Zoek naar:

Je hebt niet per se een prijzig abonnement en een duur toestel nodig om een goed bereik te hebben. De combinatie van sim only en een telefoon van een iets minder bekend merk doet wonderen.

Als zzp’er heb je natuurlijk vele kostenposten: van verzekeringen tot het betalen van je leveranciers. De rekeningen weten je aan het einde van de maand allemaal te vinden. Wanneer je het goed doet, blijft er dan wel wat over, maar soms moet je daar wel hard je best voor doen…

Het loont natuurlijk om hard te werken, maar kritisch naar je uitgaven kijken, werkt net zo hard. Telefonie is een voorbeeld van zo’n kostenpost die behoorlijk hoog kan oplopen, zeker wanneer je altijd goed bereikbaar wil zijn voor je klanten.

Telefoonabonnementen

Veel werk vindt plaats vanaf je telefoon. Je moet daarom een toestel van een goede kwaliteit hebben om al deze werkzaamheden te kunnen verrichten.

Het is heel verleidelijk om, wanneer je telefoonabonnement afloopt, een nieuw toestel aan te schaffen. Het is echter niet altijd de slimste optie. Dat mooie, nieuwe toestel lijkt wellicht een goed idee, maar het is ook luxe waaraan je zeer snel went. De innovaties van de afgelopen jaren zijn bovendien erg klein: het verschil is nauwelijks te merken.

Ons advies? Kijk eerlijk naar je toestel en sluit een sim only abonnement af. Dit is in veel gevallen zeer voordelig en ook nog eens erg flexibel.

Toch een nieuw toestel nodig? Dan zijn deze abonnementen vaak snel opzegbaar, zodat je alsnog een nieuw toestel kunt aanschaffen.

Topmerken versus interessante alternatieven

Heb je besloten dat je oude toestel echt niet meer voldoet aan de normen van vandaag de dag? Dan wordt het tijd voor een nieuw toestel. Maar je hoeft daarbij niet per se voor het nieuwste van het nieuwste te gaan.

Er zijn tenslotte, naast de twee grote en bekende merken, nog steeds hele goede andere opties op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de xiaomi redmi note 11 pro. Een toptoestel van een merk dat wellicht minder bekend is, maar daardoor ook een stuk voordeliger is. Een hele goede telefoon om (ook) zakelijk te gebruiken.

Kortom: als zzp’er heb je al genoeg kosten. Let scherp op je uitgaven om er zeker van te zijn dat er aan het einde van de maand wat overblijft – en begin bij de kosten van je telefonie. 

Auteur

Schrijf een reactie