Zoek naar:

Het opstellen van to-do-lijstjes geeft je meer overzicht in je werk en leidt tot meer resultaat. Dat kan met een kladblok, maar ook digitaal. We delen hieronder vijf to-do-apps voor zzp’ers met je. Zit er iets voor jou bij?

Dit vinden wij de beste to-do-apps voor zzp’ers

 • Microsoft To Do
 • OmniFocus
 • Things
 • TickTick
 • Todoist

Dit kosten deze to-do-apps

Microsoft To DoGratis
OmniFocus$4,99 tot $9,99 per maand
Things $9,99 tot $49,99
TickTickGratis tot $2,40 per maand
TodoistGratis tot €5 per maand
Microsoft To Do - Unsplash

1. Microsoft To Do

Geschikt voor

Zzp’ers die productiever willen werken en vaker werken met Microsoft-producten.

Belangrijkste voordelen

 • Beheer je werkzaamheden met de online takenlijst;
 • Deel taken eenvoudig met anderen;
 • Maak het beheren van taken simpeler.

Kosten

Gratis

Microsoft To Do

Wat is Microsoft To Do?

Microsoft To Do helpt je productiever te zijn door het opstellen van dagelijkse én wekelijkse takenlijsten. De planner is verkrijgbaar als mobiele, maar ook als desktop-app en is ideaal voor iedere zzp’er die al bekend is met de producten van Microsoft.

Platforms

Android, iOS, Mac en Windows.

Wat vonden wij van Microsoft To Do?

Microsoft To Do was voor ons bovenal erg – toegankelijk. We bedoelen daarmee te zeggen dat het onafhankelijk is van ieder platform, waardoor we onze online takenlijsten overal bij de hand hadden. Een cloud-based-systeem.

Het bleek ook eenvoudig te zijn om takenlijsten met anderen te delen. Dit vonden we handig werken tijdens projecten waarin we samenwerkten met andere zzp’ers.

Het opstellen van de taken zelf was eveneens behoorlijk simpel. Een paar simpele stappen waren voldoende – en het was mogelijk om einddata en herinneringen in te stellen. Dit maakte het beheren van taken gewoonweg makkelijker.

Wat kost Microsoft To Do?

Je kunt de Microsoft to-do-list-app gratis gebruiken.

OmniFocus - Unsplash

2. OmniFocus

Geschikt voor

Drukke zzp’ers met Apple-producten die taken en doelstellingen graag bijhouden.

Belangrijkste voordelen

 • Blijf vanaf al je apparaten gefocust;
 • Ontwikkel meer inzicht in je werkzaamheden;
 • Gebruik de functie Perspective om soortgelijke activiteiten te bundelen.

Kosten

$4,99 tot $9,99 per maand

Omnifocus

Wat is OmniFocus?

OmniFocus omschrijft zichzelf als to-do-software voor drukke professionals. Het takenlijstprogramma helpt je in het bijhouden van eigenlijk alles. Je kunt doelstellingen ontwikkelen en ontvangt wekelijks reviews die je vertellen of je wel of niet bij bent.

De app is ontwikkeld voor Apple-users, maar OmniFocus biedt ook een webvariant die voor iedereen toegankelijk is. Pc-gebruikers kunnen hiermee indirect alsnog met de app to-do-lists maken.

Platforms

iOS en Mac.

Wat vonden wij van OmniFocus?

OmniFocus hielp ons vrijwel direct met het ontwikkelen van meer overzicht in onze werkzaamheden. We vonden het vooral fijn dat we verschillende taken konden opdelen in behóórlijk wat kleinere taken. Het bleek daarbij ook mogelijk om een zekere hiërarchie van belang aan te houden. Erg prettig en duidelijk.

Het viel ons ook op hoe omvangrijk OmniFocus is voor een to-do-app. De functionaliteiten leken wel eindeloos. Een optie die we nog even willen uitlichten: Perspectieven. Dit gaf ons de mogelijkheid om soortgelijke activiteiten te bundelen. Een soort automatiseringsfunctie – en daar zijn we altijd fan van, want dat bespaart tijd.

We moeten daarbij wél zeggen dat OmniFocus het beste werkt voor Apple-gebruikers. Het is weliswaar dankzij de webversie ook te gebruiken door zzp’ers met een pc, maar de Mac-variant voelt gewoon nét iets prettiger aan.

Screenshot OmniFocus

Wat kost OmniFocus?

Het gebruik van de to-do-software kost $9,99 per maand of $99,99 per jaar. Deze is alleen te gebruiken op Apple-producten. 

Pc-gebruikers moeten een OmniFocus Web Add-On Subscription afsluiten. Deze kost $4,99 per maand of $49,99 per jaar.

Things - Unsplash

3. Things

Geschikt voor

Ondernemers met een MacBook die op eenvoudige wijze hun dagen en weken willen inplannen.

Belangrijkste voordelen

 • Plan vooruit met Upcoming;
 • Gebruik Headings om grotere projecten op te delen;
 • Ontvang herinneringen voor to-do’s die je écht niet mag missen.

Kosten

$9,99 tot $49,99

Things

Wat is Things?

Things is een persoonlijke taakmanager waarmee gebruikers van Apple-producten op eenvoudige wijze hun dagen en weken kunnen inplannen. Het takenlijstprogramma maakt onderscheid tussen werk en privé, kan vaste taken automatisch herhaaldelijk laten terugkeren en helpt je via de functie Headings tijdens het opdelen van grote projecten.

De app is specifiek ontwikkeld voor Apple-producten, wat het mogelijk de beste to-do-app voor iPhones maakt.

Platforms

iOS en Mac.

Wat vonden wij van Things?

Het eerste dat ons opviel aan het gebruik van Things? Het design. Dit ziet er ongelooflijk strak uit en we voelden daardoor haast intuïtief aan hoe het werkte. 

De agenda binnen deze fraaie omgeving heet Upcoming. Een handige en bovenal overzichtelijke lijstweergave die je de planning voor de komende dagen laat zien. Je maakt daarbij eenvoudig onderscheid tussen geplande to-do’s, maar ook herhaalde activiteiten en deadlines. 

Het ontbreekt Things eveneens niet aan interessante functies. Headings, bijvoorbeeld. Dit is een mogelijkheid om grotere projecten op te delen. Dat zorgde bij ons voor meer structuur én een eenvoudigere manier van werken.

We vonden het ook fijn om herinneringen te krijgen voor to-do’s die we écht niet konden missen. Scheelde weer problemen rondom deadlines.

Wat kost Things?

Things werkt met aparte prijzen die afhankelijk zijn van het Apple-product waarop je de app gebruikt.

Things voor Mac kost $49,99. Things voor de iPad kost $19,99. Things voor de iPhone en Apple Watch kost $9,99.

TickTick - Unsplash

4. TickTick

Geschikt voor

Zzper’s die gratis hun dagelijks leven willen managen en ideeën willen vastleggen.

Belangrijkste voordelen

 • Maak gebruik van flexibele kalenders;
 • Deel je to-do-lijsten met anderen;
 • Gebruik TickTick op alle platforms.

Kosten

Gratis tot $2,40 per maand

TickTick

Wat is TickTick?

TickTick is een gratis to-do-list-app voor het vastleggen van ideeën en het organiseren van je dagelijkse leven. Het programma helpt je in het managen van je to-do’s, zowel op werk- als privégebied.

Platforms

Android, iOS, Linux, Mac en Windows.

Wat vonden wij van TickTick?

Het grappige aan TickTick is dat de gratis-to-do-list-app blijkbaar weet hoe belangrijk het is om af en toe ook juist niet te werken. Ze moedigen je aan om je leven op privégebied ook vooral niet te vergeten. Doen ze onder meer door middel van zogenoemde flexibele kalenders: switchen tussen je werk- en privé-agenda. Een leuke en unieke functie.

We snappen echter dat je TickTick toch voornamelijk voor werk wilt gebruiken, maar het ontbreekt de app gelukkig niet aan professionele functies. Een belangrijke functionaliteit: het delen van to-do-lijsten met andere zzp’ers. Wij hebben TickTick zodoende veel gebruikt tijdens een project waaraan meerdere ondernemers werkten en vonden dat erg handig.

Het is ook een pluspunt dat TickTick op alle platforms is te gebruiken. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar onder meer Things is uitsluitend een Apple-app. TickTick daarentegen wordt zelfs door Linux ondersteund.

Screenshot TickTick

Wat kost TickTick?

TickTock is gratis, maar ze bieden wel een Premium-versie. Deze heeft meer functies, zoals het bijhouden van progressie, en kost $2,40 per maand bij een jaarabonnement.

Todoist - Unsplash

5. Todoist

Geschikt voor

Ondernemers op zoek naar een volledige controle over hun werkzaamheden.

Belangrijkste voordelen

 • Voorzie specifieke taken van speciale labels;
 • Deel taken eenvoudig met collega-zzp’ers;
 • Gebruik sjablonen voor meer duidelijkheid.

Kosten

Gratis tot €5 per maand

Todoist

Wat is Todoist?

Todoist is een onafhankelijke gemaakte to-do-lijst-app die zorgt voor een nette organisatie van en een volledige controle over je werkzaamheden. De bijbehorende overzichten zijn duidelijk en aanpasbaar naar jouw wensen en voorkeuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om taakoverzichten passend bij je stijl en workflow te maken.

Platforms

Android, iOS, Linux, Mac en Windows.

Wat vonden wij van Todoist?

Wat tijdens het werken met Todoist direct in het oog sprong? De prioriteitsniveaus. We konden hierdoor de belangrijkste taken van de dag op simpele wijze highlighten. Andere taken waren weer aan te wijzen als favorieten. We zagen zo vrij vlot waar het grootste gedeelte van onze aandacht heen moest gaan.

Niet uniek, wel handig: de taken die je via Todoist invoert, zijn te delen met anderen. Dat is handig wanneer je met meerdere zakenpartners aan één project werkt.

En dan zijn er nog de sjablonen. Todoist biedt namelijk kant-en-klare templates waaraan je jouw planning kunt ophangen. Dat scheelt werk én het ziet er flitsend uit. De app heeft bijvoorbeeld een template voor je boekhouding. Met de app to-do-lists opstellen wordt daarmee nóg eenvoudiger.

Screenshot Todoist

Wat kost Todoist?

Todoist werkt met drie betaalmogelijkheden:

 • Gratis
 • Pro
 • Business

Gratis

De gratis versie is bedoeld voor beginners. Je ontvangt onder meer vijf actieve projecten, vijf medegebruikers per project en 5 MB aan ruimte voor uploads.

Pro

Pro kost €3 per maand bij een jaarabonnement. Je ontvangt onder meer driehonderd actieve projecten, 25 medegebruikers per project en 100 MB aan ruimte voor uploads.

Business

Business is bedoeld voor teams en kost €5 per maand per gebruiker bij een jaarabonnement. Je ontvangt onder meer alle functies van Pro, vijfhonderd actieve projecten per lid en vijftig mensen per project.

Auteur

Schrijf een reactie