Zoek naar:

Bonnetjes die zoek raken en ritten die niet worden geregistreerd: ze zijn verleden tijd met het gebruik van een declaratie-app. Dit soort programmaatjes zijn gemaakt om losse kostenposten snel en eenvoudig in je boekhouding te verwerken. We hebben de beste exemplaren voor je op een rijtje gezet. Bekijk hieronder welke features daarbij horen en welke gratis declaratie-apps er zijn.

1. DriversNote

Wat is DriversNote?

DriversNote is een app specifiek voor een digitale rittenregistratie. Zakelijke autoritten worden hiermee zo goed als automatisch aan je boekhouding toegevoegd. Het is zelfs mogelijk deze te bundelen tot een PDF, zodat je deze naar bijvoorbeeld je accountant kunt sturen.

Wat zijn de belangrijkste features van DriversNote?

Zet je rittenregistratie op de automatische piloot

Het bijhouden van de kilometerstand gebeurt aan de hand van GPS. Je hoeft alleen maar akkoord te geven.

Rapporteer informatie indien nodig

Download de ritten als drukbare PDF’s of Excel-bestanden. Handig voor je boekhouder of accountant.

Profiteer van een eenvoudige werking…

…en een overzichtelijke interface.

Wat kost DriversNote?

DriversNote heeft drie declaratieprogramma’s.

Prijzen DriversNote

Lite

Lite is gratis. Je kunt hiermee rapporten met daarin tot twintig ritten maken, beheren en exporteren.

Basic

Basic kost €9 per maand. Je kunt hiermee een onbeperkt aantal ritten registeren en je routes automatisch traceren met behulp van iBeacon.

Teams/Bedrijven

Teams/Bedrijven biedt hetzelfde als Basic, plus een aantal beheertools en een vereenvoudigd goedkeuringsproces. Check de website van DriversNote voor de prijzen: deze gaan op aanvraag.

2. e-Boekhouden.nl

Wat is e-Boekhouden.nl?

e-Boekhouden.nl is meer dan alleen een declaratieprogramma. Het is namelijk een compleet boekhoudpakket voor ondernemers – met alle functies die daarbij horen.

Hij kan echter wél als declaratie-app worden gebruikt. e-Boekhouden.nl beschikt namelijk over een gelijknamige app als verlengstuk op de gebruikelijke diensten. Deze functioneert in wezen uitstekend als onder meer registrator van ritten.

Wat zijn de belangrijkste features van e-Boekhouden.nl?

Profiteer van de functie Scan & Herken

Deze is in staat om bonnetjes te herkennen aan de hand van een foto, waarna belangrijke informatie direct in je boekhouding wordt verwerkt.

Zie in één opslag je complete boekhouding

Inclusief de zojuist ingevoerde bonnetjes of ritten. De interface van e-Boekhouden.nl is sober, simpel en daardoor heel overzichtelijk.

Maak gebruik van alle andere features van e-Boekhouden.nl

e-Boekhouden.nl is, zoals gezegd, geen specifieke declaratiesoftware en kan daarom voor veel meer worden gebruikt. Het helpt je bijvoorbeeld bij het doen van belastingaangiftes en het maken van koppelingen met je bank.

Prijzen e-Boekhouden.nl

Wat kost e-Boekhouden.nl?

De app an sich is gratis. Het verwerken van declaraties in je boekhouding vereist echter het gebruik van de module Boekhouden.

De prijs daarvoor verschilt per situatie. Het is gratis voor starters, maar kleine administraties betalen €9,95 per maand voor 240 boekingen per jaar. 

Méér boekingen zijn mogelijk met het Standaard-pakket. Dit kost €14,50 per maand.

3. Gekko

Wat is Gekko?

Gekko is, net als e-Boekhouden.nl, aanbieder van een compleet boekhoudpakket, zij het een versimpelde versie. De bijbehorende app is echter handig als declaratiesoftware. Hij heet de Gekko Bonnen App en maakt het voor zzp’er erg handig om losse bonnetjes en ritten te registreren.

Wat zijn de belangrijkste features van Gekko?

Koppel bonnetjes en ritten direct aan je boekhouding

Dat kan doordat het met de Gekko Bonnen App mogelijk is om real-time banktransacties op te halen.

Bewaar alle bonnetjes en ritten op één plek

Bonnetjes bewaren gebeurt met de Gekko Bonnen App op één centrale plaats. Het is daarna mogelijk om btw-tarieven en omschrijvingen toe te voegen.

Profiteer van Gekko’s overige functies

Het boekhoudpakket helpt je bijvoorbeeld ook met het koppelen van uitgaven aan je banktransacties.

Prijzen Gekko

Wat kost Gekko?

Het gebruik van de Gekko Bonnen App vereist een abonnement bij Gekko. Ze hebben er twee: een gratis Basic-variant en een Premium-uitvoering die €12 per maand kost.

Het is met beide versies mogelijk om als zzp’er te declareren, maar bij de betaalde versie wordt info op bonnetjes automatisch herkent én kun je zelf kostencategorieën aanmaken.

4. Klippa

Wat is Klippa?

Klippa is een app die je helpt met het snel vastleggen van losse bonnetjes, maar ook aan een gedegen kilometerregistratie. Dat doen ze door gebruik te maken van een slimme verwerker die gebruikmaakt van AI: artificiële intelligentie.

Wat zijn de belangrijkste features van Klippa?

Profiteer van integratie met Google Maps

Dit maakt het registreren van uurritten een stuk sneller.

Raak nooit meer een bon of factuur kwijt

Klippa maakt gebruik van een declaratiesysteem dat belangrijke info op een bon automatisch omzet in woorden. Scheelt je behóórlijk wat tijd, omdat je niets meer hoeft over te typen.

Doe meteen je btw-aangifte

Klippa is ook in staat om inkoop- en verkoopfacturen te bewaren. Het is daarom een koud kunstje om ook meteen je btw-aangifte te doen.

Prijzen Klippa

Wat kost Klippa?

De app van Klippa is gratis te downloaden, maar voor het gebruik ervan heb je een Klippa Pro-abonnement nodig. Dit kost €3,99 per maand of €34,99 per jaar.

5. RouteReg

Wat is RouteReg?

RouteReg brengt ons weer terug naar waar we dit lijstje mee begonnen: rittenregistraties. De app gebruikt daarvoor zogenoemde GPS Hotspots, waardoor je automatisch een melding krijgt wanneer je op je bestemming bent aangekomen. Eén druk op de knop is vervolgens genoeg om het aantal kilometers te verwerken in je registratie.

Let op: RouteReg is alléén geschikt voor iOS.

Wat zijn de belangrijkste features van RouteReg?

Synchroniseer je rittenregistratie met andere Apple-apparaten

Het wordt hiermee mogelijk om je registratie vanaf verschillende laptops en telefoons in te zien.

Maak back-ups en voorkom verloren gegevens

Het fenomeen Cloud Sync helpt je in het maken van back-ups voor iCloud.

Exporteer gegevens

Het is eenvoudig om met behulp van RouteReg je gegevens te exporteren. Je krijgt daarbij ook nog eens een indicatie bij een niet-sluitende registratie.

Wat kost RouteReg?

De app kost €6,99. 

Je hebt een RouteReg Smart Tag nodig wanneer je automatische detectie van ritten wilt gebruiken. Deze Smart Tag kost €34,95.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er een declaratie-app gebruiken?

Losse bonnetjes en verloren ritten zijn twee veelvoorkomende voorbeelden van kosten die vaak worden vergeten. Dat is zonde, want het zijn wel degelijk kosten die indirect leiden tot minder belasting. Declaratiesoftware is daarom altijd een aanrader om als zzp’er te declareren.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een declaratie-app?

Bepaal vooral vooraf wat je met zo’n onkosten declaratie-app wilt bereiken. Ga je voor een app die zowel ritten kan registreren als bonnetjes kan vastleggen? Kies dan voor de apps van e-Boekhouden.nl, Gekko of Klippa. Ben je specifiek op zoek naar een app die ritten kan registeren? Probeer dan de software van DriversNote en RouteReg als je als zzp’er wilt declareren.

Welke declaratie-apps zijn het goedkoopst?

DriversNote heeft een gratis declaratie-app en is daarmee de goedkoopste voor het registreren van ritten.

Wil je ook bonnetjes inscannen? Gebruik dan de gratis gratis declaratie-app van e-Boekhouden.nl of die van Gekko. Hou er in het geval van eerstgenoemde rekening mee dat je voor een goede verwerking wél een pakket bij e-Boekhouden.nl moet afnemen. 

Meta-titel:

Meta descriptions:

Auteur

Schrijf een reactie