Zoek naar:

Als ondernemer heb je geregeld vervoer nodig om naar je afspraken met (potentiële) klanten en opdrachtgevers te gaan. Een (eigen) auto, fiets of het ov zijn daarvoor vaak voldoende. Maar wat als je ook echt zaken moet vervoeren, zoals pakketten, grondstoffen, jouw product en bouwmaterialen, omdat je op locatie werkt? Dat doe je niet in een gewone auto: daar wil je een busje voor. 

Een eigen bedrijfsbus staat heel professioneel. Je kunt deze laten bestickeren met je logo en bedrijfsgegevens. Het is gewoon een rijdende reclamezuil. 

Je kunt een nieuwe bus kopen, maar heb je al eens aan een occasion-bus gedacht? Een occasion brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

Jonge occasions

In het grote aanbod aan occasions kun je kiezen voor een jonge of juist oudere occasion. 

Een jonge, gebruikte bus van een paar jaar oud, ligt wellicht qua kosten hoger in aanschaf, maar je hebt er in het begin weinig onderhoud aan – vooral als deze occasion altijd goed is onderhouden door de eerdere eigenaar. 

Een oudere occasion met weinig kilometers op de teller gaat ook nog wel een tijdje mee, maar als er al veel kilometers zijn gereden, is een oudere occasion af te raden. Je weet dan immers niet of je meteen voor dure reparaties komt te staan. Dit geld kun je beter investeren in een jonge occasion.

Belastingvoordeel

Welke occasion je ook kiest: een auto van de zaak levert altijd belastingvoordeel op. De afschrijving van een occasion ligt namelijk een stuk lager dan bij nieuwe auto’s, omdat je minder betaalt als aankoopprijs. Dat betekent dus dat je meer geld overhoudt, wat je weer in je onderneming kunt stoppen. 

Een ander belastingvoordeel is het berekenen van de restwaarde. Deze hangt af van de leeftijd, onderhoudshistorie, staat van de bus, het type bus en de kilometerstand. Samen met de verkoper kun je de restwaarde (de waarde die de bedrijfsbus nog kan hebben als jij deze weer verkoopt) het beste bepalen.

Korte levertijd

Ben je net begonnen met ondernemen en heb je daar een bedrijfswagen voor nodig? Ook dan is de keuze voor een occasion snel gemaakt. De bus is er namelijk al, goed onderhouden en klaar om met je weg te rijden je ondernemersavontuur tegemoet. 

Nadat de koop gesloten is, wordt de wagen nog wel rijklaar gemaakt. Dit hoeft nooit zo lang te duren. In die tussentijd kun jij allerlei andere zaken regelen, waaronder het registreren van de auto onder je bedrijf, maar ook de verzekering van de bus en de wegenbelasting. 

Aangezien dit met een simpel bezoek aan diverse websites zo is geregeld, kun je je bedrijfswagen snel ophalen en je producten gaan ophalen, wegbrengen, meenemen of leveren.

Groot aanbod aan occasions

In Nederland zijn er altijd genoeg goede occasions te vinden. Er is altijd een tweedehands bus voor jou bij. 

Het meest belangrijk aan het kopen van een occasion is dat je het bij een gerenommeerd verkooppunt doet. De reden hiervoor is simpel: je weet dan zeker dat je een garantie krijgt en dat je gewoon een goed onderhouden wagen koopt. Kijk daarom altijd of je te maken hebt met een erkend bedrijf met certificaten. Lees reviews en laat je goed informeren.

Bedrijfsbus op maat

Heb je je favoriete bedrijfsbus gevonden, maar klopt de inrichting niet? Dat kan heel vervelend zijn, vooral als je voor ogen hebt hoe de achterkant ingedeeld moet worden. 

Gelukkig kun je bij een goede verkoper dit helemaal laten aanpassen. Uiteraard hangt daar een prijskaartje aan, maar dat is het meer dan waard. Je hoeft immers niet zelf een gereedschapskast op een stellage in de laadruimte aan te leggen. Zo kun jij je snel bezig houden met je onderneming en genieten van de beste occasion die past bij jou en je bedrijf.

Tweedehands bedrijfsauto

Wist je trouwens dat het voor jou als ondernemer veel voordeliger kan zijn om voor een Mercedes Sprinter-occasion of andere occasion te kiezen als bedrijfswagen? Een goed onderhouden tweedehands bus is namelijk veel goedkoper in aanschaf. Als je net begint met ondernemen en je budgetplanner aangeeft dat je niet teveel te besteden hebt voor een bedrijfswagen, biedt de occasion een prima uitkomst. 

Bovendien is het aanbod aan occasions in Nederland zoals gezegd erg groot, ook voor bedrijfsbusjes. Hierdoor is er altijd een bus bij die past bij wat je nodig hebt voor je bedrijf.

Auteur

Schrijf een reactie