Zoek naar:

Als zelfstandig ondernemer zorg je vaak zelf voor je werk en alles wat daarbij komt kijken. Zo moet je bijvoorbeeld zelf facturen maken, administratie voeren en zorgen dat opdrachtgevers deze facturen betalen. In bepaalde werkvelden heb je te maken met het direct afrekenen van jouw diensten. Ben je bijvoorbeeld freelance glazenwasser, heb je een eigen winkeltje of is er een andere manier waarbij je direct in contact staat met je klanten? Dan kun je ervoor kiezen om een mobiel pinautomaat aan te schaffen.

Met een mobiel pinautomaat hoef je niet vooraf facturen te versturen en weet je zeker dat je je geld (direct) krijgt. Maar wanneer is een dergelijk apparaat nodig, waar moet je op letten en waar kun je deze goedkoop aanschaffen? In dit artikel lees je meer over de mobiele pinautomaat.

Waar moet je opletten?

Voordat je een mobiele pinautomaat aanschaft is het handig om op een paar punten te letten. Wist je bijvoorbeeld dat je per transactie bepaalde kosten moet betalen? Let daarom altijd op de (scherpe) transactieverwerkingen bij een aanbieder, zodat je niet achteraf nog voor verrassingen komt te staan. Ook is het prettig om te kiezen voor een zogeheten plug and play apparaat, waarbij je het product direct na aankoop kunt gebruiken. Plug and play betekent letterlijk: aanzetten en gebruiken, wat wel zo prettig is wanneer je een pinautomaat voor je bedrijf wilt gebruiken.

Let er daarnaast op of je een mobiele pinautomaat hebt met een eigen internetconnectie: natuurlijk kun je het apparaat naar wens altijd aansluiten op WiFi of kabel, maar kies je voor een uitvoering met eigen datachip dan kun je het item ook gebruiken op plekken waar je niet direct verbonden bent met WiFi. Ben je bijvoorbeeld glazenwasser en ga je na je diensten langs de deuren? Dan is het wel zo fijn om niet afhankelijk te zijn van een WiFi-aansluiting in je eigen huis. Check tot slot de aansluitkosten van een mobiele pinautomaat: verschillende aanbieders hebben altijd verschillende prijzen, dus reken zelf uit waar je het meest voordeligst uit bent.

Waar koop je een voordelige pinautomaat?

Wanneer je op zoek gaat naar een betaalbare mobiele pinautomaat schrik je in eerste instantie misschien een beetje van het aanbod. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders die dit soort mobiele apparaten aanbieden.

Het grote verschil zit in de prijs in verhouding met wat je ervoor terug krijgt. Je wil zelf niet veel geld kwijt zijn aan een product waarmee je juist geld moet verdienen. Oriënteer je dus altijd goed en vergelijk meerdere aanbieders met elkaar om op die manier te kijken welke pinautomaat het beste bij de grootte van jouw bedrijf past. Twijfel je nog heel erg? Dan is het aan te raden om een mobiele pinautomaat te huren.

Wanneer je er eentje huurt, betaal je per maand een vast bedrag. Hierbij blijven je investeringskosten laag en kun je het totaalbedrag verspreiden over meerdere maanden. Je moet er natuurlijk wel opletten dat je in dit geval nooit over een eigen apparaat beschikt en dat je maandelijkse lasten in verhouding waarschijnlijk iets hoger liggen. Een mobiele pinautomaat huren is handig wanneer je nog twijfelt; gaat het goed met de zaak, dan is het kopen van een mobiele pinautomaat aan te raden.

Wanneer heb je er één nodig?

Omdat het aantal zzp’ers in Nederland nog steeds blijft stijgen zien we ook steeds meer diensten zoals deze om freelancers tegemoet te komen en te helpen bij hun zaak. Een mobiele pinautomaat is voornamelijk een goede toevoeging wanneer je je betalingen op een gemakkelijke, betrouwbare en snelle manier wilt laten gebeuren. Dit kan het geval zijn bij diensten waarbij je direct na het werk de betaling wilt laten voldoen, zoals een freelance schilder, bouwvakker, glazenwasser of loodgieter. Natuurlijk kan dit ook wanneer je op een andere manier direct contact hebt met de klant.

Zolang je de klant in het echt ziet, zodat hij of zij een betaling kan voldoen via de pinautomaat, kun je een mobiele pinautomaat gebruiken voor je bedrijf. Voor jezelf is het weliswaar wel prettig om alsnog een factuur te maken, puur voor je eigen administratie. Dat kan uiteraard na de betaling, wanneer je rustig op een rij kunt zetten wat je wanneer betaald hebt gekregen. Kortom: met een mobiele pinautomaat verbeter en versnel je jouw manier van betalen voor je klanten en voor jezelf. Alleen daarom al is het een goede investering voor je bedrijf.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie