Zoek naar:

Of je hem nu vaak nodig hebt of niet, bij een thuiskantoor hoort ook een geschikte printer. Dit is dus een uitgave die je moet incalculeren. Natuurlijk wil je voor je geld wel een apparaat dat zo goed mogelijk aansluit bij je behoeftes en je geen hoge vaste lasten bezorgt. Hoe kies je de juiste printer voor je geld? 

Prijzen van de inktcartridges

Kijk bij het kiezen van de juiste printer naar wat de inkt voor de printer in kwestie kost. Dit zijn immers vaste kosten die je gaat maken en de prijzen voor cartridges kunnen per model en per merk verschillend zijn. In de wetenschap dat je je printer jarenlang wilt kunnen gebruiken, kan een verschil in aankoopprijs binnen niet al te lange tijd mogelijke gecompenseerd wordt door een prijsverschil van de inkt. Met andere woorden: een goedkopere printer kan duurder uitvallen door de inktcartridges die je ervoor moet kopen.

Altijd inkt

Niets is irritanter dan wanneer je wilt printen maar de inkt op is. Dat komt nooit goed uit, zeker omdat je dan tijd moet besteden aan het kopen van nieuwe inkt, en tijd is geld. Daarom is het van belang dat je altijd inktcartridges op voorraad hebt. De beste manier om nooit zonder inkt te komen te zitten, is door een abonnement op inktcartridges te hebben. Dit is bijvoorbeeld mogelijk in combinatie met een HP Envy printer. Het Instant Ink-programma zorgt ervoor dat je printer een signaaltje geeft wanneer je inkt op begint te raken. Je krijgt dan automatisch de juiste HP cartridge toegestuurd.

Wifi

Je wilt natuurlijk niet moeten investeren in meerdere printers om iedereen in huis te kunnen dienen. Om meerdere apparaten te kunnen dienen, is het praktisch als de printer aangestuurd kan worden via de wifi. Zo kan iedereen die met zijn apparaat gebruikmaakt van dezelfde draadloze internetverbinding afdrukcommando’s naar de printer versturen. Niet alleen jij op je thuiskantoor, dus, maar ook andere gezinsleden of mensen waarmee je thuis samenwerkt via hun laptop, tablet of smartphone.

Hoge afdruksnelheid

Tijd is geld, zeiden we al. Als jij een printer nodig hebt voor je bedrijfsprocessen, wil je niet onnodig lang moeten wachten tot de gewenste printjes gemaakt zijn. Dat is tijd die je immers wel productiever kan besteden. Ook wanneer je de printer deelt met andere mensen in huis, is het fijn als de printer een zo hoog mogelijke afdruksnelheid heeft. Des te eerder is de ander klaar met printen en staat het apparaat weer tot jouw beschikking. Vergelijk daarom bij het uitzoeken van een printer verschillende printers op hoeveel pagina’s ze per minuut kunnen produceren.

Denk zeker ook vooruit bij het kiezen van je printer en neem er een die je de mogelijkheden biedt om op verschillende papierformaten af te drukken. Mogelijk wil je namelijk etiketten kunnen afdrukken, of op enveloppen kunnen printen. Misschien wil je ook op A3-papier kunnen printen. Dan moet je daar je printer specifiek op uitzoeken.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie