Zoek naar:

Geld sparen is niet voor iedere zzp’er eenvoudig. Ondernemers die doorlopend het idee hebben dat er alleen maar geld uitgaat, raden we het gebruik van een zogenoemde budgeting app – of huishoud app – aan. Financiën bijhouden met een app zorgt namelijk voor een goed overzicht van inkomsten en uitgaven – en het wordt óók makkelijker om geld opzij te zetten. Dit vinden we de zes beste budget-apps in het Nederlands.

Dit vinden we de beste budgetplanner-apps voor zzp’ers

 • Dyme
 • MijnGeldzaken
 • Grip
 • Monefy
 • Money Pro
 • Spendo

Dit kosten deze budgetplanner-apps of huishoud apps

DymeGratis tot €9,99 per maand
MijnGeldzakenGratis tot €10,95 per maand
GripGratis
MonefyGratis
Money Pro€14,99
Spendo€1,99
Dyme - Unsplash

1. Dyme

Geschikt voor

Particulieren én ondernemers die willen ontdekken aan welke abonnementen en verzekeringen ze onnodig veel geld uitgeven. Zij hebben bij deze huishoud app baat.

Belangrijkste voordelen

 • Bekijk in één oogopslag welke vaste kosten je maakt;
 • Schakel over op goedkopere alternatieven voor je vaste lasten;
 • Krijg inzicht in je uitgaven.

Kosten

Gratis tot €9,99 per maand

Dyme

Wat is Dyme?

Dyme is een Nederlandse budget-app. Hij wordt gebruikt door zzp’ers, maar ook door particulieren. 

De budget-app werkt via een koppeling met je bankrekening. Activeer deze en Dyme geeft je inzicht in je terugkerende transacties. Het wordt daarmee een soort inkomsten- en uitgaven-app, zeg maar.

Wat vonden wij van Dyme?

Erg handig! We zien dat dit een nieuwe app is die nodeloze abonnementen en verzekeringen monitort: iets waar we erg enthousiast over zijn. Dyme hielp ons om per lopend contract een afweging te maken: gaan we hiermee door óf zeggen we de boel op omdat we het eigenlijk niet meer echt gebruiken?

We zijn ook érg te spreken over het feit dat Dyme direct komt met een alternatief voor bijvoorbeeld onze energieprovider. Het is zelfs mogelijk om Dyme namens jou met zo’n partij te laten onderhandelen, zodat je er een nóg betere deal uit kunt slepen. Dat laatste hebben we niet gedaan, maar het feit dat het kan, spreekt boekdelen. Een soort geavanceerde uitgaven-app, dus.

Dyme gaf ons ten slotte ook meer inzicht in onze inkomsten en uitgaven. Dit werd mogelijk door middel van de koppeling met onze bankrekening.

Wat kost Dyme?

Dyme is in beginsel gratis. Je kunt er echter voor kiezen om een van de betaalde pakketten te nemen van deze geld-app:

 • Dyme Premium Silver
 • Dyme Premium Gold

Dyme Premium Silver

Dyme Premium Silver kost €6,99 voor een maand, €13,99 voor drie maanden of €44,99 voor een jaar. Het helpt je onder meer met opzeggingen, zelf categorieën aanmaken en data exporteren.

Dyme Premium Gold

Dyme Premium Gold kost €9,99 voor een maand, €19,99 voor drie maanden of €54,99 voor een jaar. Je krijgt hiervoor alle features van Dyme Premium Silver plus de optie om zelf budgetten in te stellen.

MijnGeldzaken.nl - Unsplash

2. MijnGeldzaken

Geschikt voor

Particulieren en ondernemers die willen budgetteren en meer inzicht in hun inkomsten- en uitgavenpatroon nodig hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Bereken je financiële gezondheid;
 • Maak een financieel plan voor jezelf of je onderneming;
 • Budgetteer voor toekomstige plannen.

Kosten

Gratis tot €10,95 per maand

MijnGeldzaken.nl

Wat is MijnGeldzaken?

MijnGeldzaken is een compleet financieel adviesprogramma en bevat veel extra mogelijkheden naast het huishoudboekje. Met MijnGeldzaken krijg je meer inzicht in je inkomsten- en uitgavenpatroon. Het berekent automatisch op basis van je historische transacties een budget. Zo kun je beter plannen voor de toekomst van je onderneming. Daarnaast berekent het ook als enige in deze vergelijking je financiële toekomst met software die ook door financieel adviseurs wordt gebruikt. Zeker voor ZZPérs een handige functionaliteit.

Het programma is toegankelijk via je webbrowser en een iOS- of Android-app.

Wat vonden wij van MijnGeldzaken?

Onze eerste indruk van MijnGeldzaken is erg goed. De website komt professioneel over en is zeer gemakkelijk in gebruik. Het programma is een digitaal huishoudboekje dat via een koppeling direct weergeeft wat er op je bankrekening gebeurt. Zo krijg je een duidelijk inzicht van je eerdere inkomsten en uitgaven, maar ook van wat je later in de maand nog kunt verwachten.

Wil je budgetteren, bijvoorbeeld omdat je een grote uitgave in je onderneming verwacht? MijnGeldzaken laat je zien hoe je dit doel bereikt en hoe lang je hiervoor nodig hebt. De grafieken en overzichten zijn erg overzichtelijk en geven je in één opslag duidelijkheid over je financiële situatie. 

MijnGeldzaken komt echt tot zijn recht wanneer je meerdere bankrekeningen koppelt. Zo hoef je niet steeds na te denken over wat er precies op welke rekening gebeurt qua transacties. Als zzp’er kun je er dan ook voor kiezen om inzicht in zowel je persoonlijke als je zakelijke situatie te krijgen.

Heb je financieel advies nodig? MijnGeldzaken werkt met onafhankelijke financieel adviseurs die je kunt raadplegen bij financiële vragen. Je betaalt hiervoor per minuut. De kosten zijn afhankelijk van het abonnement dat je kiest.

Wat kost MijnGeldzaken?

MijnGeldzaken biedt vier verschillende abonnementen: 

 • Gratis
 • Plus
 • Compleet
 • Comfort

De gratis versie biedt voldoende functie voor de meeste zzp’ers die inzicht in hun financiën willen krijgen. 

Als je daarbij wilt budgetteren en specifieke financiële vooruitzichten nodig hebt, is het aan te raden een betaalde versie te kiezen. Plus gaat vanaf €2,45 per maand, Compleet vanaf €3,30 per maand en Comfort vanaf €10,95 per maand.

Grip - Unsplash

3. Grip

Geschikt voor

Particulieren en ondernemers die meer inzicht willen in hun uitgaven en deze waar nodig willen beperken.

Belangrijkste voordelen

 • Zet je vaste lasten eenvoudig op een rij;
 • Stel limieten in voor bepaalde uitgaven;
 • Koppel je bankrekening aan Grip voor méér overzicht.

Kosten

Gratis

Grip

Wat is Grip?

Grip is een finance app van ABN AMRO – wat ons betreft hét bewijs dat ook traditionele grootbanken zoveel mogelijk mee willen gaan met de nieuwste, digitale trends. 

De budgeting app is een manier om – vandaar die naam – meer grip te krijgen op je financiën. Je leest, net als bij Dyme, je transacties in, waarna de budgeting app je voorziet van een analyse van de grootste transacties. Uitgaven bijhouden met een app wordt daarmee stukken makkelijker.

Wat vonden wij van de budgeting app Grip?

Grip plaatste al onze abonnementen en andere vaste lasten in één overzicht. Dat gaf ons vrijwel meteen meer controle over alle terugkerende uitgaven.

Wat we daarbij vooral handig vonden, is het feit dat je met Grip limieten kunt instellen voor bepaalde uitgaven. Wij vonden bijvoorbeeld, naar aanleiding van het overzicht, dat we teveel geld uitgaven aan eten en drinken op kantoor. Grip gaf ons echter de mogelijkheid om de kostenpost Eten & Drinken te voorzien van een bepaalde grens. We krijgen sindsdien een push-melding zodra we deze dreigen te overschrijden. Een unieke app.

We zijn ook te spreken over het feit dat het gebruik van Grip niet is beperkt tot klanten van de ABN AMRO. Geld bijhouden met de app is bijvoorbeeld ook mogelijk voor zzp’ers die klant zijn bij bijvoorbeeld Knab of de Rabobank.

Wat kost Grip?

Grip is gratis.

Monefy - Unsplash

4. Monefy

Geschikt voor

Zzp’ers die meer inzicht willen in hun financiën en daarbij grafieken het duidelijkst vinden.

Belangrijkste functies

 • Zorg voor méér overzicht in je uitgaven dankzij een heldere interface;
 • Voeg eenvoudig uitgavencategorieën toe;
 • Ga metéén aan de slag – een installatie of iets dergelijks is niet nodig.

Kosten

Monefy is een gratis budgeting app.

Monefy

Wat is Monefy?

Monefy heeft eenzelfde werking als Dyme en Grip, maar wordt doorgaans ervaren als nét iets overzichtelijker. Gebruikers zien uitgaven bijvoorbeeld in een handige taartvorm, waardoor je sneller duidelijk hebt naar welke kostenpost nu het meeste geld gaat. 

Dit maakt Monefy misschien wel dé budget-app voor zzp’ers die veel waarde hechten aan een overzichtelijke interface.

Wat vonden wij van Monefy?

Monefy werkt in principe hetzelfde als budgeting app Grip. Ook deze app helpt je met het monitoren van je uitgaven.

Dat ging – net als bij Grip – erg eenvoudig. We voegden met één druk op de knop budgetcategorieën toe en konden bovendien direct aan de slag. Monefy vereist namelijk geen installatie. We hoefden alleen maar onze taal en valuta te kiezen.

De interface van Monefy verschilt wél wezenlijk met die van Grip. We zagen onze uitgaven bijvoorbeeld in een soort taartvorm. Dat vonden we persoonlijk iets minder prettig dan de weergave bij Grip, waar alle bedragen gewoon in duidelijke cijfers worden uitgedrukt. 

Zijn grafieken echter meer je ding? Kies dan Monefy boven Grip.

Wat kost Monefy?

Monefy is gratis.

Money Pro

5. Money Pro

Geschikt voor

Zzp’ers die via een app meer inzicht in hun uitgaven willen krijgen, maar deze óók willen gebruiken voor budgetteren.

Belangrijkste functies

 • Hou meer controle over je betalingen met de functie Kalender;
 • Neem facturen automatisch op in je betalingsbalans;
 • Verdeel transacties over meerdere categorieën.

Kosten

€14,99

Money Pro

Wat vonden jullie van Money Pro?

Het eerste dat ons opviel, is dat Money Pro veel meer is dan alleen een app om inzicht in je uitgaven te creëren. We ontdekten daardoor functies die soortgelijke programma’s niet hebben. 

De functie Kalender is hier een goed voorbeeld van. Deze laat per datum zien wanneer je inkomende rekeningen mag verwachten. Een functionaliteit die we eigenlijk alleen kenden van online bankieren.

Wat ook fijn is, is dat Money Pro in staat is om facturen automatisch in de betalingsbalans op te nemen. Het programma neigt daarmee ook een béétje naar een soort bonnetjes-app.

Nog een functie die ons beviel: de mogelijkheid om transacties te verdelen over meerdere categorieën. Niet uniek, wél handig.

Wat kost Money Pro?

Money Pro kost eenmalig €14,99. Je kunt er daarnaast voor kiezen om een van de volgende pakketten af te sluiten:

 • Money Pro PLUS
 • Money Pro Gold

Money Pro PLUS

Money Pro PLUS kost je €0,91 per maand bij een jaarabonnement. Je geeft hiermee andere personen toegang tot je financiële overzicht.

Money Pro GOLD

Money Pro GOLD kost je €3,77 per maand bij een jaarabonnement. Dit stelt je onder meer in staat om je bankrekening aan Money Pro te koppelen.

Spendo - Unsplash

6. Spendo

Geschikt voor

Zzp’ers die hun uitgaven graag categoriseren en daarin complete vrijheid nodig hebben.

Belangrijkste voordelen

 • Maak zelf uitgavencategorieën aan;
 • Ontvang meldingen wanneer je geplande grenzen overschrijdt;
 • Krijg een helder inzicht in je uitgaven.

Kosten

€1,99

Spendo

Wat is Spendo?

Spendo is wederom een spaar-app voor onder meer zzp’ers. Het grote verschil met bijvoorbeeld Grip is dat je bij Spendo zelf kostenposten kunt aanmaken. Voorbeeld: budgeting app Grip gebruikt de post Eten & Drinken, maar bij Spendo kun je dit zelf veranderen naar Pakken Koffie – om maar wat te noemen.

Wat vonden wij van Spendo?

Het feit dat Spendo een van de meest aanpasbare spaar-apps is, was voor ons metéén het grootste pluspunt. Kostenposten zijn helemaal handmatig vorm te geven. Dat maakte onze administratie aanzienlijk duidelijker.

Een ander pluspunt van deze budgeting app vonden we het feit dat je alle kostenposten kunt voorzien van een limiet of persoonlijke doelstelling. We kregen een melding zodra deze in gevaar dreigde te komen. Dat is geen unieke feature, maar wel erg handig.

Spendo heeft als spaar-app wat ons betreft ook een nadeel. Het is namelijk niet mogelijk om uitgaven automatisch in te lezen. Belangrijke informatie moet je dus handmatig invoeren. Dat kan een struikelblok zijn voor wie juist tijd wil besparen.

Wat kost Spendo?

Spendo kost je eenmalig €1,99.

Auteur

Schrijf een reactie