Zoek naar:

Verzekering in de bouw voor ZZP vergelijken april 2024

Verzekering in de bouw voor ZZP vergelijken? Da's nu een fluitje van een cent.

Een verzekering voor zzp’ers in de bouw biedt bescherming tegen financiële verliezen door schade of verlies tijdens het werk. Het dekt vaak aansprakelijkheid, gereedschapsverlies en soms ook letsel of ziekte. Wij hebben de beste en meest complete (bundel)verzekeringen voor jou op een rij gezet.

Univé
9.6
zzpdaily.nl score
Univé
Meest afgesloten verzekering in de bouw in Nederland door zzp'ers
263 zzp'ers bekeken dit programma deze week
9.4
zzpdaily.nl score
Zekur
Zelf samen te stellen verzekeringspakket voor zzp'ers in de bouw en groen.
lightbulb.png
Wist je dat je goedkoper uit bent als je zelf online je verzekering afsluit, zonder een adviseur.
9.0
zzpdaily.nl score
Nationale-Nederlanden
Makkelijk zelf samen te stellen verzekeringspakket voor zzp'ers in de bouw.
8.8
zzpdaily.nl score
Zelfstandigen Bouw
Verzekeraar specifiek gericht op zzp'ers in de bouw.
7.6
zzpdaily.nl score
Insifiy
Online verzekeraar met verschillende modules voor zzp'ers in de bouw.
9.6
zzpdaily.nl score
Meest afgesloten verzekering in de bouw in Nederland door zzp'ers​
Speciaal zzp bouwpakket (met korting)
9.4
zzpdaily.nl score
Zelf samen te stellen verzekeringspakket voor zzp'ers in de bouw en groen.
Met CAR-verzekering
9.0
zzpdaily.nl score
Makkelijk zelf samen te stellen verzekeringspakket voor zzp'ers in de bouw.
8.8
zzpdaily.nl score
Verzekeraar specifiek gericht op zzp'ers in de bouw.
7.6
zzpdaily.nl score
Online verzekeraar met verschillende modules voor zzp'ers in de bouw.
22.748 ondernemers

Vergeleken met zzpdaily in de afgelopen 30 dagen

zzpdaily score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van zzpdaily onderzoekt en beoordeelt aanbieders op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een programma. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

zzpdaily.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Info & achtergrond

Onze top keuze

Meest gekozen op zzpdaily.nl
9.6
zzpdaily.nl score
Univé
Beste verzekering in de bouw voor zzp'ers van 2023
9.6
zzpdaily.nl score
Beste verzekering in de bouw voor zzp'ers van 2023
Speciaal zzp bouwpakket (met korting)

Zzp’ers in de bouw lopen doorgaans andere risico’s dan de gemiddelde ondernemer. We onderscheiden om die reden verschillende verzekeringen voor zzp’ers in de bouw.

Welke verzekeringen voor zzp’ers in de bouw zijn er?

Ben je werkzaam in de bouw? Dan weet je dat bouwplaatsen en bouwprojecten veel risico’s met zich meebrengen. Gereedschappen kunnen beschadigd raken, het weer kan een pand in de maak aantasten en bouwvakkers kunnen letsel oplopen tijdens hun werkzaamheden.

Het is daarom verstandig om je in te dekken met een verzekering voor zzp’ers in de bouw. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat je niet aansprakelijk gesteld kan worden voor eventueel toegebrachte schade.

De belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers in de bouw zijn:

 • De aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw
 • De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw
 • De CAR-verzekering

Aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw?

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor zzp’ers in de bouw is één van de belangrijkste polissen die je kunt afsluiten. Wie deze verzekering afsluit, dekt zichzelf in tegen schade die is toegebracht aan anderen óf andermans eigendommen. Tijdens werkzaamheden in de bouw, uiteraard.

Zo’n aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw is aan te bevelen. Ongelukken zijn tenslotte, vooral op een bouwplaats waar veel mensen met gereedschappen werken, zo gebeurd.

Voorbeelden: een duur stuk natuursteen dat beschadigd raakt, een ladder die op de auto van de opdrachtgever valt of een collega die gewond raakt door rondslingerend hout.

Besluit een opdrachtgever jou aansprakelijk te stellen voor geleden schade? Dan helpt de AVB voor de bouw je als zzp’er.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw?

Het antwoord op deze vraag is niet heel eenvoudig, omdat de exacte premie van verschillende factoren af hangt. Voorbeelden:

 • De dekkingen van de polis;
 • De hoogte van het bedrag dat je wil verzekeren;
 • De hoeveelheid risico die jouw onderneming in de bouw loopt;
 • De verzekeringsmaatschappij in kwestie;
 • Je jaaromzet.

Wil je een AVB-verzekering voor de bouw afsluiten? Hou dan rekening met een premie van tussen de €10 en de €50 per maand.

Het is aan te raden om prijzen op te vragen bij verschillende verzekeraars, zodat je een goed idee krijgt van de kosten per maand.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp in de bouw?

De tweede, belangrijke verzekering voor zzp’ers in de bouw is de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

Deze arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw, afgekort tot AOV-verzekering, is belangrijk omdat deze helpt tijdens situaties waarin jij als ondernemer géén geld verdient door lichamelijk letsel.

Arbeidsongeschiktheidsvoorziening Bouw

Een variant van deze verzekering is de zogenoemde Arbeidsongeschiktheidsvoorziening Bouw (AOV Bouw) van Zelfstandigen Bouw. Dit is een voorziening voor en door zelfstandige ondernemers. Hij is goedkoper dan een AOV – je kunt vanaf €75 per maand inleggen – en heeft de volgende voordelen:

 • De verzekering is een vangnet, maar ook een spaarpot;
 • De verzekering maakt geen onderscheid tussen beroep, leeftijd of medisch verleden.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw?

De premie die je maandelijks betaalt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering in de bouw hangt van verschillende factoren, waaronder:

 • Je jaaromzet
 • Je leeftijd
 • Je medische verleden
 • Het risico van je beroep

Voorbeeld: Ben je een gezonde zzp’er in de bouw, ben je 35 jaar oud, heb je een inkomen van €30.000 per jaar en wil je jezelf voor een bedrag van €20.000 verzekeren? Hou dan rekening met een premie van ongeveer €175 per maand.

Wil je precies weten wat jij in jouw situatie per maand moet betalen als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering als zzp’er in de bouw wil afsluiten? Laat dan verschillende verzekeraars je premie uitrekenen. Je kunt hier eventueel een onafhankelijke verzekeringsadviseur voor inschakelen.

Arbeidsongeschiktheidsvoorziening Bouw

Kies je ervoor om in te leggen in de Arbeidsongeschiktheidsvoorziening Bouw? Hou dan rekening met minstens €75 per maand. Je krijgt twee jaar lang €1.000 uitgekeerd wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Daarbij geldt: hoe meer je inlegt, hoe meer je krijgt uitbetaald.

CAR-verzekering

Wat is een CAR-verzekering voor de bouw?

Een CAR-verzekering voor de bouw is misschien wel de belangrijkste verzekering, omdat deze veel verschillende soorten schade dekt. CAR staat tenslotte voor Construction All Risk en is dus in principe een all-risk-verzekering voor zelfstandige ondernemers in de bouw.

Zo’n CAR-verzekering dekt in theorie bijna alles. Hij verschilt daarmee aanzienlijk van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Deze dekt immers alleen schade aan andermans letsel en eigendommen.

De CAR-verzekering dekt bijvoorbeeld ook bouwschade die je aan jezelf of je eigen bouwmaterialen veroorzaakt. Bovendien is iedereen die op de bouwplaats werkt met deze verzekering gedekt. Let wel goed op wat er precies is verzekerd, want dit verschilt per polis.

Er bestaat tot slot ook een WA-verzekering voor zzp’ers in de bouw, maar die dekt aanzienlijk minder.

Wat kost een CAR-verzekering voor de bouw?

Het is ook hier niet eenvoudig om een specifiek maandbedrag te noemen. De kosten van een CAR-verzekering hangen namelijk af van onder meer het volgende:

 • Eventuele kosten voor extra dekkingen;
 • De jaaromzet van de verzekerde werken;
 • Het verzekerde bedrag voor verschillende elementen, zoals het werk, de materialen, je eigendommen en de omvang van het werk.

De maandelijkse premie ligt voor ondernemers met een jaaromzet van €1.500.000 rond de €180 per maand.

Meer weten over zakelijke verzekeringen?

Ben je nét begonnen als ondernemer en vraag je je af welke zakelijke verzekeringen wij aanbevelen? Kijk dan even op onze vergelijkingspagina voor bedrijfsverzekeringen, waar je belangrijke zzp-verzekeringen in één oogopslag kunt vergelijken.

De belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers in de bouw zijn:

 • De aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw
 • De arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers in de bouw
 • De CAR-verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering (AVB) voor zzp’ers in de bouw dekt je tegen schade die je, gedurende je werkzaamheden, toebrengt aan anderen óf andermans eigendommen.

Wil je een AVB-verzekering voor de bouw afsluiten? Hou dan rekening met een premie van tussen de €10 en de €50 per maand. De prijs is afhankelijk van je verzekeringmaatschappij én wat de polis precies dekt.