Zoek naar:

Binnen grote bedrijven is het verzorgen van persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfskleding centraal geregeld en krijgt de medewerker de richtlijnen over het hoe, wat en waar hiervan vanuit de werkgever aangereikt. Maar hoe werkt dat voor een zzp’er?

Waar vind je als zzp’er bijvoorbeeld een goede veiligheidsbril die ook nog eens precies de juiste sterkte heeft én voldoet aan alle veiligheidseisen? Welke opticien is hierin gespecialiseerd – en hoe verloopt het bestelproces? In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om je ogen te beschermen, de voordelen van een veiligheidsbril op sterkte én waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan.

Waarom moet ik mijn ogen beschermen?

Je ogen zijn kwetsbaar en gevoelig. Bij veel beroepen lopen zzp’ers risico op oogletsel door rondvliegende deeltjes, chemicaliën, stof, vuil of andere gevaren. 

Een ongeval kan leiden tot ernstige oogbeschadiging, wat weer kan resulteren in pijn, verlies van gezichtsvermogen en zelfs permanente invaliditeit. Het dragen van een veiligheidsbril op sterkte kan helpen deze risico’s te verminderen en je ogen te beschermen.

Wat zijn de voordelen van een veiligheidsbril op sterkte?

Verbeterde veiligheid

Een veiligheidsbril op sterkte biedt dezelfde bescherming als een standaard veiligheidsbril, maar met de toegevoegde voordelen van een aangepaste sterkte. Dit betekent dat je een helder zicht hebt, waardoor je je werk beter kunt uitvoeren, terwijl je ogen beschermd blijven.

Comfort en gemak

Als zzp’er is het belangrijk dat je comfortabel kunt werken. Een veiligheidsbril op sterkte biedt een goede pasvorm en kan indien nodig worden aangepast aan je persoonlijke behoeften. Het vermijden van vermoeide ogen en het voorkomen van hoofdpijn door het dragen van de juiste bril is essentieel voor je productiviteit.

Veelzijdigheid

Of je nu in de bouw, de gezondheidszorg, de techniek of een ander beroep werkzaam bent: een veiligheidsbril op sterkte kan worden afgestemd op de specifieke vereisten van je werkplek.

Je kunt kiezen uit verschillende lenstypen, zoals glazen met zichtbare of onzichtbare leesdelen, maar ook voor speciale bewerkingen, zoals krasbestendigheid, anti-condens of gekleurde en zelfs meekleurende glazen. Alles is af te stemmen op de persoonlijke behoefte.

Waarop moet ik letten bij het aanschaffen van een veiligheidsbril op sterkte?

Kwaliteit en certificering

Kies altijd voor een veiligheidsbril op sterkte die voldoet aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen. Controleer of de bril voldoet aan de Europese normen, zoals de CE-markering en de EN166-markering. Deze zijn vaak terug te vinden op het montuur en in de meegeleverde gebruiksaanwijzing.

Pasvorm en aanpassingsmogelijkheden

Zorg ervoor dat de veiligheidsbril op sterkte goed past en comfortabel zit op je gezicht. Sommige fabrikanten bieden aanpassingsmogelijkheden, zoals verstelbare pootjes of neusbruggen, waardoor je de bril kunt afstemmen op je individuele behoeften. De opticien zorgt bij het afleveren van de bril voor de juiste persoonlijke afstelling.

Glazen op sterkte

Laat je ogen professioneel meten door een opticien om de juiste sterkte voor je veiligheidsbril te bepalen. Het is belangrijk om de juiste sterkte te hebben om een helder zicht te behouden en oogvermoeidheid te voorkomen. 

Als zzp’er is het cruciaal om jezelf te beschermen op je werkplek – en het beschermen van je ogen mag daarbij niet worden verwaarloosd. Laat je goed adviseren door een vakkundige opticien bij jou in de buurt. Door te investeren in een veiligheidsbril op sterkte kun je genieten van verbeterde veiligheid, comfort en productiviteit.

Let bij het aanschaffen van een veiligheidsbril op sterkte op de kwaliteit, pasvorm en de keuzemogelijkheden van glazen en coatings. Jouw ogen verdienen de beste bescherming, zodat je je kunt concentreren op het succes van je onderneming zonder onnodige risico’s te nemen.

Auteur

Schrijf een reactie