Zoek naar:

Je ziet het vaak staan om tamelijk formele documenten: tenaamstelling rekeningen. Wat die term precies inhoudt én hoe je dit voor jouw bank kunt veranderen? We vertellen het je hieronder.

De tenaamstelling van een rekening: wat is dat?

Tenaamstelling van een rekening verwijst naar de naam van de persoon of entiteit die als rekeninghouder bij de bank geregistreerd staat. Het is de officiële naam onder welke de bankrekening wordt beheerd en wordt gebruikt voor identificatie bij transacties en communicatie met de bank. Tenaamstelling is essentieel voor overboekingen en verificatie.

Die tenaamstelling van een bedrijf is overigens een van de vele voordelen om als zzp’er een zakelijke rekening af te sluiten – en geen privérekening. Het staat tenslotte tegenover potentiële klanten een stuk professioneler wanneer jouw bankrekening dezelfde gegevens bevat als je facturen en offertes.

Het is tot slot ook mogelijk dat de tenaamstelling van een rekening twee personen bevat. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een zogenoemde en/of-rekening.

Hoe wijziging ik de tenaamstelling van een rekening?

De tenaamstelling van een rekening wijzigen kan om meerdere redenen handig zijn. Het meest voor de hand liggende voorbeeld daarvan is een situatie waarbij je naam, of die van je bedrijf, wijzigt. Daarvan is sprake wanneer je trouwt of wanneer de naam van je organisatie simpelweg verandert.

Het is meestal een kleine klus om de tenaamstelling van een rekening ook daadwerkelijk aan te passen. We hebben voor de drie traditionele grootbanken, de ABN AMRO, de ING en de Rabobank, én de online bank Knab uitgezocht hoe je dit precies doet.

Heb je een andere bank, zoals Knab of bunq? Check dan hun website om erachter te komen hoe je de tenaamstelling van een rekening in het geval van jouw kredietverstrekker verandert.

Tenaamstelling rekening ABN AMRO

Wil je de tenaamstelling van je (zakelijke) betaal- of spaarrekening van de ABN AMRO wijzigen? Ga dan – in het geval van een zakelijke rekening – naar deze website. Je kunt hier ook adresgegevens wijzigen, rekeninghouders toevoegen en extra rekeningen openen.

De tenaamstelling veranderen kan in het geval van ABN AMRO ook simpelweg via de app.

Tenaamstelling rekening ING

Heb je een (zakelijke) rekening bij de ING en is de tenaamstelling aan vernieuwing toe? Let dan op, want je moet hiervoor in eerste instantie niet bij de bank zelf zijn.

Het is bij de ING namelijk niet zomaar mogelijk om je bedrijfsnaam te veranderen. Deze moet corresponderen met de naam die bekend is bij de Kamer van Koophandel – de KvK. Dat houdt dus in dat je jouw nieuwe bedrijfsnaam éérst bij de KvK moet veranderen. De ING neemt deze gegevens vervolgens over van het ondernemersinstituut. De verwerking daarvan duurt acht werkdagen.

Heb je nou meerdere bedrijven ingeschreven? Dan neemt de ING deze allemaal over. Je kunt dan in de Mijn ING Zakelijk-app één van die namen toewijzen aan je rekening.

Tenaamstelling rekening Rabobank

Wil je de naam op je betaalpas van de Rabobank veranderen? Neem dan contact op met de bank. Dat kan door ze te bellen, maar ook door gewoon bij een van de filialen naar binnen te lopen. Vergeet – in dat geval – niet je identiteitsbewijs.

De Rabobank handelt een aanvraag voor een nieuwe tenaamstelling vervolgens binnen een aantal dagen af. Je nieuwe pas, met daarop de nieuwe tenaamstelling, ploft daarna bij je op de deurmat. De bank verwerkt de wijzigingen vervolgens ook op al je rekeningafschriften én in Rabo Online Bankieren.

Wil je nu andere gegevens bij de Rabobank veranderen? Gebruik dan de Rabo App óf Rabo Online Bankieren. Wil je je gegevens bij de Rabobank veranderen? Gebruik dan de Rabo App óf Rabo Online Bankieren. Ga vervolgens naar Profiel: het icoon dat rechtsboven in je scherm staat. Klik vervolgens op Naam en daarna op Contactgegevens Wijzigen. De contactgegevens die je hier kunt veranderen, zijn:

  • Je standaard telefoonnummer;
  • Je standaard mailadres;
  • Je telefoonnummer voor het ontvangen van Rabo Alerts;
  • Je mailadres voor het ontvangen van Rabo Alerts;
  • Je telefoonnummer voor het ontvangen van bevestigingen van uitgevoerde beleggingsorders;
  • Je mailadres voor het ontvangen van bevestigingen van uitgevoerde beleggingsorders;
  • Je huis- of kantooradres.

Tenaamstelling Knab

Online banken staan veelal bekend om hun makkelijke en toegankelijke services die voornamelijk digitaal plaatsvinden. De bank Knab is hierop géén uitzondering. Gegevens als je gebruikersnaam, wachtwoord en adres zijn zodoende eenvoudig via je PersoonlijkeBankomgeving te wijzigen.

Dit geldt echter niet voor het wijzigen van de tenaamstelling: die informatie is nét iets te delicaat. Neem hiervoor contact op met de bank door een mailtje naar service@knab.nl te sturen. Vermeld daarbij duidelijk je verzoek in de onderwerpregel.

Wat is de tenaamstelling rekening van de Belastingdienst?

Tot slot willen we nog even antwoord geven op een laatste vraag die ons nogal vaak wordt gesteld: wat is de tenaamstelling van de Belastingdienst?

Daar kunnen we opnieuw vrij kort over zijn: de tenaamstelling van de Belastingdienst is simpelweg Belastingdienst Apeldoorn.

Oh – en omdat we de beroerdste ook niet zijn, hebben we ook direct het meest gebruikte rekeningnummer voor je. Mócht je het nodig hebben: NL86 INGB 0002445588.

Auteur

Schrijf een reactie