Zoek naar:

Als ondernemer met een eigen webshop wil je natuurlijk zoveel mogelijk bestellingen binnenkrijgen. Het is fijn als je weer een nieuwe bestelling krijgt, maar het leveren van goede service is dan nog niet voorbij. Het veilig verzenden van het bestelde product is namelijk van groot belang om een goede indruk te maken. Niet alleen dat het veilig gebeurt is essentieel, maar ook unieke verzendverpakkingen hebben diverse voordelen. Het is dus goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. Hoe je zorgt voor unieke verzendverpakkingen? Wij vertellen je hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Kies voor een verzendverpakking die bij het product past

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt dat je een klein product hebt ontvangen in een hele grote doos. Zonde natuurlijk, van al die verspilde ruimte. Dit moet je zien te voorkomen, want dit wordt niet als positief ervaren. Er wordt onnodig veel materiaal en ruimte in beslag genomen wat helemaal niet nodig is. Kies daarom voor verzendverpakkingen die goed passen bij de producten die je verkoopt. Het is slim om diverse soorten verzendverpakkingen tot je beschikking te hebben als je een eigen webshop hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine dozen, grote dozen en brievenbusdozen. Ook dozen op maat zijn zeer goed om te overwegen.

Verzendverpakking met opdruk

Hoe je indruk maakt met jouw verzendverpakking, is door voor een opdruk te zorgen. Een standaard doos ontvangen is natuurlijk niet heel bijzonder, dit kan een stuk leuker. Hoe leuker jouw verzendverpakking eruitziet, hoe positiever dit wordt ervaren. Bovendien kan een goede verpakking zorgen voor meer herhaalaankopen en vertrouwen, waardoor het zeker van belang is om hier goed over na te denken. Als je jouw verpakkingen laat bedrukken, dan heeft dit diverse voordelen. Niet alleen ziet het er op deze manier leuker uit, ook zorgt het voor herkenbaarheid omdat de ontvanger gelijk weet dat het van jou komt. Kies voor een opdruk met bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, je logo of je slogan en gebruik indien mogelijk de kleuren van jouw huisstijl.

Bedrukte tape gebruiken

Tape bedrukken is ook een hele goede manier om voor een unieke verzendverpakking te zorgen. Je geeft de verpakking op deze wijze een boost, het ziet er meteen leuker uit. Tape bedrukken is mogelijk op verschillende manieren. Je kunt hierbij kiezen voor tape met je eigen bedrijfsnaam, logo of slogan, maar er zijn ook al verschillende tapes die kant-en-klaar kan ontzettend leuk zijn. Je kunt dit helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Bedrukte tape is te koop in diverse kleuren, stijlen en materialen, dus er zijn eindeloos mogelijkheden. Bedrukte tape zorgt niet alleen voor een leuke verpakking, ook zorgt het ervoor dat je voor een veilige sluiting kunt zorgen. Hierdoor vergroot je de kans op een veilig transport. En hoe veiliger dit is, hoe beter. Niemand zit tenslotte te wachten op een pakketje waar veel schade aan toegebracht is.

Voeg iets leuks toe aan de bestelling

Indruk maken met je verpakking doe je ook door iets leuks in de verpakking te doen. Zo maak je het uitpakproces van de ontvanger meer bijzonder. Denk bij iets leuks aan een briefje met een bedankje voor de bestelling of een kortingscode voor de volgende keer. Het is maar een kleine moeite, maar kan wel zorgen voor een positieve indruk. Bedenk dus hoe jij nog extra waarde kunt bieden aan je pakketje.

Voor een unieke verzendverpakking zorgen is op diverse manieren mogelijk. Het is zeker goed om hierin te investeren, want het biedt veel voordelen. Maak het dus origineel, zodat het ook nog onderscheidend is van de concurrentie. Een toffe verpakking kan ervoor zorgen dat de klant de volgende keer weer voor jou kiest in plaats van voor de concurrent. Aan de slag dus!

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie