Zoek naar:

Het kan zijn dat jij als zelfstandig ondernemer wel eens hebt gehoord van Managed IT Services. Het ligt lekker in de mond. Maar om nu precies uit te leggen wat het inhoudt is een ander verhaal. Want wat zijn die Managed IT Services nu eigenlijk? Welke service krijg je nu precies en wat doet een Managed Service Provider (MSP) precies voor jou? In dit artikel leggen we uit wat het precies inhoudt en aan welke diensten zij voor jouw doen.

Wat zijn Managed Services?

Binnen een bedrijf heb je veelal te maken met computers. Zeker in de wereld van nu kunnen we eigenlijk niet meer zonder. Er komen dan ook talloze dingen kijken, wanneer we het hebben over het gebruik van computers en IT voor jouw bedrijf. Om dit allemaal in orde te hebben zijn er bedrijven die bepaalde services aanbieden om alles op rolletjes te laten lopen. Wanneer je Managed Services vertaalt kom je uit de ‘Beheerde Services’. Wat een simpele vertaling al niet kan doen. 

Managed Services worden veelal gedaan door een IT-serviceprovider die toezicht en controle heeft op jouw netwerken en systemen. Er zijn talloze voorbeelden te bedenken waar iemand allemaal toezicht op zou kunnen hebben. We geven je een aantal voorbeelden waar een MSP’er (Managed Service Provider) zoal toezicht op houdt. Denk hierbij aan het onderhouden van netwerken en servers, software en technologie-infrastructuren, gegevensback-upsystemen, algemene netwerkbeveiliging en risicobeheer. 

Door het beheer van deze systemen uit te besteden aan Managed IT Services, ook wel Managed IT-services genoemd, krijg je 24-uurs online monitoring en ondersteuning. Hierdoor bespaar je hoop kosten aan degene die hiervoor verantwoordelijk is binnen jouw onderneming.

Wat is inbegrepen bij Managed IT Services?

Elk bedrijf dat Managed IT Services aanbiedt, heeft natuurlijk verschillende diensten die zij kunnen leveren. Het is voor jou dus heel belangrijk zorgvuldig uit te zoeken waar jij het meeste naar op zoek bent. Je wilt natuurlijk zeker weten dat de MSP’er doet waar jij om hebt gevraagd. We vertellen je over de mogelijke diensten die kunnen worden geleverd.

  • Netwerk testen en monitoren
  • Toezicht houden op netwerkbeveiliging en risicobeperking
  • Connectiviteit en bandbreedte
  • Het bieden van gegevensopslag
  • Beheren van installaties en upgrades
  • Voorstellen en implementeren van softwarepatches
  • Aanbieden van webhosting
  • Netwerkvoorziening of virtualisatie
  • Prestatiebewaking en rapportage
  • Technische ondersteuning bieden aan de helpdesk

Waarom gebruik maken van Managed IT Services?

Managed IT Services helpen jou om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarbij kun je kosten besparen door het algemeen beheer en de controletaken over te dragen aan een extern team. Dit team heeft de kwaliteiten zich alleen maar te focussen op hetgeen dat nodig is voor jouw bedrijf. Jij hoeft je er dus zelf geen zorgen meer om te maken. 

Aangezien het voor jouw zelfstandige ondernening duur is om een persoon in te huren voor 24-uurs monitoring en systeemtoezicht, is het verstandig gebruik te maken van Managed IT Services. Zij bieden 24/7 IT-systeemmonitoring zonder de kosten van een vergelijkbaar intern personeelslid. Het verbetert ook de beveiliging door de algehele beveiliging van uw netwerk en gegevens uit de handen van één persoon te nemen. Het is raadzaam deze in handen te geven van een team met strikte systemen en protocollen. 

Alle kennis en mankracht

Hoewel het voor één persoon te doen is om bepaalde aspecten van uw IT-beveiliging en -bewaking te beheren, is dit voor een bedrijf in Managed IT Services veel makkelijker. Zij zijn volledig gespecialiseerd in het gestructureerd toezicht houden op alle aspecten van uw systemen. Zij hebben de mankracht en kennis om potentiële bedreigingen, storingen en potentiële risico’s te beperken. Zij lossen het desbetreffende risico al op voordat het überhaupt een probleem wordt. 

Een tijdrovende bezigheid

Tot slot kan het jouw team extra hulp bieden, wanneer deze IT-zaken worden uitbesteed. Aangezien het een erg tijdrovende bezigheid is, is het zonde een van uw werknemers hier uren en uren mee bezig te laten zijn. Dit personeelslid zou zich hierdoor veel makkelijker en intensiever kunnen storten op de overige werkzaamheden. Allemaal ten goede van het bedrijf. 

Managed IT Service kent alleen maar winnaars

Je hebt nu gelezen wat Managed IT Service inhoudt, met wat voor diensten zij zich bezighouden en waarom het een aanrader is voor jouw bedrijf. Het is een enorme last van uw schouders, wanneer je weet dat deze belangrijke zaken in handen zijn van een gespecialiseerd bedrijf. Gebruik jouw team in hetgeen waar ze goed in zijn. Allemaal met het grote doel om jouw bedrijf draaiende te houden en te laten doorgroeien naar een fijne, gezonde toekomst. 

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie