Zoek naar:

Zzp’er zijn heeft veel voordelen. Het enige nadeel is dat je niks uit kan besteden. Jij bent verantwoordelijk voor alle werkzaamheden en het contact met de klant. Dat betekent dat je geen doorsnee werkweek draait en tevens veel onderweg bent. Goed vervoer is dus erg belangrijk.

Dat betekent ook dat je de juiste auto moet kiezen. Maar op dit vlak zijn er wel héél veel beslissingen om te maken. Ga je bijvoorbeeld op brandstof rijden of kies je toch voor elektrisch?

Steeds meer ondernemers kiezen tegenwoordig voor elektrisch rijden. Dat heeft verschillende redenen. De één doet dit om te profiteren van het fiscale voordeel en de ander juist om het milieu te helpen, passend bij het imago van zijn bedrijf. 

Elektrisch rijden biedt inderdaad veel voordelen. Dus als jij op zoek bent naar nieuw vervoer, dan is dit zeker het overwegen waard. Maar op welke voordelen kun je nu precies rekenen? We zetten de grootste voor je op een rijtje.

Nederland is steeds meer ingesteld op elektrisch rijders

Toen elektrische auto’s net in opkomst waren, was er slechts een handjevol laadpalen beschikbaar. Hierdoor was het rijden gewoon minder aantrekkelijk. Zeker wanneer er geen mogelijkheid was om thuis een laadpunt te creëren. 

Inmiddels is dat wel anders. Nederland behoort tot één van de landen waar het ontzettend goed is geregeld voor elektrisch rijders. Inmiddels beschikken we over ruim 80.000 laadpunten in Nederland. Zeker in de grote steden zijn er veel te vinden. Zoek je een Den Haag laadpaal? Dan liggen ze voor het oprapen.

Anno nu zijn er zelfs handige apps beschikbaar die je kunt downloaden om de dichtstbijzijnde laadpaal te vinden. Waar ook in Nederland je moet zijn, er is er altijd wel eentje in de buurt. Zo is de actieradius van de auto minder belangrijk geworden, omdat je bijna bij elke stop wel in staat bent om de auto even op te laden. 

Lage bijtelling

Wil je de auto op de zaak laten zetten? Dan komt deze ook op je balans te staan. Dit betekent dat je veel kosten kunt aftrekken van je omzet. En dat levert fiscale voordelen op. 

Daarnaast moet je kijken naar de lagere bijtelling voor elektrische auto’s. Dit is bedacht om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. De overheid vindt het immers erg belangrijk dat we meer aandacht besteden aan het milieu en ondanks het rijden in ons land toch minder CO2 uitstoten. Elektrisch vervoer zou hierbij kunnen helpen. Dat scheelt maandelijks een hoop geld.

Minder brandstofkosten

Heb je in 2022 heel wat kilometers gereden? Dan heb je dit waarschijnlijk ook flink in de portemonnee gevoeld. Er waren zelfs enkele maanden waarin brandstof bijna onbetaalbaar was. Tanken deed echt pijn. 

Ook dat is een reden om op een elektrische auto over te stappen. Natuurlijk betaal je ook voor het laden van je auto geld, maar dit is stukken minder dan wanneer je de tank vol zou gooien met benzine. Het is zelfs nog voordeliger wanneer je een laadpaal thuis of op kantoor laat installeren. Hierdoor zijn de kosten van het opladen minimaal.

Auteur

Schrijf een reactie