Zoek naar:

Wil je dat je bedrijf hoger komt in Google? Maak dan gebruik van WhitePress: een platform waarmee iedere onderneming kan werken.

Tegenwoordig is de vindbaarheid in Google één van de belangrijkste factoren die bepaalt of een bedrijf wel of geen succes heeft. We gaan er daarbij uiteraard vanuit dat je aanbod en prijzen vergelijkbaar zijn met die van andere aanbieders.

Voorbeeld: Heb je een webwinkel in tassen? Dan kan jouw positie in Google op bijvoorbeeld het zoekwoord handtas bepalen hoeveel je er gaat verkopen.

Nog een voorbeeld: Ben je een loodgieter in Groningen? Dan is hoog scoren op een zoekwoord als loodgieter Groningen onmisbaar.

Maar hoe doe je dit? Nou – bijvoorbeeld met behulp van WhitePress.

Wat doet WhitePress?

Het kan goed zijn dat je als zzp’er nog niet bekend bent met de term contentmarketing, laat staan contentmarketingplatform. Om dit uit te leggen, kun je kijken naar WhitePress: een toonaangevende naam in deze branche. 

WhitePress heeft een netwerk van duizenden websites ontwikkeld. Dit zijn geen websites van WhitePress, maar aangesloten zelfstandigen of bedrijven. 

Vergelijk het met Airbnb: zij hebben zelf geen vakantiewoningen, maar bieden er toegang toe. 

Wat is daar het nut van?

Allereerst moet je weten dat websites een bepaalde kracht hebben. Deze kracht staat aangeven in WhitePress.

Google bepaalt aan de hand van wat er op een website staat welke websites krachtig zijn en welke niet. Daarnaast kijkt Google naar de context van websites. Wie praat over deze site of dit bedrijf? En in welke context wordt het genoemd? Met andere woorden: als een krachtige site jouw website vermeldt, schiet deze website in de rankings van Google omhoog.

Het helpt dus om als bedrijf zijnde een artikel over jouw business te plaatsen op een andere, krachtige websites. WhitePress heeft een groot aanbod aan websites, zodat je hier zelf niet op zoek naar hoeft te gaan. Voor grotere bedrijven zijn plaatsingen op de meest krachtige websites belangrijk. Kleinere bedrijven kunnen ook samenwerkingen met minder sterke websites aangaan. Een accountmanager van WhitePress kan je precies vertellen wat voor jouw onderneming van belang is.

Daarbij geldt: hoe sterker de site, hoe hoger de prijs van een artikelplaatsing.

Hoe gebruik ik WhitePress?

Gebruik je Whitepress? Dan heb je geen dure contentmarketeers meer nodig. Dat is tenslotte de basis van Whitepress. 

Na een kennismakingsgesprek met een accountmanager weet je in principe voldoende. Vervolgens kun je in je gratis account kijken welke websites in jouw branche interessant zijn en kun je direct een bestelling plaatsen. Je ziet transparant de tarieven en je kunt zelf opgeven wat je wilt bestellen. 

Vervolgens gaan de contentschrijvers van Whitepress aan de slag met jouw tekst en plaatst de website jouw content op hun site. Deze vorm van linkbuilding – misschien ken je de term – is heel succesvol gebleken in het verleden.

Kiezen voor keywords

Als je eenmaal een aantal sites uit de tienduizenden website hebt gekozen, kun je keywords opgeven. Je kunt keywords kiezen waarvan je het jezelf voor kunt stellen dat mensen ernaar zoeken, maar ook een specialist een zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren. 

Om de effectiviteit groter te maken, voeg je een woord toe, zodat de concurrentie lager is. Op een term als handtas groen zit bijvoorbeeld minder concurrentie zitten dan op alleen handtas. Varieer de keywords per artikel om zo een breder bereik te krijgen.

Je weet nu de basis van content marketing en het platform van Whitepress. Zij bieden nu (nog) een gratis account aan waarmee je direct kunt kijken welke websites er beschikbaar zijn. Het aanmaken van het account op het contentmarketing platform neemt slechts enkele minuten in beslag.

Auteur

Schrijf een reactie