Zoek naar:

Geld sparen is niet voor iedere zzp’er even eenvoudig. We raden ondernemers die doorlopend het idee hebben dat er alleen maar geld uitgaat het gebruik van een zogenoemde budgeting app aan. Financiën bijhouden met een app zorgt namelijk voor een overzicht van inkomsten en uitgaven, terwijl het ook eenvoudiger wordt om geld opzij te zetten. Dit vinden we bij ZZP Daily de vijf beste budget-apps in het Nederlands!

1. Dyme

Wat is Dyme?

Dyme is een van ’s werelds bekendste budget-apps. Hij wordt gebruikt door zzp’ers, maar ook door particulieren. 

De app werkt bij de gratie van een koppeling met je bankrekening. Activeer deze en Dyme geeft je inzicht in je terugkerende transacties. Het wordt daarmee een soort inkomsten- en uitgaven-app, zeg maar.

Wat zijn de belangrijkste features van Dyme?

Bekijk in één oogopslag welke vaste kosten je maakt

Dyme ziet bijvoorbeeld welke abonnementen er verzekeringen er lopen. Je kunt op basis daarvan zelf een keuze maken: ga ik hiermee door óf zeg ik de boel op omdat ik het eigenlijk niet meer echt gebruik?

Profiteer van goedkopere opties voor je vaste lasten

Dyme is in staat om alternatieven aan te bieden voor bijvoorbeeld je energieprovider. Ze kunnen namens jou met hen onderhandelen er een een betere deal uitslepen.

Krijg inzicht in je uitgaven

De Dyme-koppeling met je bankrekening geeft je simpelweg meer overzicht wanneer het op je geld aankomt.

Wat kost Dyme?

Dyme is in beginsel gratis. Je kunt er echter voor kiezen om voor het betaalde Dyme Premium Silver of Dyme Premium Gold te gaan.

Dyme Premium Silver kost €6,99 voor een maand, €13,99 voor drie maanden of €44,99 voor een jaar. Het helpt je onder meer met opzeggingen, zelf categorieën aanmaken en data exporteren.

Dyme Premium Gold kost €9,99 voor een maand, €19,99 voor drie maanden of €54,99 voor een jaar. Je krijgt hiervoor alle features van Dyme Premium Silver plus de optie om zelf budgetten in te stellen.

2. Grip

Wat is Grip?

Grip is een finance app van ABN AMRO – wat ons betreft hét bewijs dat ook traditionele grootbanken zoveel mogelijk mee willen gaan met de nieuwste, digitale trends. 

De budgeting app is een manier om – vandaar die naam – meer grip te krijgen op je financiën. Je leest, net als bij Dyme, je transacties in, waarna de budgeting app je voorziet van een analyse van de grootste transacties. Uitgaven bijhouden met een app wordt daarmee stukken makkelijker.

Wat zijn de belangrijkste features van Grip?

Zet je vaste lasten op een rij

Grip plaatst al je abonnementen en andere vaste lasten in één overzicht. Dat geeft je controle over je terugkerende uitgaven.

Stel limieten in voor bepaalde uitgaven

Stel – je vindt dat je teveel uitgeeft aan eten en drinken voor op je kantoor. Grip geeft je, in dat geval, de mogelijkheid om de kostenpost Eten & Drinken te voorzien van een bepaalde grens. Je krijgt dan een push-bericht wanneer je deze dreigt te overschrijden.

Voeg rekeningen toe van andere banken

Het gebruik van Grip is niet beperkt tot klanten van ABN AMRO. Geld bijhouden met de app is ook mogelijk voor zzp’ers die klant zijn bij bijvoorbeeld de ASN Bank of de Rabobank.

Wat kost Grip?

Grip is gratis.

3. Monefy

Wat is Monefy?

Monefy heeft eenzelfde werking als Dyme en Grip, maar wordt doorgaans ervaren als nét iets overzichtelijker. Gebruikers zien uitgaven bijvoorbeeld in een handige taartvorm, waardoor je sneller duidelijk hebt naar welke kostenpost nu het meeste geld gaat. 

Dit maakt Monefy misschien wel dé budget-app voor zzp’ers die veel waarde hechten aan een overzichtelijke interface.

Wat zijn de belangrijkste features van Monefy?

Zorg voor meer overzicht met een heldere interface

Financiën bijhouden met een budgeting app als Monefy geeft je een slim overzicht in al je uitgaven.

Voeg eenvoudig nieuwe categorieën toe

Budgetcategorieën toevoegen of juist verwijderen gaat met één druk op de knop.

Ga direct aan de slag

Monefy vereist geen installatie of iets dergelijks. Je hoeft alleen maar je taal en valuta te kiezen.

Wat kost Monefy?

Monefy is gratis.

4. Money Pro

Wat is Money Pro?

Money Pro is een financiën-app om je geld als een pro te beheren. Betalingen inplannen, budgetteren, meer overzicht op je rekening creëren: het kan allemaal met deze budgeting app. 

Wat zijn de belangrijkste features van Money Pro?

Hou meer controle over je betalingen met de kalenderfunctie

De kalender laat bijvoorbeeld zien wanneer je inkomende rekeningen mag verwachten.

Verdeel transacties over meerdere categorieën

Dat kan handig zijn wanneer je in één betaling zowel privé- als zakelijke uitgaven hebt gedaan. Bij de supermarkt, bijvoorbeeld.

Profiteer van de geïntegreerde aanpak

Money Pro is ook in staat om facturen automatisch in de betalingsbalans op te nemen. Het programma neigt daarmee ook een béétje naar een soort bonnetjes-app.

Wat kost Money Pro?

Money Pro kost je eenmalig €14,99. Je kunt er daarnaast voor kiezen om een PLUS- of GOLD-abonnement af te sluiten.

Money Pro PLUS

Money Pro PLUS kost je €0,91 per maand bij een jaarabonnement. Dit stelt je onder meer in staat om andere personen toegang te geven tot je financiële overzicht.

Money Pro GOLD

Money Pro GOLD kost je €3,77 per maand bij een jaarabonnement. Dit stelt je onder meer in staat om je bankrekening aan Money Pro te koppelen.

5. Spendo

Wat is Spendo?

Spendo is wederom een spaar-app voor onder meer zzp’ers. Het grote verschil met bijvoorbeeld Grip is dat je bij Spendo zelf kostenposten kunt aanmaken. Voorbeeld: Grip gebruikt de post Eten & Drinken, maar bij Spendo kun je dit zelf veranderen naar Pakken Koffie – om maar wat te noemen.

Een nadeel van Spendo is dat het niet mogelijk is om uitgaven automatisch in te lezen. Belangrijke info moet je dus handmatig invoeren. Dat kan een struikelblok zijn voor wie juist tijd en dus geld wil besparen met een app.

Wat zijn de belangrijkste features van Spendo?

Maak zelf uitgavencategorieën aan

Spendo is een van de meest aanpasbare spaar-apps door het feit dat je kostenposten helemaal handmatig vorm kunt geven.

Ontvang meldingen wanneer je geplande grenzen overschrijdt

Je kunt limieten en persoonlijke doelstellingen instellen per kostenpost, waarna je een melding krijgt zodra deze in gevaar dreigen te komen.

Krijg een helder inzicht in je uitgaven

Een duidelijk visueel overzicht van inkomsten en uitgaven laat zien waar het grootste gedeelte van je geld naartoe gaat.

Wat kost Spendo?

Spendo kost je eenmalig €1,99.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er budgeting apps gebruiken?

Uitgaven bijhouden met een app is een aanrader voor iedere bewuste zzp’er. Deze apps geven je een duidelijk inkomsten- en uitgavenoverzicht en kunnen je zodoende geld besparen.

Zo’n app is bovendien ook privé te gebruiken – als een soort huishoud-app. Budgetteren met een app helpt je ook dan in het creëren van een helder overzicht van uitgaven.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van budgeting apps?

De beste budget-app? Die bestaat eigenlijk niet. Het is simpelweg een kwestie van persoonlijke wensen en voorkeuren. 

Ons advies tijdens het zoeken naar apps om uitgaven bij te houden? Probeer de verschillende geld-apps gewoon uit en kijk welke variant het beste bij je past.

Welke budgeting apps zijn het goedkoopst?

De basisversie van Dyme, Grip en Monefy zijn alledrie gratis en dus de goedkoopste manier van uitgaven bijhouden met een app. Geld sparen met een app was nog nooit zo eenvoudig – en cheap.

Check overigens bij Grip wél goed of de budgetplanner-app ook jouw bank ondersteunt.

Auteur

Schrijf een reactie