Zoek naar:

Zit je nét aan een gezellig diner met je familie, krijg je een bericht van een klant. Of je nog even een factuur kan verzenden. Het gevolg? Je hoofd is meteen weer bij je werk…

Tip van ons: maak hier voorgoed een einde aan door te kiezen voor een zakelijk sim only-abonnement. Daarmee optimaliseer je jouw werk-privé-balans én het is goed voor je portemonnee.

We hebben hieronder alle voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Je scheidt privé- en zakelijk telefoonverkeer

Een heel praktisch voordeel van het aanschaffen van een zakelijk sim only-abonnement is dat je je zakelijke en privé-telefoonverkeer kunt scheiden.

Tegenwoordig is er een ruime keuze aan smartphones waarin je twee simkaarten tegelijk kunt plaatsen. De instellingen zijn per simkaart aan te passen.

Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je zakelijke nummer op bepaalde tijden wordt doorgeschakeld naar je voicemail. Zo kan je, ook als zzp’er, buiten kantoortijden je zakelijke verkeer eenvoudig uitschakelen.

2. Je profiteert van een betere service

Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel van een zakelijk sim only-abonnement: de service van de provider is bij een zakelijk abonnement een stuk beter dan bij een regulier mobiel abonnement.

De aparte zakelijke helpdesk is vaak 24 uur per dag bereikbaar voor jou als zakelijke klant. Ook zijn de wachttijden aan de telefoon doorgaans minder lang. Zo word je snel geholpen met je problemen – en dat is belangrijk. Immers – als jij niet bereikbaar bent, kun je zomaar belangrijke inkomsten mislopen.

Door te kiezen voor een zakelijk sim only-abonnement zijn je problemen meestal snel verleden tijd.

3. Je bent flexibel qua aanpassingen

Het derde voordeel van een zakelijk sim only-abonnement is de flexibiliteit.

Een zakelijk sim only-abonnement staat namelijk om bekend om het feit dat je de bundels tussentijds kunt aanpassen. Je zit hierbij niet voor een hele looptijd vast aan de door jou gekozen bundel.

Merk je bijvoorbeeld dat je toch minder data of minuten verbruikt? Dan kun je met een aantal eenvoudige stappen je bundel aanpassen – ook naar beneden.

Treedt er verandering op in je situatie als zzp’er? Dan kun je daar eenvoudig op inspelen.

4. Je kunt bundels delen

Dit is een optie die niet bij alle aanbieders aanwezig is, maar wél voorkomt onder zakelijke abonnementen: het delen van bundels.

Dat houdt in dat je overgebleven minuten of data kunt doorgeven aan iemand anders. Een andere zzp’er, bijvoorbeeld. Of een eventuele collega. Het is zelfs mogelijk om dit te delen met iemand die in wezen niet veel te maken heeft met je zaak. Je partner, bijvoorbeeld. Kan handig zijn!

5. Je verwerkt de bijbehorende facturen makkelijker in je administratie

Tot slot is het afsluiten van een zakelijk sim only-abonnement ook voordeliger voor je administratie. Als zzp’er heb je het tenslotte al druk genoeg. Het versimpelen van de administratie is dus geen overbodige luxe.

Dat zit zo: alle mobiele kosten die je maakt als zzp’er zijn fiscaal aftrekbaar. Ook wanneer je die kosten maakt met je privé-abonnement.

Maar natúúrlijk zijn nooit al je mobiele kosten zakelijk. Je moet – in dat geval – dus een scheiding maken. Dit kost je veel gedoe en tijd. Tijd die je beter kunt besteden aan belangrijkere zaken.

Bij een zakelijk sim only-abonnement worden je mobiele gebruikskosten echter op een aparte factuur weergeven. Ook worden de bedragen op de factuur standaard al exclusief btw weergeven. Op die manier is het doen van je administratie geen ingewikkelde opgave meer.

Dus – veel voordelen voor jou als zzp’er om over te stappen naar een zakelijk sim only-abonnement. Wil je een goed overzicht krijgen van de verschillende aanbieders die er zijn? Kijk dan op de website Overstappen.nl om alle zakelijke sim only abonnementen te vergelijken.

Auteur

Schrijf een reactie