gaat ook informeren bij een lokale bank waar ook jouw privérekening loopt. Zij bieden een zakelijke rekening voor zzp’ers aan tegen €10 aan maandelijkse kosten, maar de kosten lopen nog verder op. 

Voor 15 afschrijvingen per maand betaal je aanvullend: 15 x €0,09 = €1,35 en voor de bijschrijvingen: 35 x €0.15 = €5,25. Deze zzp zakelijke rekening kost je dus per maand: €10 + €1,35 + €5,25 = €16,60. Ruim tien euro per maand duurder dan bij Knab. De zzp zakelijke rekening vergelijken levert dus een besparing op. Ook voor een zakelijke rekening van een startende ondernemer. 

Overstappen naar een zzp zakelijke rekening

Vooral een startende ondernemer vergelijkt kritisch bij het selecteren van een zakelijke rekening voor een zzp’er, maar overstappen kan ook als je in het verleden de verkeerde zzp rekening hebt gekozen. Een zzp bankrekening openen regel je binnen 10 minuten. Bij de nieuwe bank kun je vaak gebruik maken van de overstapservice. 

De zakelijke rekening voor starters moet ook passend blijven

Een starter die een zakelijke rekening gaat openen moet al de plannen voor de toekomst in het achterhoofd houden. Heb je plannen om in 2022 ook in het buitenland je producten of diensten aan te bieden? Door hier bij het openen van de zzp rekening alvast rekening mee te houden, kun je gelijk de juiste keuzes maken. 

De zzp rekening vergelijken? Neem het recht op korting hierin mee

Met filters in onze vergelijker helpen wij jou om de zzp rekening te vinden waar je ook nog een korting op de kosten krijgt. Deze staat aan de linkerzijde in de vergelijker. Gebruik dit filter zeker bij het vergelijken van de zzp rekening voordat je de bankrekening gaat openen. Het kan jou meer dan €100 besparen in het eerste jaar. 

Een logische vraag is: ‘Moet ik een zakelijke bankrekening hebben als zzp’er?‘. Het is niet verplicht, maar om het geld hoef je het niet te laten. Vooral voor een zakelijke rekening voor startende ondernemers (starters) is het vergelijken zelfs noodzaak om te hoge kosten te voorkomen.