Zoek naar:

Een cryptocurrency gaming-markt? Wat is dat nu weer voor iets? Bijna elke dag wordt er in het nieuws over cryptocurrency gesproken, maar in hoeverre heeft dat te maken met de gaming-industrie? We zoomen in dit artikel in op de crypto-markt en de impact die het kan hebben op deze industrie.

Blockchain Gaming

In cryptocurrency draait het om veiligheid en transparantie. De technologische ontwikkelingen rondom cryptocurrency, zoals blockchain, kunnen hierdoor ook worden toegepast binnen andere sectoren dan alleen de financiële sector.

Eén sector waarbij het heel wat vernieuwing kan teweeg brengen, is de gaming-industrie. Deze is momenteel goed voor een jaarlijkse omzet van zo’n 300 miljard euro.

Zo kan cryptocurrency ook worden toegepast bij online games, waarbij gamers betalen met cryptocurrency. Denk hierbij aan het kopen van een nieuw karakter binnen een spel.

Hoewel meer mensen overgaan tot cryptovaluta kopen, is de cryptocurrency-markt nog altijd relatief klein. In de toekomst wordt het echter steeds belangrijker worden voor games om cryptocurrency te accepteren als betaalmiddel.

NFT en de gaming-industrie

Om de markt beter te begrijpen, moet er naast de cryptomunten ook op een ander aspect worden ingezoomd: NFT’s.

NFT staat voor Non Fungible Tokens. Dit zijn tokens die niet gelijk verhandeld kunnen worden met andere cryptocurrency, waardoor ze uniek zijn. Het zijn unieke digitale items die leuk kunnen zijn om te bezitten of die je zelfs winstgevend kunt verhandelen. Anders gezegd kun je het zien als een digitale collectie. NFT’s worden vaak uitgegeven in een beperkte oplage, wat het onmiddellijk schaars maakt.

NFT’s zijn erg geschikt om binnen een game te implementeren. Zo kan het bezitten van een specifieke NFT ervoor zorgen dat jij toegang hebt tot een spel, met een specifiek karakter in een spel mag spelen of de look van je karakter kunt wijzigen. NFT’s kunnen ook worden verhandeld onder spelers.

Power aan de gamers?

Cryptocurrency gaming geeft meer macht aan de gamers zelf en zorgt ervoor dat het geen complete tijdverspilling is. Zo kun je tijdens het spelen van het spel vaak een bepaalde cryptocurrency of NFT verdienen.

Zo kun je altijd na het stoppen met een game jouw karakters verkopen. Bovendien krijg je daar bovenop nog een stukje beslissingsrecht als je een cryptomunt van een bepaalde game vasthoudt.

Play-to-earn

Play-to-earn is het trefwoord in de crypto gaming-industrie. Dit houdt simpelweg in dat je cryptocurrency kunt verdienen door spelletjes te spelen.

Dit zorgt ervoor dat er ook veel meer professionele gamers ontstaan die cryptocurrency verdienen door het spelen van games. Het is dus niet meer alleen maar een tijdsverspilling, maar het kan je ook wat opleveren.

Zeker voor gamers die wonen in lagelonenlanden is de cryptocurrency gaming-industrie vaak een interessante en rendabele manier om geld te verdienen – in sommige gevallen zelfs meer verdienstelijk dan de lokale economie.

Het populairste crypto-spel: Axie Infinity

Het populairste spel op de cryptomarkt is momenteel Axie Infinity. Axie Infinity is een online game geïnspireerd door Pokémon, waarbij spelers cryptocurrency kunnen winnen door hun axies te trainen en ze strategisch op het slagveld in te zetten. Versla je je tegenstander? Dan verdien je cryptomunten. Momenteel is de totale marktwaarde van Axie Infinity goed plusminus vier miljard dollar.

Wat is het verdienmodel voor bedrijven?

Het bedrijf achter Axie Infinity verdient geld door de originele opbrengsten van het verkopen van Axies en het verkopen van land binnen hun eigen wereld. 

Daarnaast is er ook een lange termijn visie. Axie neemt een fee van 4,25% op iedere Axie die wordt verkocht. Ze hebben er dus volop belang bij dat het spel populair blijft en dat spelers het blijven spelen.

Een nieuw businessmodel binnen de gaming-industrie dus.

Auteur

Schrijf een reactie