Zoek naar:

Creëer ook een werkplek waarin toegang tot zuiver en mineraalrijk water altijd binnen handbereik is.

Zeg modern kantoor en je denkt al gauw aan ergonomisch verantwoorde bureaus, dito stoelen en allerlei add-ons die ervoor zorgen dat je als zzp’er altijd en overal aan de slag kunt. Niet per se aan waterkoelers.

Toch vinden wij zo’n waterkoeler – of watercooler, op z’n Engels – op een werkplek zelden misstaan. Het zorgt er tenslotte voor dat je, ook als zzp’er, altijd vers water in de buurt hebt. En dát verhoogt weer de kans op voldoende vochtinname. Veel mensen halen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van twee liter per dag namelijk niet.

Dat is echter niet de enige reden waarom een waterkoeler op kantoor handig is. Hieronder lichten we er nog eens vijf toe.

1.

Het zorgt voor een professionele uitstraling

Het klinkt misschien vreemd – een waterkoeler aanschaffen voor een meer bedrijfsmatig interieur. Toch vervult zo’n koeler in vele gevallen wel degelijk een soortgelijke functie. Hedendaagse waterkoelers zijn namelijk allang niet meer van die logge, naar plastic riekende exemplaren. Ze zijn bijvoorbeeld vervaardigd uit roestvrijstaal en verkrijgbaar in strakke wit-, grijs- en zwarttinten. Daardoor worden ze, eenmaal gearriveerd op kantoor, echte eyecatchers voor potentiële klanten.

2.

Een waterkoeler vermindert het gebruik van plastic

Over plastic gesproken: wist je dat het gebruik van een waterkoeler het gebruik van plastic aantoonbaar verlaagt? Tenminste – als je een verantwoorde waterkoeler aanschaft. Die werken namelijk niet met plastic bekertjes, maar met biologisch afbreekbare waterflessen. Een stuk beter voor het milieu en handig voor ondernemingen die graag groen en verantwoord ondernemen.

3.

Je drinkwater heeft altijd de juiste temperatuur

Je kent het wel: water dat warmer is dan je lief is, omdat iemand anders – vlak voor jij je fles vulde – heeft afgewassen. Dat relatief kleine probleem heb je niet met een waterkoeler. Die zorgen er namelijk voor dat je drinkwater altijd de juiste temperatuur heeft: niet te warm, maar ook niet te koud.

4.

Waterkoelers hebben relatief weinig onderhoud nodig

Je zou zeggen dat een waterkoeler veel onderhoud nodig heeft, maar dat valt behoorlijk mee. Hou rekening met een onderhoudsbeurt eens in de twee jaar. 

Dat is overigens geen tip, maar een wettelijke verplichting. Zo’n beurt bestaat uit een inspectie, controle, desinfectie en algemene schoonmaakbeurt. Vakkundige inspecteurs kunnen eventuele kapotte onderdelen daarbij direct vervangen.

5.

Je hebt altijd water bij de hand

Goed – we ontkomen tóch niet helemaal aan wat misschien wel de belangrijkste reden tot de aanschaf van een waterkoeler is. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water is volgens het Voedingscentrum namelijk twee liter per dag. Veel zzp’ers komen daar niet aan – maar met een waterkoeler in de buurt neemt de kans hierop in ieder geval behóórlijk toe.

En zoals gezegd gaat het dan, dankzij je waterkoeler, om water van een hoge kwaliteit: met een laag natriumgehalte, zuiver, koel én rijk aan mineralen.

Een waterkoeler kopen?

Interesse in de aanschaf van een waterkoeler. Dat kan vrij eenvoudig bij Watercooler Online (Watercooler-online). Je kunt bij hen terecht voor de aankoop, maar ook de huur van een koeler. 

Het zogenoemde all-in-concept is een derde optie. Je betaalt hierbij één prijs per maand voor de koeler, maar ook voor het onderhoud en het drinkwater. Je bent dan helemaal voorzien.

Auteur

Schrijf een reactie