Zoek naar:

Als ZZP’er kun je ervoor kiezen om zakelijk of particulier internet af te sluiten. Afhankelijk van je situatie is een van de twee de beste keuze. We zoomen objectief in op de voordelen van beide soorten abonnementen, zodat je een gedegen keuze kunt maken. Daarnaast vertellen we je hoe je het goedkoopste en snelste abonnement kunt vinden.

Voordelen particulier abonnement

Een particulier abonnement is over het algemeen voordeliger dan een zakelijk abonnement. Daarnaast kun je dit ook combineren met televisie voor extra voordeel. Dan krijg je bij overstap vaak gratis extra’s cadeau, zoals een abonnement op een streamingsdienst als FilmBox, F1 TV, ESPN Compleet of Canal+ Films & Series. Zo kun je dus ook meteen besparen op de kosten van een streamingsabonnement.

Voordelen zakelijk abonnement

Als het aankomt op zakelijk gebruik dan wordt het belasting technisch gezien wat lastiger om voor een particulier internet en tv abonnement te kiezen. Je mag namelijk alleen het zakelijke gedeelte van internet aftrekken bij de Belastingdienst. Dit moet je ook weer kunnen aantonen. Al met al kunnen de kosten voor de boekhouder dan al snel oplopen. Kies je voor een compleet zakelijk internet abonnement, dan mag je de volledige kosten aftrekken. 

Vaak zijn zakelijke abo’s wat duurder, maar wanneer je overstapt dan sleep je een flinke welkomstkorting in de wacht, die oploopt tot wel €30 per maand in het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement. Je kunt hier zelf zakelijk internet vergelijken aan de hand van je postcode.

Daarnaast biedt zakelijk internet nog een aantal andere voordelen voor ondernemers. Zo is de uptime hoger. Mocht er een storing zijn, dan kun je veelal 24/7 terecht bij je provider voor een oplossing. Verder kun je als zakelijke klant gebruik maken van extra diensten, zoals internetbeveiliging, een eigen IP-adres en VoiP telefonie. Deze diensten kun je met een particulier abonnement niet in hetzelfde pakket afsluiten.

Welke snelheid voor zakelijk abonnement

Als zakelijk gebruiker heb je natuurlijk ook behoefte aan snel internet. Tijd is immers geld. Daarom kun je overwegen om glasvezel af te sluiten. Deze prijzen liggen weer wat hoger dan de reguliere abonnementen, maar het voordeel is dat glasvezel super stabiel én razendsnel is. Wil je weten of er glasvezel beschikbaar is op jouw adres en wat je dat gaat kosten? Dan kun je hier eenvoudig glasvezel vergelijken aan de hand van een snelle postcode check. Ook hier sleep je een flinke welkomstkorting binnen als je overstapt.

Wel of geen televisie afsluiten

De behoefte aan een internet abonnement gecombineerd met televisie lijkt de laatste tijd steeds minder populair te worden. Dat komt door de snelle opkomst van tal van streamingsdiensten. Heb je ervoor gekozen om een zakelijk abonnement (dus zonder tv) af te sluiten, dan kun je toch nog voordeliger genieten van tv. Hoe? Door gebruik te maken van gratis proefperiodes van streamingsdiensten. 
Zo kijk je bijvoorbeeld twee weken kosteloos naar Videoland en zelfs een maand lang naar Amazon Prime en NLZIET. Deze laatste is een dienst waar je alles van de Nederlandse tv kunt kijken, zodat je in principe geen tv-abonnement meer nodig hebt. Handig als je particulier internet wilt afsluiten zonder in de knoei te komen met de boekhouding. Daarnaast ook als je zakelijk internet wilt afsluiten en voordelig tv wilt kijken.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie