Zoek naar:

Tegenwoordig hoor je steeds meer over zogenaamde coachopleidingen. Veel mensen geloven dat dit enkel bestemd is voor coaches, leidinggevenden en dergelijke. Maar wist je dat een coachopleiding eigenlijk voor iedereen waardevol kan zijn? Het maakt hierbij niet uit of je werkloos bent, als zelfstandig ondernemer werkt of in loondienst bent. Een coachopleiding biedt ongelooflijk veel. Zowel in het privéleven als op de werkvloer. Het maakt bovendien niet uit of je aan de top binnen een bedrijf staat of simpelweg een medewerker bent. Coachingsvaardigheden- en technieken kunnen in heel veel verschillende situaties van pas komen. In dit artikel leggen we uit waarom een coachopleiding ook voor zzp’ers uitermate geschikt is en wat dit je precies kan opleveren. 

Verschillende manieren waarop coachtechnieken gebruikt kunnen worden

Coachtechnieken kunnen op heel veel verschillende manieren gebruikt worden. Bovendien zijn ze in bijna elk vakgebied te gebruiken. Het maakt dus vrij weinig uit welk beroep je uitoefent. De technieken komen vrijwel altijd wel van pas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

Beter leren omgaan met zakenpartners. Ook als zzp’er kun je belangrijke zakenrelaties opdoen. Dit zijn mensen en bedrijven waar je niet zonder kunt. Bijvoorbeeld omdat zij belangrijke materialen leveren voor jouw werk. Dan is het wel zo belangrijk dat de relaties op de juiste manier onderhouden worden. Dit leer je door coachtechnieken toe te passen. Zo voorkom je dat er onenigheid ontstaat en weet je ook op welke manieren je ervoor kunt zorgen dat straks alle neuzen dezelfde richting opwijzen. Ook als je op een later moment toch beslist om personeel in dienst te nemen, kunnen dergelijke technieken zeker van pas komen. Hiermee leer je niet alleen beter te communiceren, maar je medewerkers ook op de juiste manier te stimuleren om de sfeer op de werkvloer goed en productief te houden. Ook als je bedrijf groeit, kunnen deze technieken dus ook flink van pas komen. 
 
Meer balans tussen privé en werk creëren: het is voor veel zzp’ers niet gemakkelijk om deze balans te vinden. Het gros van de zzp’ers maakt veel te veel uren. Veel meer dan als ze in loondienst zouden zitten. Bovendien zijn ze hier bijna dag en nacht mee bezig. Ook in hun ‘vrije’ uren. Hierdoor is de scheidingslijn tussen werk en privé heel dun. In sommige gevallen zelfs niet-bestaand. Dit kan grote gevolgen hebben. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een burn-out. Daarom is het goed als je de juiste technieken aanleert om dit te voorkomen. 

Wat heb je verder aan de opleiding? 

Hoe je de opleiding op een later moment gebruikt is voor een groot deel afhankelijk van wat je hiermee hoopt te bereiken. Wil je dit echt gebruiken om als coach aan de slag te gaan? Of ben je simpelweg van plan om hiermee je eigen kennis en vaardigheden te verbeteren en dit toe te passen om zo je valkuilen te doorbreken en een betere ondernemer te kunnen worden? De mogelijkheden zijn eindeloos. En hoe je de vaardigheden ook inzet, je zal de ervaringen die je hebt opgedaan tijdens de opleiding altijd met je meedragen. 

Schrijf een reactie